Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 51 532
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Бебето има хрипове и бронхеолит, както вече за 3ти път се случва за последните 6 месеца. Sad
Относно причината - потвърди ми съмненията, че вероятно от 2-я Пентаксим е станал свръхчувствителен към вируси и после на всеки вирус реагира с бронхеолит. Sad Радвам се, че и мъжът ми беше с мен и чу всичко. Другата седмица ще ходим пак на преглед, дано се излекува от предписаните медикаменти.  Praynig
Някой друг от вас да свърза началото на проблемите при детето му с ваксина? Thinking
Личната изрази мнение, че трябва да пие Сингулар, но Куфарджиева засега не каза нищо такова.

Tini-mini, при моя бебок (сега на 1 г. 3 м.) първият бронхиолит  беше точно 2 седмици след 3-ти Пентаксим. Не знам дали е от ваксината, но съм си го мислила. Все пак по това време големият ми син беше болен и по-скоро мисля, че лепна вируса на баткото, но го изкара по-тежко. По-скоро мисля, че ваксината не е причина, но от друга страна, когато беше не 2 месеца и не беше ваксиниран бебока  изкара една водниста гадна хрема и тя не доведе до никакви усложнения.

Бих искала да те попитам Куфарджиева ли смята, че пристъпите са резултат от ваксината? Съветват ли те да не ваксинираш детенце?

# 406
Ronia, да, д-р Куфарджиева ми каза, че причина вероятно е ваксината. По-конкретно коклюшния компонент, макар че сега в пентаксима била ацелуларна, но пак така се отразявало на някои дечица. Щеше да ми казва за бъдещи ваксини как да процедираме, но забрави и аз забравих да питам. Ако ходим пак при нея ще я питам какво препоръчва, но аз така или иначе повече не смятам да го ваксинирам.  Peace
Мегана, дано мине леко каквото му е.  Hug Разбирам те идеално как се чувстваш. И нашия бебок или е болен, или го боли корема, или и аз не знам какво - но сме постоянно притеснени за него, поне аз де.  ooooh!

# 407
Ronia, да, д-р Куфарджиева ми каза, че причина вероятно е ваксината. По-конкретно коклюшния компонент, макар че сега в пентаксима била ацелуларна, но пак така се отразявало на някои дечица. Щеше да ми казва за бъдещи ваксини как да процедираме, но забрави и аз забравих да питам. Ако ходим пак при нея ще я питам какво препоръчва, но аз така или иначе повече не смятам да го ваксинирам.  Peace
Аз питах точно д-р Куфарджиева за моята бебка и тя каза 7 дни преди и след всяка ваксина (както и в деня на ваксината) да пие зиртек, като го дозирам по 1 капка на всеки 2 кг тегло (напр. 6 кг - 3 капки; 7 кг - пак 3 капки; 8 кг - 4 капки и т.н.)

# 408
Де да се премахваха толкова лесно вредните последствия от ваксините.  Stop

# 409
Стефания започна да прави спазми много след като изобщо беше ваксинирана, поне при нея не виждам връзка в това
дори и миналата година й сложих Превенар и има по-малко спазми, отколкото предходната година

Весело изкарване на почиващите, да си изкарате добре и да се заредите със свеж въздух за дълго време Simple Smile

# 410
Ние сме добре. Засега Михаил е само с хрема което ме навежда на мисълта че е от зъби. Надявам се поне 1м да остане здрав, че няма и 20 дена от предишното боледуване. Водя го всеки ден навън, последните дни дори с мъжът ми си правиме нощтни разходки из София, супер му се отразяват - почти няма коли и хора по улиците. Завивам го хубаво и той си спинка в количката.
tini-mini бързо оздравяване. Аз вече писах че при нас проблемите се отключиха след поставяне на ДТК. Знам колко стресиращо е за теб това ходене по лекари. На моят вече не му прави и впечатление като влеземе в кабинета. Всичко му е на игра. Ще го водя във вторник за контролна кръвна картина че нали беше с по нисък хемоглобин.
Семирамида супер да си изкарате. Мария ще е там на зелено училище от 11 април обаче. Вече стяга куфара си в къщи, много обича да пътува и да ходи по лагери.
gergandi   ви е как сте, бързо да се оправя и Владо и това да ви е пристъпа за тази година....

# 411
  • софия
Здравейте,ще бъда благодарна , ако ми помогнете с малко информация за специалист. Момченцето ми на 3 годинки направи доста силен пристъп,урбазон и няколко дни лечение с медрол.За сега като ,че ли овладяхме нещата.Не влязохме в болница, имам доста лоши спомени  от каката Cry Това ни е втори пристъп ,първият беше преди година.И сега се двоумя дали да го водя по лекари и ако се реша на алерголог или пулмолог. Та ако имате добри впечатления от някой детски специалист да ме посъветвате.

# 412
Семирамида, прекрасно да си изкаратее!  Hug

меричери, До утре сме на инхалации и после остава само на поддържащото лечение. Дано да е само този пристъп за тази година, ама смея ли да се надявам! Дано Миши да удържи фронта!!  Praynig

cony, на първа страница сме ги събрали "зпробваните". Харесай си!

# 413
Sharky43, Семирамида - да си изкарате супер. да сте здрави и много да се забавлявате в Сандански:)

меричери, стискам палци да си остане само хрема и бързо да мине  Hug

gergandi, от сърце ти желая това да е последния пристъп на Влади  Hug Praynig Praynig

Ментова, дано Ели е добре и дано като дойде време за почивката от лекарствата всичко да е наред  Hug а вие Фликсотида от колко време го дишате и по колко Hug

Ние днес сме Ок, да не се хваля, че...  Praynig  обрива нистина се появи за 1 ден и за още един изчезна почти изцяло, днес съм много щастлива, че всичко е добре, дано повечко се задържим така и здрави  Grinning

Пожелавам здраве на всички малки и големи дечица!!!!!!   bouquet Hug

# 414
Някой провал ли е да дава Саменто? Моя близка позната ми каза, че като е започнала да го дава на детето си, то е спряло да боледува от пневмонии. В нета намерих това: Саменто срещу астма. Чудя се обаче за едногодишни хлапета дали е подходящо.  newsm78

# 415
  • Страната на чудесата
Семирамида, пожелавам ви страхотно време и много ползи от почивката Hug(знам една рецепта, при която ще си в кондиция за басейн известно време, ако си готова за това приключение с трето )Laughing
Ние през уикендите ходим в Долна Баня, уж въздуха е хубав и лековит за заболявания на дихателните пътища, ама Цвети все още си кашля отхрачващо, втора седмица вече.И носа като потече сутрин след инхалацията с физ.разтвор, е един такъв-пролетен зелен Mr. GreenТази седмица спирам капки и мазила по препоръка на лекарката и ако сме така и в Петък, ще пускам носен секрет Thinking
gergandi, радвам се, че сте овладели ситуацията, няма как, още известно време ще е на поддържащо лечение, за да порасне най-здравия мъж в рода ви Heart Eyes
Моля, посъветвайте ме какво давате като се задръстят с храчки хлапетата ви и кое е по-добре-да беснеят и да кашлят, за да отхрачат, или да ги пазим да не са физически активни Crazy Мен вече толкова ме е хванала умората, че не съм в състояние да преценя кое е по-добре.На нощ по 3 пъти най-малко ставам-ако не кашля Цвета, то ще се е събудила от кошмар, или ще е решила че трябва да дойде в нашата спалня, за да ми пожелае лека нощ(в 3-4 през нощта Rolling Eyes) и след това успокоявам, приспивам, и то утрото дошло...Оплаках ви се, олекна ми Crossing Arms

# 416
  • софия
За отхрачването, нашата лична винаги ме е съветвала да сме навън. А тя като е навън винаги тича или върши нещо активно. Т.е винаги се закашля по-яко и като отхрачи е повече. В нашия случай двигателната активност е от полза. Но според мен си зависи от това , от което е  провокирана астмата.

# 417
ЛъкиHug За отхрачването трябва да отхрачва колкото може, но по-добре да е контролирано, в смисъл - да не беснее прекалено, но определено да се пробва да откашля, колкото може повече и да се движи. Аз Владо и сега го тупах, за да изхрачи, и имаше ефект. Аз от тичане по принцип вкъщи спирам, но навън - не. Колкото по-бързо се освободи от секрета, толкова по-добре, но ако е в спазъм, по-добре да не тича чак толкова, че да вземе да провокира пристъп, т.е. още повече секрет да се образува. Иначе, сега някакъв чисто нов сироп ни изписа лекарят (забравих го, нещо отново на билкова основа), иначе мазане с Пулмекс или Хустагил, че не дразнят, както сиропите.

# 418
  • Страната на чудесата
Водих я да я чуят снощи, че през нощта си подкашля-ами, чисти са и дробовете Thinking И днес вече и секрета от носа не е оцветен, слава Богу! Говорихме си с моята хомеопатичка и аз се оплаках, че Цвета от както е в самостоятелна стая не спи спокойно нощем, а се буди и я е страх, и тя предположи, че и кашлицата може да я ползва по тази причина, т.е-да се понапъва да кашля,като се събуди, за да отида да я видя.Даде ХЛ за това и снощи беше първия прием, и-познайте!-Цвета спа, е, вярно, закашля се през нощта веднъж, ама-спа! Не ме търси, не ме буди Hands Clap Така,че явно хитрува на моменти Crossing Arms

# 419
  • София
Здравейте момичета, ние нямаме още доказана астма, защото сме само с два пристъпа за 2 месеца, провикирана от вирусна хрема. Доколкото чета трябвало да има 3-4 пристъпа за 6 месеца. Имам близнаци момиче и момче, и момичето изкара два астматични  бронхити. Бяхме на лекар вчера и тя ни каза да си вземем инхалатор. От този доволни ли сте?
http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=19

Общи условия

Активация на акаунт