Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 678
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
За Аугументина и аз да споделя. Беше на 2г.4м на морето бяхме, вдигна 40 Т, заведох я на лекар. Гнойна ангина, изписа Аугунемтин за пръв пут до сега. Взех го, хвана ме страх с тази Т. Дадох сутринта кум 14.00ч. цялата беше на малки пъпчици. Така се уплаших, че е хванала шарка. Продриска се, отказа да яде, да пие, нищо, само мрънкаше и се влачеше едвам едвам. Спрях го веднага. Давах и само по малко сладолед за гърлото. Два дни нищо не яде и на третия се оправи, все едно нищо не е било.
После разбрах, че и свекърва ми е алергична към алгументин, и мъжа ми.
След това установих, че всъщност Ронка е алергична към пеницилина. Респективно всички АБ с пеницилин.
И хем в болницата им казах и пак, такъв са и дали. Но аз незнам в кой АБ какво има. И направи такава ортикария, че лекарите се бяха уплашили.
По мое мнение, при децата особено,трябва веднага да се спре лекарството, ако дава такива странични ефекти.

# 211
marychery , а Фенистила за какво се дава? Не се ли маже на кремче?

На Ронка и давах Бифидус и Ацидофулис на Аквсорс кото беше на 8-9 месеца, когато хвана Рота вируса, защото нищо друго не ни помогна.
Сега давам Лактофлор. На по добра цена е, но незнам става ли за малки дечица?
Не ни помага Био гаята.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:49 от Mama na Rony

# 212
  • София
boril, стискам палци всичко да мине успешно. Права си, майката си е майка, няма как да не се притеснява.

Ментова, gabelas17, Marycherry, стискам палци да оздравяват дечицата ви!

Абсолютно съм съгласна за вентолина. Моя приятелка, която работи в Педиатрията каза, че за вентолина може да напише саги. Че всеки си го изписва и дава както му хрумне.
Нашето джипи например декември месец ни го изписа, защото Калоян беше със суха кашлица. Още не бях толкова запозната с тези неща и му го дадох. Е, въпреки че го пи си направи спазъм. После ми обясниха, че вентолин не се дава превантивно и че това не е сироп за кашлица.

Колкото до инхалаторния вентолин - количеството му се определя по формула на килограм тегло (върти ми се някакво число, но по-добре да не го пиша).

Желая здраве на всички.

# 213
Привет!
Аз водих Бори да го боцнат днес,че е работен ден и нямаше хора.Всичко стана много бързо и дори пишка в чашката там.Получи за награда -геврече и сега закусва.Аз започвам да пера,готвя и чистя.И ако е хубаво времето ще се разходим  в парка" Заимов" към 12ч.Ако вали ще пропуснем разходката...че на финала,ако го разболея направо ще се намразя вече!
Много здраве на всички и от мен!
Меричери,чакаме да пишеш как е Миши днес!И какво каза д-р Лазарова.Дано всичко да е ок!

# 214
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте мили майки
Аз рядко се включвам в темичкатаи то все с въпроси, но нямам много време да я следя.  Embarassed

Моля сега отново за малко помощ или по-скоро за инфо.

Запазила съм хотел Перун за мама с децата през май. Обещала съм да разуча какво се прави там, т.е. иска да посетят с малкият, който е с астма санаториума, но не ни е ясно как се процедира. Всмисъл трябва ли накъкво направление от педиатъра. Записва ли се час предварително има ли телефон, че аз не можах да намеря и направо всякъква информация ще ми е от полза.
Благодаря ви предварително.

# 215
Mama na Rony давам Фенистил на капки, антихистамин който може да се дава и на малки бебета. Принципно вече ни изписаха Зиртек, но д-р Лисички каза че се препоръчва за деца над 1г, въпреки че Мария го пиеше в много големи дози от бебе. Много по късно разбрах колко неправилно са и го били дозирали. Иче, Михаил още е с обрив - избледнява, после пак става ярък. По късно ще пиша как е минал прегледа.

# 216
marychery, дано поне АБ си е свършил вече работата и да няма нужда да продължавате с друг. Направо ме шашна с това за зиртека - нашата лекарка не харесва фенистила капки (така и не съм я питала защо) и си ни изписва зиртек откакто сме на 5 месеца. Знам, че в листовката пише, че е без лекарско предписание за деца над 2 г., ама си мислех, че по лекарско предписание няма проблем и за дребосъци. А ние пием в промишлени количества - 7 дни преди и след всяка ваксина, като дозата е по 1 капка на 2 кг тегло (ние сме 8 кг и пием по 4 капки). Днес например отидохме за ваксина (вече 7 дни Оля си пие зиртека), на дъгите на гърлото й са леко червени. Изписа ни дактарин и едно хомеопатично и във вторник да ходим пак - евентуално да ни сложи ваксината. Обаче зиртека си го продължаваме и ако във вторник пак ни отложи ваксината, ще ударим 20 дни зиртек...
За вентолина - всеки път преди да ни го дозират, мерим Орчо -  от значение било дали е 14 или 14,5 кг. Така казва нашата докторка Thinking.

