Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 623
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Когато Мария беше бебе, слагахме ДТК. При нас първите проблеми се отключиха с второто ДТК - на 3м възраст. От тогава започна да кашля, на 1,5г вече беше с диагноза астма. На 6г с реимунизацията Тетраксим се поду коляното. Тя беше и с реактивен артрит който се обостри тогава.
бг мама, може би децата с проблем са по чувствителни, а може би това са периоди за всички деца. Ние също сме мнавали през различни периоди - Минко ми беше хиперактивен, направо неконтролируем на моменти. Днес се разхождах с него и си говорихме и се смяхме на тези минали моменти. Сега е едно разумно голямо момче което много ми помага, много е мил и любвеобвилен. Обожава брат си, трепери да не се случи нещо на сестра му. А беше като тазманийски дявол, казвам ти имаше един период в който бях се побъркала с него. Мария - тя пък беше много чувствителна и ранима. Минахме през периодите - не искам да порастна, за да не остарея, не искам да умираш, обичаш ли ме като все съм болна....Тя имаше и урологичен проблем, но и нощем се напикаваше до миналата година. Доктора ни смята че освен проблема който той разреши оперативно, има и психологически фактор. Така че децата са различни, много нежни особено когато имат проблем. Просто трябва време, много да обясняваш и да чувства любовта ти.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 19:26 от marychery

# 286
Меричери,много те моля кажи нещо повече за урологичния ви проблем.Аз имам същия,а малката е вече на 6 години.За мой сголям срам буквално до преди дни и слагах памперс гащи,моля ви не ме упреквайте.Сега от около 10 дни спи с гащи,но с найлон на матрака и ставам по 1 или 2 пъти през нощта за да я вдигам да чишка,ако не я вдигна се начишква.Водихме я на уролог,казаха че бъбречетата и са здрави,но не издържа суха цяла нощ без моя помощ.За нея това е голям психологически проблем,притеснява се че ако заспи на обед в градината,ще се начишка и децата ще и се подиграват,за това и не спря да спи на обед от много малка.Ако си запозната с този проблем,моля те отговори ми,ако искаш и на лични.Тя също е много чувствително и лесно ранимо дете,не понася грубости и ги преживява прекалено лично,надявам се с възрастта това да се промени.

# 287
И да се похваля,днес бяхме на преглед при алерголожката,отново отхвърли диагнозата астма.Много,ама много съм щастлива.Имаме алергичен ринит,който продължаваме да лекуваме,ще продължим обаче и фликсотида до юни като постепенно го намалим и ще го спрем тогава,каза наесен ако се наложи тогава ще го включим отново иначе тенденцията е да го махнем.

# 288
Здравейте!
Днес мина и контролния преглед на Бори!Много добре каза доктора,засега всичко си е наред!И след 10 дни ни чака отново на преглед!Заведох го в зоопрака след прегледа,беше много приятно,разхождахме се дълго и си говорехме с момчето ми!Прибрахме се капнали от умора,но доволни о много гладни.Хихихи хапва си добре ,но по-малко и начесто!Дано съвсем скоро да ми абсолютно здрав!
Желая на всички деца да се подобряват много бързо и да не тревожат милите си майки!
Поясних си въпроса с даването на "сингулер"-а до 01.06 и през лятото тримесечна почивка, а от 01.09 ще го давам отново!
mamа na ronu, на Бори вчера му извадиха третата сливица и парацентеза на ушите(задържаше течности от честите болести,които го тормозеха).
Лека вечер!утре пак ще ходим до "токуда" за болничния, че утре официално ни изписват!

# 289
  • София - Младост 1А

Някой друг от вас да свърза началото на проблемите при детето му с ваксина? Thinking

И при нас Да. Само, че не съвсем ваксина, ами Бранховаксом. Още с първия прием направи страхотен спазъм и се почна с бухането.

tini-mini според мен отидете на Сандански. Аз не мисля, че ще навреди.

bebo* аз мисля през май да ходим на Сандански. По вероятно в края – по празниците около 24 май. Още не съм резервирала никъде, а и не съм гледала. Зависи дали ще сме сами или с приятели. Те са с малко бебе и им трябва апартамен с кухня. Така че ми предстои да се ослушвам. До сега сме ходили само на хотел. В санаториума сме ходили само на преглед.
По спомен хотелите с басейн в Сандански са:
Панорама - външен
Интерхотел Сандански - вътрешен и външен
Свети Никола - вътрешен
Тайм-аут - вътрешен
Медите СПА - външен
Парк хотел Пирин - вътрешен

bg_mama имаш си прекрасно детенце. Малко по-различно, малко по-нежно и чувствително, но прекрасно и съвсем нормално. Лека, полека, бавничко и спокойно ще намери своето местенце сред другите. Да може да има и трудности, но ще ги премине и ще знае, че може да се справи.

# 290
bg_mama
Нашите деца наистина са малки възрастни. Връстници те им, не са им достатъчни.
От Вторник водя Ронката на градина до обяд, за да поиграе с децата. След първия ден беше много щастлива. След втория ден ми каза, че децата я бутат. Едно дете така я е бутнало, че си е ударила главата в шкафа. Госпожата е видяла и се скарала но детето. Но Ронка ми казва, мамо много ме боли главата не мога да спя. Видимо няма нищо, но тя не е свикнала на такова отношение и сигурно и е неприятно чувството от цицината. Днес вече не и харесваше, децата не си играели с нея, а гледали детско. Тя не искала да гледа детско. Тя прости си е взела дозата детски за много време на пред  Grinning Но не си е взела дозата игра с децата,  Confused
Във Вторник ще имат тържество. За трите дни градина е научила стихче. Така се вълнува, че ще бъде пеперуда.
За последно беше на градина средата на Ноември,
Според госпожите от градината, в сравнение с връстници те си е около година напред. Но не съм сигурна, че това е много добре за детето.
Днес ми вика - мамо госпожите днес не си говориха с мен.

# 291
От моя син са много доволни в градината.
Мен пък ме притеснява факта че когато го ударят,не реагира,дори не се оплаква на госпожата или у дома.Просто си идва насинен,и се прави на разсеян като го попитам,Единия път се върна син до окото,слепоочието синъо.Питах го,а той за 10 мин ми разказа 4 различни версии Shocked.И моя син лесно си научи стихчето за 8-ми март,но дори неповдигна глава да ме потърси когато го казваше,а после отказа да го каже ина бабите,все вика престанете да ме засрамвате. newsm78
Ама не го е срам като види някоя по-разголена жена по тв,не пропуска да отбележи какво й се вижда,и очите му стават като копчета Laughing

Към майчето с дететнцето което се напишква.
Аз съм се напикавала до 5-ти клас,сестра ми е три години по-фоляма и се е напикавала до 8-ми клас.Няма връзка с вашия случай,но аз съм спряла дни след като е спряла и тя.Бях толкова голяма,че мога да кажа дори какво сънувах когато се напикавах в леглото. Embarassed.Водили са ни къде ли не,невролози,бабешки неща са ни правили,и всичко за тях времена.Не мога да си представя какъв ад е било за майка ми,всеки ден да пере чаршафи изавивки и пижами,и всичко на 2 деца.Айде сега сети се имала ли е пералня.Ако лекарите са ви казали че няма здравословна причина,не се тревожи,ще спре.Племенника ми също се напикаваше до 5-6-ти клас,изобщо да не ти пука че й слагаш памперс.пази само детето от другите деца,че чуят ли нещо,те са първосигнални ипонякога жестоки,те там голяма беля може да стане.Много мога да ти пиша за тия проблеми от детството си.Майка ми еказвала как сме крещяли от радост ако някоя се събуди суха Embarassed.

# 292
Привет!
Може и да е случайност,но на Бори след третия прием на "пентаксим" се обостри състоянието му.От тогава му беше поставена и диагнозата"атопичен дерматит"-АБКМ!

А в болницата в стаята имаше момиченце почти на 3 годинки,нея я оперираха първа ,т.е. малко преди момчето ми.При нея проблемите които си има са в резултат на ваксините.Първо се започнало с гърчове,след това мозъчни кисти,последвал и инсулт...Майката ми разказа всичко това докато седяхме и чакахме да излезат от упойките децата със сълзи в очите.Дори и казали че детето и може да остане бавно развиващо се.Правили и Ядрено-магнитен резунанс...Ох Боже,думи нямам !
Защо ни тровят децата!?

# 293
boril
Какви са симптомите на "атопичен дерматит"-АБКМ?
Чртох в нета, но нещо не ми се изясни  newsm78
От както бяхме последния път Декември в болницата с Ронката, ми прави впечатление, че бузките и все са сухи и се лющат. А устничките и се пукат много лесно, но тя все ги облизва. Аз я мажа с вазален. Но бабите, като пропуснат да я намажат се оплаква, че не и добре.
Иначе всеки ден я разглеждам, няма проблеми на други места по тялото.
Та са чудех  newsm78 това дали е симптон, или е просто от сухия въздух?

# 294
  • София
boril

Моят малък син е с Атопичен Дерматит от раждането и все още...Сърби ги по гънките - вътрешната страна на лактите, по краката, корема, гърба. ако не е намазан със специален крем се разчесва до кръв. Кожата на пипане е много суха, грапава.

# 295
  • София
boril

Mama na Rony, АБКМ няма връзка с атопичния дерматит. Това е алергия към белтъка на кравето мляко. Моят син имаше такава до 1год. и 3 мес. При него симптомите не се изразяваха с кожни проблеми.

# 296
Благодаря за отговорите относно ваксините!   bouquet
Хотел Медите в Сандански е с вътрешен и външен минерални басейни.  Peace
Снощи бебока ми кашля усилено от 2 до 3 часа през нощта.  Sad Дали може да е било от крема Пулмекс бебе, с който го намазах преди лягане по предписание на лекарката? При всички слуаи повече няма да го мажа с него, ужасно беше.  Cry
Другото, което ни предписа е дежурния Вентолин и капки Зиртек. Някакви отзиви имате ли за тези капки?

# 297
  • София,
Привет -
Борил радвам се за положителните резултати от операцията и дано повече да нямате никакви проблеми!
За връзката с ваксините и аз имам някакви съмнения, че от Пентаксимите и на нас ни се обостриха асматичните симптоми и пристъпи  Tired, единствено съм доволна от ваксината Превенар - преди да я сложим за година и половина детето изкара пет пневмонии, за пристъпите нямам точна бройка - но се е случвало и по четири- пет в месец да прави Peace

tini-mini възможно е от тоя крем да кашля детето - моята също ми е правила страшни пристъпи от него, а също и от билковите сиропи за кашлица - Проспан, Мукоплант, от Хустагила също - леле побърквала съм се, давам сиропа, а детето направо се скъсва да кашля, неможе нито да яде, нито да спи - държала съм я права по цели нощи - удавяше се от кашлица и от напъването повръщаше - виж с Мукосолвана е друго и Вентолина - но на инхалации - не го давай през устата - особено на толкова малко бебче! Peace Зиртека си е противоалергично, пише че не се дава под годинка на листовката - даже май под две годинки - но не съм сигурна - за Ксизала съм сто процента сигурна, че не се дава на деца под две години, а Зиртека май го даваха и на по малки - ние също го пиехме от много малки - от осем месеца. Peace
Сега и давам предимно - Кларитин или ериус - най съм довона от тях, и тази зима си изкарахме на противоалергично, а се надявах да минем и без , но уви. Но пък поне е добре детето, ще го давам до края на май и после лятото пак ще почиваме -  Peace
П.П. и моята сага с хремата продължава и с болката в областта на гърдите - бронхите, задлъстват се от секрета явно и немога да дишам Tired.

# 298
Направо настръхвам като чета за ваксините - на малката в понеделник й предстои противохепатитната (тази, която е за 6-месечни), а имаме и още един прием пентаксим и синфлорикс едновременно. Пием зиртек всеки път, защото след първия пентаксим и синфлорикс рева 1ч. без да спира, ама и последния път след двете боцкания 2 дни не искаше да си свие крачетата.
С пулмекс бебе съм мазала баткото веднъж и през нощта след това му изчезна гласът. Той принципно е склонен към ларингит - 2 пъти са му били метилпреднизолон и двата пъти беше заради ларингитна кашлица и повръщания - точно така, както Семирамида описва за билковите сиропи за кашлица.
Иначе ние в момента сме в Чифлика - бяхме запазили една нощувка, но вече 3-ти ден сме тук - дребните са по-добри от очакваното, плуват като риби, много се изморяват и не ни влудяват чак толкова...

# 299
  • Варна
Семирамида,
трябва ли да са приключили всички ваксинации (нашите са разбити на дт и полио; тримовакса е под голям въпрос), за да се сложи Превенар? Много доволни има - пациенти, и лекари.

Момичета, ваксините НЕ са задължителни, може да ги отказвате, всичките. Директорите на детските градини НЯМАТ право да изискват ваксинации, имат право да искат само имунизационния статус, училищата също. Не спазват това, но така е по закон.
Ясно ми е, че дългогодишното масово ваксиниране е помогнало за изчезването на много болести, не съм против ваксинациите, а само против неадекватните ваксини. И друго са споделяли лекари - от началото на масовото използване на Пентаксим у нас, децата с остри и хронични алергични прояви рязко са се увеличили. За бебета става дума, защото по-рано астматичният статус масово се е отключвал към 2-3, 4 години, когато детето започне да посещава ясла/градина.

Общи условия

Активация на акаунт