КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 91 450
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аелис благодаря ти  Heart Eyes

Направих козунака по рецептата на Зори от предната страница, в комбинация със съветите на Джемма.

# 166
Благодаря на всички за съветите за шоколада! Hug

Ау.....Джемма и ти Дядо Хаджи.......постите ли, инак нямате оправдание за бягството........Да ви е сладко:

# 167
  • Балчик
Абе не постя, ама имам принцип- козунакът е обреден хляб и до Великден, поне през великия пост не правя. Така е и по-сладък на самия празник, ядем го с удоволствие, иначе втръсва и никойняма да го погледне.
Айде да не е без хич да покажа едно панетоне от преди няколко дни. Забравих да му направя кръстат разрез отгоре и той си се напука сам от където му падне. hahaha
Рецептата е на Лебедуна козунака, но по-рядко тесто.
в процес на печене
в готов вид
разрез

А твоите кифли и козунаци са без конкуренция, Маме. Peace

# 168
Дес, щях да ти пиша вчера - на мен ми се е получавало така тесто на шупли и много меко, при два варианта - или малко брашно или превтасване.

Исках да ви питам, гледам, че сте коментирали плънката от шоколад - мисля да пробвам едно козуначено агънце (вдъхновена от снимка на Джемма   bouquet там плънката е мак струва ми се? ), но ми се ще да сложа течен шоколад/нутела. Дали се втечнява много и изтича при печенето, съответно загаря? Т.е. плънката ще се вижда, ще бъде открита, защото тялото на агънцето е от полегнали рулца, ама как го обясних и аз  ooooh! .

# 169
Вчера го пробвахме - неизвестно защо се получи повече като кекс или хляб, почти нищо общо с козунак...не разбирам. newsm78
И моят така,обаче си миришеше на козунак и все още де Laughing
Възможно ли е мазнината да ми е дошла в повече?
Дали някой ще ми отговори и на въпросът от вчера Rolling Eyes

Стигам до извода, че просто рецептата е такава, нали все пак е за начинаещи, предполагам. Иначе си се получи добре, но не е това, което желая.
Ще изпробвам друга вече за празника. 

# 170
  • София
  Като говорите за шоколад, видях в Лидъл да се продава шоколад за готвене,така пише,не беше скъп/като обикновен шоколад му беше опаковката/.  Simple Smile Може би става за плънка...

# 171
  • забравих си мисълта...
MM, точно тези за готвене са за тази цел. С шоколад за директна консумация, може и да не се получи.

# 172
  • София
Благодаря ти! В България не смеем да повярваме, че нещо е качествено и става,все със страх ползвам....Виждам че не си В БГ, виждам колко са ти хубави козунаците и въобще печивата ти,от една страна си майсторка,,но и имаш късмета да работиш с добро брашно и пр...Много конци,много нещо ....печивата ти са перфектни!

# 173
  • забравих си мисълта...
Благодаря ти! В България не смеем да повярваме, че нещо е качествено и става,все със страх ползвам....Виждам че не си В БГ, виждам колко са ти хубави козунаците и въобще печивата ти,от една страна си майсторка,,но и имаш късмета да работиш с добро брашно и пр...Много конци,много нещо ....печивата ти са перфектни!

ММ много ти благодаря, много си мила!   bouquet
За съжаление и тук не винаги всичко е качествено и тук също от година на година качеството се разваля, но...
Аз като си бях в БГ през лятото се опитах да направя някои неща, но ми беше трудно, да реша кои продукти са добри и кои не и имаш право, че за да се получи едно ястие или печиво, трябват и качествени продукти.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 09:30 от Venetta

# 174
Запис мапис Simple Smile
А има ли тема за великденската трапеза - обща, която не е само за козунаци или е рано още? Гледах, но не намерих.

# 175
  • София
Наталина-мерси за рецептата за Виенските кифлички.
Shada -ти май ме забрави за рецептата за рязаният козунак.
ММ-направо много ми възбуди любопитството за вкуса на козунака с вино и сладолед. Heart Eyes

# 176
  • София
Живея  зад х-л  Плиска,ела да те почерпя Simple Smile Сериозно

# 177
Shada -ти май ме забрави за рецептата за рязаният козунак.

Не съм, писах че съм затрила рецептата. На този етап, не разполагам с познат , знаещ румънски и няма как да ти помогна. Но пробвах с гугъл преводача  Crazy и се получи това ...

За тестото:
550грама брашно
75грама масло
2 яйца
1 пакет суха мая д-р Qeker
200 грама топло мляко
2 д-р Qetker ром
4 супени лъжици кристална захар (85гр бяха претеглени)
½ чаена лъжичка сол
За друг намазана баланс:
50 гр масло
За плънката:
Милка мляко 2
Суровата захар
За мазнина и се поръсва върху:
1 жълтък
50 мл мляко
Суровата захар

# 178
  • София
ох като ви гледам как ми се иска и аз да успея да го завъртя козунака този път, аз все като съм си играла буквално едни твърди твърди, за нищо не стават.

# 179
Привет козуначени майсторки Grinning

Аз искам да задам въпрос за панетонето. Има ли някаква разлика във вкуса между обикновеното панетоне и това с натурална закваска? И въобще има ли разлика във вкуса с козунака или панетонето е просто несплетен козунак?

Много ми харесва издължената форма на панетонето. Миналата година се опитах да я постигна с обикновен козунак, но така и не се престраших да пробвам истинско панетоне.

Общи условия

Активация на акаунт