С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 549
  • 681
  •   1
Отговори
# 525
Ами операцията мина добре,ама аз направо се тресях от нерви на масата,беше ужасно...Много ме беше страх,но пък всичко мина добре и вече се опитвам да забравя този момент.Иначе доста ме боля след това мястото на операцията,трудно се раздвижих,а и още ме боли,надявам се бързо да минава,че никак не е приятно.
Забравих да кажа,че кърмя Елица,първият ден беше трудно и тя отказваше да засуча,ама като й огладня дупето,как лакомо засука...Дано и занапред сме така.

# 526
Добро утро момичета!
Заповядайте  Hug.

И по този повод един виц.
Седят  в къщи свекърва и снаха. Свекървата казва:
- Всичко ние наред. Живеем охолно, не се караме, само един проблем имаме,стените не са ни варосани. Снахата: - Каквъв проблем, мамо? Имаме ли вар?
- Вар има,но  няма баданарка.Снахата се завтече към свекъра,обръсна му брадата , направи четка и вароса стените. Свекървата отново:
- Къщата е варосана, а прозорците не са боядисани.
- Какъв проблем, мамо? Боя имаме ли? - Да, но няма четка. Снахата
 се затича към свекъра, обръсна му мустаци, направи  четка и боядиса прозорци.
... Вечер. Съпругът на булката се връща от работа. Гледа - баща му седи на едно дърво.
- Татко! Защо седиш там?
- Сине, в къщи жените решиха да правят палачинки.  А пък аз не знам,имат ли яйца,немат ли? "

Гледам че се чудите за спалните комплекти.Аз шия такива.Взимам 5 лева за ушиване на чаршаф,калъфка и горен плик за бебешко легло.Преди време си поръчвах платове от Русе,българско хасе.Мога да ви препоръчам хасето произведено в Мездра.Ще ви излезе двойно по-евтино.Ако проявявате интерес,можете да ми пишете на лични.Ако ми кажете размери мога да ви кажа колко метра плат ви трябва.И сами ще прецените какво ви е по-изгодно.Но да знаете всеки памучен плат се свива  при първото пране.И затова когато купувате от магазина трябва да предвидите по-големия размер.Аз при ушиване винаги отпускам 10 сантиметра,че като се изпере да става точен размер.
Хубав ден ви желая.  bouquet

# 527
  • София
Браво на мама Екатерина!!! Страхотно, че вече сте си у дома с малката мишка   bouquet

Ленито, вчера си купих от магазин Явор много хубави детски чаршафи за 25 лв. (плик, калъфка и долен). Нищо общо с хасето на Бертони...имаше поне 6-7 различни варианта като разцветки и картинки (няма ги в сайта на фирмата производител http://stiv-bg.com/index.php?command=1 )

# 528
Браво, Кате,че сте се прибрали вече с малката Елица. Чакаме снимки във фейса Simple Smile

# 529
  • София
big mammа a, от къде може да се купи мездренско хасе?  newsm78

# 530
  • sofia
Здравейте, момичета!
Днес е един щастлив ден за мен. Точно преди 8 г. станах мама за първи път. По този повод искам да ви почерпя за здравето на моя син с едни домашни бонбони, в направата, на които той взе дейно участие.

Добре завърнала се на Екатерина, малката е страхотен бонбон. Все така да е послушна, да цока и да пълни памперсите без ревове и колики.

# 531
  • София
мирта, да ти е жив и здрав!  newsm67
Бонбоните изглеждат супер   chef

# 532
Честито завръщане на мама Кате и сладурана Ели вкъщи.
Мирта,честит  ви рожденник.

# 533
Вече да кажа едно нормално Добро утро и тук!

Последните 3 дни ММ почиваше и свършихме доста работа - обзаведохме бебка с необходимите неща, сглобихме леглото (беше супееер лесно!) и сега мен ме чака оправяне на багажа по куфарите, защото само след 3 дни и ще пътуваме с малката принцеса двете Simple Smile

От сега търся легло за София, но нещо не ме кефят тези с всички екстри - гръбчетата, шкафчета и чекмеджета. Искам съвсем обикновено с решетки и падаща страна, но не откривам по сайтовете. Някой ако може да препоръча нещо, ще съм много благодарна!
Мерси и че повдигнахте темата с обиколниците, че и това ми е грижа в момента, ама проблемът е, че на снимки нищо не харесвам Sad

Другата актуална драма при мен е следната бюрокращина. Кажете дали е правилно да направя така като последователност (казусът е, че по л.к. съм от Варна, а сега ще раждам в София и искам бебето да е със софийски адрес) - мисля да си платя здр. осигуровки по банков път към НАП-Варна, след това да сменя постоянния адрес със софийски и да издавам нова лична карта. Знам, че отнема време да ми върнат здравните права, но мисля да не чакам и да отида при личната си лекарка (имам такава в София) и да искам направление за гинеколог, за да се запиша на ЖК, нали после от там трябва да получа документите за болницата. Иначе лекарят, който съм избрала, не работи със ЗК, което означава, че не може да ми ги издаде, правилно ли съм разбрала?!

Биг мама, разгледах снимките, много готини комплекти си ушила! Браво! Ще помисля за офертата и ако реша, ще ти пиша  Hug

Мирта, честит ти рожденик!  nbirthday Да е така красив и сладък акто бонбоните, с които ни почерпи!

За четвърти път се опитвам да си публикувам отговора и все някой ме изпреварва  Laughing

# 534
Катя, много се радвам, че вече сте у дома!Бъдете живи и здрави!
Мирта, честит ти рожденик!Брой ме че съм изяла поне 2 бобнона Simple Smile
Подредих първите дрехи на бебка в нейния скрин Simple Smile
За чаршафите и аз смятам да си взема плат и свекърва ми да ги ушие.
Тук зимата продължава с пълна сила.

# 535
Mirta честит рожденник и от мен, да ти е жив и здрав, да расте щастливо и безгрижно  newsm51 bdbaloni

# 536
 Честито завръщане на мама Катя и малката Ели вкъщи   bouquet!!! Нека продължава все така да е кротка малката, да папка много и да слуша  Laughing
   Честит рожденик на Мирта  bdbaloni happy bd

# 537
marmaladd,
благодаря! Предполагам за магазина Явор в Младост говориш?
Мирта,
Честит ти рожденик и бъдещ батко!

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 13:01 от Ленито

# 538
  • Бургас
Добре дошли у дома на мама Катя и сладката Елица! Няма по-хубаво нещо от това да гушнеш бебчето си.
Радвам се,че се кърмите. Дано продължи дълго време!
Кате,повярвай ми,много бързо ще свикнете една с друга!  Hug

Мирта,честит ти рожденник! Много здраве,успехи в училище и усмивки!   bouquet
Взех си няколко бонбона,много ги обичам  Embarassed Изглеждат страхотно!

# 539
Вчера бяхме на гости у кумовете, ядем сладолед и дъщеря им, на 5 години, по едно време ме пита - ама така не му ли става студено на бебето  newsm53
hahaha
 Това ми припомни едно изказване на втория ми син Калоян когато беше малък.
Седи си Калоян на стола с много замислена физиономия,необичайна за неговата възраст и следва следния въпрос:
Мамо,аз като бешех/това е негова дума,не че моя грешка на езика/в твоето коремче и ти пиеше вода,мокреше ли ми косата? Joy
Kupa,много ми харесват снимките,но незнам защо не мога да ги гледам в голям размер,излиза ми черен цвят за секунди.Гледала съм предаване за този фестивал.Големи красоти правят от цитруси,много съм се чудела как се постига тази красота,както и по нашия край,правят най-различни фигури,но от лед.
Цитат
Izvinete me za latinicata  
Momicheta,iskah da popitam dali imame semeistva,koito imat finansovi problemi i se pritesnqvat za pokupkite pokrai bebto si? Ako ima takiva molq da spodelqt,za da mojem da si pomognem za dobroto na dechicata
Vesito AJ,този призив не го разбрах съвсем ясно.Би ли уточнила?

За памперсите,в началото се сменят на всяко хранене,защото детето се чисти и изхвърля черни на цвят изпражнения,това да не ви плаши.Това го прави  толкова звучно,че няма начин да не го разберете.После памперсите се сменят според нуждата,има майки които много се вманиячават и ги сменят даже след всяко напишкване.Един памперс държи 3 часа сухо детето,по- качествените и повече.Няма как да го държите с акото толкова,но в другия случай не виждам причина да се сменя без нужда.
Добре дошла бебче Елица в къщи!  bouquetМного хубаво име сте си избрали.
Мирта,бонбоните са супер,направо ми се дояде,а не съм от тези дето ми се дояждат неща като ги видя.Бързо вади рецептата.Да ти е здрав и жив юнака! newsm18
Мездринско хасе аз купувам от един магазин на Пиротска.Където минават ТМ 20 и 22.Пише Базар на него,а хасетата са на втори етаж,последно беше 3.50 за метър с ширина 2.20м. го дават но е по-малко да знаете.Понякога 2.10м.-2.15м..Но за бебешкото легло това е без значение.
Lady DiDi цял живот патим от тази бюрокращина и днес обикалях общината за пореден проблем.Чакай да вникна в твоя проблем и ако имам отговор ще ти пиша.

Общи условия

Активация на акаунт