Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 688
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • пловдив
Здравейте чета ви редовно,питах един път нещо относно телк,но никой не ми отговори,ще събирам инфо от предни теми.Въпросът ми сега е някой пил ли е дехидрокортизон и защо по точно се изписва? Синът ми е на 3 години и 3 месеца и е с диагноза астма,след поредния пристъп алерголожката ни го изписа това,но като чета листовката и направо се плаша.

# 151
  • София
ger4o1978, моят син е пил след първия си пристъп. Първо му биха инжекция Метилпреднизолон, после пи и хапчета Дехидрокортизон. Но само веднъж му се е случвало. Тогава не бях наясно изобщо, че е с астма. Все още твърдяха, че е ларингит. Не знаех на кой свят съм, само бях чувало колко са вредни кортикостероидите. Но когато детето ти се задушава нямаш избор и време да мислиш.
Доколкото аз знам, ако кортикостероидите се дадат еднократно не е фатално, важното е да не се натрупат в организма. По-добрият вариант е да се инхалира Метилпреднизолона. А най-добре е изобщо да не се стига до него като провеждате някаква профилактика срещу астмата.

# 152
dechy, доста от децата астматици  са на  поддържаща терапия  с кортикостероиди ,  приемани с години , а не еднократно . Колкото и да са вредни , това , за съжаление , е един от начините да избягваме пристъпи с последващи усложнения. Никой не би избрал това за детето си , но като ни дойде до главата , нямаме особено голям избор...

# 153
Здравейте мами, пиша ви за да ми дадете съвет как да постъпя, надявам се тук да е правилното място. Става въпрос за дъщеря ми, тя е на 2г и 4м, от Ноември месец насам тя изкара два пъти бронхит и една пневмония,  всеки път започва по един и същи начин, първо една седмица сополи, след това те уж изчезват и след два дни затруднено дишане, хрипове, после след прием на Вентолин започва да изкарва кашлицата, междувременно като се закашля се захласва и не може да спре и започва да повръща. Разбира се всеки път сме на антибиотик и правим ренгенови снимки Sad . Преди 5 дни и спрях антибиотика, от вчера тя е пак със сополи, които пак са от нищото ........и края ми е пак ясен. Тя не посещава детско заведение, а и поради честото и боледуване уж я пазим и я ограничаваме от много забави. В петък я водихме на алерголог, лекарката не беше от най любезните, но все пак ми каза да направим кръвна картина, после евентуален кръвен тест за алергии и като се разболее и започне да кашля да я преслуша, защото се съмнявала за астма. Накрая в листа ми пишеше Взаимоторен и алергичен ринит и съмнения за астма. Моля ви кажете ми според вас какъв специалист да посетя, кога да го направя (в процес на заболяването ли) и какви изследвания да направя, освен горе посочените. Благодаря ви предварително.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 18:25 от selza

# 154
  • София
Аз съм далеч от мисълта, че някой ще дава на детето си кортикостероиди освен ако не е абсолютно наложително и в по-тежките случаи е необходимо да се дават за предотвратяване на пристъпите.

# 155
  • Варна
Момичета, моят бебо пак е на антибиотик. Не ни се размина. Хич не е добре от вчера, вдига много висока температура, тресе го, посинява, устата му става лилава. Продължаваме и с вентолина.

Дръжте се, marychery! Да се оправи бързо Мишо! Включиха ли фликсотид?

# 156
И аз много се надявам, Миши да се оправи бързо!  Praynig Praynig

# 157
Здравейте мами, пиша ви за да ми дадете съвет как да постъпя, надявам се тук да е правилното място. Става въпрос за дъщеря ми, тя е на 2г и 4м, от Ноември месец насам тя изкара два пъти бронхит и една пневмония,  всеки път започва по един и същи начин, първо една седмица сополи, след това те уж изчезват и след два дни затруднено дишане, хрипове, после след прием на Вентолин започва да изкарва кашлицата, междувременно като се закашля се захласва и не може да спре и започва да повръща. Разбира се всеки път сме на антибиотик и правим ренгенови снимки Sad . Преди 5 дни и спрях антибиотика, от вчера тя е пак със сополи, които пак са от нищото ........и края ми е пак ясен. Тя не посещава детско заведение, а и поради честото и боледуване уж я пазим и я ограничаваме от много забави. В петък я водихме на алерголог, лекарката не беше от най любезните, но все пак ми каза да направим кръвна картина, после евентуален кръвен тест за алергии и като се разболее и започне да кашля да я преслуша, защото се съмнявала за астма. Накрая в листа ми пишеше Взаимоторен и алергичен ринит и съмнения за астма. Моля ви кажете ми според вас какъв специалист да посетя, кога да го направя (в процес на заболяването ли) и какви изследвания да направя, освен горе посочените. Благодаря ви предварително.
Без да съм специалист това ми звучи като омагьосан кръг вследствие много антибиотици. Аз бих те посъветвала при следващо заболяване да си намерите добър пулмолог (на тази възраст не мога да си представя какъв тест за алергии бихте могли да направите), да вземете всички възможни секрети - гърлен, носен, ако успеете и от храчки и ако всичко е ок, да опитате при последващо заболяване да минете без АБ (ако е възможно, разбира се; не на всяка цена). Аз бих пробвала с някакви имуностимуланти (моят се повлиява добре от имунобор сутрин + ескимо кидс + коластра вечер, но май при всеки е индивидуално), а при заболяване - хомеопатия; дори бих направила и опашка след АБ с хомеопатични. Сигурна съм, че ако изкарате 2-3 месеца без АБ, после ще е много по-добре. Доколкото разбирам бронхитите са били без спазми, нали? Основното е при заболяване да го слуша добър лекар, за да си сигурна, че няма спазъм.

# 158
gergandi Ментова   Hug. Днес свали температурата. Но изкарахме 2 кошмарни дни с много висока температура, треска, посиняване на устата - абе гадна работа. Още не сме спряли вентолина, утре пак ще го слушат дали да го спираме. Доста е сънлив. Иначе да - на фликсотид е поне до лятото каза д-р Лисички.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 12:45 от marychery

# 159
marychery, като се натрупа Фликсотидът, ще станат ОК нещата. И пасле Сингулер, като стане на 1, та да се овладеят бързо нещата, предполагам. Всичко ще е ОК, сигурна съм!

selza, подкрепям мнението на Vesela_82 (и аз не съм лекар, де, но съм съгласна).

# 160
  • Страната на чудесата
marychery, като се натрупа Фликсотидът, ще станат ОК нещата. И пасле Сингулер, като стане на 1, та да се овладеят бързо нещата, предполагам. Всичко ще е ОК, сигурна съм!

И аз съм сигурна,че при Миши нещата бързо ще се овладеят, и стискам палци за това!  Сега е провокиран и от вирус, явно,щом има и температура, а в хомеопатията наличието на температура е добър знак-силна имунна система и адекватен отговор на организма срещу болестта, така че надявам се и много бързо да се справи Миши Hug

Vesela_82, поздравявам те, звучиш ми много по-различно от преди един месец, например-само така thumbsup

# 161
  • пловдив
Някой ще ходи ли на Сандански тази пролет?  Да вземем да се организираме бойна форумска група.
Еми аз предложих даже писах че ще ходим ние и съм резервирала вече, мисля че и линк на хотелчето дадох, но никой не потвърди друг дали ще идва. Ние сме там от 3 до 7 април една група, който иска да се присъедини, ще бъде весело - само дано времето се оправи съвсем! Peace
Дрина хубаво сте го решили за Копривщица, само гледай хотелът да е новопостроен - т.е. да не е от старите реставрирани къщи, няма лошо но в тях се усеща една гадна миризма на остаряло, на мухъл и разни такива и аз например се скъсвам да кашлям, за нашите дечковци хич не е добре  Peace.

и аз съм се насочила към този хотел, само че ще сме там от 9 до 14 април живот и здраве...

# 162
Vesela_82, Благодаря ви за съвета, записала съм си час за пулмолог за сряда, утре съм на алерголог да й занеса кръвната картина, а доколкото знам за нейната възраст има кръвен тест за алергии, но не знам колко е надежден и верен, все пак ако ни кажат да го направим ще минем и през това. За секрет от носа и гарлото и аз мисля, че трябва да направим, но като питам лекарката, не могло сега. Сега наистина съм решила и дано да не изпусна момента да пробвам хомеопатията при бронхит или пневмония, зависи какво ще се обади. Имуностимуланти и давам постояно и ги сменям като има нужда, но без ефект, мислех сега и аз да пробвам имунобор кидс и коластрата си я мисля от много време, ама с мисленето до никъде не стигнах...не знам на коя фирма да си взема, ще съм благодарна ако ми помонете в избора. Не съм много наясно в какво се изразява бронхо-спазъм.

# 163
Не съм много наясно в какво се изразява бронхо-спазъм.

Прочети подробно първата страница на темата.

Иначе, остави ги тези имуномодулатори, просто няма смисъл. Трябва да се изпишат, евентуално, от лекар. На тази възраст няма какво толкова да даваш, детето не е с изграден имунитет, затова трябва лекарят добре да прецени дали има причина и кое точно да се дава - коластри, водорасли и подобни неща са просто митология. По-важно е, детето да яде разнообразна храна, с повечко плодове и зеленчуци. Евентуално витамин А или витамин С може да му даваш от време на време, но пак питай лекар за дозата.

# 164
Ние сега намаляме вентолина до края на седмицата(тъй като сме 3 на ден вентолин,2 пъти флексотид) ,а с флексотида ще сме поне 3м Sad ще видим на 18ти какво ще ни кажат .....

Общи условия

Активация на акаунт