Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 650
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Страната на чудесата
Весе, честито и от мен! Много лека и щастлива бременност ти пожелавам!
Герганди hug, ще го израстне, нали знаеш, че сега сезона е такъв, много дечица са с хрема и кашлящи, въпреки че не са с астма, така че-и това ще мине, спокойно!
Ние също с Цвети поболедувахме от миналата Сряда, та до днес-тя във Вторник с много честа кашлица, през нощта едва спа, непрекъснато си кашляше. Като я прегледаха се оказа,че е абсолютно чисто дишането и, няма спазъм нито нищо, само в носоглътката е проблема и вече е по-добре, но бяха доста на често промивки на носа, инхалации, нагревки-абе,пълна програма болнично-домашно лечение. Но пък,хубавото е, че поне се разминава без сериозни лекарства thumbsup Има някакъв вирус с ангина също,пазете се Hug

# 331
Здравейте!
Ех че кофти,пак има болнички! PraynigБързо да се оправят им пожелаваме с Бори!
Ние засега сме добре!Чак не смея да се похваля.Но ще сме в нас и тази седмица и се надявам,като го пусна от другата седмица на детска в сборна група да оцелее(ваканция имали и затова в сборна група).
Открих един от алергените...тези пластелините (лунен пясък)!Просто докато не се заигра с него нищо му нямаше,а след 15 мин. игра започна да подсмърча.Веднага му дадох "зиртек" и изхвърлих пластелина!
Сега рисува с водни бои,тъй като времето е доста коварно навън с тези валежи. newsm78
Вчера кара колело в парка и игра с пясъка.Но днес сме се закотвили на топло и сухо и не мисля да излизаме в това вирусно време.
В детската всички деца подсмърчаха вчера на оградата,докато Бори им се радваше и обясняваше нещо за новото си колело.
Лек ден от мен!

# 332
Момичета, искам да задам един въпрос.- Как мислите кое е по- малкото зло- да диша едно дете 5-6 пъти в годината вентолин или да пие 9 месеца сингулар? Знам, че въпроса е малко глупав, но моля за лично мнение, за сега нямаме поставена диагноза, вентолина помага, не се е стигало до нещо по- сериозно. Добре ли е да се пие нещо противоалергично примерно 2-3 месеца, когато няма назначено друго лекарство. Записах час при пулмолог, но много ще са ми от полза личните ви мнения. Благодаря.

# 333
Привет и от мен!
Бебка вчера я ваксинираха, но този път беше добре - тя с единичните ваксини няма проблем, ама синфлорикс и пентаксим едновременно й разказват играта.
Veseto_, честита и лека бременност. Живот и здраве, ще видиш какво удоволствие е да имаш второ дете - вече си в пъти по-спокойна и напълно му се наслаждаваш, без излишни страхове и притеснения (поне при мен е така).
gergandi, съжалявам за пристъпа ви. Представям си какво е - всеки път като отидем да го чуят и ни кажат, че няма спазъм, надеждата ми постепенно расте и ако, недай боже, направи спазъм, ще падна от много високо. Ти беше писала нещо, че ще правите манту - сложихте ли ваксина или само проба правихте? Мисълта ми е - ако сте с ваксина, може тя да е предизвикала реакция!?!
tititi , без да съм много опитна (направо съм си новобранец), мисля, че сингулар-ът е по-малкото зло. Логиката ми е, че той предпазва от спазми или и да има, са по-леки, а всеки спазъм (особено по-тежките) могат да увредят дълготрайно белия дроб и по този начин да намалят шансовете за израстване.
А за противоалергичното - ако имате някакви алергични прояви - да, но ако нямате, според мен не е необходимо да се дават антихистамини за всеки случай без консултация със специалист.

На всички болни - бързо оздравяване, а на здравите - да не се разболявате!

# 334
  • София,
Привет
Герганди миличка не унивай, моля те, ние сме до теб!  Hug Ти, Меричери и Лъки сте били винаги най голямата ми упора, знаеш и аз как всеки път се терзая и все се надявам че сме го израстнали, а после съм страшно разочарована, и все пак небива да униваме, важното е че децата наистина го израстват, но то не става ей така от веднъж с магическа пръчка - бавно и постепенно, но ще стане, аз вярвам в това, ти също вярваш сигурна съм в това. И то ще се случи - важното е да мине достатъчно време, а най важният показатале затова е самото разреждане на пристъпите и все по лекото им изкарване! Peace Ще продължим да се борим - просто нямаме друг избор! Praynig
tititi честно казано незная какво мнение търсиш, но не си попаднала на точно място - не ме разбирай погрешно, но аз невиждам тук някой да ти каже че сингулерът е по голямото зло от вентолина или противоалергичното Joy, всъщнос ттова са си взаимодопълващи се лекарства, някои са ги открили в лицето на хомеопатията, но те рядко пишат тук. Тук всички ще те посъветваме - на първо време добър пулмолог да ви следи, да даваш сингулера поне девет месеца в годината и да предпочиташ Вентолина, пред възможността да се стига до урбазон Peace - да не ви се налага всъщност!  Peace
Немога да разбера обаче защо толкова погрешно се разбира това лекарство сингулер и защо всички си мислят, че детето трябва да има утвърдена тежка астма за да го приема - мога да ви уверя, че е точно обратното - това е превантивно лекарство за предотвратяване на астма, то е хубаво да се  дава при симтоми на чести и обилни алергични хреми, ринити. Всъщност сингулера не предотвратява пристъпите, а по скоро когато се приема последователно и се натрупа в организма, то въздейства на лигавиците на горните дихателни пътища, при появата на вирус, алерген и отклика на лигавицата с обилна хрема, той предотвратява именно постоянното секретиране и подуване на лигавиците, възпаляването им и по бързото им възстановяване.  Peace

# 335
Здравейте момичета,
връщам се от преглед при д-р Куфарджиева за детето ми което е на 4 год.Оплакванията са ни чести боледувания,алергични реакции и тя ни пусна имуноглобулини и АГе тотал,който му е 140.
Изписа му Монтелукаст за 14 дена и после пак на преглед.В момента пие Зиртек вече 1 месец,но пък носът му се запушва през ноща,а през деня не.
Честно да си кажа,съм леко в шок от тези неща,защото си мислех,че просто е болнав,а то какво излиза.
Тука само чета за Сингулер,но не намирам нищо за монтелукаста.Кажете ми всъщност за какво ще го пие детето,докторката каза за да се свали нивото на АГе тотала.
Прочетох всичко от първа страница и нищо от това което се описва за астмата при него не е налично.
Просто незнам какво да правя,имам аптекарка приятелка и тя пита дали съм отишла за второ мнение.Защото тези хапчета са силни и с много странични ефекти,което всъщност и ме довърши.
Моля ви,кажете си мнението ,защото наистина ще полудея.

# 336
Vesela_82, не му биха ваксината, самото манту нищо не може да предизвика, то е само на кожата, а там почти няма реакция, но мантуто е ОК и дори няма да има нужда да се реваксинирас БЦЖ... Не е от това, вероятно е от времето, сополите и пр... Да, и аз така "от високо" паднах, въпреки че тайнично се надявах, не явно, за да не би нещо да стане..., то пък стана... Sad

Семирамида, Lucky Plam, момичета, мерси за рамото, имах нужда! Да бе, надявам се, все пак, дето се вика, лек е пристъпът, можеше да е много по-зле!  Wink   Hug Hug

Момичета, да сте чували за следното нещо - да се пие 15 дни по едно (мисля, ще проверя пак) яйце от пъдпъдък срещу астма? На една много добра приятелка приятелят така е излекувал сина си и още 2 деца в семейството (имат обремененост), и то от раз  Shocked . Аз за първи път чувам, а и ме е страх, че са сурови яйцата, но били с много дебела ципа. Знаете, че не съм по тези методи, но да питам, може пък някой от вас да знае...

tititi, сравнението е невъзможно. Все едно да сравняваш килограми с метри. Двете лекарства действат на различен принцип и няма как да "предпочетеш" едното пред другото. Вентолинът е за момента на пристъпа, а Сингулерът - за да предотврати или да намали силата на пристъпа. Няма как да избираш между тях. Сингулерът би трябвало да ограничи употребата на Вентолин, доколкото ще ограничи пристъпите. Вентолинът, от своя страна, няма как да повлияе на упротребата или неупотребата на Сингулер, защото той не е поддържащо лекарство.

# 337
  • sf
Не съм чувала за пъдпъдъчите яйца, но със сигурност няма и как да го накарам да изпие сурово яйце  Sick
едно време на мен ми даваха да ям сладко от борови връхчета за бронхита, но баба ми го правеше,беше си истинско

# 338
gergandi  като сподели за пъдпъдъчените яйца се сетих,4е скоро идва Великден,  ние с Ели боядисваме "промишлени количества" от тях  Peace ,но  и аз не съм чувала .Та..... да  споделя едно поне за мен безумие,което ми казаха преди време за бронхиалната астма(само не се смейте) Mr. Green........Една баба ми вика(бяхме на селски туризъм) ...."Води детето поне 10-нина дни там където спят овцете,(аз се опулих но продължих да слушам и мигам) нека да диша "дарадонките" и да стои колкото може при тях"  .След малко падна голям смях,като казах на детето,какво я чака  Laughing ,ох.... Joy

donsitа аз съм давала на Ели мед от борови връхчета но..........при нас без ефект  Confused

Хубава вечер  Hug

# 339
gergandi недей така да се натъжаваш. Както сама казваш пристъпа е лек, случва се. С времето напълно ще изчезнат пристъпите. А за пъдпъдъче яйце, несъм чувала но не бих и пробвала. Михаил пък от 2 дена е с някакво разтройство - предположиш че е от зъби. Днес обаче цял ден много киха, засега още няма хрема или нещо другопритеснително, но аз си имам вече едно наум да го следя. Не са минали и 20 дена от предишният спазъм, надявам се сега да ни се размине боледуването.

# 340
меричериHug Ще ви стискам палци да не е пристъп! Ама времето е много неприятно, адски влажно е...

Veseto_, хаха, ето това е лечение!  Laughing

Иначе, да, това с боровите връхчета са ми го давали на мен, но ефект не съм виждала....

# 341
  • София,
Eхе аз колко боров мед съм изяла и изпила - в промишлени количества, на малката също съм и давала, ама ефект не съм видяла и аз. Тази година за съжаление пропуснахме да наберем борови връхчета и не сме правили Rolling Eyes. Хубаво е да се стои в борова гора и да се диша въздухът - мирише странно като на смола, това обаче когато цъфти бора, т.е. когато връхчетата са зелени още - като време е през май и юни - в зависимост от надморската височина.
Меричери, надявам се да е само нещо от зъбките и да се справите без проблеми.  Peace
А както казва Герганди днес времето е ОТВРАТ - влажно и гнусно, и ние си изкарахме в къщи, само на логопед я заведох, но от колата в кабинета и обратно в къщи. Peace
А пък за такива - бабини деветини дето се вика съм чувала много - за какво ли не Joy, но това с яйцата не съм го чувал - знам че се ядат сурови яйца за смазване на гласните струни - правят го певците, сестра ми колко сурови яйца е изпила, и аз съм пробвала - но на децата не бих дала, тя моята и варени не ги яде та сурови - как ще и ги пробутам. ooooh!
За дишането на тор от овцете също не съм чувала, но пък може и да има някаква логика, всъщност - изпражненията като се трупат на едно място и от окисляването с кислорода се извършва един странен процес - отделя се метан и въглероден диоксид, може и да действа по някакъв начин на дишането, но според мен си трябват и научни изследвания. И все пак някога хората като са живели в по различни условия, били са по близо до земята и животните - не са боледували толкова, изобщо са били много по здрави от съвременното поколение.
За въпросите за Сингулара и Монтелукаста- всъщност едно и също е - активната съставка на лекарствата е монтелукаст, само наименованието и производителя се различава, подобно е и ефирата. На вас др. Куфарджиева ви е изписала Монтелукаст, защото е по ефтиния вариант и май само то не се доплаща в момента, а и да се доплаща е по малко.  Peace.
А ако намерите второ мнение по добро от това на Др. Куфарджиева - моля да го споделите! Sick

# 342
  • софия
Това с дарадонките има резон - колко астматичета на село познавате. Аз нито едно. Всъщност имам баба астматик, но тя се е разболяла след прекарана туберкулоза, а не вследствие на съсипаната околна среда. И аз съм давала борови връхчета, чай от босилек, семе от дюля, някаква вода от специален извор и какво ли не. Единственната полза съм видяла от по-малко контакт с вируси - по-малко пристъпи. Което  е неприложимо .
gergandi -съчувствам ти. Дано само еднократно да се е раздразнила лигавицата от ринита.То и здрави деца при някои  определени вируси, правят нещо като спазми. Или поне се повлияват от Вентолин. Аз най-тежко приех първия спазъм след 1 година и 1 месец пауза от предишния. Др.Куфарджиева  и сингулара даже й беше спряла. Бях си навила , че го е израстнала и паднах от високо. Направо бях в шок. Претръпнах и сега се моля да е по-леко и на по-големи интервали. Габи поддържа някакъв специален ритъм- два пъти септември-октомври и напролет март-април пак два пъти. Лято и зима почивка. Но организма й се справя много по-бързо. .
На Владо зачервяването от мантуто колко мм беше? Габи си има прекрасен белег, но това въобще не било критерии за имунитет. Ще взема да я заведа сега през ваканцията,  пък ако трябва да се бие ваксина ще му мислим.

# 343
  • Страната на чудесата
Хаха, като казахте алтернативни лечения, и аз долетях Mr. Green
Гледам, правите паралел на основание "дарадонковото"лечение и селския живот, та да си кажа мнението(не,че някой ме пита, ама -на, ей така Laughing)На село едно време хората са живели и са били по-здрави, защото е имало по-малко изкуствени храни и замърсяване, днес за съжаление навсякъде е почти едно и също. Децата там също боледуват,  друг е въпросът, че има толкова малко свестни и изобщо лекари,че трудно им се поставя диагнозата "астма" и още по-трудно им се изписват подходящите лекарства по касата.
И да завърша с поредното безумно лечение:на бучка захар се капе газ Rolling Eyes и се дава на детето да я изяде...Няма да коментирам, аз не бих го приела сериозно, вие предполагам-също, но съм го виждала да се прилага.Разни хора-разни идеи.
Меричери, надявам се да се разминете с боледуване този път, но имай едно наум, има и такъв вирус сега-с разстройство и повръщане и понякога с хрема/кашлица-ти си знаеш, наблюдавай!
Veseto_, много си красива Blush 4470

# 344
Momi4eta az sum nova tuk i iskam da popitam za dobur pulmolog, koito da mi preporu4ate, za6toto razbrah 4e d-r Kufardjieva spira da raboti

Общи условия

Активация на акаунт