КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 91 452
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Зори, много хубав козунак. Би ли обяснила оформянето, че имам само една кръгла тавичка за сега и ми харесва много как изглежда твоя.

# 151
 И аз не се стърпях и забърках едно пантеноне, по рецептата, която пусна преди няколко дни дядо хаджи.
Много добре стана. Малко промених състава - сложих масло 125 гр. и от там брашното скочи малко, добавих и малко уиски от на мъжа ми, за аромат. Тестото стана много хубаво и лесно за обработка. Пекох в най-големия ми тиган на тефал, като повдигнах и с хартия страните. Май трябваше да го разделя в два съда, но за следващия път ще знам. Време за печене 1 час и 15 мин на 180 градуса предварително загрята фурна с вентилатор.

Разрязох го още топло топло, че от миналия ден му се точа, страхотно на вкус.

Ето и снимка:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196138_1745398009 … 7330_444942_n.jpg

# 152
Моите козунаци ги загорих отгоре, така че ще се въздържа от снимки...не сложих фолио отгоре още в началото и така се получи...на 200 градуса пекох, явно трябва и на по-слаба фурна  newsm78

# 153
Зори, много хубав козунак. Би ли обяснила оформянето, че имам само една кръгла тавичка за сега и ми харесва много как изглежда твоя.

Оформлението е  по този линк, който пусна Shada , само че аз рязах "филийките " малко по-дебели от тези на снимката. Пекох го в тортена откопчевеща форма 26 см., покрита с хартия за печене, но явно му беше тясна, трябваше тавичката да е маааалко по-голяма.

Мама Цоцоланка, аз честно казано за пръв път слагам шоколад в козунак. До сега съм ползвала какви ли не плънки, но за чист шоколад не бях си и помислила. И тъй като точно горния линк вчера напълно раздразни сетивата, ми импровизирах с каквото имах - фин млечен на детето Кума Лиса  Laughing.Начупих го на по-едрички парчета, разточих правоъгълна кора и я наръсих в малко разтопено масло и начукания шоколад, завих на руло и го нарязах на филийки. И този шоколад, който се повадаше отвън при печенето не ми нагарче, напротив, самия козунак става доста сладък.

# 154
  • София
Здравейте, вдъхновена от направеното и споделено от всички вас, снощи за първи път направих козунак, и полученото ми хареса Simple Smile)

# 155
Моите козунаци ги загорих отгоре, така че ще се въздържа от снимки...не сложих фолио отгоре още в началото и така се получи...на 200 градуса пекох, явно трябва и на по-слаба фурна  newsm78

Аз ги пека винаги на 180 градуса, като слагам на едно ниво по-ниско от средната скара и винаги се изпичат много добре. Не помня колко точно, но някъде около 30 минути, никога не загарят, нито отдолу, нито отгоре.

Откакто имам хлебопекарната си позволявам по-често да си правя козунак, но не знам защо като си меся на ръка тестото става с много повече конци и по-пухкаво. Определно смятам, че не е проблемът в мазнината и брашното, защото усещам, че тестото е добро като консистенция. Явно трябва да го пусна да го меси машината повече време, сего го меси около 30 минути. Иначе като втаса първия път го вадя от контейнерчето, сплитам го, оставям да втаса и си го пека в обикновената фурна.

# 156
  • Пазарджик/Лондон
Galya S , много хубав козунак   bouquet.По коя рецепта го направи?

# 157
  • Балчик
Вввъхх, нямате милост с тези красоти. У нас до Великден козунакът ще е тема табу, така че само ще се облизвам тук около вас. Grinning

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 14:25 от Джемма

# 158
  • София
И аз като Джемма временно спирам опитите си с козунаците, до велики четвъртък или велика събота, когато ще имам възможност да омеся следващите козунаци.

# 159
Така да се отчета.Вчера правих КОЗУНАК ЗА НАЧИНАЕЩИ ДОМАКИНИ на ЛАБРЕКС   bouquet.Стана страхотен,и такива конци направи  #Crazy/в рецептата пише,че не прави/....

Ей, 3xi , ти си голяма майсторка! Никога не са ми ставали конци в тоя козунак. Правя го, когато ме мързи да се разправям, иначе си е вкусен. И как ги докара тия конци, нещо прави ли го допълнително? Браво на тебе, ще ме караш пак да пробвам.  chef  bouquet

За залепването Джемма ти е писала. Peace

Вчера го пробвахме - неизвестно защо се получи повече като кекс или хляб, почти нищо общо с козунак...не разбирам. newsm78

# 160
аз се запасих с шоколад, другата седмица май ще направя онова руло като цвете дето е...

# 161
Вчера го пробвахме - неизвестно защо се получи повече като кекс или хляб, почти нищо общо с козунак...не разбирам. newsm78
И моят така,обаче си миришеше на козунак и все още де Laughing
Възможно ли е мазнината да ми е дошла в повече?
Дали някой ще ми отговори и на въпросът от вчера Rolling Eyes

# 162
Дес, проблема може би е в по-малко брашно или повече мазнина Rolling Eyes

Маме, аз шоколада го режа на кубчета с нож /едно блокче на 4-ри/. До момента не съм имала проблем с козунаци и кифлички, нито с нагарчане. Ползвала съм Своге, Милка, Линд, резултата е еднакъв. Може да си ги прегорила, но едва ли кулинарка като теб може да направи такова нещо  Simple Smile

Ей, не спряхте с козунаците, чудесни са  Simple Smile

Аз не се стърпях и днес забърках половин доза. Ометохме ги за нула време  Laughing

# 163
Пробвахме кифличките .. страхотни са със сладко от дюли, с мармалад от сини сливи.., но вече до Велики четвъртък  smile3505

# 164
Прекрасна темича сте оформили. Аз от няколко години насам правя козунак по рецептата на една съфорумка - Спаска. Тази година може да опитам и някоя от рецептите в тази тема. Сега тъкмо започват постите, но поне ще имам време да изчета всичко и да избера. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт