Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 8

• 194 289
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не прибягвайте до самолечение!
Ако сте убедени, че наистина са гъбички, т.е. правени са изследвания, тогава причините, поради които не сте се излекували са:
1. Абсолютно некадърен лекар. Има ги и такива.
2. Партньорит ви не се лекува и ви заразява отново.
3. Имате съпътстващо заболяване - диабет, спин или нещо друго. Ако кръвната ви захар е висока, гъбичките са задължителни.

Преди да пристъпите към каквоти и да е самолечение, минете през някоя лаборатория и си направете кръвни тестове за хламидия, спин и си изследвайте кръвната захар.
По-евтино ще излезе да платите веднъж за няколко теста, от колкото да се ръсите всяка седмица за скъпи лекарства.

# 601
Искам да питам тези от вас ,които са си правили промивки със сребърна вода дали я разреждат newsm78

# 602
Аз не съм пробвала промивки, но пробвах тампони със сребърна вода. Не съм я разреждала, но и ефект нямаше абсолютно никакъв. Мога да похваля сребърната вода, защото така преди време се отървах от много упорит конюнктивит, ама за вагинални инфекции.... Tired

# 603
А как успяваш да си сложиш тампона след като е напоен със сребърна вода newsm78 в смисъл той се раздува от течноста и поставянето му при мен е невъзможно Embarassed
А иначе съм пробвала да се обтрия с тампон със сребърна вода когато имам някакво сцепване или охлузване на влагалището и ефекта е просто мигновен,затова си мисля че ако си правя промивки от време на време ,няма да имам проблеми с разни гъбички и др.подобни гадини.Между другото днес съм на гинеколог за проф.преглед и цитонамазка + влаг.секрет така че стискайте палци Hug
Хубав ден на всички  bouquet

# 604
Ох, как....не особено лесно, ама....си купувам от най-малките и не от тези, които имат отгоре един мрежест слой....и така...доколкото знам има и такива с апликатор, може би ще е по-лесно. Иначе по принцип не използвам тампони, заради опасността от инфекции и заради раничката, която имах преди. И освен ОВ други не съм ползвала. Ако някой от момичетата препоръча такъв с апликаторче, може би ще се справиш някак  Simple Smile

# 605
Привет на всички  bouquet
Вчера бях на гинеколог и уж каза че всичко е ок,с изключение на едно срастване от секциото ,взе ми цитонамазка и влаг.секрет и според нея влагалището ми е "чисто",но мен това не ме радва много защото дори и да няма някакъв микроб или гъбички сега,не се знае преди цикъла ми дали пак няма да ми се появи онзи гаден сърбеж и дискомфорт/дано не  се появи Praynig/ И така сега съм в очакване на резултатите, PraynigСпоред док. някои от кандидите са резистентни на Флуконазола и повечето от глобулите,които се слагат вагинално,ужас Shocked
Дано никоя от нас вече няма проблеми с гъбички Praynig

# 606
  • София
онзи гаден сърбеж и дискомфорт
Това може да се дължи на някаква алергия и само да си въобразявате, че са гъбички.
Минах по този път. Преди години една гинеколожка, без да ми направи микробиология, директно ми постави диагноза и ми предписа лекарства. Не си спомням да съм имала течение, но имах усещането, че горя и бях червена. Лекарствата не помогнаха. Обвиних приятеля си, че ме е заразил.
Отидох на друг лекар и той веднага ми каза, че е алергия, но за всеки случай ми взе секрет за изследване.
От диабетици зная, че когато им се повиши захарта гъбичките рецидивират и изчезват, когато свалят захарта.

# 607
miss piggy,при мен тези симптоми със сигурност не са от алергия,имала съм няколко пъти доказана кандидоза чрез микробиология и затова познавам много добре симптомите,е вярно е че не всеки път като имам дискомфорт,най-вече преди цикъл се дължи на гъбички,това го отдавам на промяната на киселинноста на влаг.,и минава от само себе си,но понякога полоцжението е непоносимо,а и се повлиявам на лечение п/в гъбички,значи за съжеление са гъбички,дано вече съм се отървала от тях Praynig

# 608
Здравейте, мацки:) Послушах приятелка и си пуснах ново изследване в друга лаборатория- при микробиолог, който работи към Националния център по заразни и паразитни болести. Пробата ми излезна абсолютно нормална. Имам лекостепенна бактериоза, но според лекаря не се изолират никакви бактерии и трябва само да си подсиля лактобацилите във влагалището. Не знам на кого да вярвам, но съм по-склонна да повярвам повече на него, отколкото на Цибалаб. Съжалявам, че пих антибиотици за нещо, което вероятно никога съм нямала в себе си. Имах леко течение по време на цикъла, но всичко се изчисти с него. Чета, че повечето от вас се тъпчат с антибиотици. Не е добре, така повече се засилват проблемите според повечето лекари, особено когато се лекуват банални за средата на влагалището ентерококи и ешерихия коли. Ключът към успеха, според мен, е в подсилване на имунната система- повече плодове и зеленчуци, мед, ядки, пробиотици( през устата и локално), гел от алое( изключително помага),пчелен клей, чайове( особено зелен), цитросепт, самовнушение.
Успех на всички. Дано успеете да се преборите с гъбичките. Аз продължавам с размножаването на лактобацилите  Laughing

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 10:45 от BettyBoop

# 609
УРААААА,готово е изследването ми и нямам изолирана патогенна флора newsm44 newsm10 сега остава да съм в това състояние за дъъъъъъъълго време Praynig Praynig Praynig
Искам да питам тези от вас които са си изследвали лактобацилите,как точно се казва изследването и дали се прави задължително при всеки влаг.секрет,имам предвид моя случай както не се е изолирала патогенна флора,значи ли това че лактобацилите са ми били в норма newsm78

# 610
В някои лаборатории отбелязват наличието на лактобацили и количеството, в други - не....може би зависи от лабораторията. Аз лично, когато ходя при дерматовенеролог за МБ, тя ми гледа пробата под микроскоп и ми казва веднага как са лактобацилите, също така и за левкоцити.

