Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 622
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
А някой от вас ходил ли е в "Александровска болница"?Специализирано белодробно отделение има ли там?Може би пулмолозите от там няма да откажат да наблюдават децата ни!?Ще взема да проверя как стоят нещата и там!Или по телефона да питам...

# 31
Д-р Куфарджиева работеше преди години в детската белодробна болница. Пенсионира се и тогава отиде в Закрила да преглежда. Така че едва ли ще се мести за пореден път, най вероятно пенсионирането е окончателно. За съжаление много дечица се нуждаят от нея, но и тя има нужда от почивка. Борил ние бяхме диспансерни в белодробната клиника, преместихме се с преместването на д-р Куфарджиева в Закрила. Бяхме нейни пациенти доста дълги години. Предполагам че има много лекари при които може да се диспансеризират децата. Аз обаче, след толкова години блъскане с 2 малки деца вече търся удобството си. Намерих го при д-р Иванова, която ми е под ръка, буквално на 5мин. от вкъщи. Винаги си вдига телефона и идва да ми прегледа децата, или ме изчаква ако закъснявам. При спешен случай ходя в Токуда. И не ми се мотае по болници и специалисти повече. Вече нямам сили чувствам се доста изморена от всички тези години.
А иначе аз съм много хремава засега, няма ефект от всичко което изпих. Михаил сякаш е по добре( не смея да го кажа), не е вдигал температура, давам осцилококциум, пръскам олинт и давам Нурофен 2 пъти през деня. И сме на фликсотид 2х1 впръскване засега. Трябваше да го спра след 1м пръскане, но пак се разболяхме и поне докато оздравееме ще го пръскам.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 00:10 от marychery

# 32
Привет и от нас! И на нас ни се случи нещо подобно като при Семирамида - на 02.03 срещу 03.03 и двамата бяха с температура, без сополи, кашлици и други екстри, на 03-ти през деня постепенно я свалиха и сега уж сме добре (малката пие осцилококцинум, баткото - инфлуцид). Само умрях от яд, че на 03-ти сутринта ги мъкнах на преглед - все се заричам, че няма да ги водя в спешното звено, с което нашата лична има договор (така и така там са супер неадекватни), ама пусти медии... Отвсякъде слушам за грипни епидемии, как всичко започва с висока температура и най-добре веднага да се потърси лекарска помощ (особено деца с хронични заболявания), защото тамифлу-то предпазвало почти 100% от усложнения, ако се приеме в първите 12-24 часа... и като ги заведох една горила едва ли не ми се накара, че заради една температура я занимавам. И като я питах дали може да е свински грип, тя ми каза - да, може, изчакайте до понеделник да се разгърне клиничната картина и отидете при личната си лекарка...
За Куфарджиева - ужас Cry! Аз си мислех основно на нея да разчитаме, защото алерголожката, при която е диспанеризиран, има по-различни разбирания.
А за АБ-то - ние когато пием антибиотик, обикновено пием и 2 пробиотика - единият (май Restore се казваше) го спираме с АБ-то, а другият (Bio Gaya) го продължаваме и го пием общо 30 дни.

# 33
  • софия
УФ, развалих си настроението като прочетох за др.Куфарджиева. То се очакваше, но си разчитах на нея . Ще питам една позната какво е положението в Александровска, детенцето там го водят и са доволни.

# 34
ЗДРАВЕЙТЕ,ДАМИ!Аз също имам 2 сладурани болни от астма.Едната от тях е освидетелствана и през м. март ни предстои преосвидетелстване.От ТЕЛК ни изискват дневник на пристъпите,но незнам как да го изготвям.Когато попитах алерголожката тя само ми каза да и го занеса -тя щяла да ми го подпечата.Не ми каза какво да пиша,нито как се процедира.Аз само предполагам ,че може би трябва да пиша кога е получавало пристъпи детето .Но трябва ли да има определен часови интервал или нещо друго-незная.Затова моля дайте ми напътствия и препоръки.Благодаря Ви предварително!

# 35
Аз лично не бих се доверила на лекар от Александровска. Чолчева там дори не разбра, че детето е с астма. Ох, ужас, ще разпитам и аз за лекар.
(Куфарджиева я разбирам, сигурно иска да си почине жената, нормално е, но изпадам в лека паника.)

Меричери, стискам ви палци за бързо оправяне!

# 36
  • София - Младост 1А
valeriia maca на нас не са ни искали такъв дневник. Вероятно става въпрос за амбулаторните листа, където са описани пристъпите. Не си спомням да е имало подобно нещо в писмото, което ни изпратиха. Освен това ако аз трябва да си водя дневник и лекар да ми го подпечата, това не е официален медицински документ. Няма да се приеме от комисията. Все пак ти не си лекар и няма как да диагностицираш детето. Това, което ни искаха на нас, съм го написала на 1-ва страница. Когато минавахме през ТЕЛК и социалните описах подробно цялата процедура през която минахме.

# 37
valeriia maca, и на нас ни искаха дневник на пристъпите. Аз го писах , а алерголожката го завери . Понеже  беше за изминало време , го писах по листовете , давани при преглед от лекарите . Трябваше да има дата, колко време е продължило лечението като брой дни , с какво е лекувано и кой лекар го е наблюдавал. Всичко това в определена последователност по дати .
Сега вече си водя стриктно датите когато е боледувал в един бележник .
 / ТЕЛК минахме в Пловдив, ноември 2010 год./

# 38
  • София - Младост 1А
Вероятно това с дневника е нещо ново. Въпреки, че на мен не ми се налага да си водя такъв. Лекарката много подробно описва всичко от прегледа в амбулаторния лист.

# 39
  • софия
Ние ще ходим на ТЕЛК на 12.04. Не ми искат дневник! newsm78

# 40
Явно само в Пловдив искат такъв дневник , освен това на мен ми искаха и измерване с  пийк флоуметър на обема на дишане при всеки пристъп. Та и това нещо купих , въпреки , че не го ползваме.

# 41
Здравейте,
има ли някой от Варна? Пулмоложката ни ни праща при д-р Кисьова. Даде ми само телефон. Някой може ли да ми каже нещо повече?

# 42
  • Варна
Здравейте,
има ли някой от Варна? Пулмоложката ни ни праща при д-р Кисьова. Даде ми само телефон. Някой може ли да ми каже нещо повече?

Здравей! Аз ходя при д-р Кисьова (младата), но за себе си. Добър алерголог-пулмолог е, в кабинета й се правят кожни тестове, но за следене на дете не е добър вариант, защото не се води алерголог-педиатър, няма да може да му изписва лекарства по касата, да определя профилактиката, не може да го диспансеризираш при нея. Възрастната д-р Кисьова е също чудесен пулмолог, но не е педиатър. Можеш да направиш при тях консултативен преглед, разбира се, да водиш детето, когато се налага, но не съм сигурна, че работят с Касата. За да изпишат на щерка ми сингулер, например, искаха лист от алерголог - педиатър, въпреки, че имах назначено лечение от д-р Кисьова. Детето ми се води при д-р Петришка, в Градска.

# 43
Сега се обаждах - Сингулар ще има евентуално след 20 март.
Получихме писмо от ТЕЛК на 27.04 ни е датата.
Да попитам трябва ли да правим някакви изследвания, при положение, че не е упоменато в писмото (чета на първа страница, че ги искат в София, но за Варна няма инфо)?

# 44
  • софия
Сега се обаждах - Сингулар ще има евентуално след 20 март.
Получихме писмо от ТЕЛК на 27.04 ни е датата.
Да попитам трябва ли да правим някакви изследвания, при положение, че не е упоменато в писмото (чета на първа страница, че ги искат в София, но за Варна няма инфо)?
Само каквото ти е подчертано. Моето писмо е стандартно! Незнам във Варна как е.

Общи условия

Активация на акаунт