И да питам нещо - някой водил ли си е детето на римска баня. Днес питах докторката, тя каза, че 5 мин. на ден може. Той ходи на плуване 2-3 пъти седмично и там има римска баня, ама не съм сигурна дали тая 100% влажност е подходяща за него!?

На всички болни - бързо оздравяване (не че и ние не сме сред тях - малката с червено гърло,  баткото още е сополив и покашля, ама уж гърдичките ни са добре, пу-пу).

# 217
  • София,
Меричери и аз чакам да пишеш като мине прегледа, а иначе как е с температурата свали ли я, а кашля ли. Милото Мишленце да се оправя по бързо! Praynig
ninanb принципно може да се ходи на процедури в санаториума, там си има и лекари и всичко, но немога да кажа как става точно процедурата, вземете си за всеки случай направление от личния лекар за процедури, а там на място можете да проверите. Предзи години вариантът за правене на процедури в санаяториума беше да се плащат - само ако си с направление и си настанен в санаториума не се плащаха, но те не са скъпи така че! Друг вариант е да питате в поликлиниката им там също правят процедури, а и много от лекарите и рехабилитаторите са си отворили частни кабивнети и преглеждат в тях и правят процедури - прегледите не са скъпи около 20 лв. а процедурите са около 2 -до 3.
Ние като ходим обаче не правим процедури, ходим само заради въздуха, засега не ни се е налагало - или поне така прецени лекарката дето ходихме при нея на преглед - в поликлиниката  Peace

# 218
Днес водих синът ми при др.Димитрова в Дженерали.Не съм много очарована.Омръзна ми да обикалям докторите с надежда да намеря някой добър.Предният път като беше болен ходих при др.Куфарджиева От нея съм пного доволна но сега по спешност само др.Димитрова имаше свободни часове.   И сега като др.Куфарджиева се пенсионира при кого да ходя вече незнам newsm78  МОЛЯ препоръчайте ми добър пулмолог .Някой ходи ли в Токуда ?

# 219
  • София,
Ами да ходим вече доста хора от темата ходим и сме доволни, но и там трябва да попаднеш на добър лекар!  Peace

# 220
Можеш ли да ми кажеш при кой лекар ходите там.Благодаря.

# 221
  • София - Младост 1А
Привет и от мен. И Пешко е в групата на болните. Устиска здрав само 4 дни. Сега и той е с температура, сополи, кашлица, червено гърло... както си му е реда. Всичко накуп.
Водих го сутринта при д-р Куфарджиева и тя направо не можа да повярва, че от понеделник до събота пак е болен. Тъпа работа, гадост и отврат. Вече си мисля, че няма да издържа още един курс капки, сиропи, инхалации... от всичките процедури не ми остава време да си поиграя с него за половин час. Все нещо бутам в устата, чайове варя, приготвям разтвори за инхалации... къщата ми отново заприлича на болница.

marychery как мина прегледа? Надявам се Мишето да е по-добре.

# 222
Здравейте. Д-р Лазарова веднага ни позна, че сме от контингента на лежалите в болница. Първите и думи бяха направихте ли вече астмата... иначе, прегледа го доста обстойно и предложи да направиме тази Ph метрия, но каза че Михаил е доста активен и не се знае дали ще издържи сондата. Та засега за 30 дена изписа нов вид прахчета, и след това на контролен преглед. Междувременно аз съм го водила при д-р Оги и сега имам и от него отговор че е добре вече да се направи изследване с контраст. Та сега ще мисля, има ли смисъл въобще да го тормозя ще видя как ще се повлияе от новото лечение. Четох че има връзка м/у честите бронхоспазми, ГЕР и анемията. Михаил е с показатели за анемия, но все пак на фона на 3 поредни бронхеолита и доста тежки боледувания през 28 - 30 дена
така че чакаме сега 20 дена и ще повтаряме и кръвните изследвания. Докторката каза че засега е рано да се каже има или не проблем.

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 23:07 от marychery

# 223
меричери, Мишето е на такава възраст, знаеш, когато по принцип децата (особено момчетата) проявяват резултати, подобни на анемичните, така че наистина се надявам да го израсте буквално. И Владо имаше такъв момент, и много момчета от познатите ми бебчовци, точно 8-ми докъм 11 месец.  Hug

# 224
  • софия
То и Габи на тази възраст беше с хемоглобин 105. Водеше се някаква нискостепенна монохромна анемия , но го израстна. На тази възраст децата имат бърз растеж , пък не поемат достатъчно желязо и може и от това да е. И ГЕР се съмняваха че има,  защото повръщаше до 7 -я месец. Спря от раз. Но пък спазми свързани с рефлукса като бебе  не ми е правила , защото нейната астма се открехна на 2.5 години от детската ясла.

Общи условия

Активация на акаунт