МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 116 241
  • 602
  •   1
Отговори
# 585
Специално за хормонална мигрена преди време една дама беше писала няколко път да се види естрогенова доминантност. Наскоро пак някой писа. Има доста методи като биоидентичен прогестерон, храна, добавки, чистене на черния дроб, черва, попълване на дефицитен. Влезте в групата на Рей Пийт. Не мисля, че някой лекар ще се заеме да ви изследва хормоните освен ако не целите забременяване. Сами си пускате и действате на проба грешка.
Повечето лекари си знаят само триптаните и не гледат по-далеко от носа си.
Благодаря,но никакъв Рей Пит и подобни,Понеже съм натрупала доста опит с инвитро процедури и съм достатъчно наясно с хормоните-за това зададох въпроса.Не съм имала нито естрогенова доминантност,нито нужда от прогестерони,които био или не био не искам взимам заради други рискове.Добавки и пр.съм изпила с килограми.Единствените пъти в които спря бяха бременност и липса на цикъл.Няма нищо общо с чистене на черва и т.н.Нямам поне за сега ИР.Поне в моя случай започна в пременото, при разбалансиране на хормоналния фон и така докато приключи.
Триптани не съм пила.

# 586
Без да се заяждам ,много искам да разбера какви са механизмите за повлияване на отключването или намаляването на пристъпите на хормонална мигрена.Изключвам пиенето на хормони, защото са за някои хора са рисков фактор.Защото и аз обиколих сума места и за 10 год. нищо не повлия.

Какви са тези сума места - колко тесни специалисти посетихте, какъв подход приложиха, колко  специалисти с цялостен подход посетихте и как го приложиха?
Мигрената се класифицира като “хормонална”, “очна”, “шийна” и подобни, но нито е само хормонална, нито само второто,  нито каквото и да е друго - едно единствено.
Много широк поглед е нужен и много дълбочина в действията, плюс индивидуализиране на подхода
Начините за хормонална регулация не се изчерпват само с пиене на хормони, нито хормоналната регулация е в основата на действията, тя е само процес.
Нямам възможност и време да обяснявам тук детайлно и персонално.

# 587
И на мен детайлно не ми се обяснява. Но съм направила възможното. Достатъчно беше да посочите примерно място и специалист решил въпроса.

# 588
Специално за хормонална мигрена преди време една дама беше писала няколко път да се види естрогенова доминантност. Наскоро пак някой писа. Има доста методи като биоидентичен прогестерон, храна, добавки, чистене на черния дроб, черва, попълване на дефицитен. Влезте в групата на Рей Пийт. Не мисля, че някой лекар ще се заеме да ви изследва хормоните освен ако не целите забременяване. Сами си пускате и действате на проба грешка.
На 40 е твърде вероятно жена да има ИР и естрогенова доминантност.
Има много истина в тези думи и от опит го казвам. Бях с хормонална мигрена - при овулация, цикъл и чат пат без очевидна причина. И с естрогенова доминантност. Започнах да работя за чистене на черен дроб, черва, балансиране на хормони, диета без глутен и никакви захари, попълване на витамини и минерали. От 3 месеца съм имала 1 пръстъп - по кратък и къс от обикновено. Но все пак аз минавам през инвитро процедури и хормоналния фон често е под натиск. Крайната ми цел не беше мигрената, а изчистване на тялото за забременяване, но повлияването на мигрената беше един от бонусите. Бих препоръчала работа с нутриционист - не искам да споменавам имена, всеки може да потърси, в България все още са малко хора.
И не искам да навлизам в спорове - това проработи при мен и го споделям Simple Smile

# 589
Ако някой дойде при теб с една рана, не го изпращай с две.

# 590
На мен в последната година  пристъпите ми станаха по-поносими, пак си ги имам, но далеч не е онази ужасна болка от която искам да умра. Постоянно експериментирам с движение, хранителни добавки и някакъв хранителен режим. Последното най-много не ми се получава. Та мигрените се пооправиха малко, но ми се появиха ужасни световъртежи. Не знам дали има връзка между тях. Другото за което съм категорична, че може да ми е повлияло е тотално спиране на всякакъв алкохол. Аз и преди пиех много малко и изключително рядко, но вече не близвам. За болките пия течен аналгин и ми помага, но гледам да не прекалявам и да не е повече от две ампули на месец.

# 591
На 40 е твърде вероятно жена да има ИР и естрогенова доминантност.
Подкрепям и аз съм в групата, но с голямо разочорование установих, че и там няма "избавени" от мигрената, някои казват, че са намалили пристъпите си, други, че са разредили, трети нямат промяна, но не и да са приключили окончателно с мигрената, нито да установят ясно от какво се провокира, там ми беше надеждата на мен, но и тя угасва... още не съм изпробвала всичко, още чета и съм на принципа проба грешка и да и аз за сега стигам до естрогеновата доминантност като причинител и се опитвам да се боря с нея, пия по 10 вида добавки(изписани от лекар) отделно хрупам като заек морковена салата и стискам зъби на следващата менстуация или овулация да ме подмине... странното е, че колкото повече зачестяват мигрените, толкова по-оскъден(изчезващ) ми става цикъла, а съм на 37г, след раждането се роди и моята първа мигрена с повръщане, докато кърмих беше рядко, след кърменето стана ад...АГ ми предлага противозачатъчни да ми "наместят" хормоните и видиш ли да ми изчезнат мигрените, ама аз пак си настоявам за първоизточника... търся си го под дърво и камък, с хашимото съм, не знам то ли е в дъното на всичко или друго нещо влияе така брутално на хормоните ми, ужасно искам да разбера какво е и да го коригирам и пак да съм пълноценен човек...детето ми като ме види с пореден пристъп на легло ме пита кога ще се излекувам, не искал мама да я боли... и мама не иска детето и да се тревожи за нея, искам да го изчопля тоя проблем, да го изкореня!!! Ноо е много трудно сам човек да рови и да се бори с вятърни мелници, лекарите ти хвърлят едни хапчета да ти облекчат болката и не се задълбочават в проблема, после ще лекуваме черен дроб и бъбреци като попрекалим с хаповете и така ще си живеем тоя живот...

# 592
Няма оправия. Само се надявам в менопаузата да се приключи. Аз съм без щитовидна жлеза, пия хормони, без матка с яйчници обаче. Не пия, не пуша, храня се здравословно, работя хоум офис, разведена съм, демек нямам никакъв стрес. И био идентичен прогестерон опитах и какво ли не. НЯМА ФАЙДА ОТ НИЩО ...

# 593
Аз също пробвам какво ли не. Миналата година пробвах почти година без глутен, млечни, цитрусови плодове, пакетирани храни, колбаси, алкохол не пия от няколко години, не пуша и нищо, никакво облекчение. Единствено отслабнах, но и тази радост не беше за дълго защото ми изписаха антидепресант. Имах подобрение половин година и отново се завърнаха пристъпите с повръщане и на легло. Имам нисък витамин Д и Б12, пия си ги витамините имам подобрение, но трябва да стигна поне до средните референтни стойности. Започнах да пия и магнезиев цитрат, да видим.Моят внук в писмото за дядо Коледа беше писал, че иска баба да спре да я боли главата:heart:

# 594
Аз от няколко месеца пия CoQ10. Не знам дали е от него, или от едни упражнения, които правя за шия, но мигрената ми като че ли леко намаля като интензивност. Все още идва всеки път, когато ми започне цикъла, но е една идея по-лека. Но аз и на това се радвам, при положение, че какво ли не съм правила без никакъв резултат.

# 595
  • Melmak
Здравейте, откакто съм бременна нямах мигрени. Обаче днес ме удари като товарен влак. Парацетамол пих 1 и не помага. В 10 г.с съм. Има ли нещо, което може да се направи?

# 596
Здравейте!
Неврологът ми изписа Топилекс като превенция за мигренозните пристъпи.Каза поне няколко месеца да го пия.Някой може ли да се включи с отзиви?

# 597
  • Добрич
Здравейте, откакто съм бременна нямах мигрени. Обаче днес ме удари като товарен влак. Парацетамол пих 1 и не помага. В 10 г.с съм. Има ли нещо, което може да се направи?

По лекарско предписание по време на бременността и по време на кърменето пиех 2 п@рацетамола с 1/2 миол@стан.

# 598
Здравейте!
Неврологът ми изписа Топилекс като превенция за мигренозните пристъпи.Каза поне няколко месеца да го пия.Някой може ли да се включи с отзиви?
На мен ми се прояви като странично действие изтръпване на ръцете. Стигна се до скованост на ръцете за няколко минути. Просто не можех да ги помръдна, не искам да си спомням за този кошмар. В интерес на истината обаче мога да кажа, че докато го пиех малко повече от месец не съм имала пристъпи на мигрена.

# 599
Здравейте всички!
 Изчетох цялата тема, започнах вчера и свърших днес. Току що си направих профил за да мога да се включа и не съм наясно как работи форума- как се отговаря на конкретен човек и тн. Аз страдам от мигрена и от тензионно главоболие. Цял живот. Разбрах за това случайно, когато лежах в клиника по неврология заради проблеми с кръста. Не знаех че е мигрена, мислех си че просто ужасно ме боли глава и се тъпчех със седалгин нео докато не развих седалгинова непоносимост и започнах да повръщам от него. Да не навлизам в детайли, че ще напиша Илиада:) Имаше въпроси относно ботокса. Изпробвах лечение и с него. Лекарката беше много коректна, не ми даде гаранции, каза че някои пациенти се повлияват много добре, други не толкова. При мен ефекта беше 50%- пристъпите намаляха до 1-2 седмично, а бяха през 2 дни. Тензионното главоболие обаче се повлия на 100%. Изчезна и го нямаше изобщо за около 3 месеца. Когато се върнах в клиниката след няколко месеца тя каза, че ефекта е твърде краткотраен при мен и не си заслужава, което и прави чест. Сподели за друга нейна пациентка, която пътува от Канада 2 пъти годишно да си прави процедура, защото при нея ефекта бил много добър и траел половин година. А в Канада подобно лечение струвало в пъти повече.
Още нещо- аз съм на 56г. в менопауза от 6 години и пристъпите при мен зачестиха и се засилиха от периода на перименопаузата тоест от около 47-мата ми година. Така че не разчитайте, че в менопаузата мигрената ще приключи.
Желая здраве на всички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт