Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Нашият хемоглобин на 7м беше 104, сега е 94. Има отклонения и в други показатели - гранулоцити 67,6( норма от 20-35), Лимфоцити 23,3(норма от 40-80), хематокрит - -0,302( нор. 0,35 - 0,43) и т.н. А дали има връзка между рефлукса и астмата му не съм убедена, но знае ли човек. Той има периоди в коиото почти не повръща, и такива в които си прави локвичка след локвичка и в къщи всички сме оповръщани. Не ми се  иска от толкова малък да го тормос=зя с изследвания които не съм убедена че имат смисъл.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 10:42 от marychery

# 226
  • София
Момичета, бебето направи алергия към аугментина. Първо започна с разтройство още от вторият прием на АБ,давах Био гайя и ентерол, но от снощи целият е в обриви. А е само на кърма цяла седмицма няма от  какво друго да е. Вентолина е на инхалации, пие и Фенистил на капки.

Marychery, моят по-голям син пи Аугментин на 3 г. и половина и направи страхотен обрив по цялото тяло. Даже се съмняваха за морбили и затова се озовах с малкия ми син(тогава на 6 м.) в инфекциозно отделение, защото беше с бронхиолит. Обривът при големия бяха едни петна с различна форма (първо като точици), които постепенно започнаха да се сливат. Реакцията настъпи на 4-5 ден.

Относно хемоглобина - на малкия на 6 месеца беше 105, после на 9 и половина месеца беше 95, но тогава бяхме в Токуда с поредния бронхиолит (2ри за 2месеца). Една лекарка там ми каза, че ако е болен е нормално да има такива по-ниски стойности и наистина около 4 седмици след това беше вече цели 106 само на храна с повечко жълтък и месо. Пак там ме посъветваха преди да се дава на детето препарат с желязо (като малтофер, например) да се изследва серумното желязо, защото има анемии, при които желязо не се пие.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 13:28 от Ronia

# 227
  • Страната на чудесата
Е, и Цвети е сополива и е в полу-болните редици...Има си сополи в цвят зелен и кашлица от тях,особено през нощта, засега гърлото е чисто. Слагам макситрол в носа и давам Цинабсин и още купчина хомеопатични, правим нагревки и се надявам да се справим.
Меричери, ако искаш мога да питам в коя болница каква апаратура има в София и къде са добри специалисти-мъжа ми поддържа техниката им(  ендоскопи, гастроскопи, микроскопи и т.н) ако може да ти е от полза-пиши на ЛС.
Стискам палци Мишето да е добре thumbsup

# 228
 Благодря Ronia , да и на нас ни казаха да изчакаме 20 дена и след това да повториме изследванията. Началото на април ще го заведа да го боцнат пак. Но аз още не давам яйце, от месата давам пиле, пуйка, телешко и агнешко. Но когато е болем Михаил си кара по цяла седмица само на кърма. Тъй като другите двама са доста алергични, педиатърката ни препоръча късно захранване, яйцето ще го въведеме чак ккъм годинката, едва от около седмица две яде млечни продукти - давам по малко сирене, кисело мляко няколко лъжички.
Lucky Plam благодаря  и бързо оздравяване на Цвети

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 14:31 от marychery

# 229
меричери, макар и двете ми деца да не са проявявали алергични рекации под годинката /Стефи имаше един бронхиолит, който тогава никой не изказа предположение, че може да прерастне в хронично заболяване/ съм ги захранвала бавно и късно, ама наистина късно
през призмата на моята представа за късно захранване смятам, че си избързала доста с тези продукти, аз сирене въведох на 9 месеца, агнешкото и ярешкото са доста силни алергени, дори и след годинката им е рано, кисело мляко съм въвела след 13 месеца, чисто прясно мляко след 18, белтък от яйце след 15
не виждам с какво жълтъка може да попречи да се въведе още сега, при все че алергиите са към белтъци, лично аз го въведох след първите две меса- около 8 месечна възраст и при двете
и сега постояно слушам, как видите ли кво от това, че съм захранвала късно, детето ми с алергия
да, ама алергията почна след като мина на по-обща храна, радвам се че съм влагала мисъл и две години съм й спестила неприятните емоции на спазми и кожни обриви

# 230
Здравейте!

Честита първа пролет,милички!Много хубави емоции и настроения ви пожелавам!  newsm51

Днес водих Бори за заключение от педиатрите в поликлиниката ни!Много съм доволна от тях за пореден път изследваха го подробно и прегледите бяха обстойни.Направиха и ехография на корема(това не беше задължително).Малко се притесних като казаха,че на десния бъбрек легенчето било по-голямо...какво означава това?Някой има ли представа?!
Клинично здрав-написаха накрая!Утре сме в "Токуда" при анестезиолога и трябва да му кажем за това...
Ще стискате палци на 23.03.2011г. всичко да мине по вода,нали?
Хемоглобина му е 114 и това е най-високата му стойност от както се е родил!Еритроцитите 137 при долна граница 150 ...това беше и повода да направят ехографията на корема,а и калция който бил малко в повече...Ех все да има по още нещо за притеснения!

За късно захранване и алергии и аз съм спец. голям вече!Колко диети,колко чудеса изживяхме и сега се убеждавам,че всичко е било някак прекалено...в момента Бори хапва абсолютно от всичко с този проблем,че остана мнооого злояд,заради тъпите диети!

# 231
  • софия
Бори- Относно увеличението на бъбречното легенче, отиди при специалист,  за да се отхвърли диагнозата. В Токуда при доцент Лилова -нефролог си запиши час.Така и така утре ще ходите. Ако висиш пред кабинета ще те приеме и без час , но е голямо чакане. Ехографа е 30 лв. Прегледа 60лв. Запиши само за ехограф, ако може. И спокойно, може нищо да не е!

# 232
Мими, аз също сирене давам от около седмица, Михаил сега е на 9м, псно мляко не давам защото  още го кърмя и не виждам смисъл. Да дадох няколко лъжички кисело мляко, защото той е много любопитен какво точно ядат как му и батко му и вс енаднича в тяхните купички и ръмжи. Но яйце ще дам след годинката, поне така препоръчва педиатърката ни, защото когато въведохме при каката 1/4 жълтък  на 7 - 8м тя се разкашля и при преглед от УНГ се оказа че е с оток на гърлото. За агнешкото не бях мислила като за алерген но и аз преди 2 дена го дадох за първи път. С Мария имах доста горчив опит, тя беше на диата дълго време, не ядеше много храни, пиеше само Фризопеп, но тя е захранена по старите схеми на 2м. Все пак вече е почти 9 годишна, а преди 9г се захранваше от вторият  месец.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 17:27 от marychery

