Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 696
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За Сандански аз мисля пролетната ваканция (нали ми е ученик 2 клас малкия кашлюк). Ние нямаме официална диагноза, защото отидохме на пулмолог след като мина пристъпа, но мисля преди следващия пристъп да направя нещо - от сорта на Сандански. Препоръчайте ми хотел, Австрийския нещо не ме кефи, ресторантите му бяха отврат преди 6 години, когато бях там за пръв и последен път.

# 106
  • София,
Някой ще ходи ли на Сандански тази пролет?  Да вземем да се организираме бойна форумска група.
Еми аз предложих даже писах че ще ходим ние и съм резервирала вече, мисля че и линк на хотелчето дадох, но никой не потвърди друг дали ще идва. Ние сме там от 3 до 7 април една група, който иска да се присъедини, ще бъде весело - само дано времето се оправи съвсем! Peace
Дрина хубаво сте го решили за Копривщица, само гледай хотелът да е новопостроен - т.е. да не е от старите реставрирани къщи, няма лошо но в тях се усеща една гадна миризма на остаряло, на мухъл и разни такива и аз например се скъсвам да кашлям, за нашите дечковци хич не е добре  Peace.

# 107
  • софия
Аз пък искам да попитам някой ходил ли е във Вършец. Приятелка има изгодна оферта за ваканцията, но се притеснява дали е подходящо за дете , което е чувствително към влага.

# 108
  • София,
Там нямаше ли също някакъв санаториум newsm78, но май и той е от онези доста поостарелите откъм база, не съм сигурна трябва да се провери, може би ако се отиде в по топло време няма да има проблем с влагата Peace.

# 109
  • София - Младост 1А
http://www.smilovene.bg/

Ето го хотелчето. Ново е. И аз не отсядам в стари къщи, особено с малкия.

А за Сандански сега се сетих, че писа преди време. Ще проверя как е програмата и на съпружеството и ще видим кога можем да отидем.
Ние бяхме в Австрийския миналата година. Много хубаво си изкарахме. Цяла зима го ремонтират, даже още не е отворен.

# 110
  • София
Някой ще ходи ли на Сандански тази пролет?  Да вземем да се организираме бойна форумска група.
Еми аз предложих даже писах че ще ходим ние и съм резервирала вече, мисля че и линк на хотелчето дадох, но никой не потвърди друг дали ще идва. Ние сме там от 3 до 7 април една група, който иска да се присъедини, ще бъде весело - само дано времето се оправи съвсем! Peace
Дрина хубаво сте го решили за Копривщица, само гледай хотелът да е новопостроен - т.е. да не е от старите реставрирани къщи, няма лошо но в тях се усеща една гадна миризма на остаряло, на мухъл и разни такива и аз например се скъсвам да кашлям, за нашите дечковци хич не е добре  Peace.

Семирамида, непременно да кажеш как е хотел Перун, че мъжът ми ще ходи сам с малкия след 10.04. там най-вероятно. Вие ходите ли на някакви допълнителни процедури или само на въздуха и минералната вода разчитате?

# 111
Аз пък искам да попитам някой ходил ли е във Вършец. Приятелка има изгодна оферта за ваканцията, но се притеснява дали е подходящо за дете , което е чувствително към влага.
На баща ми селото е до Вършец, на 7км.. Искам да ти кажа, че въздуха е много подходящ. Супер чисто е. Няма никакви производства.
Аз като малка също страдах от хроничен бронхит (такава беше диагнозата). Като ме водеха на Сандански веднага правех пристъп, а на село по цяло лято нищо.
Води го детенцето, има голям и хубав парк. Има река и басейни. Много е покойно и най-хубавото е, че е евтино не, като на Сандански.
В близост е Клисурския манастир. Много красиво място. Сигурна съм, че ще Ви хареса.

Не бих казала, че има влага. Въздуха е много чист. Прекрасен е!
Вече има няколко 3-4 звездни хотела със Спа. Но не съм ги ползвала, защото ние си имаме къща на близо.
Има един хотел/саниториум, на който се ходи чрез Здравната каса май? Ако не мо лъже паметта "Тинтява" се казва.

П.П. От Сингулера Ронката пие много вода. Не съм я мерила, но определено Събота и Неделя ме шашна колко вода пие. Другото, което ми прави впечатление е че губи апетит. Незнам дали е някакво временно или ще продължи. Какви витамини и добавки давате?

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 09:03 от Mama na Rony

# 112
  • Страната на чудесата
Семирамида, и ние сме там, но сме от 23 до 29.04-ако има други, да се обаждат.
А от старите къщи(такива като в Копривщица) и аз кашлям, камо ли детето. Нещо обаче много ми е интересно с нея-от котки(които много обича) също кашля, но кучетата изобщо не я притесняват, като е на село при майка ми гледаме мини пинчер, играе с него по цял ден-ами нищо, никаква реакция не прави! И разбира се, сега мрънка за куче Laughing

# 113
  • София
Ние в крайна сметка резервирахме Австрийския (Пирин няма места) за цялата пролетна ваканция, уж от 1.04. ремонта ще е свършил изцяло. Казаха, че  имат лекар на място в хотела, който преглеждал децата и изписвал процедури...някой да го е ползвал този лекар?

# 114
  • софия
На баща ми селото е до Вършец, на 7км.. Искам да ти кажа, че въздуха е много подходящ. Супер чисто е. Няма никакви производства.
Аз като малка също страдах от хроничен бронхит (такава беше диагнозата). Като ме водеха на Сандански веднага правех пристъп, а на село по цяло лято нищо.
Води го детенцето, има голям и хубав парк. Има река и басейни. Много е покойно и най-хубавото е, че е евтино не, като на Сандански.
В близост е Клисурския манастир. Много красиво място. Сигурна съм, че ще Ви хареса.

Не бих казала, че има влага. Въздуха е много чист. Прекрасен е!
Вече има няколко 3-4 звездни хотела със Спа. Но не съм ги ползвала, защото ние си имаме къща на близо.
Има един хотел/саниториум, на който се ходи чрез Здравната каса май? Ако не мо лъже паметта "Тинтява" се казва.

П.П. От Сингулера Ронката пие много вода. Не съм я мерила, но определено Събота и Неделя ме шашна колко вода пие. Другото, което ми прави впечатление е че губи апетит. Незнам дали е някакво временно или ще продължи. Какви витамини и добавки давате?
Мерси,  Мама на рони! А жаждата й точно тези събота и неделя със сигурност е от жегата и рязката смяна на сезоните. За апетита аз при моето  не съм забелязала да се влияе от сингулера. Но всеки организъм си е различен. Ние в тази тема от време на време си коментираме страничните ефекти на сингулера! Ако някой е забелязал нещо ново да докладва.

# 115
  • София,
Лъки напълно възможно и нормално е да кашля от котки, а от кучета НЕ. Защото котките през определено време в годината, /когато са разгонени/ отделят някакво вещество от кожата което се полепва по връхчетата на козината им - това вещество е силен алерген, и именно към него са алергични хората, не къмв самото животно. Ако котката е кастрирана и взема специални лекартва спокойно може да живее с човек проявяващ алергични симптопи. При кучетата това вещество го няма Peace и ако детето не проявява алергия към прах, козина и такива неща спокойно можете да си вземете кученце, както казва Вероника - искам ЧИСТИЧКО кученце  Mr. Green.
Иначе и мен ме тръшна вируса, който изкараха всички в къщи, чак сега разбирам какво му е било на детето - всичко ме боли - гърлого, главата, гърдите ме стягат ужасно, всеки мускул на гърба, краката, раменете, отпаднало ми е и все ми се лежи. СУха гадна дразнеща кашлица, която обаче много бързо превърнах във влажна и отхрачваща - с инхалации с вентолин и МЕД, от сутринта само се тъпча с с какво ли не  - най вече мед и лимони - това като че ли има най добре дойствие - веднага се изпотявам и някак си за кратко ми става по добре Peace
Възможно е и времето и самата комбинация - моята също пие много вода, и то предимно вечер преди да легне, сега като го споменахте се сетих че и моята като изпие лекарството и после и тя изпива почти пълна чаша с вода, аз обаче досега не му отдавах на това такова значение - мислех си, че е просто от това, че по цял ден не пие много и затова, аз например също предимно вечер пия вода и то много, та после ставам съответно и по сто пъти през нощта Peace.

# 116
  • София
 Mи то като казахте и моят Вичи пие много течности вечер, но той набляга на айряна. Досега си мислех, че е защото по цял ден не пие нищо в детската градина.
А Сингулера на хапчета нали трябва да се взема 2 часа след хранене, та се чудех дали като пие айрян това се смята за ядене? То той пие почти непрестанно и е невъзможно да изкара 2 без да се налива с айрян.

# 117
  • софия
Аз пък винаги го давам в 18.30 часа. Моята ламя няма фиксиран период,  в който може да не яде 2 часа. Може да е резенче ябълка, но все ще хапне нещо. А вода си пие най- много в топлите месеци, - точно тогава спираме сингулара от юни до септември. Т.е при нея няма връзка.

# 118
Ронката никога до сега не ми е пила вода преди лягане. А от мин. седмица, от както го започнахме изпива по чаша и половина вода.
Иначе съм дала инструкции през деня да пие вода, изцедени сокове и чайчета, така че течности не и липсват. Дори тя сама си търси вода, защото "водата е много полезна".
И аз се замислям дали да не и давам хапченцето по рано, защото това пиене на вода преди съм не е много хубаво. Май така ще направя.

Семирамида, сигурна ли си, че куче не може да предизвика алергия?
Защото имам чувството, ча като остава малката на свекърва ми, а тя има куче започва да кашля повече. След това и трябват 2-3дни, за да се пооправи.

# 119
Много каръшки ден ми е - сутринта писах, писах, заби ми скайпа и всичко изчезна! След това докато простирах, халката ми падна през терасата на един навес над една тераса под нас (затова бременните не трябва да мерят халки); после с бебка заседнахме в асансьора; думи нямам!
За сингулера - и ние като го започнахме, май пиеше повече вода, но може и да си въобразявам (но пък преди това не съм обръщала внимание колко вода пие, а тогава започнах, че нали в листовката пише, че усещането за жажда е най-честия страничен ефект).
За Сандански - гледам, че сте се ориентирали по-скоро за април месец. Тогава ли е най-добре за децата или просто тогава ви е по-удобно? Че аз си мислех май месец да ходим, за да е по-топло и да може господинчото да се къпе във външен басейн. Хотелите с вътрешен басейн са ми мноого цифра, а ми се иска да отидем за повечко дни без да се разорим, а в същото време да му е максимално забавно. А за него забавление №1 е да "плува" - и сега ходи с баща си 2-3 пъти седмично.
Иначе от събота и той прокашля. Повече от месец беше здрав и на ясла - това за него е рекорд; принципно "здрав" и "ясла" са несъвместими понятия. Не съм го водила на преглед, че имам чувството, че и здрави да отидем, болни се връщаме, та имам няколко въпроса от серия тъпи: може ли да има спазъм без ускорено дишане и без да кашля докато спи? Тази нощ по едно време захърка и чувах храчка, ама мисля че беше от гърлото; след малко преглътна и храчката изчезна - предполагам, че ако беше от дробовете, трябваше да се изкашля, за да изчезне Thinking.
И още нещо - хубавото време събота и неделя ме наведе на мисълта, че нашите любими забавления миналото лято бяха в пясъка и рисуване с тебешири. Не се иска много мозък да се сетя, че вече май това не е много подходящо, та исках да ви питам - вие ограничавате ли вашите деца от подобни занимания?

Общи условия

Активация на акаунт