Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 704
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
marychery, много съжалявам за диагнозата ви - знам, че колкото и да го очакваш, все е гадно да го чуеш... Момичета, има ли изобщо някой, при който голямото детенце е с астма, а малкото - не?

От както ни изписаха през Декември не спира да кашля. Постоянно и се стича секрет. Вчера бяхме при Д-р Райчева от Детско здраве. Оказа се, че има алергичен ринит.
Mama na Rony, пускали ли сте носен секрет? Не че подценявам лекарите, но и ние имахме една продължителна кашлица от носоглътката, пускаха ни 2 пъти гърлен секрет като ми обясняваха, че ако има бактерии в носа ще се изолират и при гърления секрет (тъй като секретите се стичат в гърлото) и вече се заговори за алергичен ринит и... в един носен секрет се изолира бактерия. Изписаха ни АБ капки и още след 3-тия ден кашлицата спря.

# 91
Моето голямото е без астма, а малкото-със, което не е точно каквото питаш...и все пак- гледала съм ги и сега ги гледам еднакво

# 92
  • Варна
Моето голямото е без астма, а малкото-със, което не е точно каквото питаш...и все пак- гледала съм ги и сега ги гледам еднакво

И при нас е така. Голямата има алергични реакции от бебе, но само кожни. Не се размина с урбазоните и тя - през 2-3 месеца, до 4-тата година. И сега прави кожни реакции, но по-леки, овладяваме с антихистамини, капки и мазила. Току прояви и алергичен ринит, а при някои болести и бронхоспазми, но при нея е супер инцидентно и много леко. Но ми казаха, че ако заимам трето, е по-вероятно да е като Елица. Или изобщо да не е алергично - въпрос на генна комбинация. Лекарката се шегува, че има някаква вероятност за последното, но ако сменя бащата  Mr. Green.

marychery, много съжалявам за диагнозата на Михаил. И аз пожелавам най-леките проявления, за най-кратък период! Преди да започна да пиша, изчетох всички предишни теми, едно ми се наби - връзката рефлукс-астма, дали наистина не става въпрос за ензими? Засега не ни помага тази информация, но в бъдеще?
Кураж!

# 93
  • София
И при нас е така - голямото ми дете няма никакви алергични прояви, само малкото. Интересното е, че големият имаше рефлукс до към 5-месечна възраст, а малкият като бебе не е повръщал. Започна да повръща малко преди да се прояви астмата, горе долу всяко разболяване започва с повръщане в по-малка или в по-голяма степен. А когато е със стомашно-чревен вирус се обезводнява страшно бързо - повръща през половин час и не задържа никакви течности и винаги стигаме до обезводняване и до системи.
Ама все си викам има и по-лоши болести от нашето и се успокоявам, че има надежда да се израсте. Praynig

# 94
Благодаря ви момичета. Знам си аз че като споделя и ми олеква. Ами за израстването -времето ще покаже. Засега си прави пристъпи, кашля си ежемесечно, та дори на 20 25 дена и месец не докарваме. При нас не мога да кажа че повръща преди боледуване - той повръща ежедневно, от както стана на 30 дена. Тъй че  - нзнам, засега нямам очаквания, но и не се притеснявам особено.

# 95
Здравейте!
Меричери, съжалявам за поставената диагноза на Миши!Все си мислех,че поне на него ще му се размина!Дано по-бързо да преодолее всичко мъничето ти! Hug
Аз силно се надявах да съм в отпуска от 14.03(понеделник) заедно с Борил,но началничката не ме пусна...Ще съм в отпуска от 15.03 до 22.03,тъй като имам само 7 дни платена годишна отпуска за 3 месеца, а събота ще е работен ден...Вече съм подала заявление в детската,че няма да ходи 10 дни преди плановата операция и няма какво да го правя в понеделник и ще го водя на работа с мен нека да им досажда и пречи и точка!
Иначе да не казвам голяма дума, но засега е здрав!Стоически издържа да ходи на детска градина цял месец от 11.02 до 11.03 без да отсъства.Ура!Може би "сингулера" има положителен ефект!
Аз също започвам 3 месечно лечение с таблетки на билкова основа,заради гинекологични проблеми.Оказа се че от всички нерви,напрежения и тревоги съм с поликистоза.
Ще си поседим вкъщи,ще ходим на разходки, добре че времето се постопли и ще се подготвяме с изследванията и консултациите преди 23.03!Живот и здраве тогава ще махнем третата сливица и евентуално макарички в ушите ще постави доктора!
Най-много обаче съжаляваме за пропускането на първото тържество организирано за 17.03 в групата на Боре с поканени родители!Бори щял да играе ролята на Косе Босе и е доста тъжен,понеже няма да присъства! Tired
Но пък тепърва ще му предстоят още тържества и дано тогава да се изяви,като актьор пред публика!
Ще ви прочета по-подробно тези дни и ще пиша по-адекватно тогава!
Желая на всички болнички бързо да оздравяват,за да не тревожат милите си майки! Praynig

# 96
  • софия
Бори , не се притеснявай за това тържество! Толкова тържества му остават на детето. Важно , че укрепва организма.Пък и сингулара му действа. Една много възрастна педиатърка  ми каза, че астмата тръгва към израстване, когато периодите между всяко боледуване се увеличават прогресивно.
Меричери, съжалявам за диагнозата , но ти си мъжко момиче. Толкова много си преживяла. Възхищавам ти се на духа.

# 97
  • София, под Карлсон
Привет и от нас!
Меричери, въпреки, че си била подготвена, сигурна съм, че си таяла надежда, че на Мишочето ще му се размине...Ох, много тъжно ми стана...Сещам аз как се почувствах като ми казаха "астма"  Cry
Със съжаление казвам "Добре дошла, Мама на Рони", но поне можеш да си сигурна, че тук ще намериш много полезни съвети и информация, а и най- вече пълно разбиране и съчувствие  Hug
Иво изглежда добре, но продължава с хремата и кашлицата  Sad Не знам вече какво да го правя- ще му спра всички лекарства от утре и толкоз... Close
И в нашата детска трябва да има някакво тържество, така и не разбрах по какъв повод, ще им бъде първото, но моят хубавец не знам дали ще намери място сред участниците- те сигурно цяла седмица са репетирали, а той в къщи... Confused Виждам го че издивява в къщи, има нужда от деца, кипи от енергия, ама как да го пусна... Tired А и той понеже две години е гледан от баба и дядо, наистина се е превърнал в малък възрастен- учителката му в градината му ми го каза  Tired Тъжно ми е, но тази дилема е нерешима поне за мен- все пак знам, че каквото и да правя, то е защото искам най- доброто за него, а както казват хората "пътят към ада е постлан с добри намерения". Та затова си мисля, че никой няма право да съди майката за определени решения. Мен често ме корят, че съм била прекалено предпазлива, да го пускам "в джаза" и да се оправя. Да, ама после аз му бера гайлето и докато осъзная за себе си какво точно ни се случва, от стрес си докарах проблеми, с които още се боря...
Ох, наоплаках ви се, дано двата почивни дни да са изпълнени със слънце и хубави емоции с много здрави мъничета  Praynig

# 98
Mama na Rony, пускали ли сте носен секрет? Не че подценявам лекарите, но и ние имахме една продължителна кашлица от носоглътката, пускаха ни 2 пъти гърлен секрет като ми обясняваха, че ако има бактерии в носа ще се изолират и при гърления секрет (тъй като секретите се стичат в гърлото) и вече се заговори за алергичен ринит и... в един носен секрет се изолира бактерия. Изписаха ни АБ капки и още след 3-тия ден кашлицата спря.

Да пускахме, защото мин.год. пак беше така и се изолира стрептокок Б. Оправихме го с хомеопатия. Сега излезе "Нормална флора за горните дихателни пътища (алфа стрептококи, наисерии). "
Но след като и дадох Ериуса, кашлицата значително намаля, пръскам от вчера спрейчето. А тази вечер за първи път Сингулера. Около час след като и го дадох изпи една чаша вода на екс. Дори поиска да и осташа на шкафчето друга пълна, ако и се допие през ноща. Това е първия страничен ефект за сега. Но определено не кашля. Заспа без изобщо да кашля. Мисля, че е това е добре.

П.П. Има ли мами от Овча купел?

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 23:45 от Mama na Rony

# 99
Благодаря момичета Hug. Не мислих че толкова бързо ще стигнеме до тази диагноза, но уви. Лошото тук е че според здравната каса - ние нямаме право на диспансер до навършване на 1г, не могат да ни изпишат и сингулера и фликсотида по касата. Аз си купих инхалатора Фликсотид, няма проблем, засега ще караме без Сингулер. Мисля живот и здраве при мойта алерголожка да го запиша да го следи тя обеща че ще го диспансеризира, а и в Токуда винаги при нужда реагират доста бързо и адекватно.

# 100
  • София - Младост 1А
marychery много съжалявам за Мишето. Аз имам няколко флакона Флексотид. В момента не го ползваме, но ни го изписват и го взимам. Ако искаш пусни ми на лични контакти и ще ти го изпратя.

# 101
  • София,
Привет
Аз вчера писах писах но без да искам натинаснях нещо от клавиатурата и всичко отиде по дяволите, а после ме мързя да го пиша отново, а и непомнех вече какво съм написала - много тъпо така Peace.
И аз днес извадих инхалатора - уви дребната нощес кашля доста, но немога да разбера от какво е, няма вече секрети - почти никакви, не и се запушва носа, не се стичат Sick, кашлицата е доста суха, но не типично лаещата - само отвреме на време, по сокро е от ларинкса. Правя инхалации само с физ. разтвор и и дадох синекод, много се чудех, но уви не ми прилича на пристъпната асматична кашлица, още повече че дишането е чисто, няма свиркане,  няма удължаване, слушам я постоянно Sick и още се двоумя, ако продължи и утре ще я заведа до Токуда да я чуят и те поне. Tired

# 102
Леле Семирамида, ние тук да вземеме да изкараме по една медицина, поне полза да има Mr. Green
Иди да я чуят, така е най сигурно.

# 103
  • София,
М да и на мен това все ми микат роднините - защо записа тая икономика, медицина да беше записала- кой какво го заболи все на мен звънят да ме питат какво да пият  Mr. Green.
Последня път даже като я водих в Токуда - и докторката ми вика - ми защо ми я водиш, ти си направила всичко необходимо Mr. Green и ми се смее. Честно казано мисля и днес да изчакам - мъча се да се преборя сама, даже до вчера само с хомеопатия действах, интересното е че в къщи и баткото и таткото също изкараха този вирус, баткото беше най зле - на него дори му взех АБ, таткото и той още се влачи - но той поне не кашля, давах му на него само противогрипни и за смучене, дребната я оправям с хомеопатия и като че ли при нея мина най- леко и най -бързо се оправя, но алергичната реакция обаче няма как да се избегне при нея, наруши ли се цялостта на лигавицата се почва една кашлица - дразнеща и суха #Cussing out

# 104
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

Ние днес ходихме да покараме ски на Боровец. Как пък не се изкашля един път това дете за целия ден. Само малко се закрудни с катаренето по баирите и яко учестяваше дишането, ама няма бухане, няма храчки... знам си аз, че трябва да се изнесем от тук, ама пусто къде да си намеря работа. Сервитьорка по заведенията трябва да стана. Писна ми от тая мръсотия в София.
Утре пак отиваме. Ще използвам всяка свободна минута да го махам от тук. Особено сега като се постопли времето.
За Великденските празници съм решила да отидем в Копривщица. Намерила съм едно много китно хотелче, в което искахме да празнуваме Нова година, но нямаше места. Та сега по-рано се организирам.

Семирамида бързо да се оправяте!

Някой ще ходи ли на Сандански тази пролет?  Да вземем да се организираме бойна форумска група.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 19:11 от Drina

Общи условия

Активация на акаунт