С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 538
  • 681
  •   1
Отговори
# 540
Честито на Екатерина и Мирта  bouquet и от мен

отскоро не мога да спя нощем, и заспивам сутринта.....сега съм още в леглото -ужас, не мога нищо да свърша ....ставам, че съм до никъде

# 541
  • София
Ленито, във всички Явор-и ги има. Аз купувах от този до надлез "Надежда".

# 542
Здравейте и от мен!
Добре дошла на Елица. Да изпълни дома с щастие и смях Simple Smile
ЧРД и на бъдещия батко. Мирта, ама той много помага, бе. Щом и в сладкарството се е включил  Peace
Тъкмо щях да пиша и за хасето, но виждам, че Съни ме е изпреварила.Обаче като бях преди месец-два последно цените бяха 4,30 лв/л.м. Иначе аз обиколници няма да слагам. Мисля, че са излишни.
Магазин Явор има и при Технополис Надежда, с/у ТЕЦ-а и до магазин Темпо (ама как го обясних... )
И да кажа, че локумения сладкиш стана сполучлив. Записан е в тефтерчето.

# 543
Lady DiDi,
ако разбирам правилно това което си писала.
1.Независимо кой ти издава направление можеш да раждаш навсякъде в България.Значи ако имаш лекар във Варна който работи със здравна каса,нека ти издаде такъв документ.И си раждай в София.
2.За адрес не рабрах къде ще му пише на детето,той лична карта няма да има а в паспорта не се отразява такъв.Ако искаш той да има постоянен адрес в София,това е само една жълта бланка,може да стане единственно ако ти имаш постоянен адрес в София и ако нямате брак с таткото и негово писмено съгласие.
3.Лична карта можеш да я смениш за 24 часа,услугата е по-скъпа,но е възможно,но първо минаваш през Есграон.Ако си собственник на жилището където ще се записваш носиш нотариален акт със себе си,или ако не си, водиш собственика със себе си да даде съгласието си и той да носи нотариалния.
Много е сложно.Ще имаш много тичане и проблеми,направо ти съчуствам.Но какъв е смисъла от всичко това?Какво значение с каква регистрация е детето?
Ако искаш пиши ми на лични или по скайп.  bouquet

# 544
  • Сопот, Пловдив
Момичета,помагайте,не мога да си намеря обиколници,леглото ми е 70/130 и никъде не намирам нищо на нормални цени.Вчера видях едни на бертони,но бяха 60/120 и струваха 76лв,а 70/140 бяха 140 лв,тоя народ полудя май... Shocked

Ето това http://bebcho.bg/bg/details.php?id=2726 е спалния комплект, който ми подариха на мен и точно от този сайт е поръчан, само, че моя е без балдахин и мисля, че е още по-евтин. Чета, че други майки не са доволни от Бертони, но аз поне засега не виждам някакви дефекти, прах ги в пералнята, нито се спраха, нито се е разместил пълнежа на обиколника. Моят е десен "Игриви мечета" и на живо цветовете са по-хубави, отколкото на снимката в сайта. Иначе, понеже ми ги подариха преди да си купим леглото, се оказа, че леглото е 120/60, а обиколниците 140/70, но няма никакъв проблем, просто ще се подгънат малко там, където са по-дълги, ако пък леглото е от всички страни с решетка, няма проблем, просто обиколниците ще излизат малко навън. Щом леглото е 130/70, мисля, че обиколници 140/70 ще ти свършат прекрасна работа.

# 545
  • Варна
Добре завърнала се на мама Кати и сладката Еличка!  bouquet  bouquet  bouquet

Честит рожденик на Мирта и да бъде примерен батко! newsm59

Ние уж приключихме с ремонта и остана сега едно голямо чистене, подреждане и преподреждане, ама тъкмо да си имам занимание тези седмици.. Whistling След "грубата" работа, сега се отдавам на декориране на бебешкия ъгъл (милото, един ъгъл му се пада от квартирата  ooooh!)

Понеже снощи зълва ми ни даде 1 торба с бебешки дрехи (не че вече не изкупих света..  Mr. Green) и има някои много симпатични, но за съжаление пожълтели от 3-годишното стоене. Та спомням си някоя мама беше споделила същото, дали успя да ги изпере? Мисля да ги понакисна първо с Vanish и после в пералнята, нещо по-специално да ги третирам?  bouquet

# 546
добър ден на всички някои ще ми пусне ли някой саит с бебешки дрешки  Hug Hug Hug за да избера някое комплектче за бебока

# 547
Били са гладени дрешките преди да се приберат и затова са пожълтели най  вероятно. Пробвай с лимонов сок малко да ги накиснеш или да ги извариш в тенджера със сапунена вода ...
не ми идва на ум сега нищо друго толкова съм оглупяла  Crazy 

Казвам добре дошла на малката Елица  Hug 
Честит рожденник на Мирта !

# 548
  • Варна
Добре дошла,Кате. Много сладка Ели, да Ви е жива и здрава, много да ви радва.
Честит рожденник,Мирта. Живо,здраво да расте и да бъде много примерен батко.

Аз се върнах от лекаря, като ми каза да отиваме и да насрочим дата-дорева ми се. Казаха какво искат, цената-както си и знаех.
Джулия,защо те отказаха от пълната упойка. Аз такава искам, страх ме е бъркането в гръбнака.
big mamma , Веси имаше в предвид ако има някоя мама, която е затруднена финансово и има нужда от помощ да каже. Не е срамно, все пак е за доброто на детето.

# 549
  • Пловдив
Аз снощи реших, че няма дори да си шия чаршафи- от баткото имам едни от страхотно българско хасе на много сладурски шарки с прасенца и агънца на син фон - много къси ги уши прабабата тогава и сега ще ги съединя за торби за одеалцата, а ще вземем за отдолу цветни чаршафчета с ластик - взех две на баткото и съм много доволна, сега и двамата ще спят с такива. И без това каго гледам за по-големите деца комплектите са само торба и калъфка с шарени щампи, долните чаршафи са все по-едноцветни, а към тези торби ще си имам по две калъфки, дето ще ползвам като подлоганчета, че нали се сменят по-често като връща бебо млякце.  Whistling Стават ми и за кошарата 60/120 и за леглото 60/140 , така решавам кардинално въпроса. Последно ги гледах на промоция в Jysk на към 6-7лв, другаде незнам как вървят. Тези без ластика баткото много ги събираше като се въртеше, сега съвсем - може би трябва да се има в предвид поне 10-15см да има за подгъване под матрака, че да стоят ненабрани при шавливо бебе като при нас.  newsm78
Djulia - браво на вас, много сте пораснали, а и не остава наистина много до 21ви. Интересно ми стана, че са те разубедили за пълната упойка- какви бяха доводите на твоя лекар?!
За смяната на памперса - и тук май всеки си решава как да процедира, въпрос на гледна точка. Аз от началото сменям всеки мокър памперс, без значение дали е малко или много опишкан, докато моя приятелка ги сменя само ако й се стори , че след следващото ще пропусне. За мен честата смяна предпазва от проблеми с кожата, а баткото имаше такива по едно време, и затова си ги сменям винаги. За след акане мисля,че коментара е излишен...  Naughty
За храненето при кърмене - бях установила при сина ми кои храни му засилват коликите и ги избягвах, но те са различни за всяко бебе, може и към нищо да не реагира сериозно и да несе налага да си променяш храненето изобщо. Просто наблюдаваш. След като свършат коликите мисля , че рядко има такива проблеми.  newsm78
Мирта, честит ти рожденик!!!   bouquet Бонбоните ви са станали страхотни - почерпих се с удоволствие. Хайде и аз да помоля за рецепта - нашия батко и той скоро ще е рожденик и ми се искаше да опитам да направя нещо лесничко за почерпка заедно с него  Blush
КАТЕ, честито ви завръщане удома с малката Елица! Браво за кърменето, надявам се скоро ще изчезне и дискомфорта от секциото, че да можеш да се отдадеш на удоволствието от грижите за малката без притеснения. Голяма е сладурана, пу-пу, все такова щастие да ти носи!!!  Hug
Ох, аз получих баба днес вкъщи, която да изведе баткото на снежна разходка и пак почнах с ферманите - извинете ме!  Blush

# 550
Здравейте и от мен - да се включа и аз набързо !
Честито на мама Екатерина и тук - мноооого е сладка малката Елица - Да е здрава и много да радва цялото семейство!
Поздравчета и за другите празуващи!  bouquet
Иначе мога да Ви се оплача, че станах преди час, защото моят разбойник ме побърка и цяла нощ не съм мигнала - то не беше въртене, хълцане, подскачане и какво ли още не. Той заспа в 8 сутринта и аз след него, но това е положението....... ще се търпи.  hahaha hahaha hahaha
А сега да се включа за обиколниците - ние си взехме комплекта за легълцето от Вис Виталис, в размер 70/140 за 53 - 54 лв. Хасето ми изглежда хубаво, има си всички части, само без балдахин, но нашия татко категорично отказа тази глупост .... според него - десена можете да видите в албума ми в снимка.бг - син с бъгс бъни и един оранжев морков - пак таткото си го избра. Не съм го прала още, но да се надявам, че няма да има изненади. Не знам на коя фирма е, но май не е на Бертони - мн ми е трудно да се кача да го видя - че е сложен в най - горния ъгъл на гардероба. Освен него имаме още 2 чаршафчета с ластици от майка ми и се надявам това да е достатъчно на първо време - мисля, възглавници да не слагам и за това и калъфки не съм взимала, но ако се наложи ще си купя 2-3 - има ги по 3-4 лв.
Аз мисля, днес да си достегна багажа, че нещо мн ме хваща параноята и да съм готова, пък каквото и както се случи..........
Ми май е това от мен  - прегръдки на коремчетата и до скоро!

# 551
Добре дошла на мама Катя и малката сладуранка Ели.Да са живи и здрави и много хубави моменти заедно.  newsm51 Мирта да ти е жив и здрав рожденника,много да те слушка и радва и да е примерен батко.   ura  bdbaloni

# 552
Здравейте и от мен Simple Smile

честито прибиране вкъщи на мама Катя и малката принцеса-друго си е, да си в приятна и позната обстановка!!!

И аз днес бях да ми вземат изследванията, ще видим утре резултатие,ама ми спукаха вената и сега такаааа ме боли-толкова мразя да ми взимат кръв...
Утре ми е и цялстоната консултация и утре влизам в 36 седмица най-сетне...така ми се иска да родя март месец, ане чак април-хич,не искам да са в едни месец с дъщеря ми-тя е на 11 априбл, а термина ли е на 13 април-ММ само се шегува,че ще са на една дата-а аз хич,ама хииииич не искам...много гадно ми се струва да делиш цял живот рождения си ден с брат си,сестра си..ама божа работа...

Виждам,че сте на тема обиколници-ние щу сме в кошарка, която е не е дървена , а от плат и нямма нужда поне от тях.Ще си купя още един-два комплекта чаршафи, че имма от Теди ,почти неизползвани  и така..

Спирам,че нещо дълго стана-До скоро и целувки по тумбачетата!!! Hug Simple Smile

# 553
  • Sofia
Копирам написаното от мен във фейсбука и отговора на Диди
Макци, кои от вас ще раждат в Шейново? Аз ще съм там и ще съм със секцио. Очертава ми се между 10-17 април, ако бебка си трае и не се напъва да излиза по-рано. Искате ли да направим списък коя, къде и горе-долу кога ще ражда (тя Диди е факир по тази част, а пък аз ще я почерпя една безалкохолна бира, когато си дойде в БГ). Може да се засечем по болниците.
Диди:
Аз съм в Шейново, но в края на април Simple Smile Може към списъка с щъркелите, да се направи втори таб и да се дописва кой къде и как мисли да ражда и с кой лекар дори.

Диди вече е направила таба-а "Инфо за раждането" и аз ще я черпя. beer2 cheers Който иска да се запише!

# 554
Добре дошла на бебе Елица! Да е все така спокойна! bouquet

Честит рожденик на мама Мирта! Да е жив и здрав!    bigdance2 Весел празник!

Диди вече е направила таба-а "Инфо за раждането" и аз ще я черпя. beer2 cheers Който иска да се запише!
Това е много хубава идея. Сега ще се запиша. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт