Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 635
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Понеже съм готова да спра хапчетата,на своя глава,искам ако някои знае как се спират да ми пише.Личния ни лекар,не иска да ги спираме,защото се спират по схема и не е наясно каква е схемата.Каза в момента в които реша да ги спираме,отиваме на алерголог във Варна.
Искам да попитам и мамите от Варна,за специалист психолог,психиатър,някъде където сте ходили,и са ви помогнали адекватно,за какъвто ида било психически проблем.

Здравей bg_mama,
Аз не съм специалист, но според мен за вас най-добре е да се обърнете към хомеопат. Защото, ако се обърнете към психолог ще Ви даде силни лекарства и нещата не ми се вярва да се подобрят.
Хомеопатията много добре влияе върху на финните настройки на организма. А според мен точно те са се объркали. Смятам, че много би Ви помогнал, ако си намерите добър специалист. Той ще Ви посъветва, как от традиционното лечение да преминете на хомеопатия. Така ще избегнете страничните ефекти на традиционните лекарства и ще имаш поглед над детето без тях.
Другото в което съм убедена, че на детето му е необходимо много спокойствие и нежност.
Моето дете до едногодишна възраст плачеше по цяла нощ, без причина. Аз откачих. Не можех да спя. Изнервих се. Направо се съсипах, докато накрая не послушах една позната и не я заведох на хомеопат. След една седмица лечение детето започна да спи по цяла нощ. Неможех да повярвам, че е възможно. Детето започна да спи, но аз неможех, толкова бях изнервена и с объркана психика. Тогава и на мен ми даде едни гранулки, които и сега си ги взимам, като яхна метлата. 

Успех, дано бързо се оправят нещата!

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 09:16 от Mama na Rony

# 256
bg_mama, Сингулерът не се спира по схема. Спира се от раз. Друг е въпросът, че при тригодишен постоянен прием (нещо, което ми се струва прекалено, поне летата е било възможно да се спира...), спирането през март или април би било неуместно, доколкото това са месеци, обикновено трудни за астматици. Кой ви е изписал лекарството и кой специалист следи детето? Трябва с него да се консултираш, не с личния лекар, който явно не е особено наясно.
Това със сърцебиенето си е за специалист и наистина не ми е ясно как ще се причинява от сингулера, още повече че вероятно не е веднага след приема му или нещо такова, но ти си знаеш. Въпросът не е да спираш лекарството, а да идете при специалист, който да прецени дали би могло да е от него и да се преценят рисковете. Отделно, психическото натоварване, което явно дечко чувства.

Mama na Rony, не е точно така, както си описала. В България психолозите нямат разрешително изобщо да изписват лекарствени медикаменти, така че психолог освен индивидуална работа с детето и съвети към майката няма какво друго да направи. Аз с очите си съм виждала как психолог помага в тежък случай на страх при малко дете, само като обясни на родителите как да реагират.
Психиатрите са лекари и те изписват лекарства, но само в строго определени случаи, не ги раздават като бонбони, както се създава някакво масово впечатление.
За "фините настройки на организма" наистина е интересно да се говори, но, за съжаление, няма особени доказателства, че изобщо някой ги разбира, знае и т.н. По-скоро това е реторика, отколкото действителна възможност. Добре е да сме реалисти, когато става дума за сериозни неща.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 09:15 от gergandi

# 257
Mama na Rony, не е точно така, както си описала. В България психолозите нямат разрешително изобщо да изписват лекарствени медикаменти, така че психолог освен индивидуална работа с детето и съвети към майката няма какво друго да направи. Аз с очите си съм виждала как психолог помага в тежък случай на страх при малко дете, само като обясни на родителите как да реагират.
Психиатрите са лекари и те изписват лекарства, но само в строго определени случаи, не ги раздават като бонбони, както се създава някакво масово впечатление.
За "фините настройки на организма" наистина е интересно да се говори, но, за съжаление, няма особени доказателства, че изобщо някой ги разбира, знае и т.н. По-скоро това е реторика, отколкото действителна възможност. Добре е да сме реалисти, когато става дума за сериозни неща.
newsm78 Възможно е да съм сгрешила психолог с психиатър. Извинявам се за това! Но на моя приятелка на детето  /3г.6м./ в следствие на преживян стрес, от което беше започнало да заеква му бяха дали страшно силни лекарства.
С хомеопатия се оправи.
Не искам да влизам в спорове.
Споделям опит и изказвам моето мнение.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 09:30 от Mama na Rony

# 258
и да потвърдя и аз думите - че при правилно лечение и много пазене всичко се израства! Peace
Благодаря, дано е така и при нас  Praynig Тя ми наблегна на това, че "това не е оная астма"  Rolling Eyes

А дали трябва да се консултирам с друг лекар, например да отидем при д-р Куфарджиева или сега няма смисъл, а след 3 месеца  Thinking

Моля ви и за отзиви за Фликсотида  Hug

# 259
bg_mama и аз спрях Сингулера от раз. А отностно въпросите ти - и аз мисля че трябва да потърсиш специалист - психолог или психиатър. Но и пулмолог. Доколкото помня твоето дете правеше чести пристъпи. А що се отнася до зъбчето - идете на детски стоматолог. Да види какво е положението, трябва ли да се вади, има ли възпаление. Възможно е детето да е преживяло някакъв стрес. Децата трудно обясняват какво чувстват. Когато преди 2г почина свекър ми, моят син се държеше уж нормално, дори превъзбудено. Тичаше, играеше, крещеше. Но същевременно явно му се е отразило емоционално - започнаха да го болят гърдите и да се задушава, получи и ново възпаление а ставите, куца доста време. Така че емоциионалното състояние на децата е нещо сложно, и най добре е специалист да прецени как да постъпите.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 10:10 от marychery

# 260
  • Варна
Искам да попитам и мамите от Варна,за специалист психолог,психиатър,някъде където сте ходили,и са ви помогнали адекватно,за какъвто ида било психически проблем.

Не мога да помогна с такава информация, но консултацията е наложителна. И аз мисля, че не е в Сингулера причината. Ще разпитам за такъв специалист, обещавам. Чудя се и в коя тема може да се попита?
Къде водиш детето във Варна?

# 261
megan@ д-р Куфарджиева се пенсионира м. май, така че ако ще ходиш при нея ходете сега. Отзиви за Фликсотида - ние дълго време сме го пръскали, с горе долу добър контрол на астмата. Сега бебето ми е на 9м и то е на фликсотид вече 2 ри месец. Първият бронхиолит беше съпроводен с много тежък спазъм. Вторият го хванах още в деня в който се разкашля - овладяхме спзъма навреме. Сега последният спазъм според д-р Лисички е бил по-лек именно благодарение  на Фликсотида. И най вече спокойно, ние сме пример за израсване на астмата - големите ми деца вече са почти здрави, правят много рядко спазми. Мария направи един лек за една година и то при боледуването от гадният грип тази зима. Момичетата тук знаят че моята дъщеря години наред се водеше с тежка астма - правеше чести спзми, беше постоянно на фликсотид, сингулер, метилпреднизолон.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 10:11 от marychery

# 262
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Меги съжалявам, че ви виждам тук с Калоян!
Какво да ти кажа за флексотида - откакто Никола навърши 8м. започнаха почти постоянни бронхити, бронхиолити, спазми и не си спомням вече какво...До към 11м. беше почти изцяло на вентолин/за което няма да коментирам педиатъра/. По моя инициатива отидохме в децко белодробно в Александровска и вече година и 4м. сме на флексотид 2х2впръсквания. За този период има 4-5спазъма и то леки. Направихме опит да го намалим и направи отново страшен спазъм със спешно постъпване в болницата. От 5м. сме и на сингулер като от тогава допреди 2седмици не сме имали проблеми като си ходи на ясла и 2-3пъти е имал хрема и кашлица, но без спазъм.

# 263
  • София
Здравей Megan,

съжалявам да те видя тук, но разбирам как се чувстваш, защото и аз самата се присъединих към форума преди 4 месеца. Моята история е много сходна - баткото носи вируси, а малкият прави спазми от тях, като започнахме на 6 месеца. Спрях баткото от градина и ето макото човече 4 месеца е добре. (пу-пу!). Сега ще пускам баткото на градина и се надявам да сме добре! Praynig

Не мога да ти кажа нищо за Фликсотида, защото моето човече (на 1 г. и 3 месеца) е на Сингулар от 5 месеца.

Аз също чета тук редовно и се радвам за всяко детенце, което с възрастта намалява спазмите като честота и сила. И това ми дава надежда, че всичко ще е наред един ден. Simple Smile

# 264
Да попитам каква е разликата между бронхит и бронхеолит?На мен ми беше обяснено,че при малките деца бронхита се нарича бронхеолит т.е едно и също е.Така ли е наистина?Понеже чета, че се боледува и от двете та се замислих.

# 265
Бронхиолитът е възпаление на най-малките въздухоносни пътища в белия дроб наречени бронхиоли,водейки до тяхното стеснение вследствие на което силно се намалява достъпът на кислород до белодробните ацинуси (алвеоли)-местата където кислородът преминава от атмосферния въздух в кръвта.
Среща се предимно при деца до 2-годишна възраст (най-често във възрастта между 2 и 8 месеца).
...
Бронхитът е заболяване, при което се развива възпаление на част от въздухосносните пътища на белите дробове. Това е система от разклоняващи се тръбовидни органи - трахея, бронхи и бронхиоли, изграждащи така нареченото "бронхиално дърво", през които в процеса на дишане преминава въздушния поток.

Възпалението на "бронхиалното дърво" води до нарушаване на въздушния поток през него и затруднения в дишането.

Бронхитът най-често се свързва с увредата на големите въздухоносни пътища - трахея (т. нар "трахеобронхит"), големи и малки бронхи. При децата обаче, нерядко се засягат и по-малките - бронхиоли и терминални бронхиоли, което се означава като "бронхиолит" и се разглежда като отделно заболяване.
...

# 266
Здравейте!
Приеха ни в 8,00 ч днес.В 10,00 ч го взеха по пижама и в 10,30 ч ни го върнаха.Всичко мина успешно и Борил вече е добре!Кофти беше само излизането му от упойка...но и това мина.Пи вода към 13,00 ч и в 14,00 ч вече си хапна данониното,което си бяхме купили още вчера и за което постоянно повтаряше,че  си иска.Сега рисува с водни бои и е щастлив!!!
Утре сме на преглед и за болничен!И се надявам до събота да кара ново колело,защото това ще получи като подарък за мъжкото си държане днес!
Лека вечер!

# 267
  • софия
Браво на малкото мъжленце. Никакви болести повече!!

# 268
Браво Борил, да цункаш от нас малкият герой  remybussi и да е все здравичък от тук нататък.

# 269
  • София
Браво на малкия юнак! Заслужил си е колелото. Нека да бъде много, много здрав и да не тревожи мама!  Hands Thumbsup smile3501

Общи условия

Активация на акаунт