Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 52 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета  Hug

mini_79, дано Стефи бързо се оправи  Praynig като е тежък спазъма човек си изкарва акъла, посления път точно преди да влезем в болницата Калоян беше точно както казваш, като акордеон и първата нощ в болницата беше много зле и докторката ме наплаши, абе ужас Tired Дано урбазона ви подейства и скоро да пишеш с добри новини  Praynig Hug

Семирамида, бързо да минава на малечка  Grinning то уж все ги гледаме децата с четири очи, ама понякога стават и такива неща  Whistling каката миналата година се спъна и падна точно пред очите ми, вървеше пред мен и си разби главата в едни бетонни стълби  Shocked аз бях в 8 месец и щях да родя, получих контракции и 3 дни само лежах, а тя само ревеше, че я боли, ама то си беше наистина за рев, та и двете си ревяхме.......
А за градината - като я пуснеш стискам палци да се задържи здравичка  Praynig

За пясъчника - не знам какво да кажа, май в детските това е основното занимание на малките, поне нашите като са навън не ги занимават особено, оставят ги да тичат и да ровят в пясъка  Twisted Evil а изсипването на кофи с пясък по главите е често срещано за съжаление, понякога се чудя защо е там госпожата  ooooh!

Пали, дано малката е добре вече  Hug

Нямам много време и аз да чета, извинете ме, само последните постове  Blush Оставих каката да гледа малкия сега, да мога да пиша, ама след малко ще трябва да им давам да ядат  Wink

Ние сме добре..... горе долу Simple Smile Фликсотида върши добра работа, но наистина не чудеса  bouquet. От миналия петък Коко е с хрема, като до вторник удържахме (което досега не се е случвало, почне ли хрема максимум на другия ден свири  Whistling) Но все пак не остана само това, във вторни почна леко покашляне, а в сряда през нощта чух леко свиркане на края на издишването  Confused по препоръка на докторката в болницата веднага направих една инхалация с 0.2 вентолин и 2мг физ.разтвор /беше 2 часа/ -в болницата ни казаха вентолина да е 0.25, но нашата докторка ме посъветва, когато не е сериозен спазъм да правя 0.2  Peace Сутринта в 8 още една инхалация и веднага след нея Флисотида и в 11 като отидохме да го преслуша доки гърдите му бяха чистички , аз и казах какво е било и сега правим инхалации през 6 часа, свирка много леко само през нощта   Simple Smile
Освен това от понеделник им почнах и на двамата профилактика, те пък се разболяха  Crazy
Ако сте давали моля да споделите дали сте доволни, аз изчетох много и се спрях на това: За малкия -
Есберитокс 3*10к.
Клеева тинктура 2*4к.
Калциев глюконат 1*5мл
Витамин С 1*1т.

Същите ги давам и на каката, но вместо Есберитокса давам Ехинацея 3*20к., а другите в доза като за нея, че и тя тази зима боледува повече, миналата година беше най-редовната в детската, а сега се скъса от кашляне и хреми  Whistling то добре , че е само това при нея, но все пак, а лошото е, че малчо го отнася  Crazy

Хубав ден, макар и студен!!!!!!!

# 496
Офф, момичета, пак се почна... От вчера следобед Владо е с хрема, сега го чакам да вдигне температура, че са му ледени ръцете и краката... 4 дни на училище и това е... Просто ми писна. Това време е просто отвратително!!!

megan@, да ти кажа, според мен лично, от тези неща няма никаква полза, ама никаква, единствено плацебо-ефект могат да произведат в най-добрия случай. Всички съм давала на Владо, аз съм пила, баща му. Когато е в контакт с деца, няма сила, която да попречи да се разболее, това е.   Дано при вас нещо помага!
Четвърто, за разредяването на пристъпите - да, всъщност в един момент децата престават да правят пристъп след разболяване или по време на самата болест и започват да боледуват "нормално". Но това е на периоди и, изглежда, е свързано както с напредването на възрастта, така и с намаляването на самите заболявания, защото те дразнят дихателната система, т.е. добре е децата да се пазят от разболяване, възможно най-дълго.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 13:56 от gergandi

# 497
mariannna първо съжалявам че си тук. Не си ни отекчила. Принципно нещата с астмата са комплексни - вируси, дразнители като прах, мухал, цъфтеж  особено пролетно време. Затова е много важно да се махнат килими, плюшени играчки събиращи прах, цветя и т.н. Препарати с които чистиш у дома или пък децата вдишват в градината ако посещават такава. Моментите за преодоляване на астмата са няколко, като тя не винаги се израства но може да се постигне добър контрол. На първо място правилно и адекватно лечение - да спазваш препоръките на лекарите, лекарствата за астма действат с натрупване - във вашият случай Сингулер и Фликсотид. На второ място поне според мен е смяната на климата - море, планина, Сандански, там където децата се чувстват добре. И на трето място това поне според моят опит е спорта. Така постепенно децата укрепват, с израстването и пристъпите се разреждат, започват да боледуват все по рядко и по леко.

# 498
  • софия
Офф, момичета, пак се почна... От вчера следобед Владо е с хрема, сега го чакам да вдигне температура, че са му ледени ръцете и краката... 4 дни на училище и това е... Просто ми писна. Това време е просто отвратително!!! ooooh!

megan@, да ти кажа, според мен лично, от тези неща няма никаква полза, ама никаква, единствено плацебо-ефект могат да произведат в най-добрия случай. Всички съм давала на Владо, аз съм пила, баща му. Когато е в контакт с деца, няма сила, която да попречи да се разболее, това е.  Confused Дано при вас нещо помага!
Абсолютно покрепям. Единственното, което помага  на моята да не се разболява на 3 седмици както преди,  е укрепването на имунната система, благодарение на израстването. Всичко съм пробвала като Герганди. Sad

# 499

mariannna, привет!  Hug Ако не беше толкова убедителен и подробен постът ти, нямаше да повярвам, че детето е направило 10 бронхиолита за такъв период от време. Представям си какво ти е.
Първо да питам, защото видах в другата тема, че всъщност детето е пило само 3 пъти антибиотик, значи че всъщност сте имали спазми основно? За мълкия говоря. Той с теглото някакви проблеми има ли, в смисъл да наддава трудно или нещо подобно?
Второ, това с клеевата тинктура изобщо не е подходящо за малки деца, защото има спирт в нея, освен това пчелните продукти трябва да се избягват до по-голяма възраст (разбирай минимум 5 годинки) при деца с алергична среда (т.е. които са предразположени към алергии). Доктор Михайлов за всичко все едно и също изписва, не мога да схмана защо толкова го харесват, но все едно. Иначе, ако държиш на клей - може да се прави и само с вода, но не е така траен, но лично аз не зная метода на правене.
Трето, не разбрах при какъв лекар са диспансеризирани децата - алерголог или пулмолог?
Четвърто, за разредяването на пристъпите - да, всъщност в един момент децата престават да правят пристъп след разболяване или по време на самата болест и започват да боледуват "нормално". Но това е на периоди и, изглежда, е свързано както с напредването на възрастта, така и с намаляването на самите заболявания, защото те дразнят дихателната система, т.е. добре е децата да се пазят от разболяване, възможно най-дълго.

# 500
Меричери, урбазон от 40 мг се разрежда в 20 мл вода за инхалации и от този разтвор се взема 2,5 мл, капват се 5 капки Солуцио и така два пъти на ден ни изписаха- сутрин и вечер, а на обед само една с вентолин
днес сме правили само в 9 и една преди малко, с Урбазон и Вентолин, надявам се това да са й
определено не свирука, снощи поспахме, почна най-накарая да отхрачва с влажна кашлица секретите
на оправяне е, надявам се
този път толкова беше задръстена, че въобще не кашляше  Shocked

# 501
gergandi, би ли пояснила каква връзка има наддаването/ненаддаването на тегло с астмата?
Моето наддваше в началото доста, а после пък спря и отиде на долната граница.  newsm78
Ние се върнахме от Сандански, където бяхме 5 дни - отрази се супер на децата.  Peace
mariannna, съжалявам за честите боледувания. Дано скоро да разредят и да престанат.  Hug Аз внимавам много с билковите неща за бебето, защото открих, че яко се закашля от Пулмекс бебе, което е с евкалипт и др. екстракти. И пчелни продукти мисля скоро да не му давам.
Меган@, успех с имуностимулантите, дано откриеш нещо, което действа добре при децата.  Hug   

# 502
tini-mini, няма връзка с астмата, но може да има връзка с друго. Но няма място за притеснение, щом само 3 пъти е пил антибиотик. Помислих за друго нещо просто в първия момент.

# 503
Аз пак съм в 20-та глуха.Ако не се самоубия,ще откача със сигурност.
Минахме през пулмолог,отказаха да ни спрът сингулера.Намалиха го на половин хапче на ден,или от 4 мг,сега сме на два.Водих го на психолог,извадихме "лошото"зъбче.Обърках реда,но няма значение.Все още не сме стигнали до ендокринолог,но и там трябва да идем.Преди седмица,между всичките ходения във Варна,малкия една сутрин става и казва че го боли врата.Предния ден като бяхме на пулмолог,при прегледа и пулмоможката забеляза леко подуване на лимфните възли на врата.Той тогава беше на изоприносин,и тя каза да изкараме поне 10 дни на изоприносина и заради това възпаление.Дни след това малкия каза че когато е спал при баба си(той спи при нея защото детското ни легло е на 2 етажа а той е и с коустрофобия),нещо го е полазило и е извадил буболечка от косата си.До тук това не ми говореше нищо.На другия ден както всяка сутрин посегнах да го прегърна и целуна за добро утро,а той буквално извика.Каза че врата го боли много,погледнах там където бяха леко подути лемфните възли и видях че там вече си е подуто като балон.
Отидохме при личния лекар,прегледа го и каза че много странно но нито ухо има възпалено,нито гърлото му е червено.Не беше вдигал нито темп,нито хрема...абе нищичко.Прати ни при шефката на детско отделение да му пуснат изследвания и да търсят причината.Изследванията бяха добри,акто изключим промяна в утайката.Започнахме да пием Оспен.Преди 2 дни го водих на контролен преглед,вторник исряда го гледа баба му,защото и аз бях на изследвания във Варна.Когато се върнах същата вечер направи много тежък пристъп.Вчера на контролния преглед докторката каза да минем вместо на 8 часа на 6 антибиотика.Днес сутринта едва дишаше в ръцете ми,събуди се в 4 и се метнахме с вентолина,в 6 заспа след антибиотика.Слетобед почна да хленчи че неможе да си почеше главата защото много го боли.Аз съм с нарушено зрение,и първия път когато спомена буболечката си беше ударил иглавата същия ден,та си мислехме че има цицина.Днес на дневна светлина го погледнах,и се оказа че не е цицина а раничка,около нея зачервено и много подуто,но меко,не като от цицина.
Говорих с познат доктор,и той ми каза като се прибере мъжа ми непременно да го заведем до спешното.Там намазаха с дефламол раничката,и отлепиха засъхналата кръв(коричката).Преди 2 часа приятелка ми писа че когато са преглеждали детето й за ухапване от кърлеж,са го гледали иза подути лимфни възли.Е лапмичката тотално ми светна,утре пак ще търся лекари да кажат освен че антибиотика които така или иначе в момента пие,какво друго се прави в този случай.
Сега ме извинете за ужасно дългия пост.НИкак не ми е приятно,но се казвам Каръчка Каръчкова.И вече се чудя от тук какво следва.... #Cussing out

п.п.Извинете за пропуснатите букви иправописните грешки,ставам да дам поредната химия на детето.

# 504
bg_mama , направо ме полазиха тръпки като те чета, дано следва да се оправяте  Hug

# 505
  • София,
Честит имен ден на всички, цветенца, тревички, храстчета и дръвчета  Joy Живи и здрави да сте! Hug

# 506
  • София - Младост 1А
Честит имен ден на всички цветя в нашата тема... Много, много здрави да сте всички!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Пешо пак е болен... утре ще тичаме на лекар. И това на фона на опита му да си счупи крака. Не успя, но е сериозно изкълчен, трябва да кротува и да не търчи... а идват празници и планирана почивка, която може да пропадне.
... и на мен ми иде да се гръмна.

# 507
Има ли някой здрав?!... И ние започваме поредната тирада.

# 508
И ние сме болни,в момента ми спи в ръцете, докато му правя инхалация
Има и лека температура, и ужасяващи сополи
иде ми да се гръмна

# 509
Здравейте мами,
дано болните барзо да се оправят!

gergandi ти май си станала половин лекар. Децата са диспансеризирани при д-р Рачева в Александровска. Мисля че е алерголог, но аз я ползвам само колкото да ми изписва по ЗК лекарствата. Иначе се доверявам на една лекарка от старата школа д-р Шекерова от 20 п-ка, но при нея се плаща. Тя рядко изписва АБ, тъй като е на мнение че децата с астма не е необходимо да се алергизират допалнително с АБ, достатъчно са Вентолина и ако се наложи Урбазона. Смята че ако се прилагат често АБ, в един момент когато това е абсолютно наложително, те няма да действат. Разбира се, ако нещата продължат повече от 5 дни без подобрение, правим кръвна картина и преценява. Не винаги обаче мога да разчитам на нея - празници и други такива. Ето сега например бяхме болни преди 2 седмици и накрая настоях пред личната за секрети от носа, и двамата имат бактерия Моксарела по много, но и личната и Шекерова са на мнение да не се третират с нищо. Обяснението им е че няма никаква гаранция че след например 10 дни няма да хванат същата или друга бактерия. Ако им капа капки постоянно с АБ в един момент ще спрат да им действат. Не знаех че с АБ така става, но съм привърженик на това да се използват колкото е вазможно по-малко. В тая връзка питах за кварцовата лампа, дали няма да мога да ги умора с нея. Все пак смятам че средата трябва да е чиста, че на каката като й кихнат веднъж в детската и е готова.
А бронхиолитите си ги караме както си се карат - хрема, после лека кашлица, после лаеща, учестено дишане (стигали сме до 60 вдишвания на минута в будно състяние), Т около 38,5 , може и повече, кашлицата става по-влажна, но не е постоянна, в тия моменти той става много превъзбуден и постоянно бърбори нещо, хриповете се чуват от разстояние и т.н.
Нямали сме проблеми с наддаването. Всъщност, той изглежда доста добре сложен, дори като го видиш никога няма да кажеш че е вечно болен, докъто каката си има често сенки под очите.
Да питам какво означава "плацебо-ефект". Все си мисля че при повечето от нас проблема е в имунната система. Ако успеем да я излъжем, да не се разболява ще е върха на сладоледа. Има деца в групата на Кали, дето не се разболяват, а болни около тях колкото искаш. Много е важно според мен и каляването, ама как да ги калявам като ме е страх. Ей шубето е голям страх. Все се караме с мъжа ми на тая тема, ама как да ги пусна навън без шапки в тоя вятър? А има деца без шапки.

marychery Всичко което казваш го правя - няма килими, мокети, цветя, е прах има, ама който го е преборил да се обади. Голямата ходи на плуване от половин година, качихме я и на ски. Хареса и много, но ни одраха кожата де за 4 дни на Пампорово. Да можехме там да живеем целогодишно сигурно щеше да има ефект. Миналото лято и пролет 2 пъти ходихме на Велинград да дишат боровете. Каквото можем правим, ама не и не.

Общи условия

Активация на акаунт