Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 616
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, моето момче е с ТЕЛК вече 6 години и в болница е лежал за махане на сливици и за мигрена, но никога за асматичен пристъп, бронхит или пневмония. Като се има в предвид че сливиците не влияят върху решението и не ги интересува комисията, значи в болница не се брои че е лежал. Преосвидетелстван е вече 2 пъти, и от комисията последният път ми казаха, да си събирам пак епикризите за следващо явяване. Дай боже така да върви добре, мисля повече да не се явяваме с него. Иначе документи се носят само от периода след освидетелстването. а не всички. Старите епикризи вече сте ги подавали, те ги пазят в досието на детето.  Много добре знаят къде е лежало и мисля че си преглеждат документите предварително, защото когато сега се явявахме, веднага ме попитаха какво става с артрита на детето. Аз и обясних че от 2г е добре и няма прояви.
Съберете цялата нова документация. Аз в това отношение  много харесвам Токуда. Колкото пъти съм отишла, толкова амбулаторни листа имам. Всеки от тях е от значение - нещо което личните лекари не пукат, и съответно, ако детето е било със спазъм а личният лекар не е пуснал лист,  няма как да докажете с колко спазъма е било детето. И момичета, документите за преосвидетелстване пускайте поне един месец по рано, от датата на изтичане на ТЕЛК решението.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 23:43 от marychery

# 616
И още нещо да попитам. Понеже последните няколко пъти като сме ходили при Куфарджиева тя ни е приемала без час и съответно не е издавала амбулаторен лист, но все е писала на разни листове на ръка, това дали ще го признаят на ТЕЛК-а?

# 617
Незная, Зависи , нашият УНГ все си пише на отделни лисчета, номерира си ги , слага си им дати. Ако има подпис и дата ще ги приемат.

# 618
Незная, Зависи , нашият УНГ все си пише на отделни лисчета, номерира си ги , слага си им дати. Ако има подпис и дата ще ги приемат.
Мерси   bouquet

# 619
Нашата ДЕЛК беше днес,дадоха ни 56%,бяха учтиви,притесненията ми бяха напразно.Сега обаче ни казаха след 14 дни ще изпратят решенията по местоживеене до съответните Социални служби,какво правим ние от тук нататък?Какво ни се полага освен двойни детски?

# 620
Абени, получавате двойни детски, пари по чл 8, мисля че са около 160 лв, плюс след изготвяне на социална оценка,( за която трябва да подадеш молба да бъде изготвена, )още по преценка на социалните пари за транспорт, лекартсва, право на балнеолечение за детето за което ще ти върнат част от сумата или цялата сума, зависи къде ще го водите. Общо взето това е една помощ за детето, като се има в предвид колко пари се изсипват за лекарства и  лекари. Поне аз като си сметна на месец колко дава - обикновено не падам под 150 - 200 лв. Ние имаме помощ от гледна точна на допълнителното здравно осигуряване, което обаче пак си е разход за месеца, защото там също ежемесечно се внася определена сума.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 09:40 от marychery

# 621
Нашата ДЕЛК беше днес,дадоха ни 56%,бяха учтиви,притесненията ми бяха напразно.Сега обаче ни казаха след 14 дни ще изпратят решенията по местоживеене до съответните Социални служби,какво правим ние от тук нататък?Какво ни се полага освен двойни детски?
Здравей,трябва да изчакаш законно установения срок от 14 дни за обжалване и след като ти поставят мокрия печат,правиш 5 копия.Едно от тях задължително в детската градина(попълваш и молба там)за да ти отпадне таксата.Едно в Социални грижи за двойни детски(70 лв).Едно в Интеграцията за процент от МРЗ(168 лв),също там за отпускане на средства за лекарства и евентуално транспорт(при нас 30лв.)Полага ти се веднъж в година да представиш фактура от почивка.Няма значение от нейната стойност,те ти осребряват 195лв.(не трябва да ползваш никакви клинични пътеки,трябва на свободни начала).Поздрави,Петя

# 622
Условието за 14-дневния срок е отпаднало. Документи в социалните подадох на следващия ден след издаването на решението.