# 233
  • София,
Меричери съжалявам да прочета за перипетиите Ви Rolling Eyes. И чак сега се замислих че Миши е вече на девет месеца, всичко ама абсолютно всичко и при вас  се повтаря като при нас, комбинацията рефлукс - вируси - асма. Моят съвет изчакай - небързай с ПХ- метрията - според мен е напълно излишна.  Peace Рефлуксът ще го израсте, може би по късно - а какви прахчета ви изписа др. Лазарова? И как си припомням и аз сериите и у нас с локвите по килимите, мокета, къде ли не, а и колко пъти е пълнила врата на баща си и как успяваше винаги ми е било чудно Joy, случвало ми се е по пет пъти на ден да пускам перални с оповръщани дрехи и чаршафи, позната картинка, но ще премине. И при нас всичко започна горе долу от тази възраст, но бавно постепенно нещата се оправят, с правилната диета и лекарствата, всичко ще се оправи ти само се зареди с много сили и търпение. Peace Peace Ако имаш нужда от помощ и съвет насреща съм не забравяй, ти винаги много си ми помагала и си ми вдъхвала кураж - сега е мой ред Peace.
БОрил успрех и на вас, ще стискаме палци всичко да мине успешно! А за бъбречното легенче наистина е хубаво да си направите специална консултация, и аз препоръчвам доцент Лилова в Токуда Peace- невероятен човек е, това разбира се  е лично мнение, но се е случвало в няколко много трудни за мен моменти именно тя да ме подкрепи и да ме успокои Hug
Бързо оздравяване на всички дечица!
Лъки цинабсинът беше хомеопатичен продукт при възпаление на синусите нали, а дали помага при хрема с неизяснен произход. Аз и баткото все още се влачим с хрема в следствие на прекарания вирус. На мен носът ми тече като чешма, странното е че не се запушва, а само тече, секретът не е притеснителен - т.е. няма цвят, в началото много ме болеше глава и предполагах синусите са възпалени, затова и още пия АБ - вече 7 ден. А аз си имам по принцип синузит и много ме е страх да не се вазпяли, че преди две години едва го оправих. Embarassed
При баткото пък вече повече от три седмици даже четири, през деня уж му няма нищо, рядко му протича носът и то само когато тича и се изпоти нещо, но вечер като легне и като почне да хърка, кашля, дави се, запушва му се носа, ужас. От няколко дни му слагам бивацин на капки, но като че ли няма ефект засега. МАй трябваше макситрол да взема и аз и един геломиртол newsm78.

# 234
Серамида,на мен носа ми е така вече 6-ти месец.Направих синузит,който лекувах с Аугументин по направена антибиограма.Не се излекувах или по точно остана ми един бистър секрет от носа,който изчезва докато спя и се появява сутрин,ходих на лекар отново и отново,изписваха ми спрей след спрей и капки след капки,у дома стана аптека,нищо не ми помогна.На края ми писна да ходя по лекари и започнах да прилагам лечението,което изписаха на детето ми за алергичен ринит.Първо тобрадекс 7 дни ,след това циклосан 7 дни,после алергодил 20 дни и през цялото време по 1 таблетка зодак вечер преди лягане.Носа мина.От три дни приключих с зодак и безцветния секрет отново е тук.Е пак си купих зодак днес,та мисълта ми е,дали хремата ви не се е обострила и сега да преминава в алергична реакция,не го оставяй да мине,убедих се на собствен гръб,а и на гърба на детето ,че безобидна хрема няма.

# 235
Семирамида   Hug

# 236
  • София,
elisavetkah така е права си, аз по принцип съм на асмотерапия - същата като на децата, и уж пия монкаста и странна работа с тая хрема, днес като че ли е малко по добре де, поне не си духам носа през пет минути, но днес последно ще пия АБ- то и свършва, от два дни включих и спрейя АВАМИС, надявам се пак да ми помогне Peace. Баткото и той тази нощ спа по добре, ще му слагам още няколко дни от бивацина, - лошото е че той трябва да се слага по три пъти на ден, а аз го слагам само два пъти, понеже той е на училище цял ден и няма как, а не ми се ще там да носи лекарства и да си слага, а и всичко може да се случи да ги разлее, да забрави, не е работа. Ще взема и цинабсин обаче, а на него геломитрол. Peace
Меричери как сте днес с Мишито, надявам се по добре! Hug

# 237
  • Страната на чудесата
Семирамида, Цинабсина е добър при синузити, прилагаш по схема първия ден през 2 часа по 1 табл., на следващия вече минаваш на 4-ри кратен прием и на третия ден би трябвало да нямаш нищо!
Геломитрола мен ми дразни стомаха Sad

# 238
БлагодаряСемирамида, Михаил вече е добре. Няма и помен от болести засега. Поуспокои се, че през последната седмица беше много капризн и много рева. Сега пак си е игрив и весел.

# 239
  • София,
Лъки и на мен ми дразни геломитрола стомаха, а Цинабсина задължително ли е да е по схема, в смисъл първия ден, ако се пие само профилактично как се дава?
Меричери много се радвам за вас, отдъхнете малко сега и дано да сте по дълго време здравички!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт