С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 579
  • 681
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте и от мен  Hug чета си ви редовно ,но Бебо като седна на компа ме побърква от ритници ,и бързо ставам .Милички това време ме подлудява вече ,тази зима няма край бе :о:,
килата са ми 20 ,но живот здраве като родя ,ще смъквам ,сега все си ме боли ,и все лежа ,но вече сме кум финала така ,че само да вляза в 37 може да излиза Beбо .
Колкото по малко остава толкова по нямам търпение да се видя с бебето си ,пък и каките вече нямат търпение  Grinning Heart Eyes,след 20 март почва и нашия бебе валеж ,пък Април сигурно всички няма да можем да спим от вълнение и неразположение :е:.
за нашите талисман чета някой знае ли нещо?

# 421
Jenny 84  може да се засечем с тебе в родилния  Hug

# 422
  • Русе
kroelahai, тъкмо щях да те питам имаш ли уговорка с някой лекар, че може да се засечем в Аг-то. Сега видях, че има и още една Русенка  Mr. Green голям съм заплес  ooooh!

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 18:06 от Pile^

# 423
Здравейте и от мен!
Закъснях за закуската днес,жалко,но трябваше да се работи.
Вече споменах за комплекта за изписване,ще сме без одеялце или пелена.Най-отдолу тънки ританки  и камизолка,после костюмче,после шапка и много плътен космонавт.Не зимен.И в кошница.От болница в кола от там в къщи,мисля каквото и да е времето нито ще претоплим бебето нито ще го изстудим.
На посещението в болница предупредиха ни за пръстени и халки.Без тях, за да няма евентуални проблеми.Моята за сега ми е добре.
За възглавници с перушина не са за препоръчване,особенно за бебета.Джо започна да спи с такава и имаше пристъпи на кашлица на няколко пъти.Наложи се да я махнем и да купим антиалергична.
Цитат
Също ми е интересно в 8 и 9 месец по колко се напълнява,че аз съм вече +19.Не ме притесняват килата, а за бебчо, все искам да направи 2500 и да се успокоя, че и да излезе по-рано, ще има добър шанс.

Аз в девети месец напълнявам най-много,всяка седмица +2 кг.И бебето наддава най-много тогава.
 Джо трябваше да се роди 3.400,преносен е с 10 дена и се роди 4.800.Сега прогнозата  бебето да е 3.500,ще видим.Мнооого ме съмнява.
Искам и аз вече да направя пролетно почистване и най-вече прозорци,но мисля,че студено.
Една мама пита за размера на дрешките за по-големи деца.Аз лично тези 0-3м.ги използвам най-малко,много бързо ни омаляват.Затова повечето са ни 3-6м.Предвиждам сезона и слагам + 3 месеца отгоре.Така преценявам аз.Защото моите първите три месеца наддават най-много и на 3 месеца са по 9 кг.
И сега една молба към всички мами,които ще обикалят магазини.Търся такава въртележка.Мечо ПухТя е механична,тоест се навива ръчно.Може и втора употреба,може би познавате някой ,който вече не му трябва.Бих могла да отдела20-30 лева,а тези с екстри са над 100 лева. не са ми по джоба.Понеже обиколника,спалното бельо и балдахина ни е с Мечо Пух,та да стане комплект.
Това е от мен.Лека вечер на всички мами!  bouquet
Един въпрос.Някой знае ли къде се намира този магазин в Хаджи Димитър за детски стоки?

# 424
Jenny 84  може да се засечем с тебе в родилния  Hug

Бих се радвала да се засечем.  Hug

# 425

Да попитам за арниката и аз, чета и чета, ама не ми става ясно по-колко пъти на ден се взима - 9СН или 5СН да си купя? Не смея да питам лекарката, че ми се кара, много съм била чела в интернет. Ами какво да правя, понякога нищо не ми обяснява и ако не попитам си нямам идея за нещата.
sunshine_j  аз за арниката питах моя АГ и той ми обясни само, че напоследък е фен на хомеопатията и да си взема,защото ако не друго,поне няма да ми навреди и че чул добри отзиви за нея,но няма време да прочете за какво става въпрос.Та почетох аз малко из нета и направих така(по мое предписание,знам че не е правилно и за това все пак се допитай до доктор и най вече до хомеопат):взех си СН9 и пия вземам един път на ден по 5 гранулки.Ами това е..... Hug Hug Hug

# 426
Здравейте и от мен!

Днес прекарахме деня в болницата на родителски курс и обиколка, от 9 сутринта до 3, за ужас на ММ Simple Smile Деня беше разделен на лекции по 45 мин. вкл. обиколката из родилното, с почивка за чай/кафе между всяка + обедна почивка. Лекциите бяха за кърмене, повиване и къпане и каква помощ да очакваме след раждането, болкоуспокояващи и самото раждане, кога да ходим до болницата и т.н Всяка лекция беше в различна стая, като ние сами можехме да си изберем на коя лекция кога да отидем, стига да не се струпаме всички в една стая, имаше около 40-50 човека.
Беше доста интересно Simple Smile Самото родилно, на 3 етажа, единият само с акушерки, натурално раждане, водното раждане, вторият етаж за тези със цезарово, усложнения, епидурал и други системи, и третият етаж - спалните. Както и предполагах, не е точно наш избор къде да сме, ако сме избрали натурално раждане и сме имали безпроблена бременност ни пращат в акушерският, естествено ако се появат усложнения в самият процес те карат на другият етаж. Ваната за водно раждане може да се ползва когато я поискаш, стига да не е заета в момента. Стаите малки и приятни, общо взето с едно легло и стол, тъй като се ползват за кратко. Препоръчва се да се разхождаш и релаксираш докато дойде момента, като имаше и стая за това с възглавници, топки, телевизор и диванчета. Акушерката идва на всеки 15 мин да провери тоновете на бебето.
На горният етаж вече бяха леглата със системи и всякакви други уреди, и там са усложнените раждания. Лекари не се споменаха, само акушерки, но сигурно има и такива при нужда Simple Smile
Ако всичко с теб и бебето е наред ни пускат да си ходим от 6 до 24 часа след раждането. Също зависи и кога е било раждането, примерно ако съм родила в 10 вечерта, ще прекарам нощта там, ако на сутринта всичко е наред, и съм си починала, бебето се храни добре, ни пускат и така.
Противно на практиката тук, която съм видяла, с роднините идващи на куп в дома ти 1 час след като сме се прибрали, всъщност не го препоръчват. Като се препоръчва да ги удържим надалеч поне за 2 дни Simple Smile Защото редицата от гости често пречи на майката и бебето да имат своето време сами, за кърмене най-вече.
Списък не ни дадоха, но ни казаха да си носим само удобни нощници за след раждането, дълбоки гащи, превръзки, това за нас, а за бебето само памперси и бодита + с каквото ще се изписва и столчето за кола. Също така камера за таткото да снима и нещо сладко за хапване за нас Simple Smile За сладкото ни казаха, че понеже по време на раждането и контракциите преди това, изразходваме много енергия, е хубаво да пием мляко, или енергийни напитки през това време за да си набавим енергията, примерно докато чакаме в стаята с топките. А шоколада за след раждането, пак поради същата причина Simple Smile
Та така, това е от днес. Така като гледам, само едни нощници трябва да си купя и съм готова с багажа. Незнам дали съм споменала, за изписването ще го облека само с бодита и шапка, одеалце и така. Не смятам да взимам специален костюм, все пак трябва да му е удобно на детето Simple Smile
Надявам се, че не стана много дълго Simple Smile

Лека от мен  Hug

# 427
  • София
mirelka_123456, дръж се още малка, да навлезеш хубаво в 9-я!!!

Ние също вече имаме легло и матрак. В сряда се обадих в Диво и 2 часа по-късно ни докараха леглото, че и желания магнифлекс матрак, а ММ го сглоби малко след това. Честно казано понамирисва и се радвам, че ще има време да спре да мирише на лепило, боя и пр.

За изписването нямам концепция още и даже ми е много трудно да преценя размера.  newsm78 newsm78 newsm78

Аз много усилено се мажа, за ад не се нацепя, буквално за един ден нараства видимо корема, така че сега е най-критично, а иначе и мен ме сърби от време на време, а понякога ми се струва много син на цвят там където е на опънат.

# 428
Здравейте ,
И аз изкарах тежка нощ -така ме стягаше корема ниско долу, че по едно време взех да се оглеждам дали около мен все още е сухо и за щастие е Simple Smile
Да Ви се похваля, че бях на погача на кръстника си и много му се радвах на малкото бебоче - толкова бързо растеее Simple Smile

А сега по темите на бързо -

За подуването - от седмица забелязвам, че като се понатоваря повечко и краката ми се подуват - даже преди малко едва си обух ботушите, за да се прибера. Халката и годежния пръстен ги свалих преди 10 дни, че и мен ме е страх да не се наложи да се режат - много много си ги харесвам и по - добре 2 месеца без тях отколкото да си ги съсипа.

Относно мазането против стрии - аз се мажех с кремчето на Дева и съм много доволна - нямам нито една за сега Simple Smile Мама обаче ми прати няк'во кремче на английска фирма - Boots май беше - някой чувал ли я е?  newsm78, че и олиото, кремчето за подсичане и пудрата са ни на нея?
Та кремчето е  много приятно като аромат и от снощи се мажа с него, дано не си направя някой номер накрая като го сменя.

А за килограмите съм +15 вече и се надявам да не станат повече от +18 до края, т.е. за 9 месец си давам 3 кг, пък ще видим......

Багажът за болницата е почти набавен, но не и събран, но другата седмица това е задача номер едно, че след седмица и аз влизам в 9 месец и да не се окажем неподготвени в последния момент.

За легълцето - нашето също е поръчано, както и протектор, но още не сме избрали матрачето - дайте ми някакви препоръки и предложения, Моля, но за по 100 лв. - та то легълцето струва 200, ако дадем 100 за матрак ми се вижда в повече.  newsm78

Мама Иви, какви са тези протектори, за които ти казваш, че аз по - евтин от 12 - 15 лв. не видях? 

Моят Жорко днес е много активен и само се моля, да не се завърти в неправилно положение, иначе не ми пречи, че ми прави корема на каквото си иска, нали е добре - това е най - важното Simple Smile

Хайде това е за сега от мен, ще минавам да Ви чета пак по - късничко, ако сте решили да попишете де  Hug

# 429
Pile за сега нямам уговорка с никой ,но имам доктори познати и това не ми е проблем ,по скоро не ми се дават излишни пари  Winkв родилния вече 3пъти раждала и 2 пъти лежах там ,отношението на лекари и сестри беше много добро ,пък вече е и въпрос на късмет.,ПИЛЕ ти си по преди нас ,но ако не се видим там ,в града  няма да ми избягате  :е: Hug.
ДАЙ БОЖЕ ВСИЧКО ДА Е НАРЕД И ВСИЧКИ СЕ РАДВАМЕ НА ЗДРАВИ ДЕЦА.

big mamma нормално ли го роди 4 800 ,аз и двете по 4 ги родих ,но сега се очертава по голямо бебе  ooooh!и много ме е страх  Praynig Praynig Praynig,дано не е повече от4 кила и родя по рано Praynig Praynig Praynig.

# 430
big mamma нормално ли го роди 4 800 ,аз и двете по 4 ги родих ,но сега се очертава по голямо бебе  ooooh!и много ме е страх  Praynig Praynig Praynig,дано не е повече от4 кила и родя по рано Praynig Praynig Praynig.
Имах някой друг шев,но всичко беше нормално.Щом си ги раждала по 4,значи няма никакъв проблем.Не се бой.  bouquet

# 431
e.damyanova, Boots е фармацевтична верига тук - http://www.boots.com/ , не съм ползвала техни неща освен душ гел.

За мазането, аз все още не се мажа с нищо, имам Палмерс, и разни с кокосово масло, но нямам навика да се мажа. За щастие нямам стрии или следи за такива Simple Smile

# 432
  • Сопот, Пловдив
За мазането и стриите - аз се мажа с крема на Дева против стрии. Досега поне не съм се нацепила на корема, но отскоро забелязах леко нацепване в горната част на бедрата (които досега не мажех) което ми е леко странно, защото краката ми не са кой знае колко надебеляли, панталоните от преди бременността си ги обувам догоре, но не мога да ги закопчея. Та се чудя дали това нацепване не е от разширяването на таза  newsm78 . Почнах и там да мажа, и засега май спря нацепването. Simple Smile Иначе досега съм +13 или +14 кг, с моя кантар никога не съм сигурна  Laughing . Надявам се за оставащите 6 седмици да не кача повече от 4-5 кг.

За болницата ми остават още две-три неща да купя и вече трябва да подготвя чантата, макар че имам още две седмици до деветия месец. Реших днес да отворя пакета на еднократните чаршафи да видя за какво става въпрос и щях да умря от смях - един дълъг 180см найлон и по средата леко облепен с материята, от която се правят памучните превръзки. Мисля си как като си сложа голите крака върху найлона, те ще се залепят за него и като се врътна един път, докато спя, ще се измести и чаршафа и нищо няма да имам под себе си  Mr. Green . Мислех си, че целия чаршаф трябва да е облебен с някаква материя,а не да ми се лепи найлона по голите части на тялото.  Laughing

# 433
Здравейте! Имам няколко въпроса:
1. относно протектора за матрак... гледам, че всички ще взимате, да разбирам ли, че е към задължителните покупки? Защото аз си мислех, че нали са с памперси, но не се сетих, че може да пропусне.
2. Моето комплектче за изписване включва боди, чорапки, шапка, гащеризонче...въпроса ми е да му добавя ли и едни ританки(за под гащеризончето) или така да си остане?
3. За къпането... четах, че първите дни се къпе само с водичка, и то съвсем леко, че нали и пъпчето се пази...вие как ще процедирате, ще ползвате ли козметика?
4. Чудя се дали да предприема някакво мазане с Гармастан като подготовка на зърната... някой правил ли го е? Който питам, все се оплаква от болезнено кърмене (особено в началото).

Rois, ама тези чаршафи нали се ползват при самото раждане, а не да се спи на тях! Поправете ме ако греша!

И аз ползвам крем Дева. Мажа се от 3-тия месец(защото корема ми почна да личи още от тогава) и до 6-тия включително ползвах само 1 опаковка(защото не бях от редовните) От 7-ми месец почнах да се мажа всеки ден и за 1 месец ми свършваше тубичката. Вчера си купих 4-та и трябва да ме изкара до края Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 21:14 от *Poli*

# 434
Sunny ние също получихме такава книжка подарък и наистина е много забавна  smile3521 мога само да я препоръзам  newsm10
относно кошарката и ние вече сме напълно готови...самочантата за болницата не съм приготвила още  smile3506 ама все си мисля че имам време.
комплектче за изписване което взехме е доста плътно, не е точно зимно но все пак...а и тук се очаква да е студено началото на април  Weary
Мирелка относно разкритието 1 см. мисля че е най добре да се консултираш отново с гинекологът си...дори се учудвам че той не ти е казал нищо повече и се консултираш тук  newsm12 според мен той най добре трябва да знае какво ти е общото състояние и дали трябва да се взимат мерки...аз от майка ми знам че при разкритие дори и минимално не трябва да се става от леглото, тя е прекарала и двете си бремености на легло  Weary. но при всеки е индивидуално...стискам палци  newsm17 и ти желая всичко да е наред и пиши пак като знаеш повече.
относно крема против стрии на мен ми падариха на Vichy и вече 4 месеца се мажа най редовно т.е. поне веднъж на ден и съм супер доволна, хем не е мазен, хем добре мирише, хем е много икономичен  newsm44

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 21:21 от madlene

Общи условия

Активация на акаунт