Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Страната на чудесата
Семирамида,  пусни на търсачка цинабсин листовка и ще  ти излезе, мисля че и профилактично може. Обаче, ако хремата ти е алергична и се обостря пролетно време и е по-скоро алергична, можеш да пробваш с по-добър ефект ринитал (пак е хомеопатичен и е композитен препарат) или луфа (също хомеопатичен, разбира се  Laughing)
Синузита е ужасно страдание, и моят се е обострил тези дни, чак ме боли окото и ухото от него ConfusedЯвно почват цъфтежите...

# 241
Семирамида,  пусни на търсачка цинабсин листовка и ще  ти излезе, мисля че и профилактично може. Обаче, ако хремата ти е алергична и се обостря пролетно време и е по-скоро алергична, можеш да пробваш с по-добър ефект ринитал (пак е хомеопатичен и е композитен препарат) или луфа (също хомеопатичен, разбира се  Laughing)
Синузита е ужасно страдание, и моят се е обострил тези дни, чак ме боли окото и ухото от него ConfusedЯвно почват цъфтежите...

И аз си мислех, че ме болеше ухото от синузита, но се оказа, че бях хванала стрептокока от малката. С хомеопатия се оправих.
Неможех да се оттърва от хрема, дискомфорт в носоглътката и ухото. Забележи на какъв период от време се проявява. Коките се размножават на 7-8 дни. Аз обикновено Събота Неделя се влошавах. Преди това пиех АБ по една седмица и тъкмо се оправя и пак на ново, докато се усетя.

# 242
Здравейте!
Можете ли да ме насочите къде да заведа бебето ми на пулмолог в близките дни, докато все още кашля и важи направлението.
Става въпрос за София. Някой в Окръжа болница? Моля за координати.
Предварително благодаря!   bouquet

# 243
  • София
Мамита, някоя от вас ходила ли е в тази комисия по имунопрофилактика?

Пулмоложката ни написа, че може да се ваксинира детето, но ваксината да няма коклюшен елемент и джипката ни насочи към тази комисия.
Ако някой има повече инфо, ще се радвам да сподели.

# 244
Привет!
Днес в "Токуда" при анестезиолога бяхме за 10 мин.После го заведох и при доктора,пак без час да ни погледне документите за утре,да го прегледа и той и да ни обясни утре къде и в колко часа да го чакаме.След болницата отидохме в парка с Борил и на пазар.Прибрахме се преди малко.
В добро настроение сме всички!И утре знам,че всичко ще мине бързо и успешно и това е най-важното.
В 7,30ч ще чакаме доктора и това е!Казаха,че още на обяд ще ни изпишат.Ще си взема болничен от там но може би само за 2 дни ..казаха днес!И после при джипи-то за още поне 7 дни...казаха поне 10 дни да седи в нас следоперативно.
Така че поне до 04,04 няма да го пускаме отново на детска градина.Аз тотално ще спра да работя май!
Това е от мен!Чао засега.

# 245
Здравейте!
Имам проблем със сина ми,и искам първо вас да попитам.Едно е какво ще ми каже лекар,друго е какво пише на листовката на синголера и съвсем друго,какво ще ми кажете от лични наблюдения и опит.
Понеже нещото което ме притеснява,като се замислих е от около 3 години(съвпада със започването на Синголера).Малко е дългичко,но ще разкажа.
Когато сина ми беше на 3 г,си разби устата.Счупи преден зъб,(който вече беше чупен на годинка,в момента в който проби),а съседен потъмня и почти година нито един зъболекар неможа да излъже сина ми да седне на зъболекарския стол.Когато еле успяха да го примамят,и пробиха зъбчето,текна гной и кръв.Със счупването спирам до тук.
По същото време започнахме да приема и сингулер.Приема го вече почти 3 г.Най-вероятно другата седмица ще го водя във Варна,и аз незнам точно къде.Психиатър,психолог,зъболекари....вече незнам къде се намирам.
Малко след сингулера и счупването на зъба,започна да си яде тениските,завивките.Като казвам яде,надъвкани са като от мишка,от пред на гърдите,това го правеше когато легне да спи или почива.След това мина на гризане на играчки,фулмастри,моливи и всичко до което се добере.След тях мина на мебели,таблата на спалнята ми е като насечена с тесла.Мина на нокти,а вчера видял че вече сме на кожа Cry.Преди 4 дни му рязах ноктите и нямаше нищо,снощи като видях лявата му ръка,направо онемях.КОжа няма,възглавничките на пръстите му са обелени до месо.Палеца е най-зле,той прилича на изгорен.Попитах го от кога си дъвче така кожата,а той каза че от няколко дни,само вечер преди да заспи(разговора между него имен ще ви го спестя натам).
Знам че когато децата имат психологически проблем,се случват подобни неща.Аз съм била в подобна ситуация като дете,но това е малко по-различно и като период като навържа нещата идва много вече.
Искам да чуя всяко едно мнение по въпроса,и се надявам да не съм ви отегчила.До сега не съм се опитвала да свържа всичко това,в едно цяло,но ето че съумях да го направя.
Много е нервен,когато откачи,за да го кротна единствения начин е да му отнема вниманието с нещо интересно,и да му втълпя че това е едва ли не вълшебно,прекрасно,разкошно и т.н.Това са думи които много го впечатляват.
Много писах,стига,надявам се някои да има нерви да ме изчете и да чуя странично мнение.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 17:31 от bg_mama

# 246
Здравейте, майчета, приемате ли нови попълнения  Hug

Калоян беше на почти 6 месеца като направи първото свирене на гърдичките, последваха още 2 през месец, имаше лека хрема и кашлица, но без пристъпи на кашлица и и т.н., оправяхме се с инхалации у дома, после спрях каката от детска градина и болестите спряха  Grinning Но като я пуснах пак след 2 месеца здравички, тя донесе вирусче, което тя изкара леко, но той на 3.02. пак направи свиркане/спазъм. Оправихме се пак в къщи с инхалации с вентолин/0.2+2.5мл физ.разтвор/ и Аб Клацид.
Последното боледуване започна на 9.03 - лека хрема, последвана същия ден от лека кашлица и свирене  ooooh! Педиатърката ни изписа инхалации с вентолин+Аугментин, защото този вирус каза, че е много упорит и гаден  Crazy но след 5 дни лечение в неделя вечер малчо се влоши и в понеделник сутринта ни приеха в Детската белодробна клиника, веднага му сложиха кислород, урбазон, инхалации през 3 часа първия ден, като дозата е 0.25 вентолин, от втория ден до края на болничния престой, който беше 7 дни инхалациите бяха през 4 часа и два пъти на ден урбазон 5 дни.
Лекуващ лекар ни беше д-р Кабакчиева, изписа ни за контролиращо лечение Фликсотид за 3 месеца 2 пъти на ден по 2 впръсквания и тогава преглед и консултация с детски пулмолог, и сега направихме рецептурна книжка и утре ще купуваме Бейби халера и ще поръчвам Фликсотида в аптеката  Sad  Докторката каза, че при толкова малки бебоци има голяма вероятност да го израстат и сега с това контролиращо лечение да спрат спазмите и се моля да е така  Praynig

Извинете ме за дългия пост, пожелавам здраве на всички дечица и щастливи детски усмивки!!!!!!!!

# 247
  • София - Младост 1А
Меги... какво да кажа. Хич не се радвам да те видя тук  Sad
Дано Калоянчо боледува все по-малко  Praynig

bg_mama Пепи не е имал проблеми с приемането на Сингулера.

# 248
Намерих линк в друг форум,листовката която има при нашите хапчета,не съдържа всичко от това което намерих и пуснах на преводач.В тази обаче,намирам 3 от нещата който виждам отдавна в детето си.И никой освен мен,не иска да ги види.Ще ви копирам,немалкия списък,за да го погледнете и вие.

Нежелани реакции

Лекарства и техните възможни нежелани реакции може да повлияе на отделните хора по различен начин. По-долу са някои от страничните ефекти, които са известни, че са свързани с това лекарство. Тъй като страничен ефект се посочва тук, това не означава, че всички хора, които използват това лекарство ще се опита тази или друга нежелана реакция.

* Главоболие
    * Жажда
    * Болка в корема
1-* Хиперактивност
    * Диария
    * Гадене и повръщане
    * Сухота в устата
    * Замаяност
    * Проблеми със съня (безсъние)
2-  * Кошмари
    * Сънливост
    * Умора
    * Болки в мускулите и ставите
    * Мравучкане или изтръпване усещания
    * Раздразнителност
    * Възбуда
    * Кожни обриви
3- * Повишаване на сърцето си ритъм (сърцебиене)
    * Повишена склонност към кървене
    * Жълтеница, свързани с възпаление на черния дроб (холестатичен хепатит)
    * Припадъци

# 249
bg_mama, има много повече странични ефекти от Сингулар, описани на самата листовка. Друг е въпросът, че, ако така поставяме нещата, един антибиотик има много по-страшни ефекти в много по-голям процент от взимащите ги.
За Сингулера мога да ти кажа най-общо какво е имало в темата дотук -  неспокоен сън (чак кошмари не бих казала) и хиперактивността, това са чести оплаквания в самото начало на приема, които, обаче, отшумяват. Имало е един случай на по-често уриниране при детето и два случая с бели косми (и и синът ми имаше един по едно време). Други оплаквания не се сещам.
При сина ми определено имаше нервност в първите няколко седмици (2 или 3), но после изчезна напълно.
Това, което описваш, определено не може да е от Сингулера - чела съм доста за психичните странични ефекти и такова сериозно нещо не съм срещала. Аз като малка си гризях ноктите (дори сега, когато съм много нервна, го правя), така че зная, че подобно състояние е нещо постоянно и много вътрешно. Не бих го отдала на лекарството, бих търсила другаде причината.  Sad

# 250
bg_mama, а вие целогодишно ли пиете сингулер? Мисълта ми е, че ако правите лятото почивка, можеш да сравниш как е и без него...

# 251
  • София,
Имаше и един или два случая на болки в крачетат, които също отшумаха до десет дни!
И според мен нервността и това гризане няма нищо общо с приемането на сингулера, най добре е да си направите консултация със специалист - но какъв и аз незная честно Embarassed.
БОрил успех утре ще стискаме палци всичко да мине успешно, а като ви изпишат пиши! Peace
В окръжна болница май имаше една добра пулмоложка др. Симеонова май се казваше newsm78, потърсете нея в детското отделение. Peace
ДОбре дошла на megan и да потвърдя и аз думите - че при правилно лечение и много пазене всичко се израства! Peace

# 252
...В окръжна болница май имаше една добра пулмоложка др. Симеонова май се казваше newsm78, потърсете нея в детското отделение. Peace
Meрси за отговора.   bouquet Днес звъних да я търся, но ми казаха, че отдавна не работи там. Има някаква Гълъбова - за нея има ли някой отзиви?  Сигурно ще се пробвам и при Куфарджиева, макар и чак за април месец.  Thinking
Някой друг да ми препоръчате.  Praynig

# 253
  • София - Младост 1А
Meрси за отговора.   bouquet Днес звъних да я търся, но ми казаха, че отдавна не работи там. Има някаква Гълъбова - за нея има ли някой отзиви?  Сигурно ще се пробвам и при Куфарджиева, макар и чак за април месец.  Thinking
Някой друг да ми препоръчате.  Praynig

Д-р Куфарджиева е дежурна тази събота в Закрила. Ние утре сутринта ще ходим на контролен преглед и мога да потвърдя, но съм сигурна. В събота е по-спокойно и ако се обадиш към 9 сутринта, ще ви запишат час. Тя обикновено отива към 10 и е там до слетобяда. Пробвайте се да запишете час, вместо да чакате до април.

# 254
Здравейте!
Аз не отдавам всичко на Сингулера,но докато не го изолираме,няма как да знам,дали и той няма връзка с всичко което се случва.За три години не сме го спирали нито веднъж,и няма как да направя разлика с него и без него.
Като цяло аз съм нервак,сънувам все още почти всяка вечер кошмари,и разбира се ми е ясно че детето за съжаление е наследило всичко това от мен.Мисля обаче че и "ефекта",на тези неща може би се засилват от сингулера.
Ускореното сърцебиене отдавна ми е направило впечатление,преди дни и една съседка ме пита какво става,защото то се вижда и без да пипаш детето по гърдичките.Личния ми лекар беше обяснил че е защото е много слаб,но ето че не това е обяснението,като гледам страничните действия които сега изрових.
Че ще се ходи по специалист,ще се ходи,но и мисля че трябва да извадим пустия зъб,и да спер сингулера.
Понеже съм готова да спра хапчетата,на своя глава,искам ако някои знае как се спират да ми пише.Личния ни лекар,не иска да ги спираме,защото се спират по схема и не е наясно каква е схемата.Каза в момента в които реша да ги спираме,отиваме на алерголог във Варна.

Искам да попитам и мамите от Варна,за специалист психолог,психиатър,някъде където сте ходили,и са ви помогнали адекватно,за какъвто ида било психически проблем.

Общи условия

Активация на акаунт