Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 610
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София,
Мини моят съвет е да не се отказваш Peace, откъде да знаеш, може пък този път и по висок процент да ви дадат, пробвай и не се настройвай негативно, ще успеете! Peace

# 631
  • Страната на чудесата
Това време провокира и при Цвети кашлица нощем-около час-два след като заспи и протича носа, просто я чувам как преглъща, запичва да кашля и ме държи нащрек около половин-един час, после си заспива спокойно без никаква кашлица.Правя инхалации, но просто всички тези цъфтящи тревички и листенца водят до това Crossing Arms А по-назад някой писа за пулмекс, Цвета е така, но от Хустагил-като я намажа и се скъсва да кашля цялата нощ, и аз го пробвах-и аз съм така.Явно не на всички действа добре Tired
Бъдете здрави всички Hug, на именниците утре-да им е здраво името и само с добро да го споменават! Аз няма да имам достъп до нет най-вероятно, затова от рано да си кажа Grinning

# 632
Лъки, и при Владо времето провокира кашлиця (предимно влажна е, стискам зъби, дано да не стане ана пристъп). Аз вече съм в депресия от това време, много ми е потискащо... и с този вятър леден, постоянно се притеснявам...  Sad

С тези неща с екстрактите и с билковите съставки наистина тряба да се внимава, защото миришат. На Владо тези неща добре му действат - и Пулмекс, и Хустагил, но явно няма проблем с евкалипта (на него мирише най-вече от тези препарати, а в Пулмекса има и камфор, а в Хустагила - лавандула). Внимавайте с неща, които ги съдържат тогава!   bouquet

# 633
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз сега да споделя нещичко с това време.
Вчера взимам Никола от яслата и лелката ми вика днес много кашля и има обилна течна хрема. /ходи на ясла в София/  Викам ОК ще се оправяме вкъщи. Аз хремата и кашлицата наистина ги видях. Прибираме си се на Железница и никакъв помен от хрема и кашлица, дори и през ноща спа си спокойно детето. Естествено решавам, че ще посети и днес яслата. Както се вика както преминахме околовръстното и влязохме в Сф и се почна една луда кашлица #Crazy Ще ми обясните ли според вас какво е това чудо?

# 634
ninanb, да не би да е свързано просто с градината - ако има някакъв препарат там, който го дразни, това може да го провокира. Въпреки че чак така магически да изчезне хремата, ми е много странно. Кашлицата - да, но с хремата е по-трудно...

# 635
Ох, момичета, да се оплача, ние сме със спазъм Shocked. Направо вчера ми пролаша като ми каза лекарката - рожден ден имах, всичкото ми настроение се скапа. Сега ни изписа вентолин на сироп, защото от инхалациите (не само с вентолин, а и дори само с физиологичен разтвор) почва една ларингиална кашлица... ужас (май струята от инхалатора му дразни ларинкса). Каза ни, че спазъмът бил много, много лек и най-вероятно е резултат от вируса и от времето и можело и дори без сироп да минем, но да го пием до понеделник и тогава пак на преглед. Тези разяснения бяха по повод моите философствания дали не е по-добре инхалации, че той обикновено се оправя от 1-2 инхалации и пак да го водим да го чуят някъде. И сега пием сиропа и ми е мъка #Crazy - не знам как е спазъмът, дали ще му подейства тоя сироп...
Като го слушам с ухо до гърдите от време навреме чувам нещо като леко скърцане - така ли се чува спазъм #Crazy?

# 636
Като го слушам с ухо до гърдите от време навреме чувам нещо като леко скърцане - така ли се чува спазъм #Crazy?
при нас първо почва леко "фиукане" леко на края на издишването, ако е лек и не се задълбочи това е  Hug ако се усложни се чува по време на издишването, по сериозните се чуват като акордеон направо, ако има храчки се чува и хъркане  Confused нашия последен спазъм беше така, както казваш, дано помогне сиропа  Hug

# 637
  • Страната на чудесата
Аз на слух не мога да се доверя че свирка, защото при Цвета просвирването също го има понякога, а като я заведа на лекар и сложат слушалката като я накарат да се изкашля и след това установяват, че дробовете са чисти.Така, че лично аз не мога да преценя кога свирка, кога има храчка в трахеята и тя издава този звук, затова гледам да не се шашкам излишно.
Да ви питам като "професионалисти" Tired-чували ли сте за прилагане на барокамера при астма? А удачно ли е при деца? Имам предложение да се възползвам и сега тепърва почвам да проучвам въпроса, но в общи линии става дума за отваряне на бронхите в барокамера.Ще съм благодарна за всички мнения  bouquet

# 638
чували ли сте за прилагане на барокамера при астма? А удачно ли е при деца? Имам предложение да се възползвам и сега тепърва почвам да проучвам въпроса, но в общи линии става дума за отваряне на бронхите в барокамера.Ще съм благодарна за всички мнения  bouquet

Брей, за първи път чувам. Зная, че се ползва за тестване на издържливостта на дробовете при военни и пр., но за "отваряне" на бронхите за първи път чувам.

Vesela_82, това, което пишеш, ми се вижда странно. Хем е спазъм, хем кашля повече от вентолина. Такова нещо се получава, когато няма спазъм, а трахеит човек, ама той пък няма температура, такива неща... Понякога сиропът трябва да влезе в употреба. Не се притеснявай, от един цикъл нищо няма да му стане!  Hug

# 639
  • Страната на чудесата
Ние зимата бяхме със бронхо и ларингоспазъм, тогава изписаха Вентолин сироп thumbsup
Герганди, и аз за първи път чух, но от военномедицинска болница от капацитет, така че нямам основание да се съмнявам.Като разбера повече ще пиша(не се съмнявате, нали Laughing)

# 640
Много благодаря за отговорите Hug. Ами ясно е - нищо не разбирам, така че спирам да преследвам детето и го оставям да си пие сиропа, а пък дано не се влоши. Това, което чувам, явно не е спазъм - чувам точно скърцане, не свиркане - като на врата, например (срам ме е от себе си Blush, ама слушалки взех..), но след 5-10 секунди като преглътне няколко пъти и скърцането изчезва...

# 641
здравейте Hug
записвам се да следя темата. ще избирам полмолог да водя малката следващата седмица, че нещо ме притеснява. вече 1 месец е с кашлица- суха. личната лек. все казва че нищо и няма и да си пием капките- ксизал. но аз се прителнявам , а и зимата прави 2 пъти брохно спазми и затова искам да се консултирам и със специалист.
Ходили сме на прегледи при д-р. Краева (МЦ на красно село)и тя ни потвърди спазмите. някой може ли да каже мнение за нея?
приемам съвети? чуда се дали да не ги спра капките ксизал? Rolling Eyes

# 642
kika_86, привет! Не го спирай Ксизала засега. После, ако трябва някакво изследване, ще го спреш, но в момента времето е ужасно, а и всичко се разлиства.

# 643
Здравейте, въпроса ми е към всички вас които редовно ходите в Сандански...... Имаме резервация за 16 май, хотел Панорама, но съм с две малки деца - 6 год. едното, а другото - 5 месеца бебок, и имам претеснения относно времето. Ясно е че няма как да се предвиди дали ще бъде дъждовно, но ако все пак се случи така - дали има нещо което би направило престоя ни там по-поносим??? Или да не рискувам и да отменя за по-късна дата? Какво бихте ме посъветвали, като планираме 10 дневен престой? При това лошо време напоследък имам сериозни опасения че водата във външния басейн няма да се е стоплила.... newsm78 А ние разчитахме основно на това забавление...

# 644
  • София,
Привет
bebo ами честно да ти кажа в Сандански си е все едно друга България. Там времето винаги е различно и много по топло Peace. Ние последния път като тръгвахме оттам - а това беше през април - още в началото 6-7 тръгнахме от там на 30 гр. температура на слънце Peace, а тук вСофия беше едва 19 и силен вятър и дъжд Peace. Така че там ще е доста по топло, а и да вали едва ли ще е през целия ден - там е като на морето бързо се оправя времето Peace. И друго водата в басейните е минерална, а там градусите на минералната вода са 76, така че едва ли ще е нужно да чакате водата да се стопля, по скоро да се изстудява.  Wink Не се притеснявай - приятан почивка ви желая, по добре не отменяй засега резервацията, още повече че едва ли ще успееш за към края на май, защото тогава има много празници, започват баловете и едва ли ще има места, а пък в началото на юни там вече си става много жега Peace.

Общи условия

Активация на акаунт