Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 51 561
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София,
sanitamm, аз съм включвала вентолин на своя глава 1-2 пъти, но задължително съм се консултирала с лекаря по телефона и съм я водила да я чуе след това. Педиатъра винаги ни пуска изследвания, а понякога дори се налага и рентгенова снимка. Въпреки, че си познавам детето не винаги мога на око до преценя колко е сериозно положението.
Вашата педиатърка ли ви преглежда или специалист пулмолог? Какви са тези изследвания? Никога не са ни правили изследвания или реннгенова снимка при спазъм, а направо ни назначават 3 х 2 мл. вентолин сироп, сега с еоглеждам да купа и инхалатор.
Благодаря за инфото
Е как какви са изследванията, естествено че най обикновени - кръвна картина задължително - особено в случаите когато детето има температура или е вдигало! Peace Трябва да се види колко е утайката, левкоцитите, цереактивния протеин - да се установи дали няма и бактериална инфекция, дали е вирус или си е просто от алергична реакция. А снимката е за да се установи в каква степен е засегнат белия дроб, да се види дали няма пневмония. Но тя не е задължителна де, обаче кръвната картина е хубаво винаги да се прави и там ако има незадоволителни неща да се прави и рентген. Но тъй като при нашите деца се случва пристъпите понякога да са по няколко в месеца - нали се сещате че няма как да се облъчват децата толкова често, затова лекарите преценяват - но пък и хич да не правят изследвания - сменете си лекаря! Peace

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 14:25 от Семирамида

# 451
  • София
От кръвната картина и рентгена се разбира дали да се включи АБ, нали, а не вентолина? Вентолина се назначава след преслушване със слушалка?

# 452
От кръвната картина и рентгена се разбира дали да се включи АБ, нали, а не вентолина? Вентолина се назначава след преслушване със слушалка?
Peaceлеле леле колко пак е изписано... Мале съжалявам че и тук се засичаме. Аз да си кажа сега за моят бебо - вече 1м е здрав, но пуснахме контролните изследвания на хемоглобин, отново е 95. Докторката поиска и допълнително изследване за желязо, и желязото ни е много ниско. Утре личната лекарка ще ни изпрати на педиатър и ще видя какво ще ни кажат. Да си призная много се замислям дали с изследванията да не посетя и д-р Лисички, той вече ни познава добре, да чуя и неговото мнение..
Семирамида, вие как сте, върнахте ли се от Сандански. Мария сега е там, и много се кефи ,но изпуска състезанието по плуване за съжаление. Едва вчера разбрахме за него, а тя вече беше тръгнала. Но всяко зло за добро, ще ходи на следващото зимата.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 10:41 от marychery

# 453
Винаги ни пуска кръвна картина, а понякога и урина, има машина в кабинета си, така че не представлява проблем. Консултации с пулмолог сме правили няколко, но основно педиатъра ни следи. Нашият лекар не е привърженик на Винтолина-сироп, според него излишно натоварва организма. Обикновено започваме на 3 часа инхалации с вентолин и флексотид 2 пъти /давам и го с бейби халер/ Рентгенови снимки сме правили 2-3 досега, в единия случай имаше пневмония.
От средата на януари сме на Сингулер и имаме само един пристъп в началото на февруари. Инхалотор също купихме, но заради бебето, което пък направи два бронхиолита тази зима. Опасявам се, че ще се окажем с втори астматик в къщи.  Tired

Както е казала Семирамида това са основни неща и е редно да се следят, ако ли не наистина се смените лекаря.  Hug

# 454

ОТ кръвната картина се вижда дали е вирусна или бактериална инфекцията, а рентгенова снимка се прави по преценка на лекаря, ако има съмнение за пневмония.

# 455
  • София,
Меричери, няма да е лошо да се консултираш и с др. Лисички, а бебчо основно на кърмене ли е? ДАно откриете проблема и добро решение за този хемоглобин. По принцип ткогато той е под нормата детето губи и апетит, бързо се изморява и неиска да се храни, да не те плаша но  в някои случаи се налага и преливането на кръв, но при вас не е чак толкова ниска границата!  Peace Да се оправяте.
Ние се прибрахме от Сандански, но сме влязли в една поредица - серия от падания, незная какво и става, на Сандански си спука малко главата, т.е. цепна си челцето в ръбна на един камион, а вчера тук в една банка като излизахме и се спъна в нищото и така се пльосна напред по очи, помислих че счупи зъб, но всичсо е наред, само устничката и отвътре е много сцепена и подута, ужасно е, но не я боли, храни си се нормално!
Дано Мария да си изкарат добре на Сандански, на нас не ни се тръгваше направо! Такава красота е там и е топличко! Hug

# 456
  • София
Меричери, вярно е само по какви места се срещаме.

Плииийз кажете ми моля нещо по нашия въпрос. За 3 годишно дете как точно се установява астма, днес вече купуваме рецептурна книжка и задействаме въпроса със сингулера, но в мен все още има някаква съпротива, моля ви отново, дайте някаква насока. Hug

# 457
  • София, под Карлсон
Аз да си кажа сега за моят бебо - вече 1м е здрав, но пуснахме контролните изследвания на хемоглобин, отново е 95. Докторката поиска и допълнително изследване за желязо, и желязото ни е много ниско. Утре личната лекарка ще ни изпрати на педиатър и ще видя какво ще ни кажат. Да си призная много се замислям дали с изследванията да не посетя и д-р Лисички, той вече ни познава добре, да чуя и неговото мнение..

Marychery, моят Иво на втория месец беше с хемоглобин 80. От там се започна едно ходене по болници и бодене за кръв...  ooooh! Не се стигна до кръвопреливае, слава Богу...  PraynigПри нас особеното е, че аз съм с таласемия минор и решихме, че може и той да я е наследил. Изследвахме серумно желязо (само венозно, да знаеш) и то беше в норма. Забавихме ваксините докато не повиши хемоглобина. Тогава започнах да се "тъпча" с фолиева киселина, за да му я прехвърля през кърмата. И се получи- дали от нея или от нещо друго, не мога да твърдя със сигурност. На 4-5 месеца вече беше 112. Нашата педи го захрани след 4-ия месец иманно заради анемията по индивидуална схема. Сега на близо 4 години е с хемоглобин над 120, но трябва да му направим изследвания, за да знаем със сигурност дали има таласемия. Тогава ни следеше доктор Бачовска от 2-ра градска- тя е детски хематолог.
Стискам палци да е нещо временно, което Мишлето бързо да преодолее  Praynig Hug

# 458
Семирамида, май има и такива периоди. О при нас беше една серия от злополуки.... Иначе при д-р Лисички мисля да отида. Не мога да преценя точно състоянието на Михаил - определено няма особено много апетит. Захраних го още на 6м, вече хапва почти всичко. Но и поне 4-5 пъти го кърмя. В последно време сякаш апетитът му е понамалял, но и зъби му растат. За сънливост - той си е поспаланко, доста голям ревльо е,, но иначе е енергичен. Замислила съм се дали има и връзка между рефлукса и желязото.
Мале, за вас какво да кажа - и аз в началото все невярвах че става въпрос за астма. Но с времето се убедих. Сингулера действа с натрупване. Така че вземете си и го започвайте. Относно още една консултация - това е задължително. Аз винаги си правя по няколко консултации, със различни лекари. Обиколила съм сигурно една дузина лекари в София..
Pink® при нас също изследваха желязо, доста под нормата е. Но реално утре ще видя резултатите и ще пиша тогава.

# 459
Меричери, вярно е само по какви места се срещаме.

Плииийз кажете ми моля нещо по нашия въпрос. За 3 годишно дете как точно се установява астма, днес вече купуваме рецептурна книжка и задействаме въпроса със сингулера, но в мен все още има някаква съпротива, моля ви отново, дайте някаква насока. Hug

Виждам, че си объркана и притеснена, и това е съвсем нормално. Мисля, че повечето родители  са минали по този път. Астмата се установява от пулмолог на база история на заболяването, затова и се препоръчва воденето на дневник. При дъщеря ми съмненията започнаха миналата зима/тогава нямаше 3 години/, а тази вече се затвърдиха и започнахме Сингулер. На този етап съм доволна от лечението, макар че го започнах с голямо недоверие. Важно е да имаш доверие на лекаря и когато не ти е ясно нещо винаги питай, задавай въпроси. Няма нищо лошо да поискаш второ или трето мнение. Както писах по-горе педиатъра я следи, а при нужда се ни изпраща при пулмолог или друг специалист. За съжаление не всички педиатри могат да реагират адекватно и затова внимавай! Всеки е намерил удобен за него вариант и ако имаш възможност най-добре прочети няколко от миналите теми. Мисля, че споделеното в тях ще ти помогне да си ориентираш по-добре.  Hug

# 460
  • София
Цитат
Мале, за вас какво да кажа - и аз в началото все невярвах че става въпрос за астма. Но с времето се убедих. Сингулера действа с натрупване. Така че вземете си и го започвайте. Относно още една консултация - това е задължително. Аз винаги си правя по няколко консултации, със различни лекари. Обиколила съм сигурно една дузина лекари в София..
Аз и затова и питам, незнам при кого да се консултирам.

А при нас, свиркащите гърди винаги са били в следствие на вирус. Никога изведнъж, нощно време или след активност...НИКОГА не е имал пристъп, задух или др. Има месеци в които нищо няма, имал е за 3 години свиркане 8-9 пъти,ако не и по-малко, а вирусите зачестиха в яслата.

Kaigi,
прочетох поста ти в последствие, благодаря за поста ти,
това, което ме притеснява е , че пулмолог ми дава лека форма на астма и сингулер от 2ра среша и никакво проследяване. Да видим дали ще боледува, да пие 6 месеца гранули, а после ще му мислим....и това е и причината, заради която ви писах  и да искам съвет при КОГО да отида?

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 16:38 от MaLe

# 461
За съжаление аз не живея в България, затова и не мога да ти препоръчам име newsm78

# 462
Мале, намери пулмолог или алерголог който да го следи и диспансеризира. Прегледите тогава са на 3м, пускат се и контролни изследвания на кръв и спирометрия. В началото на темата има доста изброени имена на специалисти. Но това е улеснение и за теб и за личният лекар. Аз лично ходя при нашата докторка винаги при нужда, а тя ни пуска на 3м лист за консултация, изслдвания на кръв.

# 463
Здравейте,
токущо се връщаме от преглед при професор Кисьова във Варна. Освен тестовите, които доказаха и други алергии освен старите ни доказани, тя беше изумена, че детето има амалгамени пломби. Сега трябва да направим изслезване за биметализъм. Някой от вас правил ли е такова иследване? Утре ще разбера дали в нашия малък град се прави такова. И това не знаех, че е възможно, а и никъде не съм го срещала от всичко, което съм чела за алергиите. Би било добре и вие да го знаете, ако никой лекар не ви е обръщал винимание.

# 464
Здравейте,момичета чета ви редовно макар,че не пиша имам едно питане към вас,тъй като всички от вас използват инхалатори да ви питам какво вие мнението за този?Доста е намален и затова се чудя ако някой има отзиви моля пишетеhttp://vipoferta.bg/offer.php?offer_id=142

Общи условия

Активация на акаунт