# 623
Здравейте,имам един проблем и ще се радвам да ми помогнете.2009г.д-р Иванова от III гр.б-ца София ни диспансеризира с астма и почнахме на Сингулер.След три месеца се чухме по телефона и тъй като детето Виктор беше добре,отидох на следващия ден да си взема листа от прегледа.До тук добре,но следващите два прегледа по необясними причини и леко безхаберие от моя страна ги пропуснахме.До м.10.2010 какво ли непреживяхме,имах чувството че съм безсилна в борбата с вируси,инхалации и ....всички в тази тема знаем.На 30.11.2010 ни дадоха ТЕЛК 50% за три години.Казаха ни,да намерим доктор да ни диспансеризира и да следи състоянието на детето.След като взех направление от личната,отидохме пак при Иванова,но тя ми отговори че сме дедиспаризирани и неможе отново да се водиме при нея.Върнах направлението на ЛЛ ,защото изтичаше срока и сега въпроса ми е :след като взема ново къде да отида.Живея във Волуяк и бих искала да е някъде по наблизо.Този път ще си спазвам тримесечните прегледи.Моля да ме насочите.Ама,че дълго стана.Дъждовни поздрави на всички майки,които ни помагат,Петя.

# 624
Tini, не бях чела темата доста време, но сега като стигнах до твоя пост, пиша, за да кажа, че сина ми, който е с астматичен статус, направи единствения си ларингит през нощта след намазване вечерта с Пулмекс бебе. Оттогава не смея да му дам даже да помирише.

...
Снощи бебока ми кашля усилено от 2 до 3 часа през нощта.  Sad Дали може да е било от крема Пулмекс бебе, с който го намазах преди лягане по предписание на лекарката? При всички слуаи повече няма да го мажа с него, ужасно беше.  Cry
...

# 625
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте момичета от бивша служителка на Иларион Макариополски разбрах, че са ми пратили писмото за ТЕЛК още преди 2седмици, но не съм го получила. Праща ме към Веслец 55, за да си го взема от там. Искам обаче да звънна първо, а да не обикалям, че нямам много време. Дали някой има някакъв телефон?

# 626
  • софия
Здравейте момичета от бивша служителка на Иларион Макариополски разбрах, че са ми пратили писмото за ТЕЛК още преди 2седмици, но не съм го получила. Праща ме към Веслец 55, за да си го взема от там. Искам обаче да звънна първо, а да не обикалям, че нямам много време. Дали някой има някакъв телефон?
На Веслец тел.8326155

# 627
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успях да се справя на ТЕЛК сме на 24юни, а писмото още не са го пратили.
Благодаря ти gabelas17!   bouquet

# 628
Здравейте
имам следната молба въпрос. Искам да купя инхалатор, тъй като често страдаме от хреми а сега по велик ден направихме и остър ларингит
спряла съм се на следните модели, моля за мнение кой е по-добрият вариант :
http://www.kbs-omron.com/inhal_pr.htm?TID=1&MID=78&ART=1 … mp;SID=1&LG=2
   Omron Com Air C 28
http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … 79~p-1573625.html
Инхалатор - небулайзер (ултра тих) Chicco 6179
http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … 01~p-1497304.html
ще съм ви благодарна за съвет
и също този на чико ,дали наистина е тих Simple Smile

# 629
за чикото- тих тих, колко да е тих
определено е по-тих от този в кабинета на пулмолога
аз лично съм доволна, купихме го отдавна, ползваме го активно от 2 години, няма проблем  Tired
аз май мисля да не подавам ТЕЛК, изтича юли- което означава, че другият месец трябва да подам да минем отново, защото при обжалването го намалиха на една година
обаче Стефания за моя огромна радост е направила един спазъм и въднъж остър бронхит от периода от обжалването до сега, едва ли за тези състояния ще и дадат процент по-висок от 30, дори може и да го намалят
за съжаление се прояви дерматита, но не мисля че ще допринесе за по-висок процент  Tired
така, че си мисля, че ще е абсолютно неоправдано и по-скоро ще ми донесе негативни емоции едно ново явяване  Tired

Общи условия

Активация на акаунт