МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 116 281
  • 603
  •   1
Отговори
# 600
Да, зависи кога е започнала. При мен десет дни след навършване на 40 години. Долу горе по същото време започнаха и разни симптоми около цикъла, промени в дължина и интензитет. Пери менопаузата. Логично е да изчезне след навлизането в менопаузата. Поне според лекарите.

# 601
Всеки организъм е различен. Освен това всяка от нас живее в различна среда със своите проблеми и стрес. А лекарите са много далеч от пълното познание за неврологичните заболявания.
Аз от 3 дни започнах трети курс лечение с топилекс и флунаризин. На мен ми помага много, свежда пристъпите до 2-3 в месеца, а след първия курс не съм имала никога повече такъв пристъп, че да искам да скоча от прозореца и всичко да свърши. Ефекта трае около година след приключване на лечението, а никога не съм изкарвала пълен курс от 6 месеца, защото след третия изпадам в депресия и ги спирам. За съжаление и двете лекарства дават такъв страничен ефект. Сега смятам да се консултирам с психиатър дали не мога да включа превантивно малки дози антидепресант. Това е нещо, което не съм пробвала. Simple Smile

# 602
  • Melmak
Можете ли да ме насочите към невролог в София? Бременна съм и парацетамол ми се позволява само от АГ. А той никога не ми е помагал и сега не помага. Все пак бих потърсила помощ от невролог.

# 603
Категорично подкрепям последното мнение - без цикъл съм от 3 години, напоследък главоболията ми зачестиха и като сила и като брой.

Общи условия

Активация на акаунт