Синдромът"Мама Божка"

• 13 765
  • 256
  •   1
Отговори
# 240
Хахах, ще го научи как да прережда бабите  hahaha
На мен ми стана жал за детето обаче. То английски, то танци, то лекари, и с тази баба-доминанта...жално да го ожалиш, горконко.
Направо си беше за ожалване детето..  Laughing

# 241
нищо че във втори клас го мързи да сброи до 10.  Naughty

Мързел, а? Вашите като ги накарате  и броят до безкрайност, нали?!

Може пък да иска да се отърве от досадници, които очакват да брои поне до 10, че току виж го накарали да брои и до 100.

Постъпката на бабето не е хубава, но не бих си правили толкова лесно изводи за бъдещето на детето.

Няма да забравя майка ми преди да родя как се смееше с един нейн колега. Достатъчно интелигентен, за да се самоиронизира. Та той казваше така на майка ми - "Божидарке, сега като ти се роди внуче да знаеш, че то ще е най-хубавото, най-умного, най-доброто". Съдеше по себе си, как се кефеше на дребосъка.  Изобщо не придирям на баби и дядовци, които си въобразяват, че тяхното внуче е най-готино, че даже и "акото" му е най-готино от на всички деца.  

# 242
нищо че във втори клас го мързи да сброи до 10.  Naughty

Мързел, а? Вашите като ги накарате  и броят до безкрайност, нали?!

Може пък да иска да се отърве от досадници, които очакват да брои поне до 10, че току виж го накарали да брои и до 100.

Постъпката на бабето не е хубава, но не бих си правили толкова лесно изводи за бъдещето на детето.

Няма да забравя майка ми преди да родя как се смееше с един нейн колега. Достатъчно интелигентен, за да се самоиронизира. Та той казваше така на майка ми - "Божидарке, сега като ти се роди внуче да знаеш, че то ще е най-хубавото, най-умного, най-доброто". Съдеше по себе си, как се кефеше на дребосъка.  Изобщо не придирям на баби и дядовци, които си въобразяват, че тяхното внуче е най-готино, че даже и "акото" му е най-готино от на всички деца.  

Никакви изводи не съм си извадила..просто си задавам въпроси.  Peace
И никого не карам да брои до безкрайност, не си падам по панаирджийска показност.  Peace
По скоро ти си правиш някакви прибързани изводи за мен на база нищо...кого до колко съм карала да брои и някакви подобни безсмислици.   Laughing

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 20:03 от avav8

# 243

Аре бе? Въпроси, изводи, все тая.

И това дете какво ще научи от тая жена? Как да прережда хората, как да се държи нахално и да обижда, как всички са длъжни да му правят отстъпки, как е най-уникалното и талантливо същество на света, нищо че във втори клас го мързи да сброи до 10.  Naughty

# 244
Никакви изводи не съм си извадила..просто си задавам въпроси.  Peace

Аре бе?

И това дете какво ще научи от тая жена? Как да прережда хората, как да се държи нахално и да обижда, как всички са длъжни да му правят отстъпки, как е най-уникалното и талантливо същество на света, нищо че във втори клас го мързи да сброи до 10.  Naughty

Заядливче,първа съм отговорила в темата и съм написала какво мисля. На това, което си цитирала има въпросителен знак- демек- въпрос, разсъждения. Ама пиши си..Да не е било това твоето дете, че така се засегна?

# 245

Аре бе? Въпроси, изводи, все тая.

И това дете какво ще научи от тая жена? Как да прережда хората, как да се държи нахално и да обижда, как всички са длъжни да му правят отстъпки, как е най-уникалното и талантливо същество на света, нищо че във втори клас го мързи да сброи до 10.  Naughty

Недей така мазно, мазно да се опитваш да се измъкнеш, де.. Не е все тая, различни неща са..и ти много добре го знаеш, ама не ти отърва.
Ако и в живота така скачаш навсякъде с рогата напред..не знам. И другите криви, ти права?! И за теб е все тая, когато не си права.. Flutter Ти май се припозна в тази случка или..

# 246
Ох бабите, бабитее, и те много знаят да говорят за днйешната младеж, ама сами си отглеждат мискините. Не може да се сърдиш на чуждите внуци, че не ти правели място в автобуса, а пък на твоя пергишин да му седиш диван чапраз.

# 247
По добре "Мама Божка" отколкото онзи тип родители, които само сочат другите деца на своето и го мъмрят" Не видя ли  Ванко, Петьо, Тошко ... как се е справил, има само шестици, първенец на класа и т.н. а от теб нищо не става."

# 248
По добре "Мама Божка" отколкото онзи тип родители, които само сочат другите деца на своето и го мъмрят" Не видя ли  Ванко, Петьо, Тошко ... как се е справил, има само шестици, първенец на класа и т.н. а от теб нищо не става."
с третото си дете съм решила да наваксам и да съм мама Божка.

# 249
Всяко дете си е уникално по своите особености и всяко вкарване н калъпа на Тошко и Пошко е емоционално насилие. Simple Smile
Пак да не се `Фанете за шлифера на Фройд сега. Wink

# 250

Е не, не е по-добре. И едното и другото са крайности, които са вредни и не би могло да има по-добро зло.

# 251
Не мога да разбера- двете крайности се разглеждат и нищо друго. По- добре така, отколкото иначе. Твърде елементарно, но факт.

# 252
Не мога да разбера- двете крайности се разглеждат и нищо друго. По- добре така, отколкото иначе. Твърде елементарно, но факт.

Ами защото няма идеално балансирани родители, които никога не залитат в никоя от двете крайности. Много ясно,че в чист вид като въпросната героиня, няма или поне са единични изключения. Изобщо не съм на мнението на авторката, че едва ли не това е масово поведение.Но все пак, ако някой път се случи залитане в някоя посока, за мен е по добре да е в типа "Мама Божка", отколкото в обратната крайност.
Че ако аз не съм пристрастна към моето дете, кой? Да взема да се правя, че ме е грижа еднакво за всички деца на детската площадка ли? Много ясно, че моето гардже си е най хубавото.

# 253

Ами защото няма идеално балансирани родители, които никога не залитат

Така е, идеално балансирани - няма. Балансирани - има.

# 254
Аз пък не го виждам, като да ме е грижа за всички, а да имам реална представа що за същества отглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт