Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 679
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
дравейте!
Днес бяхме на алерголог- д-р Йордан Мирчев!
Евала ви казвам и шапка му свалям на този човек,най -накрая да попаднем на адекватен лекар и да разкаже неща,които имат логика!Всичко,което ни обясни и разказа сякаш точно описание на нашето дете.Направо се изумих с какви подробности ни описа нещата,които се случват при Борил без да го е виждал и без да го познава.Каза ни че детето няма астма,че е с атопичен дерматит и че това си е генно заложено в него и че ще продължава да проявява различни реакции в различните етапи от неговото развитие.Освен това ни предупреди,че ако си родим второ дете то ще е със същите симтоми,но като характер че ще е с още по-тежък от този на Бори.Препоръча да не ходи на детска,но ние бяхме категорични че ще ходи и че нямаме друг избор,поне докато работя!
Ето и статията му за тези,които се интересуват:http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=1943799490
Горещо го препоръчвам на всички,които имат нужда от такива консултации.Работи и със здравната каса,ние така минахме днес.Попитах дължим ли нещо,защото винаги досега сме си плащали и то на такива,дето не са и заслужвали,а доктора се усмихна и каза да дължите само усмивка!
Утре сме на кардиолог,ще пуснем и кръвните изследвания и с това приключваме,като подготовка.
Живот и здраве след 23,03 всичко ще се оправи!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 14:07 от boril

# 166
[Vesela_82, поздравявам те, звучиш ми много по-различно от преди един месец, например-само така thumbsup
Така се и чувствам Hug. Откакто се позакрепи 2-3 месеца здрав, че после даже месец и нещо на ясла, настроението ми рязко се подобри (пу-пу, че всички знаем колко лесно обратимо е това). Не че в момента не е с хрема, де, но ни е първата от няколко месеца и сега засега уж сме добре.
selza, за имуностимулантите - всеки сам си решава, разбира се, но най-лошото, което можеш да направиш, е хаотично да почваш и спираш различни имуностимуланти за по 3-4 седмици. Доколкото знам основното правило е да ползваш само 1 имуностимулант - вярно, че аз давам и имунобор, и ескимо, и коластра, но ни ги изписа един лекар и после си потвърдих с още двама, че тая комбинация е ок за моя хулиган. А иначе с коластрата - внимавай, ако имате някакви признаци на АБКМ - някои мами тук бяха писали, че при тях е станало дори по-зле с коластра.
boril , добре, че ме подсети за този лекар bouquet. Аз ходих на алергични тестове при него преди 3 г. и останах с много добри впечатления, а бях чувала и много добри отзиви. И чак като писа се сетих, че е алерголог-педиатър. Дано не ни трябва, но ще го имам предвид. Успех на 23-ти!
marychery, дано астмата на Миши да е от този тип, които започват рано, но най-късно до 3-тата година се израстват. Още 1-2 месеца да минат вирусите и после ще сте добре.
Да ви питам - моята бебка от няколко дни има една групичка много ситни пъпчици в ляво над устата. Появиха се от ципа на едно яке - тя си пъхаше устата вътре в якето докато сме навън и ципа я притискаше там, но вече няколко дни не й слагам това яке, а пъпките още си стоят. Възможно ли е това да е някаква алергия или атопичен дерматит (Орчо не е имал подобни проявления и нямам никакъв опит). Други симптоми няма (поне не забелязвам), аките й са като по учебник. В събота сме на лекар, но аз да питам и вас преди това.

# 167
Vesela_82, нищо чудно  ципът да е причината за обрива.
Дъщеря ми напоследък получава обриви от металните копчета на джобовете на дънките, ако се допрат до кожата , стават големи, червени , сърбящи петна . Тя имаше алергия към полени ,която успешно преборихме с алергени . Алерголожката каза , че това е  алергична реакция към никел и се отключи това лято .Мисълта ми е ,че алергичните деца са предразположени към различни видове алергии- една отмине, друга се появи .

# 168
  • софия

Иначе, остави ги тези имуномодулатори, просто няма смисъл. Трябва да се изпишат, евентуално, от лекар. На тази възраст няма какво толкова да даваш, детето не е с изграден имунитет, затова трябва лекарят добре да прецени дали има причина и кое точно да се дава - коластри, водорасли и подобни неща са просто митология. По-важно е, детето да яде разнообразна храна, с повечко плодове и зеленчуци. Евентуално витамин А или витамин С може да му даваш от време на време, но пак питай лекар за дозата.
  bouquet
Ние сме си вкъщи с вирус - кашля,  та се къса. Водих я при личната , дробчето било добре , но ни включи вентолин за 3-4 дни. Не ми стана ясно защо, сигурно да се застрахова от спазъм.

Да питам, др.Куфарджиева има ли право да ми даде направление за рентгенова  снимка или само личната?

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 15:53 от gabelas17

# 169
  • София
дравейте!
Днес бяхме на алерголог- д-р Йордан Мирчев!
Евала ви казвам и шапка му свалям на този човек,най -накрая да попаднем на адекватен лекар и да разкаже неща,които имат логика!Всичко,което ни обясни и разказа сякаш точно описание на нашето дете.Направо се изумих с какви подробности ни описа нещата,които се случват при Борил без да го е виждал и без да го познава.Каза ни че детето няма астма,че е с атопичен дерматит и че това си е генно заложено в него и че ще продължава да проявява различни реакции в различните етапи от неговото развитие.Освен това ни предупреди,че ако си родим второ дете то ще е със същите симтоми,но като характер че ще е с още по-тежък от този на Бори.Препоръча да не ходи на детска,но ние бяхме категорични че ще ходи и че нямаме друг избор,поне докато работя!
Ето и статията му за тези,които се интересуват:http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=1943799490
Горещо го препоръчвам на всички,които имат нужда от такива консултации.Работи и със здравната каса,ние така минахме днес.Попитах дължим ли нещо,защото винаги досега сме си плащали и то на такива,дето не са и заслужвали,а доктора се усмихна и каза да дължите само усмивка!
Утре сме на кардиолог,ще пуснем и кръвните изследвания и с това приключваме,като подготовка.
Живот и здраве след 23,03 всичко ще се оправи!

Boril, къде се намира кабинетът на д-р Йордан Мирчев и какъв е графикът му за прием, ако знаеш? Ако се наложи все пак искам да имам някакъв вариант, а не като стане нещо да се чудя към кой лекар да се обърна.  bouquet

# 170
д-р Йордан Мирчев
ж.к. " Хаджи Димитър", бл.109,вх.В,ет.1,ап.56
Приемно време по здравна каса: от понеделник до петък :9-12 ч
Частни приеми от понеделник до петък: от 15-18 ч  и събота 9-12ч

# 171
Здравейте,
Вентолин на сироп ползвате ли? При нас освен, че не съм забелязала полза има и силно изразени странични ефекти. Казва, че сърцето му бие силно и му треперят краката видимо, а това го забавлява. След последния път, когато беше осезаемо съм решила повече да не го давам.

# 172
  • София
д-р Йордан Мирчев
ж.к. " Хаджи Димитър", бл.109,вх.В,ет.1,ап.56
Приемно време по здравна каса: от понеделник до петък :9-12 ч
Частни приеми от понеделник до петък: от 15-18 ч  и събота 9-12ч

Много ти благодаря, Boril!  Hug

# 173
Vallary 6, трябва да се внимава с вентолина, особено със сиропа. Най-добре да се приема инхалаторно - с небулизатор, сиропът само за кратко и поне през 4 часа, особено след като предизвиква такъв ефект (трябва и дозата много внимателно да се прецени от лекар).

# 174
  • София,
Здравейте,
Вентолин на сироп ползвате ли? При нас освен, че не съм забелязала полза има и силно изразени странични ефекти. Казва, че сърцето му бие силно и му треперят краката видимо, а това го забавлява. След последния път, когато беше осезаемо съм решила повече да не го давам.
Това е много сериозно - обърни се веднага към лекар, дори към спешна помощ, не подценявай тези симптоми. Вентолинът на сироп наистина има много странични ефекти, а понякога може да се окаже особено опасен, на приятелка детенцето получи сърдечна аритмия, после лежа един месец в интензивно отделение - едва го спасиха докторите Peace. - затова винаги съветваме тук - вентолинът да се дава под формата на инхалация с небулизатор и физиологичен разтвор - така се усвоява най добре - само от белия дроб и бронхите - където трябва и да отиде, а не чрез кръвта да минава през всички органи и да натоварва сърцето, страничните ефекти при инхалирането са в пъти по малки, отколкото при пероралното му приемане Peace.
Борил благодарим за полезната информация, ще я добава на първа страничка непременно, ако можеш обаче и телефон за контакти и записване на часове да дадеш Praynig
Герганди повтаряме се - пак ме изпревари Mr. Green,  научила съм си урока  Blush!
Меричери  Hug Hug дано скоро се оправите и никакви болести вече - преди време др. Лисички ми беше казал да не се отчайвам, това е онеправданието на по малкото дете Tired, голямото да му носи вирусите и да го заразява, колкото и да го пазиш. Ето ние няма нужда да ходим на градина да се разболяваме там - достатъчно е приятелчетата на баткото да са болни от класа и той да пренесе нещо в къщи, той може и да не се разболее или пък съвсем леко да го изкара, но малката уви всеки път беше тежко - особоне тежко. Но пък ще изкарате и ще добиете  имунитет и побързо ще го израстете, поне моето наблюдение и опит е такова, но има време все още  и ние не сме излезли от омагьосания кръг, да се надяваме само че ще е скоро! Hug Hug

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 22:42 от Семирамида

# 175
Хайде кажете ми защо ми го изписват тогава всеки път?! Вентолина.
Защо ми изписва едната лекарка винаги ериус, а другата ксизал като и от двете няма полза. Как да се справяме ние в провинцията, където нямаме специалисти. До сега не съм получила отговор на нито един мой въпрос и упрека е, че много чета в интернет. Според тях трябва просто да се доверявам. По едно време бях почнала да си мисля, че си внушавам излишни тревоги, но от това не се чувстам по-спокойна. До шестгодишна възраст го мъкнах по доктори и в други градове, беше третата сливица. Всички единодушно да се махне. Почти никаква промяна! Преди правеше ларингити, после обструкции. Сега пак го водя и един доктор ми каза, че сме сбъркали като сме я махнали. Къде е този специалист, на когото да се доверя?

# 176
Vallary 6, проблемът с лекарите го има дори в София, колкото и да е чудно. Това е, просто добрите специалисти вече са пенсионери, пред пенсия или просто са избягали. Рядко има добри детски лекари, това е истината. Сигурно извън София е по-трудно, дори във Варна е проблем, като чета Ментова и другите. Това е, много е тежко и неприятно, и страшно. Не е в теб вината, не си внушаваш нищо и, съгласна съм с лекарите, че трябва да им се доверяваме, но това е само на теория. Но на теория също така те трябва да са научили това, което правят, и да продължават да се развиват, това е наука, която се развива от ден на ден - а те учили-недоучили, пишат се специалисти по всичко (особено Джипитата) и не се опитват и ред да прочетат за болести и лечения, които се променят всеки ден. Ужас е просто! И ние - майките - изпадаме в абсурдната ситуация да се правим на лекари, диагностици, сестри и прочее.

Вентолина ти го изписва на сироп, защото си мисли, че е по-лекичко, като е сироп, щото инхалацията изглежда страшна и е само за най-лошия момент и т.н. глупости от времето на каменната епоха, защото допреди 10 години в България инхалатор е имало само в болниците, и то не всички, а сега можеш да си го сложиш в чантата, но има лекари, които това не го знаят. Не ми се говори, че се ядосвам!
Ти не го мисли това! Не си въобразяваш нищо - щом на детето му става зле, колкото и да се доверяваш на лекаря, от това по-добре няма да му стане, за съжаление. Преглътни назидателния им тон и настоявай да ти обясняват, да ти дават по-добрите лекарства, за които си прочела (ама не казвай във форума, кажи в английски сайт, посветен на астмата, например - което също е лесно да го направиш, навсякъде пише като елементарни знания това, което маса лекари тук изобщо не са чували).

# 177
  • София
 Имам чувството, че много от лекарите неспециалисти не могат и не знаят как да дозират Вентолина за инхалиране. То не е толкова просто като да изпишат Вентолин на сироп по няколко пъти на ден. Thinking

# 178
Vallary 6, откакто имаме инхалатор, никой никога не ни е изписвал вентолин на сироп. На твое място въобще не бих го давала, щом така му влияе.
Като чета, повечето имате рентгенови снимки - за конкретно боледуване ли са ви ги правили или във връзка с астмата по принцип?

# 179
Здравейте!
Ето ме успях да си свърша домашните задължения и сядам набързо и тук.За д-р Мирчев(педиатър-алерголог) да ви пиша,той не записва часове, просто отивате и си чакате реда.
Затова е хубаво да сте първи към 9 ч да сте там.Но прегледите не траят повече от 20 мин и опашката си минава бързо.Ето и телефоните му: 0888 92 92 22 и 02 8403419 за евентуални въпроси.
Ние днес с Бори бяхме първи и пред кабинета на педиатъра тук в 18 поликлиника.Даде ни всички направления и решихме да пуснем кръвните изследвания в събота,защото ще е работен ден и няма да има много хора(надявам се).Направи му кардиограма и каза,че всичко е нормите(сърдечния пулс е 70 удара в минута ,но това за неговата възраст било нормално).Прегледа го обстойно и заключи че е здрав!Пу-пу-пу.В понеделник ще отидем за още един преглед и за окончателното и заключение.Поръча ни да го пазим повече в това променливо и влажно време и да не отлагаме вече тези манипулации.Аз бях притеснена повече от парацентезата на ушите,но педито ме успокои и каза,че трябва да мисля повече за сливицата,а не за ушите. ooooh!
Благодаря на всички за топлите и успокояващи думи за 23,03!Но майката си е майка-няма как да не се притеснявам!Макар,че този път не съм стриктна и го водя на разходки и при деца...все ги оглеждам,като параноичка дали им течат носовете, ослушвам се дали не кашлят,дали не кихат...ох това вече ми е като болестно състояние.Ей,да му се невиди!Обикаляме около двора на детската и Бори поздравява всички,маха им с ръка и им говори през оградата.Дори и госпожите постоянно ни питат как сме и до къде сме стигнали с изследванията.Все ни нареждат да стоим по-далеч от другите деца...ама пусто.
Вчера например след разходката отидохме да поиграе и с най-добрия си приятел от детската градина,ритаха топка на открито и рисуваха с тебешири,но това са деца,не можеш да ги спреш от любимите им занимания,уви!
Исках още неща да ви пиша,но времето ме притиска.Пожелавам ви лек и спокоен ден!А на всички болнички бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт