Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 614
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Страната на чудесата
Цвета е със бронхоспазъм от Гергьовден, силен.Лекарите предписаха инхалации с вентолин, направих и и тя се скъса да кашля, преди това не кашляше.Получи силно сърцебиене, крачетата и ръчичките и пожълтяха и ноктите посиняха.Вписахме алергия към вентолина, силни странични реакции.Пак сме само на хомеопатия, всеки ден преслушване и утре консултация с пулмолог. TiredМай месец ми е винаги такъв, просто не го прескача, да му се не види...За капак олекнах и с едни 600 лв.за ортодонтски апарат за нея, направо да се чудиш що не съм станала ортодонт WhistlingТрябва да го носи нощем в продължение на една година-едно силиконово апаратче, надявам се кашлиците и сополите да са по-рядко, за да позволят ползването на апаратчето,  и догодина госпожицата да има една красива усмивка на мястото на стърчащите напред хамстерски зъбчета Wink

# 661
Rolling Eyes Sad ау какъв е този Гергьовден, има нещо във въздуха явно
на Стефания днес й дописаха синапени лапи  Rolling Eyes да й правя три дена, това някой лекар позволявал ли си е да ви изписва, направо съм шокирана  Tired
снощи посреди нощи пък дойде и плака, че я боли ушето, днес изписаха капки Отипакс и Тобрадекс за ухото да й капя, чудя се дали не е от секретите, които интензивно вади в момента
днес госпожата й от ДГ е минала покрай моя мъж, тя е асматик и от 15 дена насам днес й било първото излизане, много тежък спазъм направила и тя, днес веднага се задъхала като излязла  ooooh!

# 662
Оф, Лъки, сърцето ме заболя, като прочетох. Реакция към вентолина. Ех, да му се не знае!
А за това ортодотското - не е ли рано за такова нещо - всичките ли постоянни зъби са на лице?! Много странно ми се вижда толкова рано. За парите не коментирам, ама така е, то ЗК за зъбите изобщо я няма почти... Стискам ви палци!   bouquet

Владо прибави и хрема към ларингиалния спазъм... Това време просто ме убива!

# 663
mini_79,
ние сме правили синапени лапи след пневмония. Действат окъртващо и загряващо според мен. Спомням си , че синапът /хардал / трябваше да е смлян като брашно , а не на зрънца и стоеше малко време , за да не изгори кожата. Ох, забравила съм вече , беше отдавна , но имаше ефект.

# 664
  • София,
Вярно Герганди като го спомена, и на мен ми се струва че е малка Цвета за такова апаратче още, но може пък и да не е знам ли.  newsm78 Ето го моя е на 10 и още сменя млечните зъби.
А това с алергичната реакция към Вентолина е направо кошмарно, да се оправяте бързо Peace.

# 665
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ох Лъки това с Вентолина е много кофти. Аз също съм със сърдечен проблем и с "лека" астма. Получавам страхотно сърцебиене от вентолина и обикновено излизам на теласата, спя там и чакам да отмине - само при силна нужда пръскам придружено с много бетаблокери.
Това време /пролетното е ужасно/ - и двамата са ми със сташна кашлица. Това обикновено продължава до към края на юни. Confused

# 666
Съжалявам Лъки. Аз също миналата седмица си спретнах страхотен спазъм - решихме да спиме на вилата и от праха в камината ли, от нещо друго ли незнам, но и аз бях със страхотна кашлица, свирене и свистене, реки от сополи и сълзи.
Лъчки къде правихте апаратчето - сега Минко носи, нашето излезе 350 лв с лечението. Догодина и Мария ще се сдобие с такова, чакат да смени още няколко зъба.

# 667
  • Страната на чудесата
Привет, момичета! Първо за ортодонтското апаратче-ходихме при д-р Йотова в студентска поликлиника, изпрати ни нашата стоматоложка по повод два предни стърчащи зъба на Цвети, които се раздалечават настрани и заемат мястото на другите в близост, които пък сега трябва да растат, а няма къде-ама,че го обясних и аз ooooh!Та, лекарката каза, че най-подходящото време е сега, защото има мнного бързи резултати и подреждането на зъбите е за около година.Цялото лечение е около 600 лв, прави се силиконово апаратче и се носи само нощем и през деня 2 часа сусмарно.
По повод на спазъма на Цвети-среден към тежък е и още не е отшумял, сега бяхме при Филчев, настоява за вентолин, пък макар и с по-малка доза.Сега инхалраме 0.2 мл, дано няма тежки странични реакции PraynigДнес през 4 часа, утре през 6 ако  видимо по-добре.Според него момичетата имат по-малък шанс за израстване на астмата след 6 годишни...Реве ми се и се надявам да не е прав ConfusedСъщо така, алергичната астма била с по-малък шанс да се израсте-все хубави работи. Cry
За синапените  лапи-според мен е рисковано, след такава лапа трябва да внимавате да не се простуди тялото.Аз като имах пневмония ми изписаха лапи с прясна извара-купувате прясно мляко и го пресичате с оцет или лимонена киселина,прецеждате и изварата слагате на марля и налагате гърдите и гърба.На мен ми помогна, овлажни ми кашлицата много бързо.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 14:03 от Lucky Plam

# 668
Стана ми интересно за апаратчето, нашето е класическо, носи го птоянно, сваля го само когато се храни и в басейна. Изришно ни предупрдиха когато плува да се маха. За спазъма - съжалявам наистина. Но Мария го израстна именно след 6г, така че винаги има шанс и надежда. Не се подтискай с такава мисъл. Сега ти е тежко и притеснено защото детето не е добре, но ти сама виждаш че спазмите се разреждат. Трябва да вятваш че с времето напълно ще изчезнат.

# 669
  • sf
И аз го израснах чак в пубертетът,а си спомням много тежки нощи. Спях седнала, не можех да дишам, нашите в чудо се виждаха. Ама отмина. Сега дори почти не боледувам. Все се шегувам с баща ми,че овладях пристъпите като започнах да пуша  Joy

# 670
  • Страната на чудесата
 Благодаря за утехата:hug: Цвети час след инхалацията си е ок, явно дозата при нея е била голяма, като недишала вентолин.Ох, дано го овладеем скоро Praynig
Мери, вашето апаратче е за поникнали зъби, но на Цвети вече половин година не могат да и изникнат едни, защото мястото им се заема от тези предните криви, затова се наложи такова наместване още сега.

# 671
И на нас ни казаха, че момчетата са с по-добра перспектива за израстване на астмата в сравнение с момичетата - това по повод да следим и малката. Но пък също така ни казаха, че 90 % от децата, които не са я израстнали до 6-7 годишна възраст, я израстват през пубертета, така че, Лъки, не го мисли - ще си имаме здрави и прелестни госпожици Hug.

# 672
Абе, момичета, на мен пък са ми казвали, че момичетата са с по-голям шанс за израстване. Примери имам пред себе си. Тези неща няма как да не ги мислим, но истината е, че всъщност никой не може да каже ще израстне ли някое дете това или не.
Лъки, не го мисли! Просто да се молим, всичко да върви на добре и това сега да е инцидент! Явно апаратчето е наложително, защото няма никакво място в устичката на Цвети. Дръж ни в течение!

Владо си буха като магаре  Confused За другата седмица го дават пак отврат времето. ПИСНА МИ!

# 673
  • София,
Абе, момичета, на мен пък са ми казвали, че момичетата са с по-голям шанс за израстване. 

ПИСНА МИ!

По първото и аз така съм чувала и то от много лекари, особено за инфекциозната астма че се израства   Peace

По второто - и на мен ми писна от тъпото време, дават го в съботая и неделя да стане до 28 - 30 гр., а след това пак студ и дъжд.
И аз днес нещо кашлях доста, и ме стягаше всичко, дали е от влагата или по скоро от нервите и притеснението че бях на изпит newsm78.
Браво на Цвети, Лъки точно това си мислех онзи ден да ти кажа да пробваш - да намалиш дозата. Аз така се разтрепервам и пожълтявам от доза 0.5 мл. а бях 75 кг., правя си не повече от 0.3 вече и ми действа добре Peace. Да се оправяте бързо вече! Peace

# 674
Здравейте,днес чакахме 2 часа пред ТЕЛК-а за да влезнем вътре за 5 мин да я преслушат,дори документите ни бяха прегледали преди да влезнем,и решението с процентите също ще стане много бързо, в понеделник следобяд, coolcool,и пулмоложката ни беше в комисията

Общи условия

Активация на акаунт