Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 52 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Shocked e, уби ме
как така няма да трерира бактерия в носа, мани твоите деца, ами другите около тях нали се заразяват
това е доста безотговорно, честно- не мога да повярвам, че лекар разсъждава така  ooooh!

# 511
mini_79 много зависи от вида на бактериалната инфекция. В много случай не се прилага лечение при наличие на бактериална инфекция в носа, ако няма други проблеми - температура, възпаление на гърлото, сливиците и т.н Лекуват се основно стрептококовите инфекции и то тези които могат да доведат до сериозни усложнения - бета хемолитичен стрептокок от гр А например. Моите деца също са били многократно с бектериални инфекции, обиколила съм много специалисти, лекувана е основно стрептококовата инфекия.
mariannna от тук нататък ти трябва търпение. С израстването нещата се нормализират. Знам че сега звучи странно и абсурдно
И аз така си мислих, ноо моите деца са пример за това. Когато ходих с бебето при д-р Куфарджиева, тя не повярва колко добре се чувства Мария - спомняше си за всеки един проблем който сме имали а аз и обясних как тя сега е нормално здрави дете.

# 512
И аз се включвам днес, макар да сме болни от седмица.   Cry
При нас - сополи, уши, ларингит. Увладяхме ситуацията с ушите без да ги пукаме този път, но явно и е останала течност в дясното ухо и като легне само го пипа и търси топличко. Но като е станала не се оплаква. Явно я дразни само като си легне. Правихме томпограма, беше добре. Лекарят каза да надува ушите, за да не и заглъхват. Според личната, ще се абсорбира бавно.
Не сме пили АБ, водих я на хомеопат. Няма Т, което ме кара да мисля, че е от алергията. Незнам дали съм права.  newsm78
Предполагам от цъфтежите и се засилва алергичния ринит, спада имунитета и нещата се влошават.
Искам да споделя, че съм давала ехинацея, клеева тинктура, пчелно млечице, септилин, сребърна и вода, но не съм забелязала кой знае какъв резултат.
Единствено като давах коластра, водорасли и зелена енергия, наистина забелязвах разлика, но сега ми е трудно да си ги позволя. Въпреки това сега чакам една коластра на по достъпна цена.
Другото от което винаги има ефект е Вит. Ц.

Препоръчайте ми достъпен хотел на Сандански за края на Май.  bouquet

Да добавя, че откакто сме на Сингулер не прави бронхити. Това много ме радва, но пък от друга страна ми е притеснено, защото ще го спрем началото на Май. Но преди всеки път със сополите кашлица по цяла нощ и на другия ден е със спазъм. Как мислите дали да не се примоля за още един месец ?

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 10:02 от Mama na Rony

# 513
mini_79 , в началото и аз реагирах много остро, но се оказва че бактериите и вирусите са навсякъде около нас. Твърде възможно е ако си в среда където често се сблъскваш с болни (детска градина, собствените ти деца, които боледуват често и др.), ако си направиш изследване, да имаш и ти някоя бактерийка, без да имаш оплаквания.

marychery, благодаря. Все пак ми вдъхна малко надежда.

# 514
Велинград добър ли е като климат за деца с белодробни проблеми? Аз знам само за Сандански и Трявна.  newsm78

# 515
  • Страната на чудесата
Велинград също го дават като подходящ за климатолечение на деца с астма, както и Сандански,Трявна, Костенец/Момин проход, имаше и още в списъка на НОИ, с подробна информация какво се лекува.
bg_mama , з за съжаление имам богат опит с ухапвания от кърлежи ooooh! Цвети много често я хапят, досега поне по веднъж на летен сезон, и то намазана обилно с репелент. Така,че моят съвет е да се пусне и кръвен тест за лаймска болест-ИЖЖ мисля,че се казваше, за да се проследи стойността и ако е бил ухапан от кърлеж, и то заразен, това изследване ще покаже. А занапред-внимателно оглеждане на цялото тяло на детето вечер преди сън, както и окосмената част на главата-тя е богато кръвоснабдена и много често кърлежите я предпочитат. Аз ползвам сешоар и пощя ли поща-всяка вечер.По принуда вече и параноясвам, но тъй като до момента съм намирала кърлежите на Цвети в рамките на час-два от ухапването, съм си спестявала доста неприятни емоции.Ако е опасно ухапано, мястото се зачервява и започва едно характерно оцветяване и подпухване наречено "биволско око"-не може да се сбърка. Дано не е това, все пак, но имай предвид и наблюдавай!
mariannna , и Цвета имаше мораксела, лекувана е обаче както с хомеопатично лекарство, така и паралелно с правени АБ капки, съвместно с всички контактни у дома-помня,че капех даже и на детегледачката 10 дни EmbarassedНелекуваната мораксела може да причини доста неприятности, сред които и отити, конюнктивити-в леките случаи. Така,че по-добре да се лекува thumbsup
Mama na Rony , за отити също е добре да се дъвче дъвка-докато се дъвче, дъвкателните мускули предизвикват и слуховата мембраната да трепти и да се оттегли течността от ухото.Също едно нетрадиционно лечение е със свещи за уши.Виждам, че лекувате с хомеопатия, така че ти предлагам и този вариант-напиши в гугъл ако искаш и ще ти излезе информация. Hug
Семирамида ми препоръча хотел Перун в Сандански, виж в сайта им-на нас за края на април ни излиза 7 нощувки в апартамент с вечеря и закуска за 550 лв, което си е доста добре, според мен.

# 516
  • София,
Привет,
ДА същия хотел, на нас ни излезе тройка апартамен - т.е. за трима, но ние бяхме четирима де, със закуска и вечеря за пет нощувки - платихме 395 лв. Деца до 4 г. се настаняват безплатно. Имат кошарки и всичко. Ние сме си супер доволни - тройката апартамент е с отделна по малка стая, та баткото беше страшно доволен - той и в къщи няма отделна стая Mr. Green. Има и интернет - доста добър Peace.
ДА допълня списъка и аз освен Сандански, Трявна, Костенец, Момин проход, Велинград, стават и Кюстендил, Вършец и Св. Влас на морето  Peace там също има санатроиум и то за деца с белодробни проблеми Peace
Аз пък днес направих голяма глупост - пратих малката на градина, но просто вече нямаше как да я държа в къщи, а и тя вече искаше много да ходи при децата. Сега се моля само да си я прибера довечера здрава, и да издържи и утре примерно, дано не съжалявам много и не ни се провалят празниците.  Praynig

# 517
  • Страната на чудесата
Семирамида, мисълта е енергия! Вероника ще се прибере здрава и ще изкара празниците без дори да кихне!
За Свети Влас да кажа и аз-много е хубаво там, нсо санаториума не работи, за жалост ConfusedТам се образуват някакви въздушни течения и по тази причина го препоръчват( а аз съм много смотана,при положение че е в задължителната ни програма за годината ведно със Сандански и Трявна smile3555)

# 518
Ето ни и нас след прегледа при д-р Лисички - както винаги ми отдели много време, беше много обстоен. Започваме малтофера и след 45 дена сме отново на преглед, и ще пуснат нови изследвания. След годинката ще направят и изследвания за Таласемия минор, защото във всички изследвания на кръв досега има отклонемия.

# 519
Mama na Rony , за отити също е добре да се дъвче дъвка-докато се дъвче, дъвкателните мускули предизвикват и слуховата мембраната да трепти и да се оттегли течността от ухото.Също едно нетрадиционно лечение е със свещи за уши.Виждам, че лекувате с хомеопатия, така че ти предлагам и този вариант-напиши в гугъл ако искаш и ще ти излезе информация. Hug
Семирамида ми препоръча хотел Перун в Сандански, виж в сайта им-на нас за края на април ни излиза 7 нощувки в апартамент с вечеря и закуска за 550 лв, което си е доста добре, според мен.

Благодаря ти   bouquet, не знах  Embarassed

# 520
Привет!
Бори е на детска, вече трета  седмица ходи и пу-пу е здрав!Май откакто махнахме третата му сливица се закрепи това дете!Направи му и пункция на ушите доктора и засега ги пазим и тях(не се мокрят 1 месец след операцията).
Аз се записах в Бюрото по труда ,като безработна,от там отидох и си подадох и документи за парично обезщетение към НОИ. Резултата ме устройва засега: 8 месеца платени (плащат ми здравните и социалните осигуровки,т.е. тече ми и стаж).
Ровя из нета и търся работа, но само при определени условия ще се захвана да работя вече!
Пожелавам на всички деца да са много здрави, да си празнуват с настроение предстоящият празник и по-малко тревоги за родителите!
  bouquet Честит имен ден на всички,които са празнували вчера!

# 521
Браво boril
Много се радвам за Вас!

# 522
  • софия
Привет!
Бори е на детска, вече трета  седмица ходи и пу-пу е здрав!Май откакто махнахме третата му сливица се закрепи това дете!Направи му и пункция на ушите доктора и засега ги пазим и тях(не се мокрят 1 месец след операцията).
Аз се записах в Бюрото по труда ,като безработна,от там отидох и си подадох и документи за парично обезщетение към НОИ. Резултата ме устройва засега: 8 месеца платени (плащат ми здравните и социалните осигуровки,т.е. тече ми и стаж).
Ровя из нета и търся работа, но само при определени условия ще се захвана да работя вече!
Пожелавам на всички деца да са много здрави, да си празнуват с настроение предстоящият празник и по-малко тревоги за родителите!
  bouquet Честит имен ден на всички,които са празнували вчера!

Браво, нали се притесняваше толкова. Сега хем ще имаш здраво детенце, (може да го даваш на градина,  когато си искаш), хем ще си търсиш работа, хем пари дават.
Периода  , когато  бях безработна за сега се води най-здравословния за Габи. Нямаше градина, нямаше вируси , съответно спазми Simple Smile

# 523
Да питам какво означава "плацебо-ефект". Все си мисля че при повечето от нас проблема е в имунната система. Ако успеем да я излъжем, да не се разболява ще е върха на сладоледа. Има деца в групата на Кали, дето не се разболяват, а болни около тях колкото искаш. Много е важно според мен и каляването, ама как да ги калявам като ме е страх. Ей шубето е голям страх. Все се караме с мъжа ми на тая тема, ама как да ги пусна навън без шапки в тоя вятър? А има деца без шапки.

Плацебо-ефект е ефект, който лекарството не произвежда в действителност като медикамент, а идва от внушението на човека, че ще се оправи, след като пие лекарството. Зависи от човека - при 35% от хората има силен плацебо-ефект, а при всяко лекарство около 30% от ефективността му се определя като плацебо-ефект. Тоест, дават ти хапченце и ти си позитивно настроен, вярваш, че ще се оправиш, и се оправяш в действителност - мозъкът участва в целия процес, особено при наличието на болка. Арергиите са психосоматични състояния, затова могат да се отключат от стрес, както и да се преодоляват, ако човек е много спокойно настроен. Въпросът е, че не може изцяло да се излекуват с това, защото са и соматични (т.е. чисто телесна причина имат в известна степен, т.е. има наистина обективен фактор, който им влияе), затова не е достатъчно самовнушението.
Плацебо означава "медикамент, който се употребява, повече за да се хареса на пациента, отколкото да му принесе полза". Тоест, дават ти бяло хапче, което е стрита захар, например, и ти казват, че от него ще ти мине болката, температура или ... ракът. И то действа реално. Но само в определен процент. Напоследък гледах една лекарка, която твърдеше, че при 30% от всяко лекарство е важно, пацинетът да вярва, че лекарството ще му помогне, защото иначе действието не му е достатъчно като чист медикамент, като това важи включително и за сериозни неща като СПИН и рак. Защото мозъкът участва в излекуването, в преработването на лекарството и т.н. Затова, за да установят реално дали едно лекарство действа, при самите тестове на определен процент от хората им дават хапчета, които нямат медикамента и се следи дали те се подобряват, така се измерва плацебо ефектът. Ето статия на англе в Уикито, става за четене: http://en.wikipedia.org/wiki/Placebo

Та, при хомеопатията, струва ми се, че плацебо-ефектът е много силен, защото там е много по-важна настройката и ритуалността на прегледа, взимането на лекарството, повторението, дългият прием и позитивната нагласа, отколкото фактът, че това е преварена вода.

Иначе, момичета, Владо е болен от някакъв вирус, но засега няма спазъм, макар че вчера се разкашля и аз му направих вентолин... Аз също съм болна и съм даже по-зле от него, ама това е, понеже има неотложна работа и няма как да не ходя Sad

# 524
Благодаря много на gergandi за изчерпателния отговор.
В тая връзка да споделя че в момента чета една книга "Подсъзнанието може всичко" за деца от 3 до 12 г.  и я препоръчвам на всички. В нея се говори за това как да предадем на децата си важни житейски умения в ранна възраст, как да бъдат уверени в себе си, има и раздел за здравето.
На мен ми е малко трудно да си преобърна мисленето след последната година и половина, но се опитвам. Напоследък се хващам че съм по-притеснена когато децата са здрави, защото очаквам всеки момент да се разболеят, отколкото когато са вече болни - тогава се мобилизирам и мисля само как да ги лекувам. Голяма грешка от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт