С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 524
  • 681
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
e.damyanova , писала съм ти лично съобщение!  Praynig

# 556
Имам един въпрос

Кой издава 45 дневния болничен преди раждане. Тъй като днес АГ ме изпрати при личния.Аз му звъннах, а той се очуди, но все пак каза че ще ми го издаде.....Има ли нещо общо с това че АГ-то не работи със здравната каса

Благодаря

# 557
*Poli*
1. относно протектора за матрак... гледам, че всички ще взимате, да разбирам ли, че е към задължителните покупки? Не съм ползвала с Ники и сега няма да ползвам. Просто слагах една от тези памперс пелените за възрастни под чаршафчето.
2. Моето комплектче за изписване включва боди, чорапки, шапка, гащеризонче...въпроса ми е да му добавя ли и едни ританки(за под гащеризончето) или така да си остане? Предполагам ще сте и с одеалце или нещо подобно и тогава мисля, че няма да има нужда от друго.
3. За къпането... четах, че първите дни се къпе само с водичка, и то съвсем леко, че нали и пъпчето се пази...вие как ще процедирате, ще ползвате ли козметика? Не сме практикували такова къпане. От първият ден със сапунче, за пъпчето бабата го пазеше като си слагаше дланта там или ползвахме лепенка. След баня също от първият ден в къщи се мазахме с лосион.
4. Чудя се дали да предприема някакво мазане с Гармастан като подготовка на зърната... някой правил ли го е? Който питам, все се оплаква от болезнено кърмене (особено в началото). Не съм ползвала нищо и сега няма да ползвам. Болезнено беше един ден само и единствено в болницата, когато в желанието си да ми тръгне кърмата се тормозих през 30 мин. с помпа и то от онези най- обикновените - ръчни на Camera.
А за чаршафите се ползват през целият престой. Особено ако си със собствено спално бельо.
За кремът против стрии ползвам на Дева. С Ники нямах нито една на корема, но се появиха доста по гърдите и бедрата в областта на таза. Сега е обратно почти няма промяна в гърдите и краката, но коремът ми вече се сдоби с няколко сериозни цепки, една от които точно до пъпа.
yancheva Ако те спрат полицаите едва ли ще те питат дали сега се прибираш от родилното, а и все пак кошчето е за безопасност.
e.damyanova Не са ми искали амбулаторен картон за Ники, но аз придвидливо си бях взела  - казва се здравна карта за дете.. Като едновремешните наши картони е вътре се вписват всечки имунизации, консултации и т.н. Вероятно в болницата може да ги искат, за да впишат първите имунизации , които се правят до 48 час след раждането. Превръзки не ползвах сега сигурно пак няма само лигнин - за болницата говоря. После си бях с обикновени, то след 4-5 дни вече си тече по-бавно като при МЦ, че дори и по-малко.
luiza_chikone Аз слагах пеленка в количката.
delilah_qk В патологията не е луск наистина, но пък следоперативният е върха. За след нормално е почти като следоперативния, но имаше по-малко стаи със самостоятелни WC и баня.
Е това за какъв ще е пола съм се доверила напълно на доктора. а пък ако наистина излезе момиче, че опровергая всички че с момичето се качва повече. С Ники качих 17 кг. , а сега до тук са 9кг. и едвали повече от 5 ще кача за оставащите 40-тина дни.
zai4eto 81 По принцип отначало може да се наложи преди и след ядене дори да го сменяш памперса. Ние предпочетохме варианта смлед хранене въпреки, че тогава се притиска коремчето, но пък обикновено бебоците изпразват след като напълнят. Не е задължително, но в началото при почти всички бебета акото е след всяко хранене. А за храненето на кърмещата жена единствено се пазех от храни предизвикващи подуване и газове, зареди коликите.
Е май е това от мен после като си щракна комплекта за изписване ще ви го покажа тук, че аз го попромених малко.
Катя добре дошла у дома. Малката Ели е голяма красавица. А вас май бързо-бързо са ви изписали като за след секцио?

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:27 от sosmy

# 558
nikita_02 Според мен на 100 % има значение, че не работи със ЗК. А при кого се водеше до сега на ЖК след като АГ-то не работи със ЗК.

# 559
Ходя си на женска консултация при гинеколога- но си плащам на частно, не съм ползвала нищо по здравната каса( изследвания например)...И аз доколкото прочетох издава се от гинеколога, когато той работи по ЗК, затова сигурно ме праща при личния...все пак ще ми го издаде личния- въпреки че не му стана много приятно...

# 560
Мисълта ми е до сега Личната ти издавала ли ти е направление за АГ. Ако не - би трябвало тя да те тегли и мери и да ти вписва тези неща при нея и съответно да ти издаде болничния. Както и в последствие направлението за хоспитализация.

# 561
Имам един въпрос

Кой издава 45 дневния болничен преди раждане. Тъй като днес АГ ме изпрати при личния.Аз му звъннах, а той се очуди, но все пак каза че ще ми го издаде.....Има ли нещо общо с това че АГ-то не работи със здравната каса

Благодаря
Това е причината!Доколкото знам личната може да  издава и направление за раждане,поправете ме ако греша. Peace

# 562
Личния ми лекар дори не знае, че съм бременна от една година не ми се е налагало да ходя при него....Имам и резервен вариант да ми издадат болничен в болницата, където ще раждам, това ми сподели гинеколожката-ако имам евентуално проблем...

# 563
  • sofia
nikita_02 , аз също посещавам ЖК, която не е по ЗК. На мен ми издадоха 45-дневния болничен без проблем. Лекаря не може да ти издаде само направление за хоспитализация, него аз ще си го взема от ЛЛ.

Благодаря ви, момичета за пожеланията! Аз се приготвям, че след малко отивам на пиратско парти. Ще съм най-тлъстия пират.

# 564
Добре дошла на Еличка в къщи ,много е сладка  Laughing
Честит рожденник на Мирта   bouquet да е жив и здрав ,и много успехи да има в живота .

# 565
Къде се изгубиха другите ни бебенца,някой знае ли нещо за тях?

# 566
  • Plovdiv - Thessaloniki
Да се включа и аз и да честитя рожденника на Мирта - да расте здрав и силен батко!
 nbirthday
Честито прибиране у дома на мама Кате и малката Елица!

И един въпрос: в коя седмица за последно се взима вагинален секрет за изследване?

# 567
Честит рожденик на Мирта! Да ви е жив и здрав бъдещия батко, да расте здрав и щастлив и много да помага!

Почерпих се и аз бонбонче, много вкусни изглеждат!

Добре дошли на малката Елица и мама Катя у дома, дано да е такава кротичка за по-дълго и да папка хубаво!

Днес бях на консултация, всичко изглежда наред засега, качила съм още 3 кг от предната консулатция, вече съм 65 (+14), а предния път отидах да раждам 63  Sad Дано успея бързо да ги сваля след това, че хич не ми харесва така  Crazy
Взех си списъка с необходимите неща за болницата, вече мога да си стягам багажа, когато ми дойде музата  Laughing

Биг мама, наистина много красиви неща правят, първия път като ходихме преди 2 години, направо не повярвах на очите си. Не знам защо не можеш да видиш снимките нормално, те сега се виждат по различен начин във ФБ, може би на този черен фон трябва да се появи снимката  newsm78

Най-после наснимах и скромните ни покупки за бебка досега, качила съм ги в албумчето ни: http://aprilki2011.snimka.bg/?album;aid=542663

Хайде оставям ви засега, лека вечер на всички  Hug

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 11:00 от kupa

# 568
да попитам днес ми издадоха направление за хоспитализация някои ще ми каже ли какво е това???

# 569
Здравейте и от мен Simple Smile

така ми се иска да родя март месец, ане чак април-хич,не искам да са в едни месец с дъщеря ми-тя е на 11 априбл, а термина ли е на 13 април-ММ само се шегува,че ще са на една дата-а аз хич,ама хииииич не искам...много гадно ми се струва да делиш цял живот рождения си ден с брат си,сестра си..ама божа работа...

Дени, ММ и сестра му са родени в два последователни дни с разлика от 10 години и трябва да ти кажа, че изобщо не ги смущава това, напротив - така купонът продължава най-малко 48 часа  Laughing

mirelka_123456, на първа страница има списък с много магазини! Направлението за хоспитализация е, за да те приемат в болницата.

Диди вече е направила таба-а "Инфо за раждането" и аз ще я черпя. beer2 cheers Който иска да се запише!
Ехаааа, кога ще се видим на по чашка  newsm53 А може и мезе? cook хихихи Мисля, че трябва да организираме една скорошна срещичка за София преди бебевалежа  yesyes

Такааа, ако това, че ЛЛ може да издава всички документи, необходимо за болницата, е истина, то тогава не е необходимо да се записвам на ЖК по ЗК за последните 7 седмици. Ще си ходя при лекаря, който съм избрала и ще си плащам прегледите, а ЛЛ ще движи бумащината, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт