Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 8

• 194 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Gesika този продукт го коментирахме. Аз тук в UK само с това облекчавах положението, едва ли не се бях пристрастила, слагах всеки ден докато не гъбясах от киселината  Confused

Момичета, не искам да прибързвам със заключения, но мисля че съм дооооста по-добре  Praynig Praynig Praynig Praynig Peace От пробиотика Fem Dophilus, продължавам да пия и да видим, ако до началото на другата седмица продължавам да съм ок, ще ви съветвам горещо да го поръчвате и вие  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 166
Да, този Гинофит го коментирахме преди няколко седмици. И аз си мисля,че млечната киселина може сериозно да навреди ако се злоупотребява. А и точно в този продукт няма лизати на лактобацили, а самата киселина, която се явява по-скоро резултат от тяхното действие и убива бактериите. Но за сметка на това гъбичките се развиват точно в кисела среда. Аз мисля, че е редно преди употребата на такива продукти, човек да си прави тест за рН на влагалището. И ако не е в алкалната зона не е нужно да се ползва млечна киселина. По-скоро глобулки с лактобацили.

# 167
  • на плажа
 Аз си лекувам Кандида Албиканс вече 1 година. Писна ми определено. Последният път беше преди месец и половина - перорални таблетки за мен и мъжа ми и Гиназол. Ефектът беше по-малко от месец. Сега вече се чудя какво да правя. Не мога да си позволя всеки месец да отделям 40 лв за гинеколог, а мазилата - отделно. Мисля да пробвам пак с Гиназол и след това с Гинофита.

# 168
  • София
  Момичета  сега се връщам от  лекар.  Ходих  да  взема резултатите  от  микробиология  и  цитонамазка (  но тя  не  е готова  ,  а  до там  ми е  час и  половина  път   Mr. Green).  Иде  ми  вече да се   #2gunfire ooooh! Cry  резултата от  микробиологията  е  - Бактериална  вагиноза и кандидоза.  Кандида  албиканс  - под  10 на 3 ст. От  къде  идва  цялото това чудо  като  нон стоп се лекувам  ,  полови  контакти  почти никакви  (веднъж на  2-3  мес.  и то  с  презерватив  ) .  Това  чудо при мен е  вече  почти  6 г.  -  цялата  микрофлора  е  минала през мен  -нон  стоп  изследвания  ,лечение  и  ето го  пак резултата  #Cussing out.  Сега  пак лечение  -  Флажил  - глобули   и  табл.  , ( за  мъжа ми  също ,но как  да го  накарам  да  ги пие ? ooooh!) ,след  Флажила  -Клотримазол  глобули  и  Микомакс  -табл.  и след  това  промивки  с някаква  комбинация  от  китайски  билки  ,която  още не съм  купила  от рецептата  .  Направо  е кошмар   ooooh! ooooh! ooooh!

# 169
Аз не бих си позволила да тъпча съпружето с лекарства при положение, че той е напълно здрав и му се прави секс почти всеки ден. За пореден път се убеждавам, че  синтетичните лекарства не могат да ме излекуват. А кое точно ще ме излекува не знам, но дано по-скоро открия правилното лечение.
Та значи днес си мислих следното: ако имам възпалени яйчници (което не винаги се вижда на ехографа) и от тях тръгва течение, което създава чудесна среда за развитието на бактерии и гъбички, тогава аз трябва да лекувам само яйчниците. Но как и с какво?

# 170
  • София
 Аз  от  години  нямам  абсолютно никакво  течение  , то  и как  ли да  има  след  толкова лечения  -  Аб,  глобули  ,  противогъбични  ,мазила  и какво ли не  .....  но  иначе  дискомфорт  си  имам  ,макар и да не е  този  ужас ,който беше първите   3 г.  Cry

При  тази  диагноза  то си пише , навсякъде  че  трябва да се  лекуват и  двамата  -иначе  няма  ефект!

Само не  ми  е  ясно  как  без  течение  с  миризма  на  риба  (това са най-характерните  симптоми  на бактериалната  вагиноза ) имам  такава ?  newsm78

# 171
Олеле Gesika   Sad Hug Какво казва док-а, не те ли обнадежди с нещо? Нямал ли е други пациентки в твоето /нашето/ положение, измъкнали се от този ад  Confused Флажила според мен е много коварно лекарство и задълбочава състоянието SadSadSad Офф  Outta Joint

Инера аз примерно никога съм нямала течение, напротив, сухо, болезнено, раздразнено зачервено  Tired Яйчниците ако са възпалени, то ще имаш смущения в цикъла и със сигурност течение и то сериозно. Иначе за всякакви женски болести се препоръчва бял равнец и коприва, може да се опита  Peace

# 172
  • София
  Нищо  не  казва  -  даде  ми рецепта  за  2  мин.  и каза  след  лечението  пак  микробиология   ooooh!.  Аз  при тази лекарка  ходя  за първи път -  от  февруари  м.г.  никой  не  ми е правил  МБ  ,въпреки   оплакванията  ми   Mr. Green.  Гледат  само на  колпоскоп , цитонамазка  -  всичко  било  чисто  и това  е .......  Цяло  геройство си е да  накараш  лекар  да ти  вземе  МБ ,макар  ,че  си плащаш  като  поп  Crossing Arms.  Повечето  ти  взимат парите  -преглед  ,цитонамазка  и  това е  .

Инера  ,  -възпалените  яйници  доколкото  съм  чувала болят  ,особено  при  палпаторен преглед . Бял  равнец  съм  пила  около  8-9 месеца  за миомен възел , сега пия  Овчарска  торбичка  .  Не  знам  май  ,каквото и да пия  все тая ....... Cry ooooh! Флажил  съм пила много пъти  и глобули също   и тях  многократно  съм  слагала  -не  знам вече  , но ми  дойде до гуша  Whistling ooooh!

# 173

Само не  ми  е  ясно  как  без  течение  с  миризма  на  риба  (това са най-характерните  симптоми  на бактериалната  вагиноза ) имам  такава ?  newsm78

Това се питам и аз!

Според мен такива като нас с теб, без течение, с бактерии и чат-пат гъби са си с дисбактериоза. И флажил и всякакви други АБ ни довършват. Начина е само с пробиотици, вагинални и през устата. Но това е личното ми мнение  Peace Аз от много време не съм имала такова затишие, чак ме е страх да се похваля. Пия пробиотика тройна доза на допустимата в комбинация с Биозин, който пия вече месец, планирам да направя 2 месеца курс + фолиева киселина 800 мг. на ден.
Добре съм, това при положение, че съм и в цикъл си е постижение  Praynig Praynig Praynig
Дано не е поредното разочарование само  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 174
момичета,внимавайте с д-рите и тия инфекции-не малко от д-рите злоупотребяват с тях!

# 175
момичета,внимавайте с д-рите и тия инфекции-не малко от д-рите злоупотребяват с тях!

Така е,но на кого да се довериш в такава нужда!?
Има много некоректни лекари,като онзи със намирането на хламидии на всяка пациентка и то пращани на изследвания в една и съща Лаб. Sick Мотива винаги е пари,"колкото повече-толкова повече",нали....

# 176
Аз мисля, че е редно преди употребата на такива продукти, човек да си прави тест за рН на влагалището.
Права си, трябваше да се сетя по-рано. Въпреки че на мен 6-те апликации не ми навредиха, явно не са и помогнали. Или са помогнали временно, но след цикъла пак проблеми, сухота и т.н.

Пия пробиотика тройна доза на допустимата в комбинация с Биозин, който пия вече месец, планирам да направя 2 месеца курс + фолиева киселина 800 мг. на ден.

Как разбираш, че имаш недостиг на фолиева киселина? Аз съм пила заедно с желязо, когато бях анемична. От толкова пробоитици не ти ли се разбунтува коремчето?  Извинявам се, ако ставам досадна с въпросите си.

Мотива винаги е пари,"колкото повече-толкова повече",нали....

За съжаление е така. Пряко или косвено става дума за пари. А ако не си добре информиран и не знаеш какво да изискваш, което ми се случва понякога, още по-зле за теб.

# 177
  • София

Така е,но на кого да се довериш в такава нужда!?
Има много некоректни лекари,като онзи със намирането на хламидии на всяка пациентка и то пращани на изследвания в една и съща Лаб. Sick Мотива винаги е пари,"колкото повече-толкова повече",нали....

Добро  утро  момичета  !  Hug Hug Hug

Цяла  нощ  разсъждавам  точно  по  тези въпроси  и  няма  миг  спокойствие !  ooooh!

Далеч  съм  от  мисълта  ,че  нищо  ми  няма  ,но  имам  доста  съмнения  относно  резултата  ми  от  МБ  от  вчера . newsm78 Rolling Eyes

Наистина  години  наред  страдам  от  бактерии -  винаги  ми е  излизал  различен вид  бактерия  ,следва  лечение  с  АБ  и глобули  и после  ,на нейно  място се появява  друг  вид  -това е така нар.  ДИСБАКТЕРИОЗА . Гъбички  за близо  5 г.  са  ми  изолирани  два пъти  и то  винаги  несигнификантни - под  10  на  3  степен .  Бактериална  вагиноза  до сега никога не ми е  излизала  от  МБ  и затова съм  в  огромна  чуденка  .  Първите  3  г.  непрекъснато  ходех от лекар на  лекар и  правех  МБ  и все  лечения  с  АБ  и глобули  , докато не  попаднах на  видни  онко  -гинеколози  (Д-р  Ралчева  , Ганчева  ) , които  ми казаха  ,че  това тъпчене с АБ  още  повече  влошава нещата  и  разрушава  нормофлората на  влагалището  .  Да  не  говориме  ,за стреса  който  изживявам  от непрекъснатото  чакане  на   резултати. Така  за  последните  3  г.  почти никой  не  ми  взимаше  МБ  - само  с  гледане  на колпоскоп ми казват  ,че  влагалището  е  "чисто"  и  няма  нужда  от  МБ  и лечения  . Последните ми  две МБ  от  2010 и  2009 г. са  чисти  , въпреки  че  все  си  имам някакъв  дискомфорт  от време на време  ( но  все пак не  е този  кошмар  ,който беше  в началото   ooooh!). Обясняват  ми  ,че  този дискомфорт  може  да се  дължи  дори на  сухотата  на  влагалището  след  толкова лечения. И  сега  хоп  този  резултат -Бактериална  вагиноза и  кандидоза !!!

Чудя  се  защо  след като  пише ,че  кандидата е  под 10 на 3 ст.(несигнификнтана )  ,заключението е  хем  бактериална  вагиноза  ,хем и кандидоза ??? Нали  всички  лекари  казват  ,че  когато е  несигнификнтно  число  не се лекува  ?  А  тя  ми  даде  първо  - 10 дни  лечение  с  Флажил  (табл. и  глобули  )  и после  Микомакс  и  Клотримазол  (глобули  ) .  Това при  положение  ,че  ми  казва  ,че  нямало нито  един  лактобацил  , ами след  това   "лечение  "  какво  ще  стане  с  флората  ???  Mr. Green

Много ми е странно  защо  на  резултата  няма  написано  какво се  установява на  микроскопски  препарат ? Разгледах си  старите  МБ  -  абсолютно навсякъде  пише  -  бактерия  Х ,  в  еди  каква си степен  , епителни  клетки  ,  лактобацили  (ако  има  колко са ) ,  левкоцити  Х  и т.н.  А  тук  само е написана  -Бактериална вагиноза и кандидоза  и кандида  под  10 на  3 ст. и това е , друго нищо  ! Най  - категоричните  симптоми на  бактериалната вагиноза  са :

Цитат
Основният симптом е засиленото отделяне на секрети от влагалището и появата на неприятна миризма. Почти половината от жените, страдащи от бактериална вагиноза, се оплакват от сърбеж и парене във влагалището и неприятни усещания по време на полов акт.

Аз  течение  няма  абсолютно никакво  , нито миризма  .  Сърбеж  също  нямам  - от време на  време  усещам някакво  боцкане  и  щипане  .

Да не  говорим  ,че  аз  този път   за  първи път  съм при тази лекарка  -Д-р  Богословова  ,частен  кабинет  (иначе работи  във  болница  Вита ) и дори не съм и  споменавала  за  дискомфорта  и  оплакванията ми  -отидох за  контролен преглед , цитонамазка   и  ехограф .  Тя  по  време на прегледа  мълчеше  през  цялото време и дума не  обелваше  -  изобщо не ми е казала  напр.  има  течение  ,  виждам  възпаление  и т.н. , а  ме  гледа  и на колпоскоп ?  По нейна  инициатива  си е  взела  МБ  .  И  както  вчера  ми стана  ясно  за 2 мин.  докато ми  пишеше  рецептата  изобщо не си  спомня  коя  съм и  какъв  е проблема  -дори ме  обърка   на  два  пъти  с  друга  пациентка . Пита ме  даже  - " Ние  не я  ли  лекувахме  тази   вагиноза  ?"  След  като казах  ,че  идвам за  първи път  -тя  каза  ,  "да сетих се  вие  сте  онази  с  конизациите"  - аз  нямам  конизации  , а  лазер ???

Та  се  чудя  дали  масово не се  пише  някакъв  подобен  резултат  ,за  да  следват  безкрайни   лечения  и МБ  ,  за  да се   правят  чести  посещения   и да се   плаща  ??? При  всички  случаи  има  обвързаност  между  въпросната  лекарка  и  лабораторията  точно във  Вита  .

Да  не  говорим  ,че  ме  "разходи "  да  прекося  цяла  София  за  резултатите  ,като  тя  точно  определи кога да  отида  . Аз  изрично  попитах  дали преди това да се  обадя  по тел.  да  питам  дали са  готови  , а тя  каза  "Направо  елате ! " и се  оказа  ,че  цитонамазката не е  готова  ! #Cussing out  А  на мен  това ми  коства  1ч.  и 30  мин.  път  в  едната  посока само  .......

Много  моля   , ако  някоя  от  Вас  има  мнение  за  Д-р  Богословова  и  лабораторията  във  болница  Вита  да  сподели  .

Благодаря  ,на  всички  които  имат  търпението  да  изчетат,  и се  извинявам  за дългия  пост ( но  мира  нямам  от  лекари  ,изследвания  и лечения   Cry )!

Hug Hug Hug

# 178
Като в лабораториите работят некадърни "специалисти" - така е. Човек и да има доверие на лекаря си, като му изтипосат едни бактерии в лабораторията, лекаря какво да направи? Нали се оплаках онзи ден как в Цибалаб са ми изолирали Бета хеморалитичен стрептокок - или както там се пише.... Embarassed Цял ден ревах и се подух и на другия ден с резултата, та при дерматовенероложката. Тя като го видя, ме погледна и каза,че това е почти невероятно и изобщо не смята да ме тъпче с антибиотик за това. Още повече, че пишеше - умерено. А какво остава пък като при теб Gesika, по-малко от 10 на 3.  Та тогава бях неразположена и ми каза да отида отново след две седмици, за да види изобщо има ли ми нещо. Но това все пак е лекар, специалист в областта и може реално да прецени нещата. А гинеколозите понеже не са толкова тясно специализирани - каквито резултати видят, лекуват по един и същи начин с едни и същи лекарства. Нямат индивидуален подход, нито знаят схеми и т.н. И или оставаш недоизлекуван и хронифицираш - както стана при мен преди 10 години, или те отравят от безсмислени лекарства и лечения без нужда....

# 179
Дано всички се оправят,дано Hug Много се моля,дано,дано,дано  Hug
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт