С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 581
  • 681
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро и от мен..здравословна закуска за бременни

И аз тази вечер станах само веднъж до тоалетна...и се наспах Joy не че не лежа цял ден....Моите домашни заминаха на куклен театър, поне някакво разнообразие за детето.

# 406
добро утро и от мен  Hug Hug Hug

# 407
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Хайде на съботно кафенце!

Снощи голямо ритане беше,голямо чудо. Ритниците бяха толкова ниско долу,че все едно бебо си прави път да излиза.  #Crazy
Докато си намери удобно място не заспахме.

# 408
Добро утро и от мен. Май добре си почиваме вече всички. Така и трябва. Сега ни е паднало.

Вчера направих доста добър пазар на дрешки от Даяна и Ники /магазин в Хаджи Димитър с много ниски цени/. Много ми стана смешно като видях там дрешки на Cocoon - шием ги в България, пращаме ги до Франция и от там чакаме намаление в Ла Редут, за да си купим от тях  Laughing. Преди време в Щатите си бях купила блузка, на която като се прибрах видях, че пише Made in Russia. Голям смях падна.

Пишете ме и мен в отбора на мами с подути ръце. Ония ден през нощта се събудих от болки в дясната ръка и се оказа, че толкова се е подула, че халката ми се е впила в нея. Станах и едвам я махнах със сапун. Повече съм решила да не я слагам, за да не се наложи да ми я режат. Това заедно с леко повишеното за мен кръвно и високият пулс хич не ми харесва. В сряда съм на лекар и ще говоря с него. Днес даже краката и лицето са ми леко подути.

Мен ме ритат все по-малко. По-скоро се отъркват в коремната стена с гръбче, дупе и коленца. Обаче имам чувството, че много ми се разтягат мускулите на корема - чак ме боли. За щастие все още съм без стрии. От месец се мажа с крема на Хип в който има и масло от шеа. Явно помага. Много е мазен и трудно се втрива, но след намазване кожата се усеща много добре и не лепне по дрехите. Ако някой иска, да се възползва.

# 409
  • Бургас
За коремите и стриите - и аз нямам стрии. Но ужасно много ме сърби корема,явно расте  Joy baby_neutral Направо се чеша като краставо кученце  Embarassed Joy
Мажа се с крем против стрии на Ейвън. Доволна съм.
С първата бременност пак бях с този крем ,както и с плодовите лосиони пак на Ейвън.
Нямам нито една стрия,но всичко е до кожата.

Сега отивам да готвя,до после.

# 410
Аз преди малко влязох да кажа нещо съвсем конректно, за книга, но се отплеснах.

Ето, сега веднага го пиша, че пак ще ми изскочи от главата. А всъщност не знам дали не съм ви го казвала вече, но ние взехме ето тази книга:

Много забавно е написана, стегнато и е наистина като ръководство за употреба. Има и картинки, което за начина на къпане и кърмене да речем, е много полезно.

Колкото до мазането, сега се плескам с кокосово масло (не мирише на кокос, да не се разочаровате като мен) и ми е супер добре. Струва 7 лв бурканче от 500 гр, вчера пържих и палачинки с него Wink Стрии нямам, ама то е до кожа.

Сега ще се напъна да се разохдя, че дивана по мене се огъна.

# 411
добър ден и от мен(то за мен е сутрин,че не сме от най ранобудните)какви прекрасни закуски сте приготвили  HugВанче,това с подуването е нормално.на мен когато ми е много топло или ям повече солено и мазно вечер ми се получава така  ooooh!Диди абсолютно те разбирам,защо си се разстроила,аз като се обадих на застрахователя да ми прати крам пакета(в общи линии превързочни материали,но били задължителни и ми се полагат) ми отговориха,че трябвало да го поръчам преди 5 месеца,точка #Crazyа нашия човек такова ритане му удря и шаване,ама е послушничък и спи нощем Wink или по скоро аз не го отразявам,а и не се будя да ставам  Winkдо тоалетна.просто се чудя как ще се гледаме newsm78,като и двамата с татко му сме си поспаливи.  sleepuu аз си се мажа от скоро с някакви месни кремчета,чдното ми беше в подаръка от един магазин,а др си го купих и съм много доволна Misc Ghostайде стига че стана пак ферман   love001и прекрасен уикенд   bouquet

# 412
Здравейте и от мен.След като обиколихме цяла България и добре раздрусахме бебока сме все още две в едно.Каката ми е със страшна кашлица,но няма на къде и е плътно с нас.Днес сме в къщи и почти се бях размазала на дивана,но се оказа,че трябва да се излиза,но сега ще поспя с болното коте.Аз със спането съм ок,но много рано заспивам и в 7 съм кукуряк.Ще ми се друг график,но не  ми се получавам-в 10 спя,та ако ще и на масата да съм.Покрай нашите пътешествия  изядох толкова сладкиши,направо  отрових малкото,обаче ми се яде...кошмар.Следващата седмица ще е по-лек режима,няма как.Много ми опъва и на мен на корема около пъпа,чак боли.За крем аз освен с Вишито,от което съм много доволна започнах да се мажа с нещо много хубаво.От Пикадили купих нещо като вазелин с невен-смазвам се като дизелов двигател и после е много приятно-нищо не ми опъва или сърби.Охх всичко ми се изпари от главицата,отивам да полягвам..хубав и спокоен ден на всички!

# 413
Здравейте,
Може ли пак да ви помоля за паролата за албумчето,за да кача и мои снимки.
Благодаря ви.  bouquet

# 414
Sunnny_v, страхотно изглежда книжката Simple Smile едвам се сдържам да не си я взема ... ммм ще си помисля Simple Smile

аз пак с въпрос - сигурно има отделна тема из форумите, но по-късно може да поровя.... та .. имаме възглавници с истинска перушина ... и двамата много си ги обичаме и не ни се разделя с тях ....
Смятате ли че трябва да ги махна заради бебо? Sad
Присетих се изведнъж, ей сега, докато сменям калъфките.... поразхвърча се перушина.... знам за това и ги държа в 2-3 калъвки и когато ги сменям го правя на терасата ... но все пак ...

Моля, ако някой има опит да сподели  Rolling Eyes

За пример - кумците ни имат голямо куче ... и бебето няма проблем с него ... има ли аналогия?

Много мерси предварително ... тук е прекрасен слънчев ден и за първи път от седмица насам съм разтворила вратите и съм спряла печките ....
Ще се възползвам от въодушевлението, за да посвърша малко работата по къщата ...но... без да се юркам нали .... Simple Smile

Хайде дописане Simple Smile

Упс... забравих да си пийна магнезия Simple Smile май разреждането почна да става от самосебе си Simple Smile    Crazy

# 415
  • Варна
Хелоу и от мен  Laughing

Пиша на две на три между ремонта на едната и на другата стая вкъщи. Изпаднала съм в лек ужас от новата подредба в спалнята (която изобщо не ми допада в сравнение с предходната), но като я погледам ... ще свикна. Искат се жертви в името на бебо и това е най-малката, предполагам! Heart Eyes

Тези дни изобщо не можах да се включа и пропуснах прекрасната новина около бебе Елица! Heart Eyes Heart Eyes Да е жива и здрава, а мама Кати бързо да се възстанови!

Моят човек тези дни май взе, че се извъртя нещо и ми се струва, че вече не е главично. Поне като хълца (което е поне 3-4 пъти в денонощие), не му усещам хълцането толкова ниско долу, както преди... Ама във вторник на ЖК ще се разбере дали ми е спогодил номер - след 2 месеца в главично, да се обърне сега в друго положение... ooooh!

За бъбреци нещо стана дума по-напред и да кажа набързо - ВОДА му е майката! Mr. Green Моята хидронефроза за съжаление тези дни отново напомня за себе си, но тази седмица ще си правя изследвания и дано не се е влошило положението, че ще имам близки срещи със стендове разни.. За пясъка от бъбреците - понеже това съм го изживяла, ами пак вода преди всичко, поне 2-3 литра на ден. luisa chikone, освен неоренал и нош-па, можеш и парацетамол да пиеш, ако болките са много силни. Препоръчвам ти задължително да се заредиш със сушена червена боровинка (продават я в големите маркети - МЕТРО, например). Ако обичаш тиква, сега е момента да наблегнеш на нея също!

Хайде стига, че пак фейлетон стана моето. Целувки на коремчетата! Hug Hug Hug

# 416
trufel,,благодаря за съветите.И преди бременността правех пясъци, и ще са ми полезни занапред.Просто сега е такъв момента че никой нищо не може да направи за такъв проблем, просто чакаш и търпиш.Иначе съм добре,като не излизам никъде, и wc-то е наблизо.Иначе чакам да измислят памперси за бременни,че не става иначе разходка.Леле, каква идея, колко ли ще е смешно,голям човек с тумбак и памперс..

