С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 549
  • 681
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мамчета,айде сега  и от вас да си взема прошка,че тази вечер се искало."Да прощавате ако някога с нещо съм нагрубила или обидила някоя от вас"Прощавайте.    bouquet Лека и спокойна нощ ви желая  Hug  Hug  Hug                                       

# 496
bvl,  и аз забелязвам "смъкването" от около седмица..и с предната бях така...даже доста надолу слезе и акушерката мислеше, че са ми объркали термина  Joy Много е странно как се променя за толкова кратко време Flutter

# 497
Биг мама, аз очаквам момиче и също яма основно портокали(така както никога досега) Simple Smile Това не е критерий. Стискам ти палци за девойка. Приятелско семейство с 3 момчета също очакват 4 дете и те се надяват на мома! Желая на всички късмет в желанията.
Това ми е ясно и не разчитам на това ,но нали е  малка надежда. newsm03
Още за киселините.И няма вече.Това да се яде за двама е отживелица според мен.Хранете се по-малко и по-често,ако ви гони глад.Още имам киселини от консервиран домат.И така всяка една от вас за себе си може да забележи от какво има киселинии да избягва тези неща.

# 498
По повод "познавачите" с рентгенови очи - на мен с първата бременност все ми казваха, че ще е момче, но не беше. А пък аз си усещах по някакъв странен начин, че е момиче. Сега с втората бременност също имах усещането, че е момче и като ми казаха много не се учудих. Simple Smile А и в крайна сметка пола няма значение - само да се родят живи и здрави!
Аз днес след обед бях на запис - голямо шоу направи бебока. Демонстрира едни крачета...не дава да му намерят сърчицето... Laughing Всичко е наред. Гледаха го и на видеозон - този път питах колко кг сме - около 2300. Във вторник съм на изследване да видим желязото как е.
Мисля след малко да се приспивам. Вече ми е трудно да спя и на двете страни... Tired По цяла нощ се въртя....
Лека нощ и приятни сънища!

# 499
И аз често се срещам с "разбиращи пола от разстояние". Всички са категорични, че ще е момче - коремът ми бил малък, ядяла съм солено и кисело, лицето ми било непроменено и т.н. Когато им кажа, че със сигурност е момиче и редовния коментар е "а те докторите може да не са видели добре". А аз продължавам, "не, сигурно е, на мен ми правиха амниоцинтеза и на двете генетични изследвания пише "кариотип пт женски пол" и им обяснявам, че са броени хромозоми и т.н." и те пак продължават "ми, може да не са ги преброили добре".

На мен също ми се ядат цитрусови плодове и като цяло вкусът тази бременност ми се обърна напълно. Преди можех да ям само сладко дни на ред, сега месеци не съм хапвала сладко и ако случайно изям нещо сладко след това в устата ми е ужасно часове на ред. За сметка на това толкова кисело си хапвам, колкото не съм яла през целия си живот. Предните 2 бременности качвах по много - първата 22 кг, втората на +30 кг в началото на 9-тия месец спрях да се тегля, а до сега съм +8 кг, но имам още почти 2 месеца да наваксам.

# 500
За Ешерихия коли - това е бактерия, която живее в червата. Може пробата да е замърсена и затова е добре да се повтори. Ако се потвърди - добре е да ссе лекува, но действителлно от АБ могат да тръгнат гъбички, та е добре успоредно да се слагат и глобули за гъбички.

Nadi,
имам помпа на НУК, ама според мен не струва. С нея не успявах нищо да изцедя. С Авент - по-добре. С тип спринциовка се справях донякъде (но не е за много дълго ползване, че е дискомфортно, но за родилния дом ще си взема за всеки случай такава), на ръка също се справях по-добре.
Ако искаш, направо ще ти я подаря тая помпа на НУК, ползвана е колкото да се пробва.

# 501
  • София
На мен ми е малко чудно това за неизяснения пол на бебетата. Знам че е възможно е да не се вижда в някои специфични случаи, когато бебето е в определена поза, но все пак ми е чудно.  newsm78 newsm78 newsm78 Естествено някой може нарочно да не иска да знае, за да има изненада... 

Някой да е чувал наскоро kuester. Ние с нея сме дружки оше от темата в 'Искам бебе', май не е много активна напоследък. Kuester-че, липсваш ми!

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 23:07 от ЕлБиЕн

# 502
  Понеже, незнайно защо, наистина постът с линка за кърменето е изчезнал  newsm78 , ще го публикувам, защото е много полезен, както и целия сайт на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"
 http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE% … 1-%D0%B1-119.html

# 503
  • Пловдив
Момичета и аз доста портокали нагъвам последния месец  Embarassed макар , че ги оцветяват - ядат ми се.
Да се похваля на бързо - днес всичко беше сгънато и подредено за бебчо, разместването завършено както ще е след като родя , пердета и покривки изпрани, остава само миене на прозорци (ще го оставя на бабите обаче  Whistling). Само баткото не съм подредила, ама то неговите неща непрекъснато се разхвърлят наново, така че реших да не се напъвам толкова  Blush Багажа е в две чанти вече - една само за мен ако оставам пак само за задържане, другата за бебо ако тръгне по-рано раждане и не можем да го овладеем. Таткото е инструктиран и се смятам готова- сега се съсредоточавам върху баткото и задържане на положението до 37ма седмица. Ще гледам поне да ви чета тия дни, че ще съм без помощник, а ми идва нанагорно- не вярвам да остава време и за писане ...
Мама Иви - благодаря за сайта, някъде съм го пропуснала между редовете, сега ще го разгледам.  Hug

# 504
Добро утро, аз все едно съм в казарма. Лягане - в 9.25 (ама точно) и ставане в 6.30, всеки ден.

Направих си файлче за неща за бебето, че повечето работи ги нямаме. Всъщност, почти нищо нямаме, освен едни ританки.

Живея със заблудата, че като изляза в майчинството другата седмица и хоп, бебето ще се появи, което не е много така Wink

За киселините - оправя ме газирана вода и избягване на готови храни, като закуски разни и баници. От домати също получавам киселини, гледам да спя на по-високо, онази вечер даже седнала заспах.

Те понякога киселините са защото не се затваря отвора на стомаха и стомашния сок се връща в хранопровода. За това - като на ревю трябва да седим, с изправени гръбчета и горди изпънати коремчета Wink

Petia47, аплодисменти за мъжа ти и за боядисването Simple Smile))

Вчера бяхме на гости у кумовете, ядем сладолед и дъщеря им, на 5 години, по едно време ме пита - ама така не му ли става студено на бебето  newsm53

# 505
Добро утро! Тук вали сняг! И вече натрупа Sad Мразя зимата!Дано бързо отмине този арктически студ, прогнозиран от метеоролозите!
Въпреки гадното време- ви пожелавам хубав ден!

# 506
Добро утро на всички и от мен,нищо,че вали,важното е ние да сме добре и всички бебоци да си стоят на топло докато наближи термина,:)

# 507
Момичета,помагайте,не мога да си намеря обиколници,леглото ми е 70/130 и никъде не намирам нищо на нормални цени.Вчера видях едни на бертони,но бяха 60/120 и струваха 76лв,а 70/140 бяха 140 лв,тоя народ полудя май... Shocked

# 508
  Добро утро, момичета!
  Навън е зима, но аз си мисля за пролетта, която са обещали от четвъртък нататък  Praynig Така че се надявам повече да не се връща тази гадна зима  Crossing Arms
  Аз, както всяка сутрин се събуждам с болки в кокалите и мускулите- все едно на война съм била, а не в удобното легло  ooooh! Особено таза ми имам чувството, че всеки момент ще се разпадне на съставните си части  Crazy Дано поне се разширява достатъчно, не само да боли.
  Лек ден на всички   bouquet

# 509
Добро утро! В Пловдив е снежна приказка направо!
Пробвай да си вземеш плат и да ти ги ушият. Аз така направих със спалните комплекти - взех си страхотно българско райнфорс хасе на Мездра, защото хасетата на Бертони например въобще не ми харесаха. После ще кача и снимки да ги видите.

Общи условия

Активация на акаунт