# 611
Здравейте момичета  Hug

От много време не съм писала, прибирахме се в родината, ходихме на почивка, дойде пролетта.. Аз съм много по-добре, лекувам се от Вулводиния, вече знам мноого за нея, напълних се с литература медицинска, ключих се в Британската асоциация по Вулводиния, където има и група за взаимопомощ.

Антидепресантите, които са ми предписани в супер минимална доза, която не би била достатъчна и за мишка, всъщност в моят случай действат като болкоуспокояващо. Болестта Вулводиния е неврологична болест, проявава се незнайно защо, незнайно как и може да се случи на всеки Sad Най-често се случва след преживян стрес или операция, жени с Папилома вирус или повтарящи се гъбични инфекции.Изразява се с парене, болка, сърбеж, зачервяване, течение, сухота, но патогенни причинители не се изолират / не се говори за еширихи коли и тем подобни, които са най-естественото нещо във влагалището/. Влагалището е осеяно с микроскопични нервни влакна и в един момент без или със причина тези нервни влакна започват да изпитват чувствителност, сензитивност която просто подлудява жените, води ги до безобразно състояние, не само физическо, но и психическо. Болката действително съществува, не е плод на фантазия и до сега медиците в САЩ и Обединеното Кралство са отркили единствено този метод за облекчаване на състоянието. Антидепресанти от 2 или 3 групи действат на неврологично ниво и спират изпращаните до мозъка сигнали от тези нервни влакна разположени на това чувствително място. Така паренето, сухотата, дразненето постепенно намалява и дори изчезва на моменти, но при всички положения е поносимо, може да се води нормален сексуален живот и изобщо да се живее, да се усмихва човек..

Статистиките показват, че докато една жена се диагностицира, че има Вулводиния минават средно от 3 до 7 години  Confused Всичко това заради неизвестността на болестта и некопетентността на лекарите, тъй като не са запознати. Описани са хиляди случаи на жени лекувани с АБ-та и противогъбични, лента която се върти години наред. И така докато не се стига до диагнозата..Колкото по-рано, толкова по-добре, както за всички болести. Понякога Вулводиния съпътсва жените до края на живота им Sad но в много лек вариянт, понякога жените се избавят от този ад.....За жалост другото наименование на болестта е Хронична вагинална болка  Confused Би могло да се сравни с мигрена или дископатия.....Кофти тръпка демек  Tired

Аз наистина съм мнооооооооого по-добре, нямам никакви странични ефекти от лекарството, дозата е прекалено ниска, а и го пия вечер преди сън. На сутринта съм свежа, бодра и безсимптомна. Имам дни в които се обажда, тогава си слагам обезболяващ гел и нещата се нормализират. Както казах, нещо като мигрена, постоянно може да се появи и да ти отрови живота, но тогава пийваш болкоуспокояващо и продължаваш напред.

Това което съветват американските учени е мазане с олио от Невен, пиене на Калциев цитрат и ниско оксалатна диета, тъй като оксалатите в урината допълнително раздразват нервните влакна.

Това е от мен за сега, ако имате въпроси питайте, аз продължавам напред в борбата с Вулводиния, знам че не съм единствената и знам, че съм на прав път.

Поздрави и дано скоро всички заживеем нормален живот, без неприятни усещания  Praynig  bouquet

# 612
pisnami,радвам се че проблема при теб е почти овладян.Аз също започнах АД,по други причини,но да ти кажа,че и моите симптоми почти изчезнаха.Незнам дали моята диагноза е Вулводения,но факт е че нямам гъби и бактерии,а дискомфорт имаше и то доста значителен.
Искам да те питам какво пиеш,може и на лични... Hug

# 613
В момента пия Аmitriptyline 10 мг по 1 на ден, а ако не се чувствам добре може и по 2  Peace

Другото което пия е "коктейл" от полезни за там долу хр. добавки, а именно:

Calcium Citrate with Magnesium
Grapeseed Extract
Soothing Calendula creme
Acidophilus
Women's Multi-Vitamins

И избягвам храни с висока оксалатна концентрация.

По-добре съм, имам дни в които съм съвършено добре, но имам и лоши дни, но като цяло съм добре! Месец и половина пия антидепресанта, който играе ролята на обезболяващо, трябва да ги пия поне 3-4 месеца  Peace

Поздрави   bouquet

# 614
  • София
здравейте и от мен,

аз в момента съм на пробиотици и витамини (изписани от лекар с  АБ). Свърших АБ и сега ще изчакам още един цикъл и чак тогава ще отида пак на лекар. Засега нямам симптоми, но докато не видя чист резултат, не се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт