Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 644
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София, под Карлсон
Здравейте  Hug
не пиша често, но ви чета редовно. да се оплача- и ние сме сред болните  Cry
От събота Иво е с хрема и кашлица, разбира се... ooooh! Вчера го водих да го чуят, защото горкият не спираше да кашля, сигурно има мускулна треска от кашляне... Sad Лекарката каза, че гърлото му не просто е огнено червено, а дори на мехури  Shocked Т.е. кашлицата е от гърлото, гърдичките му са чисти. И за да ни спести антибиотика ни предписа мазане на гърлото. Дотук добре и сега искам вас да попитам, защото съм сигурна, че ще получа по- адекватни отговори:

Може ли Иво да има учестено/затруднено дишане ако проблема наистина е само в гърлото?
Ако кашлицата е заради гърлото няма нужда от инхалации, защото те са студени, а на него му трябва топлина- това вярно ли е?

Предварително ви благодаря! Лек ден на всички!  Hug

# 316
Bg mama, дано се опорави бързо и да не е сериозно сегашното разболяване  Hug а за лекарите - меричери ти е казала, ти сама си направила подредбата, почваш и така, дано попадате на добри специалисти и да се намери правилния подход  Hug Peace

Моля да споделите за Фликсотида-  откакто го пръскаме малчо по 2-3 пъти на ден го чувам да свирка или хърка от носа, слушам надолу гърдичките - няма, промивам с физ.разтвор нослето, а и сега уж няма откъде да се разболее, пазим се много, може ли да е от него? Забравих да кажа и че има учестено дишане понякога  Thinking

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 12:08 от megan@

# 317
megan@ моето бебе също е на Фликсотид, аз не съм забелязала странични реакции.
Pink® а хрема има ли? Ако е запушено и нослето , то да най вероятно диша трудно и тежко. Но само от зачервено гърло не съм убедена че може да има и затруднено дишане.

# 318
  • София, под Карлсон
Pink® а хрема има ли? Ако е запушено и нослето , то да най вероятно диша трудно и тежко. Но само от зачервено гърло не съм убедена че може да има и затруднено дишане.

Има хрема да, дори имам чувството, че почти всичко се стича назад. Но се зачудих, защото диша доста учестено. Миналия път пак беше подобна ситуацията- заведох го да чуят заради кашлицата и ускореното дишане- казаха, че гърдичките му са чисти, не било слязло надолу и наистина се оправи сравнително бързо без инхалации. Имаше само остатъчна кашлица, която си носи поне 10-ина дни след това...  newsm78

# 319
Остатъчната кашлица е нещо нормално, тя се чисти бавно. Но ако има и по обилна хрема, напълно възможно е да диша тежко и учестено. Но ти го следи внимателно, когато кашлицата е от гърдите има и просвирв и свистене при издишане.

# 320
Има хрема да, дори имам чувството, че почти всичко се стича назад. Но се зачудих, защото диша доста учестено. Миналия път пак беше подобна ситуацията- заведох го да чуят заради кашлицата и ускореното дишане- казаха, че гърдичките му са чисти, не било слязло надолу и наистина се оправи сравнително бързо без инхалации. Имаше само остатъчна кашлица, която си носи поне 10-ина дни след това...  newsm78
Ние в момента сме така - хрема напред почти няма (1-2 пъти дневно издухва нещо), но назад според мен има - отвреме навреме го дави и прокашля. Най-интересното е, че и аз, която боледувам веднъж на 5 години, имам задна хрема - усещам как нещо се стича назад и преглъщам.  Мъжът ми е същият. Много странно.
Иначе за инхалациите - и аз знам, че при червено гърло се правят само топли. Ако му е запушен носът, може и с инхалатора, но само с приставката за нос.

# 321
 Ние отново тук  Hug

# 322
Леле Веси колко се радвам за лентичката ти. Да сте живи и здрави, и здраво бебче ти желая от сърце. Как е каката, чака ли бебето с нетърпение. Мария ми крещеше на корема от първите седмици. Малкият сега много я обича, иска тя да го гушка и я прегръща.

# 323
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте отново.
Ние поседяхме няколко дена в болницата, че направи няколко поредни пристъпа и отново сме на линия.
Утре ще взема епикризата и ще ходя при педиатъра да подготвим документи за ТЕЛК. Въпросът ми е на Иларион Макариополски работното време не беше ли до 12-12.30? Това по спомен да знам как да се организирам и дали ще стигна в един ден!

Меги и Никола беше така като почнахме с флексотида, но отшумя за 7-10дни.

Веси честита ти лентичка!

# 324
  • София,
Веси честито и от мен! Hug
НИНАб да до обяд работят на Макариополска, така че гледай по раничко да се класираш, че ако трябва много да се чака newsm78.

# 325
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Семирамида благодаря ти за бързият отговор. И аз имам такъв спомен, че съм ги изпускала, защото и аз съм с ТЕЛК. Мисля да не бързам да прекосявам София 3пъти, а да отида чесвъртък сутрин преди работа наспокойствие.

# 326
ninanb да не вземеш да се наредиш на опашката с детето. Отиваш и минаваш отпред без да се интересуваш кой какво казва. Има огромни табели на които пише че децата се обслужват с предимство. Персонала обикновено реагира адекватно и без проблем пускат децата отпред

# 327
Благодаря Ви момичета навих се аз(на дърти години) Joy

Да разкажа аз за Ели как мина почти 1г без да съм писала в темичката ни  Embarassed

Трябваше да отидем при д-р Куфарджиева октомври месец(за да почнем евентуално Сингулара),защото тя лятото почиваше от него,НО както винаги има едно НО,в личен план ми се случиха МНОГО лоши неща(не с детето) и как да кажа бях съсипана а и Ели беше добре без пристъпи и се бях.......... ама точната дума е отнесъла ,бях се съсредоточила в проблема ми(не е за хвалене но факт) и така м.Януари тя направи пристъп ,който овладяхме вкъщи с инхалатора+ Вентолин,обаждам се за час при д-р Куфарджиева и за мое съжаление- нямаше ,дори и платено,та така изчаках до февруари,разказах и всичко как е протекла зимата,Куфарджиева се зарадва че е минала само с няколко дни с инхалации и т.н. Каза ми да направим изследването  ФИД ,а досега не сме и правили никога.Отидохме с Ели направихме го  докторката каза че няма да минем метър,смисъл лекуващия доктор в случея Куфарджиева ще  прецени след като види резултата,успокои ме 4е не е лошо,но има изменения  ooooh!.....та така моята немърливост,направо няма да си го простя,утре сме при нея да и покажем резултата и ще кажа как е минало  Tired .Знаете ли Ели като цяло си е добре,но когато се смее и тича си кашля с тази тяхна кашлица.Та това от нас .....

marychery   оооо радва се каката как да не се радва,таткото и той(от 5г ме гонеше) само че аз трудно се навивах,но е факт вече,дано всичко е наред,защото тази бременност няма нищо общо с предишната(бушуват ми яко хормоните) Joy и с мен не се говори.Вие как сте?...трябва непременно да се видим отново,кой знае колко сте пораснали и Вие а и с новото попълнение. Hug Hug Hug
Желая Ви здраве от сърце !

# 328
С удоволствие ще излезнеме на разходка. Какво да ти кажа иначе - въобще не се ядосвай и обвинявай за това, че си виновна ти за изменения, ще се оправи Ели. Сега гледай себе си - почивай, не се ядосвай, наслаждавай се на бременноста. Времето минава като миг, тези 9м ще излетят. За мен също бремеоста след 30 си беше цяло изпитание - много тежка бременност карах. Но да ти кажа сега изпитвам огромно удоволствие гледайки резултатал А щом ти остане време пиши ми на лични, ще си спретнеме среща.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 19:03 от marychery

# 329
Весе, честитоооооо!  Hug Hug

Момичета, влизам да се оплача, че няма на кого... Владо е с пристъп. Лек е, каза лекарят, няма хрипове засдега, по три пъти на ден вентолини нхалации и нещо за откашляне, и Ериус, освен кортикостероида и сингулера... Да ви кажа, поплаках си, като ми се обади баща му да ми каже (бях на работа, та баща му го води)...  Cry Някак си тайничко се надявах, че няма вече да прави пристъпи, явно вътрешно съм се била настроила и сега ми дойде трудничко. Не съм познала, не го е израстнал. А този път дори не беше болен, просто алергичният ринит е мнооого силен и явно е слязло надолу, знам ли и аз. Та тъй, ние сме си в кюпа. Отдавна не беше правил, но това е....
Записах час при Куфарджиева, че да я питам какво да правим, да препоръча лекар, знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт