МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 116 411
  • 603
  •   1
Отговори
# 555
Само за Варна и София. Опитах да Ви изпратя лично съобщение, забранили сте тази опция.

Отстраних проблема.

# 556
  • Melmak
Здравейте, какво се случва с мигрената по време на бременност?
Не съм приемала лекарства за мигрена, при пристъпи пия ибупрофен 600 мг и ми е помагал. Но ако забременея се притеснявам, че няма да мога да пия обезболяващи. Споделете опит, моля!

# 557
  • Добрич
По лекарско предписание:
-  9 месеца преди бременността бях на сибелиум и амитриптилин ( за разреждане на пристъпите);
-  бременността и кърменето изкарах на парацетамол ( по 2 таблетки) и половинка миоластан.

На 10 месеца отбих детето  защото вече трябваше  да пия нещо по силно.

Това беше преди 20 години...

# 558
При мен беше спряла

# 559
Ако хормонална мигрена, както съм аз няма пристъпи по време на бременност и кърмене. После се връща. Сега чакам да видя в менопаузата как ще бъде. Като цяло много е тегаво.

# 560
  • Melmak
Не знам дали е хормонална, случва се понякога по време на менструация, което говори за хормонална. Обаче нито е всеки месец, нито пък абсолютно всеки път е с менструацията. Понякога е сякаш от нищо или от недоспиване, ако спя малко и се изморя от работа (работя на компютър, взирам се) тогава пак идва.

Наскоро говорих с моя приятелка, чиято майка вечно съм я запомнила с мигрени, много тежки. От няколко години вече е в менопауза и мигрената я няма.

# 561
При мен пък точно с менопаузата се появи;) Не го мислете! Бъдете спокойна и всичко ще бъде наред с вас и бебчо!

# 562
Здравейте, какво се случва с мигрената по време на бременност?
Не съм приемала лекарства за мигрена, при пристъпи пия ибупрофен 600 мг и ми е помагал. Но ако забременея се притеснявам, че няма да мога да пия обезболяващи. Споделете опит, моля!
Моите мигрени са хормонални и се появиха след 1-вото раждане, като не са били всеки месец, с 2рата бременност нямах, но след нея пак си се възвърнаха, а 2г по-късно вече са всеки месец  по 2 пъти(около менструация и овулация) и вече съм на път да полудея🤯

# 563
И при мен се появи след раждането, но бяха редки пристъпите и не много чести. Откакто влязох в менопаузата стана ад. Два пъти в месеца по 2-3 дена с повръщане и съм на легло, и спя много спя. От силната болка повръщам и ме отпуска малко и заспивам и така до следващата силна болка. Изписаха ми в началото на годината антидепресант Ремирт@ по 1/4 вечер. Имах подобрение дори месец без пристъп, но от юли месец всичко се завърна отново, спрях антидепресанта и без това от него качих 6 кг. Бях ги прежалила килограмите само да се отърва от тия мъки, но не би. Забелязала съм, че при мен са на интервал пристъпите от 12-14 дена. Вчера пак имах на 13-тият ден от предния, но някак си мина без повръщане и днес по обед ми светна.

# 564
И при мен се появи след раждането, но бяха редки пристъпите и не много чести. Откакто влязох в менопаузата стана ад. Два пъти в месеца по 2-3 дена с повръщане и съм на легло, и спя много спя. От силната болка повръщам и ме отпуска малко и заспивам и така до следващата силна болка. Изписаха ми в началото на годината антидепресант Ремирт@ по 1/4 вечер. Имах подобрение дори месец без пристъп, но от юли месец всичко се завърна отново, спрях антидепресанта и без това от него качих 6 кг. Бях ги прежалила килограмите само да се отърва от тия мъки, но не би. Забелязала съм, че при мен са на интервал пристъпите от 12-14 дена. Вчера пак имах на 13-тият ден от предния, но някак си мина без повръщане и днес по обед ми светна.
Абсолютно и при мен е така, както го описвате, последната тежка мигрена ме държа 2 дни на легло с повръщане и за тия 48 часа не можех да сложа нищо в устата, ни вода, ни храна, лежах и ме унасяше цял ден и цяла нощ, но от адските болки се събуждах, сънувах все кошмари... отвтарително беше, дори и хапче не мога да пия, защото повръщам всичко.
Доста четох по темата, имам съмнения за естрогенова доминантност, при изследване на естроген не може да се хване колко е точно, понеже той се натрупва в тъкани, мазнини, мозък и къде ли не и създава големи бели, като разбутва и останалите хормони, разбрах начин за чистенето му, пробвах го и следващата мигрена я изкарах на крак и мина с аворан и без повръщане.
Който иска може да пробва, начинът е много прост и лесен за изпълнение...
Всеки ден между храненията се настъргва един морков, гарнира се  с чаена лъжичка кокосова мазнина и вече по желание оцет и сол и се хапва, така 10 дни.. аз го направих около седмица и прекратих, защото заминахме на почивка, но ще нспраея още един курс, знам ли, може пък драстично да намалеят пустите му мигрени, то това не е живот, писна ми от нечовешката болка, то ражданията ми преминаха по-леко.

# 565
Да и аз не мога нищо да приемам ни лекарства, ни храна, чакам да мине. Започнали да усещам жажда значи края се вижда. Пия кока кола след всеки пристъп, направо ми е животворна течност. Вредна, невредна пия я два пъти в месеца.

# 566
Пробвай салатата с морков, но задължително да е с кокосова мазнина, лесна и не изисква повече от 3мин за направата и.
Трябва да се избавим от тая гад, не вярвам да няма изход, лошото е, че лекарите само вдигат рамене и не търсят първоизточника, а само замазват положението с лекарства. Моята АГ искаше да ми изписва противозачатъчни за да ми наместели хормоните... пълен абсурд, причина търся аз, не експерименти и то с неясен край... може и да се влоша от хормонални таблетки...

# 567
Аз съм с понеделнишка мигрена. Почти всяка седмица и то само на работа. Ако съм отпуска нямам. Прекаля ли с триптаните не ми действат. Друго интересно е че заспя ли минава.
Някой с впечетление от Вайдура? Въпреки високата цена бих пробвала. А, ако е за профилактика колко продължително се пие?

# 568
И аз съм с понеделнишка мигрена:) Колкото и да звучи абсурдно. Сигурна съм, че се дължи на работата ми, понеже откакто в понеделник съм хоум офис мигрената се премести във вторник.
Да кажа на мен какво ми помага да разредя пристъпите - не пия алкохол и спя достатъчно. Като ме подхване понякога успявам да парирам с ацефеин. Друг път започва повръщането и нищо не помага.
Кураж момичета!

# 569
И аз съм с понеделнишка мигрена:) Колкото и да звучи абсурдно. Сигурна съм, че се дължи на работата ми, понеже откакто в понеделник съм хоум офис мигрената се премести във вторник.
Да кажа на мен какво ми помага да разредя пристъпите - не пия алкохол и спя достатъчно. Като ме подхване понякога успявам да парирам с ацефеин. Друг път започва повръщането и нищо не помага.
Кураж момичета!

Imigran спира пристъпите на мигрена, никакви аспирини и аналгини не помагат на мигрената.

Общи условия

Активация на акаунт