Днес си играем с бебчо.Той ми подпира краче на тумбака, и задържа, и аз като го усетя, го пипвам с ръка.И той се притеснява, и го дръпва.След малко пак ми слага краче, и аз го напипвам с ръка, усеща се едно твърдичко отдолу, и той го отдръпва.Голям смях се смях сутринта така.Сигурно за 31седм крачето му е голямо колкото чаена лъжичка,поне така ми се струва.

Също ми е интересно в 8 и 9 месец по колко се напълнява,че аз съм вече +19.Не ме притесняват килата, а за бебчо, все искам да направи 2500 и да се успокоя, че и да излезе по-рано, ще има добър шанс.

Сега се замислям какво ще е нужно за спане.Ние ще купим кошарка, и легло ще вземем.Знам, че ще трябват няколко комплекта чаршафи,възглавничка казват че не трябвало,незнам, може и без обиколници за леглото-те са под въпрос,и тези протектори за напикаване.Ето тук не ми е много ясно колко броя ще трябват, чаршафи ли някакви по-особени има също за напикаване, въобще как седи въпроса с предпазване на леглото и матрачето.

И аз се будя понякога с надути пръсти на ръцете-познавам по халката и годежния пръстен, и ги свалям.Добре, че ММ не се сърди,а и няма за какво.

# 417
Привет и от мен. Аз днес се бях отдала на основно чистене, миене на прозорци, пране на пердета, е всичко това с помоща на свекървата, тя много ми помага, понеже живеем наблизо.

Trufel и аз като теб вече не го усещам толкова ниско хълцането, а по-скоро встрани. В понеделник съм на преглед и ще видим как се е разпложило мъничето. Дано да си е главично докрая.

За мазането, много съм доволна от крема на Лавена, намирам го в Пикадили.

Да попитам за арниката и аз, чета и чета, ама не ми става ясно по-колко пъти на ден се взима - 9СН или 5СН да си купя? Не смея да питам лекарката, че ми се кара, много съм била чела в интернет. Ами какво да правя, понякога нищо не ми обяснява и ако не попитам си нямам идея за нещата.

# 418
  Днес много слаба активност- явно сме се отдали на пътешествия или споделяме времето си с любимите хора  Laughing
  Ние току-що се върнахме от разходка- тук днес е много приятно- едно слънчице е напеклооо  Grinning
 Е, голяма кекла съм станала- разходихме се малко повече от час и каталясах- кръста просто ужасно ме заболява. Да не говорим преди два дни, когато имахме гости и се изявявах като домакиня-  ooooh!, то желание имах голямо и да готвя и палачинки да правя, че и от разходките да не изоставам... Е, само с желание не става  Tired, едвам изкарах.
  luiza_chikone , наддаването последните два месеца е много индивидуално, макар по принцип повечето мами тогава да качват най-много. Аз и първата бременност и сега през осмия месец качвам най-много- изведнъж ме подгонва един глааад  #Crazy Пък и вече корема натежава и ние се  залежаваме повечко. Предния път последните две седмици преди раждането даже свалих един килограм, та се надявам и сега, ако не сваля, поне да не кача много.
  Иначе за протекторите за бебешкото легло- в детските магазини продават специални такива за около 6 лв, ако използваш такъв ти трябват поне два, докато единия изсъхне да ползваш другия. Аз предния път пък изполвах памперсни пелени- не знаех въобще за съществуването на протектори. Така че и това е вариант.
  А възглавницата дори е забранена първата година- идеята е да не се задуши бебето от нея.

# 419
Здравейте, момичета! Simple Smile

Изчетох ви най-накрая. Порадвах се на новите ви придобивки - да си ги ползвате със здраве.

Мен от вчера бебо мнооооого яко ме рита - на моменти ми се струва, че иска да излиза вече... #Crazy До сега беше доста по-нежен. Само да устискам до 20 март и после като иска да излиза.  Laughing
Утре ми започва болничния 45 дни и се замислих колко малко остана... baby_neutral
Другата седмица мисля да започна лека-полека да си пера и гладя дрешките, които имам от дъщеря ми. Онзи ден с ММ обиколихме малко магазините да видя къде какво има, че като дойде момента да му кажа в кои магазини да ходи. Да го улесня малко, че...все пак е мъж... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт