Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 693
  • 743
  •   2
Отговори
# 120
Аз пък винаги го давам в 18.30 часа. 
И аз го давам в 18.30. И без това не ми е много ясно - най-малко 1 час преди или 2ч. след храна!?! Ами ако яде в 17.30, после му го дам и после пак яде в 19.00 (при нас е много възможно), ок ли е? Изпълнили сме едното от двете алтернативни изисквания - най-малко 1 час преди храна, ама прекалената близост до предишното хранене май не е много добре Thinking.

# 121
  • София,
Мама на Рони - то не че не може да предизвика, мисълта ми е че котките имат един алерген в повече, които е в пъти по силен от всички взети заедно при кучето. Иначе разбира се че ако кучето няма много козина, и го гледат много добре - къпят го редовно и т.н. не е на двора, няма бацили по него е възможно и да не дразни алергиите на човек предразположен към такива Peace.
Имам приятелка която има котка, но е кастрирана - и си я гледат само в къщи - мъжът и е асматик от дете и няма проблеми - но веднъж отишли на гости с преспиване у едни приятели - които също имат котка, но тя излиза навън и не е кастрирана, та мъжът и цяла нощ не е спал от кашлица - до сутринта направил спазъм, тръгнали си - и от чистия въздух само му се разкарало Mr. Green.
Аз давам сингулера вечер - в 19 ч. като спазвам да са минали два часа от предното хранене - следобедната закуска, която при нас е към 17ч. давам го в 19, а тя вечеря към 20 - 20.30ч., но и тя естествено все си хапва нещо между другото между храненията, мисля че това не е проблем - айранът също, нали си пише че може да се пие воде непосредствено след сдъвкване на хапчето - така че не виждам проблем. Peace

# 122
.... - хубавото време събота и неделя ме наведе на мисълта, че нашите любими забавления миналото лято бяха в пясъка и рисуване с тебешири. Не се иска много мозък да се сетя, че вече май това не е много подходящо, та исках да ви питам - вие ограничавате ли вашите деца от подобни занимания?

И ние сме така  Laughing
В събота бяхме в Южния парк с тебеширите, който по заръка, купихме предишния ден. Но видяхме пясъка и там парекара по-голямата част от играта.
Мене много ме е страх от тези пясъчници, но какво да се прави.  Wink

# 123
  • Страната на чудесата
... Тази нощ по едно време захърка и чувах храчка, ама мисля че беше от гърлото; след малко преглътна и храчката изчезна - предполагам, че ако беше от дробовете, трябваше да се изкашля, за да изчезне Thinking.
И още нещо - хубавото време събота и неделя ме наведе на мисълта, че нашите любими забавления миналото лято бяха в пясъка и рисуване с тебешири. Не се иска много мозък да се сетя, че вече май това не е много подходящо, та исках да ви питам - вие ограничавате ли вашите деца от подобни занимания?

Такова хъхрене има и при Цвети много често вечер, като стичане по гърлото, преглъща и всичко изчезва. Мисля,че просто прочистват лигавицата на носа така и се стича по задната стена.А относно рисуването с тебешир и пясъка-ограничавам я, случва и се максимум веднъж-два пъти седмично рисуването, а в пясък не пускам(ама тя е и голяма вече,де) не само заради запрашаването, ами и заради всякаквите гадинки, които населяват пясъчника(ама това е след разговор с инфекционист относно пясъчниците в градовете)
Изобщо, понеже тя е и дебеланка, стимулирам движението, сега вместо площадката пред блока(която е пренаселена), ходим в училищния двор и там тича, катери се по дърветата, ползва уредите-измаря се и се чувства добре, а е и сред дървета. Вчера декларира желание за ролери, да видим как ще се справя с тях, баланса изисква доста много мускулни групи да се съкращават и съответно заякват.

# 124
  • София,
И аз в пясъчник и по площадки въобще не водя, ама моята си е домоарка, дай да си разхожда куклите и да ги лекува, обича да скитори по магазините и да се люлее на люлка. С тебешири се рисува в къщи и рише, на срециалните дъски, които имаме в изобилие, но и това им омръзна Peace.
Лъки идеята за ролерите е страхотна не се замисляй, в началото ще е трудно, но като се научи - моят виж го колко е огромен и също кара, даже и в къщи Mr. Green, малко е по тромав де, но поне се научи - аз си мислех, че само ще ги купим. За малката се замислям за тротинетка, за ролери е малка още знам ли, тя е много спъната в краката и още неможе да върви като хората!  Peace

# 125
Момичета отдавана не съм писала ,но ви следя,може ли да ви попитам има ли връзка фликсотид и качване на килограми,мойта госпожица много напълня откакто сме го почнали и се чудя дали това не е разковничето.Тя винаги е била доста слабо дете,а сега изведнъж.....чак се плаша.Одеве започнах да пиша и какво натиснах всичко изчезна,сега по накратко че ме домързява,досега не смеех да споделя,но за трите дни през които давах на малката монтелукаст,тя не можеше да ходи,носех я буквално.Разбира се веднага го махнах това лекарство и нещата се оправиха,алерголожката ни каза,че лекува 300 деца и за първи път чува такова нещо,ноне значи че ние не сме 301 с такъв проблем,та сега сме само с фликсотид,от който все още продължава кожата под устичката и да е грапава,като шлосерска пила,но това е по малкото зло.Ето че из си помрънках...

# 126
Вчера тук имаше кукерски карнавал.И тя искаше да скача на батут,но аз не позволих,от там сме си докарвали спазъм,когато още не предполагах че това е спазъм.

# 127
Lucky Plam
Колко е голямо момиченцето ти?
От каква възраст се карат ролери?
Семирамида
И Ронка си е поръчала тротинетка за 4-я Р.Д. през Април. Но тя е висока 108см. и мисля да и взема по-голяма. Ето такава http://www.mytoys.de/Hudora-Scooter-Big-Wheel-205-orange/Scooter … a01.10.03/1866979

# 128
  • Страната на чудесата
Mama na Rony, на 7 ще стане Август, но ролерите както и колелото се карат от колкото е готово детето-има деца които могат от по-рано и такива, които пък изобщо не проявяват интерес.Важното е да им е забавно и безопасно. Тя има и каска и протектори за колена-лакти-длани, така че...надявам се да не се самоунищожи, въпреки че е доста талантлива в тази област Mr. Green
Сега се сещам какви игри и предлагах, като беше по-мъничка(и полезни за овладяване на астмата):навън правене на сапунени мехурчета и надуване на истински балони, вътре в течност с по-голяма плътност(айрян например или по-гъст сок) да прави балончета със сламка, също състезание с лист хартия сложен на масата и кой ще го издуха по-надалеч и т.н.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 13:58 от Lucky Plam

# 129
  • София
Нашият малчо пък кара основно колело от лятото. Доста трудничко се научи да върти педалите - отначало все назад въртеше, че е по-лесно, само дето колелото не се движи. Но откакто се е научил да кара почти не слиза от колелото. Не съм забелязала да се задъхва. Въобще при него освен от вируси от друго май спазъм не се е получавал. Но за всеки случай махнахме заека.

# 130
Здравейте!Моля Ви да ми кажете при какви условия се прави ВЕД МЕТРИЯ Sad

# 131
elisavetkah,
и ние сме си докарвали спазъм при скачане на батут, вече сам не проявява желание да ходи там.

valeriia maca , на нас са ни правили ВЕД метрия при лежане в болница  , тогава готвехме и документи за ТЕЛК и използвахме изследването , понеже ни го искаха.Самото изследване  е да надува въздух в една тръбичка, за да измерят обема на дробовете. Резултатите  показват ако има отклонения в дишането . При нас спазъма беше попреминал и не бяха много точни.

# 132
  • София,
Моята пък си е поръчала колело за 4 РД, но аз още се чудя, ще ми се първо да се понаучи да кара и тогава да купуваме, а и такова средно малко имаме от баткото, та по добре направо него да кара. Иначе имаме триколка, но тя така и не се научи да я подкара - все ме кара аз да я бутам.  Хубаво е наистина да спортуват нещо Peace
Напълняване от фликсотида е напълно възможно, все пак той е кортикостероид и "напомпва", както и антихистамините те също водят до напълняване.  Peace
За болки в крачетата и друг път е споменавано като страничен ефект - но при повечето дечица отшумяваха до десетия ден от приема, така че е трябвало да почакате и да не бързате да го спирате Peace

# 133
  • софия
Мами някой минал ли е на ТЕЛК без рентгенова снимка ? Не намирам старата , а душа ми не дава да я  облъчвам профилактично!

# 134
  • София, под Карлсон
само за информация- Сингулер 4мг. гранули вече е по аптеките  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт