Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 633
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Младост 1А
Привет от нас,

Поздравления на малкия Борил за мъжкото държание! Да бягат всички болести далеч от него.

Бяхме на преглед, тъй като Пешко не се подобрява. Направиха му снимка на главата и се оказа, че има възпаление на синусите и полипи. Почваме ново лечение и надявам се да стопираме нещата, за да не стане хроничен синузит.
Аз от днес съм на антибиотик, мъж ми и той се разболява... картинката е просто прекрасна. Този вирус ни разказа играта....

# 271
Ех, Дрина, и Пешо и той ката Владо - кога му се образуваха синусите, кога разви синузит!!!!!!  Sad Sad Успех и на трима ви! Пусти болести!

# 272
  • София - Младост 1А
Ех, Дрина, и Пешо и той ката Владо - кога му се образуваха синусите, кога разви синузит!!!!!!  Sad Sad Успех и на трима ви! Пусти болести!

а де... на снимката пише, че фронталния синус не му е доразвит още... от къде пък и това дойде. Не стигат алергиите, дерматита и астмата, а сега и това...

# 273
Здравейте!
Приеха ни в 8,00 ч днес.В 10,00 ч го взеха по пижама и в 10,30 ч ни го върнаха.Всичко мина успешно и Борил вече е добре!Кофти беше само излизането му от упойка...но и това мина.Пи вода към 13,00 ч и в 14,00 ч вече си хапна данониното,което си бяхме купили още вчера и за което постоянно повтаряше,че  си иска.Сега рисува с водни бои и е щастлив!!!
Утре сме на преглед и за болничен!И се надявам до събота да кара ново колело,защото това ще получи като подарък за мъжкото си държане днес!
Лека вечер!

Браво на Борил ! Само така   bouquet 
Аз нещо май съм изпуснала  Embarassed
Каква манипулация са му извършили?

# 274
Леле Drina , бързо оздравяване на всики.

# 275
Дринка, бързо оздравяване на всички ви!
Аз за Пепи просто нямам думи, дано това мине бързо и да намерите правилното лечение, аман от болести!  Hug Hug

Браво на Борил, само здраве и  за вас!!!!!!! И за всички дечица !!!!

Ние днес ще вземем от аптеката Бейби халера и Фликсотида и от утре почваме да "дишаме", дано има ефект  Praynig гоолям подарък за Рд-то ще му направим, няма що  Whistling.

# 276

а де... на снимката пише, че фронталния синус не му е доразвит още... от къде пък и това дойде. Не стигат алергиите, дерматита и астмата, а сега и това...

Много е тъпо! Буквално "тъпо". И при Владо същата работа, и сега всяка година поне веднъж се получава, въпреки че се води все остър, не хроничен. Дано при вас просто да се разкара веднъж за винаги и да не мислиш и това!

# 277
Ох че много сте изписали,ама иаз не съм влизала 2 дни.Поста ми пак ще е малко по-голям.
Да Алекс правеше чести пристъпи,стигали сме до 3 на седмица.Три пъти го водих на гости в Банско,и сме разредили пристъпите на по 2-3 най-много в годината.Което си е постижение.Е сградината все още не ни се получава,но разреждането на пристъпите ми стига на тоя етап.
Моя син екато закован за мен,приказва прекалено много,и иска само да е в мен ида го милвам ицелувам.Определено не му липсва вниманието ми,по-скоро му липсва контакта с деца.
Преди година и нещо минахме през разговора "а неможе ли мамо да се оженя за теб,защото аз не познавам момиченца и нямам приятелки/приятели".
Липсата на котакт с деца,го накара да порастне прекалено бързо,и мисля че по-скоро там е проблема,но това аз немога да го променя.
Малкото пъти когато е ходил на градина,се сблъсква с неща от който няма как да го предпазя,защото е много наивен(това не ми се искаше да го пиша).Знаете как в началото ходят с играчки,и моя син така,но му се молят уж да си разменят,подарява ги,и после много тъжно плаче...
Определено ударих на камък с тоя малкия,говоря говоря,разбира ме,и отива и после пак сълзи.
Ще идем на психолог,зъболекар и при алерголожката във Варна.
Съжалявам не ми се пише повече,като минем през всички лекари,ще ви навестя да ви кажа какво е станало.
Благодаря на всички който ми писаха,имам нужда просто да споделям и да чета....  bouquet

# 278
  • София - Младост 1А
bg_mamma дечицата ни са различни и си имат своите страхове и вътрешни терзания.
Миналото лято Пепи се беше стресирал от нещо и получи тикове. Пищеше насън и не искаше да спи сам. Така и не разбрах от какво е.
А когато е нервен или притеснен си къса ноктите или кожичките на пръстите. Веднага щом забележа, че го прави, оставям всичко и сядаме да си поговорим. Той не се отпуска много, но всичко опитвам, за да го накарам да сподели.
Перода с "мамо аз ще се оженя за теб" сме го минали и ние. Но аз категорично му обясних, че това е невъзможно. Не оставям дори зрънце съмнение. Трябва да е наясно, че това няма как да се случи.
В детската и на него му е трудно, защото много отсъства. Все ми се жалва, че са го набили, че този или онзи вече не му е приятел. Не успява да научи всички стихчета и песнички и това го тормози. Чувства се по-слаб от останалите. Сядаме и спокойно говорим за всичко. Ще има време и за игри и за учени, а и приятели ще си намери.
Сега се вълнува от темата за умирането. Непрекъснато говори как и кога ще умрем, кой ще остарее, колко време ни остава.
Това са различни периоди, които преминават. При вас има нещо, което като установите какво е, ще се справите. Правилно си се насочила към психолог, запиши си всичко което ви се е случвало. Дори нещо да ти се струва маловажно, абе всичко е от значение.
Успех и пиши как са се развили нещата.

# 279
bg_mama, със сина ми подобна история... И днес включително (а вече стана на 7) плака, защото утре няма да го пусна в училището, защото ще има общо чистене и ме е страх. Той се разплака, каза, че иска при децата... а същевременно не разбира защо разни деца го тормозят без причина за разни неща, изчезват му моливи и т.н. Не се разстройвай! В съврвеменното общество "наивен" означава човек с добро сърце и незлоблив, който не очаква, че другият може да има лоши намерения, понеже съди по себе си, т.е. от доброта. За мое отвращение, това вече се възприема като лошо качество, но въпреки това не го потискам у сина ми. В един момент това ще им помогне, така вярвам!
Удари на камък, понеже детето не иска да повярва, че някой иска да бъде лош?! Не си ударила камък, а джакпота  Heart Eyes

Успех с лекарите и не се терзай!  Hug Hug

# 280
bg_mamma, дано намерите верния път за решаването на проблемите!  Hug
Drina, стискам палци с новото лечение да оздравее бързо детето и всички у вас!    Peace
Благодаря ти, че ме насочи към лекарката и ме посъветва да опитаме да ни приеме по-рано.   bouquet  Та и ние минахме на преглед днес, много съм доволна от прегледа.
Бебето има хрипове и бронхеолит, както вече за 3ти път се случва за последните 6 месеца. Sad
Относно причината - потвърди ми съмненията, че вероятно от 2-я Пентаксим е станал свръхчувствителен към вируси и после на всеки вирус реагира с бронхеолит. Sad Радвам се, че и мъжът ми беше с мен и чу всичко. Другата седмица ще ходим пак на преглед, дано се излекува от предписаните медикаменти.  Praynig
Някой друг от вас да свърза началото на проблемите при детето му с ваксина? Thinking
Личната изрази мнение, че трябва да пие Сингулар, но Куфарджиева засега не каза нищо такова. Ще разпитам подробно другия път за това и дали да купувам инхалатор, дали овлажнител за въздуха, какво друго да правя.
Относно почивка в Сандански - каза, че малките бебета по-добре да си стоят в домашна среда, но ние вече резервирахме хотел в Сандански през април.  Crazy Дано не е грешка.  Confused
Темата и съветите ви са ми много полезни, за което ви благодаря!  Hug

# 281
  • Варна

Някой друг от вас да свърза началото на проблемите при детето му с ваксина? Thinking

Да. Идентична картинка на това, което описваш+други проблеми. Започна след 1-я Пентаксим. Ваксината е прекалено силна, натоварваща бебешкия организъм, валентностите и са множко. Не само аз считам, че отприщва реакции у податливите организми. Заменете Пентаксима с по-нисковалентни ваксини, макар, че приемите ще са повече. Ако детето продължи с бронхопроблемите, ваксинирайте без коклюш елемент. Добре е ваксинациите да се обсъдят с наблюдаващия пулмолог/алерголог, ако се налага, ще се отложат.
Сингулерът обикновено се изписва след годинка, най-рано. При толкова малки бебета и ести бронхиолити, бронхоспазми се назначава профилактика с фликсотид.
Да се оправи бързо бебчето!

bg_mamma, удрям на камък по твоя въпрос - не мога да намеря човек, който да има лични впеатления от психолог, работещ с деца.

# 282
[Някой друг от вас да свърза началото на проблемите при детето му с ваксина? Thinking

Да, при нас третия Пентаксим отключи алергията и болестите.
Всичките ваксини ги понасяхме много тежко с висока Т, повръщане и растройство по 3дни. След третия Пентаксим започна да реве по цяла нощ без причина до една година. Като започне от 2-3 до 6-7ч. По-нагоре писах.
Четвъртия прием го разбих на колкото позволява, но сега като я направиха задължителна, просто незнам. newsm78
Дори съм се обаждала на вносителите, писах им мейли обяснявах им още колко странични реакциии има извън листовката. Те ми казха да ги информирам, ако забележа нещо друго. А как се отразява това на децата, и че толкова малък организъм трябва да изгради анти тела против пет болести  Rolling Eyes изобщо не ги интересува!
Според мен тази ваксина трябва да бъде спряна. Няма как да се разбере кое дете ще понесе ваксината и кое не. И те я назначават от два месеца Rolling Eyes Аз съм съгласна на следващото ми дете да му правя отделни ваксини и да си му давам капките, но да не минавам по този път отново.
Ох, извинете ме, но темата е много пиперлива за мен.

# 283
Здравейте мами, от броени дни следя темата и мисля че ще ми бъдете много полезни  Hug
Имам батко на почти 6 год. ( навършваме ги през май) и бебче на почти 4 месеца  newsm07
Баткото е с бронхиална астма но не е имал пристъпи от година и половина, от както приема Сингулер. Фликсотид изобщо не сме ползвали. Като цяло е  лека форма.
Бебо направи остър ларингит преди месец. Таткото ни обаче е с астма, и за това превантивно ще направя всичко възможно да ги заведа двамата малчугани в Сандански. Не успях да намеря друга подходяща тема, в която да си задам въпросите. Моля ако има такава да ми препратите линк. Ако не, ще съм много благодарна да ми отговорите и тук.
Та по темата: някой от форума който ще ходи с дечица през април или май? В санаториума или в хотел? Проучих цените но тъй като никога не съм ходила не мога да преценя дали са високи за това, което се предлага.  А и бебо всъщност ще може да прави само инхалации, а ние и вкъщи си ги правим, така че не знам дали не е по-добър вариант да отседнем някъде с басейн, по възможност минерален  newsm78 А дори не знам дали в Сандански има такъв....
Ще съм благодарна на всяка сламка, която подадете  Hug

# 284
 Drina,gergandi ,искам ви им кажа че определно постовете ви ми бяха от полза.Осъзнавам че детето ми не е чумаво,и не е по-ралично от няколко по-различни за другите деца. Hug
Аз също не съм му давала никога повод да си мисли,че може да се ожени са мен,и сме говорили и ние ужасно много,въпреки че майка ми казва че е страшно рано за такива неща.Може би времената са други,бих казала след това което прочетох.
И аз говоря много с него,и дори сега за последното се опитвам да откопча много внимателно нещичко на което да отдам "самоизяждането"му.
Както казах ходим рядко на градина,и освен че незнам как да му обясня че има такива деца....как точно да ги разгранича в неговите очи?Да му кажа че са хитри,не е много правилно,че го лъжат  и това не искам ...наистина незнам как да му обясня.Първите 10 дни,казва мамо той обеща,ще видиш...Когато му забраних да ходи с играчка,пак плака...До преди 2 месеца,дори не искаше да стъпи вградината.Наистина незнам какво да му кажа,хем да ме разбере,хем да не го променя към лошо.Знам ли,може да прецени че така може да има повече неща...незнам и аз.
И нещо положително,"хванал" се е за една Маги,и заради нея иска да ходи поне 1 път седмично на градина Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт