С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 518
  • 681
  •   1
Отговори
# 75
Честита Баба Марта и от мен   love001!

Благодаря на Диди за темичката. Ние я оставихме сама да ги прави и ще видите като роди няма да си имаме темичка  Laughing. В тази връзка има ли някъде обясниние как се прави тема. Може и още няколко човека да се научим.

Моля мамите, които са раждали вече големи бебета да ме успокоят малко, че и те излизат по някакъв човешки начин, защото след вчерашната консултация разбрах, че моят бебо вече е 3019 гр  Shocked Shocked Shocked. Диаметърът на главичката му е 9,2 см, а остава 45 дена до термина. Общо взето е почки като за 38 седмица, а аз съм в началото на 35. Много се стреснах. Иначе е добре, тоновете са ОК. Матката имала "активност". Като попитах това контракции ли са и ми казаха, не точно. Степента на зрялост на плацентата е 3. Това също ме уплаши. Доктора ме попита дали пуша и дали съм била болна, а аз от 5 години не пуша и сигурно съм единствената Априлка, която не се разболя тази зима?!? Обиколката на корема ми е 103 см и съм +14 кг. Последният месец обаче съм качила 1,5 и явно той е САМО ВЪРХУ БЕБЕТО. Води имало достатъчно, което ме успокои поне малко. ММ е роден 4500 та предполагам, че ще следва неговата съдба. Даже вчера ревах от уплах, а той ми вика "Не мога да разбера, защо плачеш като бебето е добре. По-добре ли щеше да е ако беше под нормата?", а аз му викам "Ще те пратя ти да го родиш." Май си смених и избора на болница и ще ходя в Майчин дом, че там има повече лекари на смяна и ако стане напечено ще има повече мъдри глави да ме мислят.

Относно гърдите - и аз го чаках това увеличение да се видя поне веднъж в живота с големи ц..и, а нищо. Нямам напрежение, нищо не ме боли и опъва. Питах Шаманката дали е нормално и тя ми каза, че няма защо да се притеснявам и това не значи, че няма да имам кърма. Гръдния кош ми се увеличи, виждат ми се вените, махнах си подплънките на сутиените и сега са ми почти точно. Т.е. съм с размер 85В. Може и 85С да ми станат, но после какво ще ги правя. Купила съм си сутиен без банели и подплънки и ще нося него след раждането. Когато ми се регулира размера ще си купя за кърмачки.

Нощници за болницата и аз мисля да си купя от пазара, защото по принцип нося пижами.

Сутринта ходих до работата да си занеса болничния и да им дам мартенички, те ми дахода сп. Моето дете и сега отивам да си го чета. Целувки на всички коремчета.

# 76
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ, РУМЕНИ ЗАСМЕНИ! ПОЖЕЛАВАМ ВИ НАЙ ХУБАВИТЕ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА!!!

Диди поздравления за прекрасната тема!

Момичета да ви питам дали ще започвате да приемате арника. Аз съм решила днес да ходя да си взема.

# 77
  • Варна
vania_svet спокойно. Не съм раждала, но досега нито едно бебе не е останало във фурничката:) ТМ е бил 4500, майка му е родила нормално,нали? Може би отглеждаш бъдещия шампион по баскетбол на БГ Hug

i_ana81   аз вече втора седмица приемам арника 9. Намаля болката в срамната кост.

# 78
Ооооооооо за Арниката и аз трябва да хода да си взема. Мерси, че ме подсетихте.

А ММ е раждан нормално, да. Само дето не знам с цената на какво. За баскетбола може и да си права, че баща му е 190, брат ми е 196, а те днешните деца нали стават по-големи от родителите си.

# 79
  • Бургас
 newsm78 Бургаските мами нещо се загубиха.
Гларусчето и то не е писало скоро.
Дано всчико е наред при всички!  Praynig

# 80
Ваня, не се стресирай за бебо, наистина няма бебе, което да не може да излезе от фурничката по един или друг начин, така че горе главата, всичко ще е наред.

Относно темите, всеки който има желание е добре дошъл. Не е сложно, просто се копира предишната тема и се слагат нови линкове за снимки и други екстри, променят се цветовете, ако имате желание и време. Голямата играчка е в намирането на интересни неща за постване, мен лично това ми е любимата част и съм събрала неща за няколко теми напред  hahaha  Плюс, че терминът ми е в края на април, така че ще ви гледам как раждате една след друга, докато дойде моят ред  Laughing Който иска да пробва да ми пише на лични!

# 81
Честита Баба Марта!
Нека всички бъдем живи и здрави, румени и засмени и да посрещнем с много любов и усмивки нашите здрави бебчета!

PEMY, честито! Много успехи и занапред ти желая   bouquet

Темата отново е прекрасна и зарежда с прекрасно настроение - поздравления за нестихващия ентусиазъм и креативността на Диди! Много красив аватар  Hug

Аз довечера съм на консултация и се надявам да се отчета подобаващо  bowuu а утре трябва най-сетне да си взема 45-дневния болничен, дано пак да нямам изненади в ЖК

# 82
Но,моят лекар категорично ми забрани всякакви тренировки от началото на 8-я месец.
Вероятно е мускулна треска.

Освен ако няма някаъв проблем с бременността, каква е логиката да спираш? Леки, ненатоварващи упражнения са повече от желателни. Както се казва (не помня къде го прочетох), "родилката е атлет" - това, което се случва с тялото й, е равносилно на еднодневен маратон. Ако сега спреш да поддържаш формата, какъв е смисълът, че досега си ходила....
Логиката е, че все пак се потапяш във вода и не е изключено да си лепнеш някоя урогенитална инфекция. Ако си на йога, е друг въпрос и може и да си продължиш, стига да нямаш контракции, скъсяване на шийката, разкритие и т.н.

# 83
  • Свиленград
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Джулия Аз бях със свекървата.Тя откакто разбра че събитието може да е по-рано и не се отделя от мен.Видях те ти влезна точно след мен при акушерката.Даже мислех да те попитам, но не посмях.А сега се ядосвам на себе си.
Темата отново е прекрасна.Диди благодаря   bouquet

# 84
  • sofia
Ваня, не се притеснявай, ще излезе бебо. Иначе съвет не мога да дам, защото моя син се роди малък. Аз пък се надявам моя бебо този път да е поне над 3 кг.

А за Арниката да ви питам - вие каква потенция ползвате 5 или 9. Защото в статията, която четох разбрах, че една от двете потенции е хубаво да се пият и се чудя коя да си взема.

# 85
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
на всички мами с коремчета и на бебчета в коремчета! Бъдете здрави, румени и засмени!
Нека Баба Марта изгони по-бързо зимата и пролетта ни донесе най-голямото ни чакано щастие!
Диди поздравления за оригиналната и позитивна темичка и благодаря за хубавата мартеничка!

bouquet

# 86
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
на всички настоящи и бъдещи мамчета и от мен.
Течичката е супер ,както винаги,поздравления.

Вчера бебо така лошо ме удряше долу ниско,че не можех да вървя-Буквално през 5 минути бях в тоалетната Rolling EyesИзобщо е много активен и денем и нощем.Киселините са ужасни,но слава богу малко остана.Утре ще ходя на отворени врати в болницата,после ще ви пиша тук как е.

Имам въпрос до ШАМАНКАТА /или някой от консултантите/
Напоследък забелязвам подуване на ореола на гърдите,на едната или на другата.Обикновенно сутрин,после спада и отново се надува.На пипане надутата част е мека.Това нормално ли е?

Ваня не се притеснявай за раждането,ще мине  нормално.Сина ми се роди 4.300 а дъщеря ми 4.200 .Трудничко беше ,но пък мина съвсем нормално

# 87
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от мен,новата темичка е страхотна! Peace

# 88
Ванче, не се притеснявай, просто може да се появи по-раничко. Моя мъник също е доста голям вече и докторът ми каза да го чакаме в края на март.

# 89
  • Варна
мирта на мен този проблем ми го реши аптекарката-нямаше други, а аз държах на Боарон. И взех 9 СН.

Общи условия

Активация на акаунт