Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 705
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Сънчо, не е задължително да се издава бележка от пулмоложката, доколкото зная, освен ако не е нещо съвсем ново, но за твое спокойствие винаги се консултирай първо с лекуващия спезциалист на детето, преди ваксинация. По принцип, ваксинирането на астматици е добре да става, когато не е рисков сезон, т.е. най-добре юни (пролет и есен е кофти, заради повечето алергени, а зимата - заради инфекциите). Това са ми го казвали лекари, но така или иначе зависи си от състоянието на детето. Добре е да се внимава, както и да се пие някакъв антихистамин 10 дни преди ваксинация и 10 дни след.

# 76
  • София
Привет, момичета!

Не казвам как сме. Като ви питат, и вие не казвайте! Смешно ми става вече, но то си е така - и аз по едно време не смеех дори да попитам някой как е, да не ни попита и нас от учтивост и аз да кажа, че сме добре, че после...

Желая ви хубаво време, повече време навън с децата, здрави деца!

# 77
съжалявам да чуя, че има нови болни в редиците, бързо и леко да се разминава всичко
моята сестра /18 годишна е/ миналата есен изкара един доста тежък вирус, след който кашляше почти 4 месеца и не се повлияваше от почти нищо
накрая УНГ й изписа точно спрей Авамис, който за няколко дена пресече кашлицата
иначе за Стефания- във вторник на прегледа лекарката изкоментирала, че Зината бил "издъхвал" и веднага да сме включвали Азитромицин, че положението много сериозно /това защото аз й казах, че бисептол при Стефания не върви и добре се повлиява от Зинат и тя от немай къде се съгласи да е този АБ/. Може би моя грешка беше, че не включих Флексотида веднага със старта на заболяването и наистина скрибуцаше от време на време гърдичките й. Включих го от вторник и днес отиваме на преглед /дори Зината последно пихме днес/ и лекарката - Ооо, Стефи, чудесно се справяш, браво. Ти във вторник беше направо в отчайващо състояние  #2gunfire #2gunfire #2gunfire на устата ми беше да я питам, вярва ли си, че Азатрила е помогнал на детето  Shocked
та иначе й остави САМО два сиропа- проспан и флудитек, при все че детето не можа дори да се напъне да се изкашля като я преслушваше, остави й инхалации само с вентолин веднъж дневно до неделя и да сме си продължили до края на опаковката Азатрила  Tired
ето така ни лекуват тук  Sad

# 78
gabelas17, При Владо също пристъпите се оказаха много свързани с алергичния ринит, макар и да са белодробни, защото вирусът усилва цялостното подуване на всички лигавици явно и вече като е раздразнена носната,
 Hug Hug
и аз това съм забелязала на 100процента при нас!!!!но на нас ни помага много фенистила ,последните 3 боледувания пресичаме хремата с тези капки!явно вируса си е вирус,но като се провокира и алергичната реакция,ринита и се подуят допълнително лигавиците и става страшно.при последното ни болнично лечение,направи алергия,кожни обриви,незная най-вероятно от многото лекарства се предозира и натовари организма.та тогава ни включиха в болницата фенистил/заради обривите/,и учудващо как,но факт,повлия и пресуши хремата ,която до преди това с дни беше като извираща със шепи ,гъста,неповлияваща се от никакви капкии,още на 2-я прием на фенистила ,хремата почти изчезна.от тогава сме се поразболявали 3 пъти,винаги включвам веднага фенистил и флексотида и изобщо не се стига до силна хрема,много леко се разминаваме !
при нас задълбочи ли се хремата,стане ли гъста,обилна,да не може да диша детето през носа,започва през устата,изсъхне ли му и гърлото и започва да подкашля сухо след няколко изкашляния е вече със спазъм,не ми трябва слушалка за да го чуя,чувам свиренето от няколко крачки дори!иначе от половин година сме  с диагноза алергичен ринит-целогодишен!та при нас на първо място е овладяване и пресушаване на секрета от носа колкото се може по-скоро,за да не стигаме до спазъм!

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 23:29 от ASITA5

# 79
  • София,
Привет
ASITA5 много си права наистина първо най важно е да се овладее хремата и аз винаги почвам най напред с противоалергично, дажо когато има силна хрема давам и калциев глюконат задължително + противоалергичното Peace. Сега и ние овладяхме хремата много бързо ето днес вече няма, но пък уви от сутринта не е спряла да подкашля,  ooooh! май няма да ни се размине пристъпа, ще се вади инхалатора Tired.
mini_79 тая вашата лекарка направо ме убива - егати  и лечението дето Ви провежда  ooooh!. Тоя флудитек хич и не го давай, ще се задръсти детето от секрети, а Вентолина си го прави поне 3 пъти на ден, още няколко дни, ама колко са интересни как сменят АБ на втория ден че не действало #Crazy, ми нали му трябва натрупване.
Валентинка   Hug Hug Hug и аз несмея вече да казвам как сме и като ме питата и почвам да увъртам, ииии много го мразя тоя въпрос Rolling Eyes и вече аз не го задавам, питам просто всичко наред ли е и толкоз Crossing Arms.
Герганди ще видиш че и на Владко ще му помогнат много тези капки Peace

# 80
Ето ни пак официално с диагноза Астма. Бебешока кашля цяла нощт с малки почивки, днес сутринта го заведох пак в Токуда, за наш късмет д-р Лисички беше на кабинет. Пак подсвирва, но няма хрипове, лек е спазъма. Доктора каза че това вече си е чиста астма, благодарение на фликсотида е лек спазъма. Каза никакво спиране на Фликсотида поне до лятото.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 13:09 от marychery

# 81
Здравейте мами,
За съжаление и аз се присъединявам към Вашата групичка. Имам момиченце на 3г и 11м., за последната една година имахме 3 бронхита, 2 пневмонии и 2-3 отита, като единия с парацентеза. Много ни е страшна картината за съжаление. Последната пневмония в 5 Градска през Декември, и включиха и втори антибиотик и направи страшна ортикария. Виждах безпомощния поглед на лекарите, като я преглеждаха. Изпосаха ни с диета и медрол по схема. Края на Февруари направи бронхит за 12часа. От както ни изписаха през Декември не спира да кашля. Постоянно и се стича секрет. Вчера бяхме при Д-р Райчева от Детско здраве. Оказа се, че има алергичен ринит. Каза, че няма астма, но заради заболяванията до сега ни назначи и Сингулер за дъвчене, освен него Ериус и спрей за нос Авамис.
Детето ми е много склонно към алергий, както съпруга ми и неговата майка. Още от бебе много тежко понася ваксините, ухапвания то комари, алергия към Пеницилини.
Много съм уплашена от страничните действия на препаратите. Искам да попитам мамите давали по-горните лекарства какви странични ефекти се наблюдават?
Иначе и ние не ходим на градина, но много ми се иска да я пусна, защото с бабите и е много скучно. Наистина децата, които си седят в къщи с възрастните са много по напред в развитието от връстниците си, но не съм сигурна колко по добре е за самите деца  newsm78. Още от малки да разбират всичко и да разсъждават, като възрастен.

Семирамида, и моето момиченце се казва Вероника.

П.П. Освен това лекарката ни препоръча по 3-4 инхалации на ден с Физ.р-р. Не съм запозната и искам да попитам колко са вредни или безвредни тези инхалации?

# 82
Семирамида, меричери, момичета, много ви дойде напоследък, стискам палци, всичко да мине без АБ и без пристъпи!  Hug Hug

Владо пак говори на нос, изписаха ни нов кортикостероид, уж по-нежен, не знам си какво - Avamys. Не го бях чувала това чудо, но сега е на него впръскване в носа и Зиртек, и Сингулерът си тече, естествено. Вече с това говорене на нос лошо ми става. И УНГ-то каза, че ще трябва да се направят две снимки, за да се видят запушените синуси, като се задръсти пак. Писна ми с тея снимки на главата Sad((
Герганди ,аз преди известно време писах , че на Габи много й помогна този Авамис. Значително й намаля алергичния ринит. За колко време ти го изписаха? Габи е на едно впръскване сутрин. Почива 20 дни и сега е на второто шишенце.Почнахме с това лекарство края на ноември и от тогава има само един спазъм и то лек.

Бих искала да Ви попитам, забелязали сте забавен растеж или други странични ефекти при ползването на Avamis? Може да Ви звуча, като параноичка, но съм много притеснена от тези нежелани реакции.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 15:18 от Mama na Rony

# 83
  • софия
Единствения страничен ефект от Авамис  е ,че веднъж й се разкървави носа. Спукан капиляр се оказа. Това според ме си е бял кахър на фона на астмата. Аз не чета нежелани реакции на листовките- щом се налага го ползваме лекарството и това е. Никой доктор не ми е изписвал кортикостероиди,  без да се е налагало.
Мама на рони - ако детето ти е изболедувало това без намесата на детска градина - не си и помисляй за такава авантюра, а извади от някъде още 2-3 скучни баби!!!

# 84
  • София
Mama na Rony, инхалациите с физиологичен разтвор са съвсем безвредни и могат да се правят по неограничен брой. За Сингулера при моето дете не съм забелязала странични ефекти, но преди време някои мами споменаваха, че в началото дечицата са били по-неспокойни. Ама моето по принцип си е такова, та затова не ми прави впечатление... Simple Smile

# 85
Единствения страничен ефект от Авамис  е ,че веднъж й се разкървави носа. Спукан капиляр се оказа. Това според ме си е бял кахър на фона на астмата. Аз не чета нежелани реакции на листовките- щом се налага го ползваме лекарството и това е. Никой доктор не ми е изписвал кортикостероиди,  без да се е налагало.
Мама на рони - ако детето ти е изболедувало това без намесата на детска градина - не си и помисляй за такава авантюра, а извади от някъде още 2-3 скучни баби!!!
Благодаря Ви,
Всичко изболедувано е точно след посещенията в градината, който са били най-дълго 1-2 седмици. Лошото е, че бабите вече нямат възможност и съм изправена пред такава безизходица.  newsm78

# 86
  • София,
Добре дошли Мама на Рони и Вероника, надявам се да се чувствате добре сред нас   bouquet
За инхалациите и аз да потвърдя че никак не са вредни, даже напротив с физиологичен разтвор дори е хубаво да се правят по често Peace
Много сте изболедували и вие и то от една ДГ, гадно е, но май по добре още за известно време да забравите за нея.
Меричери, много съжалявам за Миши, дано поне по бързо го израсте Peace

# 87
меричери, съжалявам искрено за диагнозата на Миши! Зная, че ще се справиш, но ми се щеше да пропусне поне той! Дано наистина по-бързо и лесно го израсте, с най-минимални проблеми! Hug

Mama na Rony, здравей! От положението, което описваш, искам да ти кажа, че препаратите, на които е Вероника, изобщо не са страшни. На фона на антибиотиците, които вероятно е изпила или са бити венозно, това е нищо, особено за алергичните деца антибиотиците отключват все повече и повече алергии. Принципно, синът ми е почти целогодишно на различни кортикостероиди в носа, просто няма как иначе. И аз се притеснявам, но това е положението. Никога не бих пуснала отново детето си на градина, ако беше изболедувало за такъв период описаните от теб неща. Трябва да се намери изход, иначе рискуваш същите болести и повече, и по-тежки пристъпи, което може да доведе до употребата на инхалаторни кортикостероиди и пр.

# 88
О, мами благодаря Ви,
Незнам дали ще Ви се стори нормално. Но на нея са изписвали 4 пъти антибиотик през устата. Взимали сме го три пъти. И трите пъти го пиехме по 4-5 дни и влизаме в болница, защото просто не го усвоява и логично се влошава. Нито урината и мирише, нито стомахчето се разстройва. Просто когато се разболее по сериозно и се налага да изпие един АБ и да се оправи не става при нас. За това влизаме в болница и венозно. След 2ден в болницата, вече е ОК, но със страшно разстройство и всички симптоми на АБ лечение. Но последния път в болницата се зарази с друг вирус и стана страшно.
И тя и мъжа ми са много рядка кръвна група АБ "-" и са много странна порода. Имам чувството, че организма и сам решава кога и как ще се разболява и оправя. Надявам се наистина да ги израсте, защото мъжа ми изобщо не боледува.
Лекарката ми казва, че има такива деца. Незнам колко е вярно. Но за последния бронхит през Февруари ни изписаха АБ и не и го дадох и се оправи без него. Райчева ме предупреди, никакви АБ!

# 89
Mama na Rony, всяко дете е различно, не го мисли толкова! Ето, щом таткото сега не боледува, значи има шанс да израсте всички тези неща. Истината е, че градината е нещо като да го хвърлиш в джунглата и на оцеляване, по-чувствителните деца просто не са за там, това е. Моето е от тях, но докато го разбера, му натресох астма, с която сега се съобразява, уж за да е социален, за да е оправен - глупости на търкалета.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт