С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 619
  • 681
  •   1
Отговори
# 510
  • Червено знаме 11:)
Добро утро мамчета,тази тема тотално я изпуснах newsm78 newsm78 newsm78.Да се отчета от прегледа преди 4 дни,засега всичко е ок,бебо е 2500 гр,имах среща с анестезиолог,разубеди ме за пълната упойка,която исках.Викат ме пак на 14.март,ще ме гледат и отдолу за разкритие,ако всичко е наред на 21 март ще постъпя в болницата за някои изследвания и на 25 март ще се срещна с моето съкровище Grinning,малко остана #Crazy
Сега отивам да ви чета,миналата седмица не се спрях от ходене,първо в Пловдив,после в Хасково и накрая в Бургас...голямо ходене падна...а сега ще пазя леглото вече...

# 511
Добро утро и от мен!

Ние след малко ще излизаме, че днес съм на консултация, но нямаше по-късни часове и трябваше да ставаме по-раничко. Поне навън е слънчево, дано и да е топличко  Simple Smile

Честито на всички, които са приключили с ремонти и пренареждания, вече сигурно ви е по-спокойно  Hug Ние още чакаме, кога ще се местим, не знам  ooooh!

С подготовката за бебка и аз не съм много напред. Купила съм някои дрешки, но нито съм ги сортила (защото има и по-големички), нито съм ги прала и гладила. Даже нямам идея къде ще ги нареждам, ако не се преместим докато се роди  Crazy

Биг мама
, стискам палци за момиченце  Hug

Тук в съседното градче има ежегоден фестивал на цитрусите, в петък ходихме да разглеждаме, ето малко снимки, на който му се гледат: http://www.facebook.com/album.php?aid=2103058&id=1139499115&l=ea130484e1

Хайде чао от мен засега!

# 512
Добро утро и от мен.Малката е вече на градина ,а аз закусих порядъчно. Laughing
За киселините и аз забелязах ,че ги получавам от готови сладкиши и пакетирани храни..имах и от портокалите по едно време-та ги понамалих-сега я карам на ананаси и манго.Тук е пролет,макар,че е валял сняг снощи.Слънцето ще го разтопи до час и ще е съвсем сухо.
снощи се събудих към 3 ,че ми се ходеше до тоалета и докато чудя да ставам ли ,да стискам ли ,така се разсъних,че после 2 часа се въртях.
Днес се събудих с мисълта за пазаруване-ще накупя каквото ми остава за бебока,прах за пране и започвам да пера и подготвям.Дойде ми музата най-после.При нас неприятното е ,че ще бъдем 2-3 седмици в този апартамент като се роди бебче,а след това се местим...ще е трудно и като се сетя какво подреждане ме чака....дано имам сили.Ако ли не ще го правя бавно и полека и така до лятото Grinning.Да му мисли нашият татко перфекционист.Отивам да се направя хубава и яхвам колата..дръжте се магазини Money.Желая ви хубав и усмихнат ден!

# 513
nataliaiaia в какви магазини ги гледа тези обиколници? Simple Smile

# 514
nataliaiaia
Аз си бях купила направо спални комплекти с обиколници. Преди 4 години бяха към 60-70 лева.
Сега си търся комплекти само с чаршафчета - без ол. завивки и обиколници, но не намирам още за 70/140. Ако някой може да даде информация, ще съм благодарна!

# 515
Добро утро!
Тук пече едно примамливо слънце, но си е студеничко.

Пробвай да си вземеш плат и да ти ги ушият. Аз така направих със спалните комплекти - взех си страхотно българско райнфорс хасе на Мездра, защото хасетата на Бертони например въобще не ми харесаха. После ще кача и снимки да ги видите.

И аз изобщо не съм доволна от чаршафите и обиколниците на Бертони.  Naughty Чаршафа се сви при първото пране и стана един крив, а обиколниците месеци наред пускаха едни къдели...самия плат е рехав и излиза пълнежа. Трябваше постоянно да ги обирам, за да не попаднат в устата на бебето. Този път съм си поръчала от една русенска фирма, вече изпитана. Simple Smile

# 516
Добро утро и от мен. Да се отчета: днес сутринта бях на консултация-всичко е наред с изключение на кръвното- 124-78 според доктора е малко високо. Пусна ми пълни изследвания, вкл. и микробиология но те ще са готови чак  в сряда, та до тогава нищо не ми назначи. Незнам защо го притеснява кръвното, може би защото баща ми е хипертоник. Аз се опитах да му обясня че 15 минути преди това изпих едно нес кафе, но доктора видимо се притесни от кръвното. Сега ми каза повече почивка. Бебка все още си е седалищно, с тонове 146. Това е засега от мен. Лек ден.

# 517
Добро утро от Бургас..тук още е ясно и има слънчице...нощта беше тежка за мен - не можах дъъъъълго да заспя, а на всичкото отгоре имах и доста конртакции ooooh! Тази сутрин пуснах изследвания и гледам, че са готови:

хемоглобин - 108 (беше 101)
урина - ок Peace

Ама, как ми се пишкаше докато стигна до лабораторията...не е истина. По принцип ставам по 2-3 пъти през нощта и реших поне след 6ч. да задържа положението...беше голямо предзвикателство Mr. Green
После отидох да си взема личната карта от МВР-то и ми се наложи да отнеса няколко коментара зад гърба, защото помолих да не чакам на опашката...все пак влязох веднага и бях много доволна Flutter

Ленито, аз имам от тези за кошара, за спалнята(3 бр.) и 4 пъти подарявах за различни поводи...материята е много хубава...говоря за ТАС(защото в сайта има и други производители)

# 518
Добро утро и от мен.За мамчетата търсещи обиколници и комплекти намерих ето това;http://beborani.com/index.php?cPath=25,http://www.visvitalisbg.com/store/categories.php?CategoryID=5,http://www.visvitalisbg.com/store/categories.php?CategoryID=9.
Да ви питам-на колко време се сменя памперс,защото четох някъде,че на всяко хранене.Имам и още 1 въпрос-кърмещите маѝки трябва ли да внимават какво ядат,защото нали казват че някои храни променят вкусът на кърмата.
Целувчици и приятен ден.

# 519
  • Бургас
  Понеже, незнайно защо, наистина постът с линка за кърменето е изчезнал  newsm78 , ще го публикувам, защото е много полезен, както и целия сайт на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"
 http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE% … 1-%D0%B1-119.html
 bouquet Иви,аз питах за линка! Благодаря ти много!   bouquet Hug

# 520
  • Бургас
Да ви питам-на колко време се сменя памперс,защото четох някъде,че на всяко хранене.Имам и още 1 въпрос-кърмещите маѝки трябва ли да внимават какво ядат,защото нали казват че някои храни променят вкусът на кърмата.

Памперса се сменя,когато е напишан много или има ако. Няма определено време за това нещо.
Като видиш,че е за смяна,сменяш го.

А за кърмещите майки - аз кърмих до 2г и 7м,не съм се лишавала от нищо. Яла съм всичко,коео ми се прииска.
Пиех много бира. Самият организъм ще ти покаже какво си иска. Вкусовете се променят.
Всичко е строго индивидуално.

# 521
В скоро време се пристрастих към лимоните,постоянно ми се ядат,в 1 чай слагам по половин лимон,после другата половина я нарязвам в чаша с вода и ям и пия!Леле каква е тая работа,незнам! newsm78Има ли други такива пристрастени към нещо като мен?Чудя се дали да не взема да ги спирам,че бебо може да се роди много кисел Joy Joy Joy
Аз днес да се обадя навсякъде  Mr. Green
От около 2 месец полудявам само при мисълта за магданоз. Ям (паса го както казва ММ и детето)  като невидяла, не в готвени неща, а така суров  ooooh!, а до преди това изобщо не го долюбвах. Странна бременна работа  Joy

Момичета не сте сами в тази кулинарна лудница  Laughing аз не обичам бира, по принцип , много ми горчи , нооооо сега така ми се пие  бира #Crazy и странното, което е че ми харесва ,пия по две -три чаши

# 522
Здравейте,нас днес ни изписаха.Тъкмо сега си тръгнаха родителите ни и най-сетни си остахме самички.Сега ще трябва някак си да се нагодим едни към други,че още ни е много странно и нереално с бебче вкъщи....Само да ви кажа,че да гушнеш бебчето си е най-най-най-прекрасното чувство,което човек може да си представи....Уникално е...Едно такова мъничко създание,коато все още дори не познаваш,а вече го обичаш и си готов да скочиш в огъня заради него....Чувството е неуписуемо!!!Много е хубаво вкъщи да има бебче,добре че Елица е кротичка...Засега де,ще видим нататък как ще са нещата...
Благодаря ви много-много за пожеланията! Hug Hug Hug
Сега ще кача и 2-3 снимчици на Ели в албумчето за бебчетата,а довечера,или утре-повече.

# 523
Кате, добре дошли с малката Елица ! Много е сладка! Много да те слуша и съм сигурна, че бързо ще се напаснете и няма да можете една без друга!
Разкажи ти как си, как мина операцията?!

# 524
Честито завръщане у дома на мама Екатерина и първи ден в къщи на бебе Елица! Да сте здрави и щастливи заедно! А за кроткостта Simple Smile чакай да почнат коликите и да намали съня само .... ама пък е забавно!

Narina,
благодаря за линковете.
А ти защо стискаш до лабораторията? Купуваш си стерилна чашка за урина от аптеката, подмиваш се с водичка на тоалетната чиния и после взимаш урина ( нали знаеш - от средната струя, т.е. не в началото и не в края на пишкането) и после само носиш чашката в лабораторията.
Аз понеже не ставам нощно време (освен ако не е АБСОЛЮТНО необходимо), сутрин е абсурд да стига до където и да е било, освен до тоалетната.

Зайче, и в твоите линкове намерих полезни неща.
Честно казано, предпочитам да видя нещата на живо, та ако някой е виждал в магазин в София...за размер 70/140 става дума...

За памперсите - сменях на 2-3 часа, преди къременето, когато се събуди. По-късно може и по-нарядко.
За хапването - с моя юнак ми правеше впечатление, че до към 3 месеца чесънът много му усилваше коликите, та... избягвах. Като отминаха коликите не съм се ограничавала.

Общи условия

Активация на акаунт