Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 51 439
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Честит празник,мили дами!
Да сте здрави,щастливи и много обичани!  bouquet
Моя дребосък ходи на детска градина и от 14,03 излизаме в отпуска отново до 23,03 да сме здрави си пожелавам и така!
На всички болни скорошно оздравяване желая от все сърце!
Приятна вечер на всички!

# 61
Здравейте мами. Аз също съм от вашия отбор.Диагностицираха ни април 2010 на 2, години и 3 месеца и от тогава сме на монкаста декември я смениха със сингулер.Не знам дали заради смяната но от декември не е правил спазъм а преди това беше с по 2 месечно.Както и да е.Чета Ви когато имам време намирам темата за много полезна.Та имам едно питане.Имаме ТЕЛК решение от ноември 2010 чудя се това с ТЕЛКовете не е ли малко скрита мина т.е. отразява ли се за по - нататъчното развитие на детето.Ако примерно иска да кандидатства в спортно или военно училище проблем ли ще е, на 3 години е бил с диагноза астма.Другото, което искам да Ви питам е имате ли проблем с очите? Миналата година от май се почна едно зачервяване и едни гурели та до септември.Приключи се след морето края на август.Ходили сме в Александровска болница няколко пъти.От там казват алергично е и изписват капки Фларекс и кузикром.Капвам ги и се оправя спирам ги и пак зачервяване и пак гурели големи като парцали.Пулмоложката ми каза,че очната алергия е другата страна на астмата та се чудя има ли някой друг като нас. И последно ,понеже прочетох на първата страница, че ренгеновата снимка трябва да е от 6 месеца аз имах една от 8 месеца все пак реших да се обадя до Телк комисията и от там ми казаха, че няма проблем и не е нужно допълнително да го облъчвам детето та може и с по- стара снимка да се иде.

# 62
  • София,
Привет
И ние болни #Cussing out, снощи пак температура, повръщане и то цяла нощ Embarassed, до сутринта как не спря, нямаше какво да повръща, но ужасно я напъваше, чак след свещичката се оправи Rolling Eyes, не съм давала нищо обаче Т беше от онази гадната ниската до 37,5 и сама си я свали - всъщност само хомеопатични - меркуриус и дадох три пъти - та може и от него да я е свалила. Днес киха, протече носа, засега няма Т, но до довечера нищо не се знае Tired, явно хвана от батко си няма как Crossing Arms.  Днес обаче мисля да я задържа и да не я водя никъде, зависи как се чувства, ако не се оправя утре ще я заведа до Токуда да я видят. А снощи като се почна с повръщането и пропуснахме Сингулера, че и фликсотида забравих в суматохата да го напръскам, дано няма проблеми. Tired Все на празниците моите големи подаръци ми поднасят! Crossing Arms
dany13 тази очна алергия и при нас я имаше и ние слагахме същите капки, но аз само два пъти и ги слагах и после като че ли нещата се пооправиха, сега по рядко и се зачервяват очите - само когато е болна, израства се и това, както и асмата Peace.
За ТЕЛКА не се тревожи, аз пък невиждам какво може да  навреди, и какви последици може да има от него, по скоро обратното Peace. Все пак ще дойде момент в който детето ще се оправи и ще се излекува, така че и ТЕЛКА ще отпадне Peace.
Меричери как сте с Миши?

# 63
  • пловдив
искам да попитам за ТЕЛК решенията,защото от скоро сме с диагноза астма,след безброй лутания,антибиотици изваждане на трета сливица най- накрая се сетиха да ни изпратят на алерголог,от три месеца пием сингулар,все още правим пристапи по 1 на месец.Не сме диспансеризирани,това нужно ли е за да си извадиш ТЕЛК решение. И ако може някой да ми каже за  Пловдив по специално как се процедира.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 12:57 от ger4o1978

# 64
Семирамида съжалявам че пак сте болни. И Михаил не е много добре - продължава една гъста жълта хрема, съответно се разкашля. Днес на следобедният сън се събуди от кашляне и сега ще ходиме при д-р Иванова, обадих и се и ще ни чака към 7 за да няма много хора пред кабинета. Мислих дали в Токуда да не го заведа, но засега ще отскоча до докторката пък ще видиме после. А иначе, запазих си най накрая час и за Лазарова да го види и да кже какво да правиме с повръщането. Че още правички моят син.

# 65
  • София,
Меричери хубавоси направила, непременно гледайте да излесувате рефлукса навреме, че от нашия остана слабо място стомаха и всичко каквото и да лепне първо там я удря. Сега се пооправи - неповръща вече, но и тръгна хрема, гласът и се промени, ясно е хванала вирусът от баткото.
А в Токуда изчакай не бързай да го водиш засега, първо виж какво ще каже вашата лекарка, а този жълт секрет си е за АБ капки, но първо пуснете един секрет и антибиограма! Peace

# 66
Резултата от нашият преглед - докторката каза че ще го чака и няма да изписва АБ капки за нос за сега. Но в никакъв случай да не спираме Фликсотида, изписа Зиртек на капки и задължителна консултация с гастроентеролог. Иначе няма спазъм за сега, аз я попитах възможно ли е заради Фликсотида да кара по леко този път боледуването и докторктаа го потвърди. Но ще видиме как ще се развият нещата - влажната кашлица е налице.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 23:14 от marychery

# 67
Семирамида, меричери, момичета, много ви дойде напоследък, стискам палци, всичко да мине без АБ и без пристъпи!  Hug Hug

Владо пак говори на нос, изписаха ни нов кортикостероид, уж по-нежен, не знам си какво - Avamys. Не го бях чувала това чудо, но сега е на него впръскване в носа и Зиртек, и Сингулерът си тече, естествено. Вече с това говорене на нос лошо ми става. И УНГ-то каза, че ще трябва да се направят две снимки, за да се видят запушените синуси, като се задръсти пак. Писна ми с тея снимки на главата Sad((

# 68
  • софия
Семирамида, меричери, момичета, много ви дойде напоследък, стискам палци, всичко да мине без АБ и без пристъпи!  Hug Hug

Владо пак говори на нос, изписаха ни нов кортикостероид, уж по-нежен, не знам си какво - Avamys. Не го бях чувала това чудо, но сега е на него впръскване в носа и Зиртек, и Сингулерът си тече, естествено. Вече с това говорене на нос лошо ми става. И УНГ-то каза, че ще трябва да се направят две снимки, за да се видят запушените синуси, като се задръсти пак. Писна ми с тея снимки на главата Sad((
Герганди ,аз преди известно време писах , че на Габи много й помогна този Авамис. Значително й намаля алергичния ринит. За колко време ти го изписаха? Габи е на едно впръскване сутрин. Почива 20 дни и сега е на второто шишенце.Почнахме с това лекарство края на ноември и от тогава има само един спазъм и то лек.

# 69
gabelas17, забравила съм, че си писала, признавам.  Embarassed На Владо плътно два месеца му го дадоха (от най-голямата разфасовка - 120 впръсквания, която е), по едно впръскване във всяка ноздра само сутрин, но идеята е после да почива до септември, което направо не си го представям, ама вече страх ме хваща с тези кортикостероиди в носа толкова продължително, но иначе е ужас, няма как. При Владо също пристъпите се оказаха много свързани с алергичния ринит, макар и да са белодробни, защото вирусът усилва цялостното подуване на всички лигавици явно и вече като е раздразнена носната, край.
Ами било много ново, много модерно, по-щадящо. Дано! Дано да продължава да помага на Габи! Ще пиша отзиви.
Обаче и нагревките с инфрачервената лампа помагат, трябва да ти кажа, не съм го вярвала от тези мижави 10 минути, но е факт.
 Hug Hug

# 70
  • софия
Ние ще го спираме края на март, но тя няма алергия от цъфтежите. И след това от септември пак. Дано да няма нужда повече ! Praynig

# 71
  • Варна
Ох, и ние сме в кюпа! Бях писала, че и двете ги хвана нов вирус, приключиха с ангина, пиха Зинат. Една седмица "почивка" и започнаха друга инфекция - гъста, жълта хрема, гъгнене, Елица и температура - 37, 5 - 38; 37,5 - 38. Пак беше със свиркане, преодоля го бързо, бял дроб - чист, но е  с бактериална инфекция в носа, съмнения за възпаление на синусите - нов антибиотик, някакъв Седакс. И вентолина още не сме спрели! Да се оправят всички болни бързо и ... окончателно, поне за сесозана! Много тежък грипен сезон, не помня такова чудо!

# 72
  • София,
Привет, ние също сме по добре - само с хрема сме и засега давам само хомеопатични - пръскам с еуфорбиум и коризалия давах вчера че беше воднистата рядка хрема. Чудя се дали да вадя инхалатора, но засега още удържам положението, ако почна да правя инхалации ще се разкашля със сигурност като се втечни повече секрета Tired.
Аз за тези капки - Авамис ви бях писала още миналата зима, на мен ми ги изписаха - слагах ги два месеца и учудващо се оправих, спрях да впръсквам всичко друго и лигавицата ми се повъзстанови - иначе 10 години преди това нон стоп с ксилометазолин и разни отпушващи капки,  даже ми казаха че съм за операция - лигавицата била тотално увредена, но се оправих само с тези капки  Peace, сега винаги си имам в къщи от тях, но ги ползвам много рядко - само при хрема или когато съм болна и секретите текат отвсякъде, но с тях някак си много по бързо се оправям, а капки от рода на ксилометазолин вече рядко слагам - на децата също и то не повече от три дни, после минавам на по леки неща и то само когато има нужда, лгавиците са много чувствителни и не е нужно да се изсушават и третират прекалено.  Peace
Ментова да оздравявате и вие бързо  Peace

# 73
Браво, Семирамида! Поддържайте добрите новини, моля!

Сещам се, че беше писала за едни капки, дето ти помогнали, но не съм запомнила, че са тези. Ех, супер, дано и на Владо да помогнат!

Ментова, леле, направо приключение при вас! Стискам палци! Praynig Praynig

# 74
  • София
Бързо да оздравяват болничките дечица пожелавам!

Кой писа за планинския въздух!? И ние така - към Пампорово тръгнахме с кашлица, по пътя за там се задави от храчки и се разповръща и успя да изчисти всичко и се върнахме без грам и едното и другото. Пупу.
Беше ми много притеснено, че преди месец от Банско се прибирахме по нощите. Тогава пък отиде здрав и за ден и половина много се влоши, а аз не бях взела инхалатора. Както и да е. Да не ви се случват никога такива случки!

Мамета, това, че дечицата са с астма пречи ли по някакъв начин на ваксинациите? Нашето джипи иска бележка от пулмоложката, че не възразява детето да се ваксинира!? Презастрахова ли се или така си е редно?

Общи условия

Активация на акаунт