Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви фактори и причини могат да доведат до гъбични инфекции на влагалището?
Какви са ефективните лечения за гъбични и бактериални инфекции на влагалището?
Какви са препоръките за предотвратяване на гъбични инфекции във влагалището?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви фактори и причини могат да доведат до гъбични инфекции на влагалището?
Няколко фактора могат да доведат до гъбични инфекции на влагалището, като например употребата на антибиотици и противозачатъчни средства, използването на некачествени интимни гелове или превръзки, носенето на неподходящо бельо или бански костюми, безразборният секс , консумацията на твърде много сладки и тестени храни и стресът, имунният срив и диабетът. Причините за появата на гъбични инфекции във влагалището включват отслабена имунна система, стрес, прекомерна консумация на сладки и тестени храни, употреба на антибиотици и противозачатъчни средства, използване на некачествени интимни гелове или превръзки, тампони , изкуствено бельо, прашки , безразборно сексуално поведение и заболявания като диабет.
-
Какви са ефективните лечения за гъбични и бактериални инфекции на влагалището?
Лечението на гъбични инфекции на влагалището може да включва използването на противогъбични лекарства като Ломексин и Микомлакс, вагинални таблетки като клотримазол и приемане на пробиотици за възстановяване на нормалната вагинална микрофлора. Важно е да се консултирате с гинеколог за подходящ лечение въз основа на индивидуалните нужди. Гъбичните инфекции се лекуват с антимикотични лекарства, докато бактериологичните инфекции се лекуват с антибиотици. За гъбични инфекции обикновено се препоръчва прием на пробиотици след лечението, което може да помогне за възстановяване на баланса на флората във влагалището.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на гъбични инфекции във влагалището?
Превенцията на гъбични инфекции във влагалището включва избягване на тесни и синтетични дрехи, избягване на употреба на тампони и некачествени превръзки, поддържане на добра хигиена, консумация на здравословни храни, избягване на прекомерна консумация на сладки и тестени изделия и използване на пробиотици за поддържане на здрава вагинална микрофлора.
-
Кои са ефективните пробиотици за възстановяване на вагиналната микрофлора?
-
Какви са причините за появата и развитието на гъбични инфекции и как могат да бъдат предотвратени или лекувани?
. За гъбичките е ясно, че ще пия. Но много искам да отложа антибиотика (ако ми го изпишат утре... ама след като имам направена Антибиограма...). Започнах да пия Цитросепт, всяка вечер кисна в леген със смрадлика и наистина се чуствам по-добре, сърбежите изчезнаха, течението сякаш намаля. Аз също се боря от 1 година с бактерии и гъбички. Изпих 5 антибиотика и сякаш ... всичко ще е оправи, даже няколко изследвания бяха чисти, но точно 5 дена след като ми свърши цикъла незнам какво се обърква в организма ми се започва отначало.
и Всичко това направо ме побърква.Моята лекарка ми даде мазило,което е съвместима с бременност,Мажа се с клечки в ушите и ходилата.Но това около носа е смразяващо грозно...Казват,че е нормален симптом при бременни.Някоя от вас със сходни проблеми/проблем?
Гъбички по лицето и тези на краката също са различни. Явно имаш себореен дерматит по лицето и скалпа. На мен ми се появи след бременността и мина от самосебе си с преминаването на останалите хормоно производни проблеми, които имах
или повече )