Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 666
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София, под Карлсон
Pink®, няма значение дали пристъпът става в следствие на инфекция или е чисто алергично, защото и след инфекция е вид алергизиране на лигавицата, и пак се произвеждат същите секрети, които Сингулерът намалява, така че има смисъл да се взима до май, според мен.
Да разбирам ли, че обикновено Сингулера се пие по цели 9 месеца и почивката е само от юни до август?  newsm78

# 196
Pink®, не, различно е. Зависи от детето, зависи дали се повлиява, колко се повлиява. Например, има деца, които го пият за 3 месеца. Има деца, които го пият малко и понеже не им действа, им го спират. При сина ми действаше, но бавно, затова първата година не го спирахме и лятото - реално го е приемал година и половина, без да спира. След това е така, да, по 9 месеца и лятото се почива. Мисля, че при повечето деца тук е така, при познатите ми със сигурност.
Наистина, лекарят трябва да прецени. Въпросът е, че март до май са едни от най-тежките месеци за астматиците и просто е странно, при положение, че досега му е действал добре, точно сега да се спре. Разбира се, мнението на лекаря е основно, така че тук изказваме само предположения, последната дума е на лекаря.

gabelas17, стискам палци да се оправя Габи бързо! Да, този месец е много неприятен!

# 197
Момичета, бебето направи алергия към аугментина. Първо започна с разтройство още от вторият прием на АБ,давах Био гайя и ентерол, но от снощи целият е в обриви. А е само на кърма цяла седмицма няма от  какво друго да е. Вентолина е на инхалации, пие и Фенистил на капки.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:15 от marychery

# 198
Въпреки Фенистила има обривите или сега му го включи, меричери? Уф, сигурно е от някоя от тея добавките вътре, дано не е от самото антибиотично вещество. Ще го спираш ли Аугментина? Странно е, защото принципно нали уж алергията се проявява до 24 часа след приема на алергена?!

# 199
  • Страната на чудесата
marychery , сигурно сега ще сменят АБ-то? И Цвета от аугментин повръщаше и получаваше разстройство, от Зинат-не. Ох, малкия ти мъж дано оздравява вече, че и ти се напати този месец...
Цвета пък пак се почесва(без да има обриви или друго) и пак нощем преглъща от носа секрет или прочиства гърлото, подкашля един-два пъти.На въпроса пак ли мият детската когато те са вътре отговора е "Да" Tired Омръзна ми, омръзна вече от слабоумието и безхаберието на разни лели...Пак ще влизам при директорката, ама този път вече...няма да е миролюбиво, това не се търпи!

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:41 от Lucky Plam

# 200
  • софия
Меричери, вчера ни изписаха Сумамед и пуснах търсачката във форума да чета мнения. Поне в 2-3 поста прочетох за реакции на  Аугментин - разстройство и повръщане.

# 201
Да, към Аугментина това е изключително често срещана реакция. Обривите, обаче, не са.

# 202
  • Варна
Голямата ми е на Аугументин, за пръв път го пие. Жал ми е за детето - не яде (давам Биогая), разтройство, гадене, червени очи и непрекъснато кихане, непрекъснато! Включиха Ериус 2-на доза, 2 х 5мл. Още два дена остават, трябва да изтърпи, защото пи и Клацид, и Зинат съвсем скоро. А Аугументина е от пеницилиновата група (избягва се до последно при алергични деца), силен, но много добре повлиявал остатъчни дихателни и гърлени инфекции.
Тази зима и първи клас разказаха играта на детето ми! Общо за 4-те групи в детската градина е пила 3 (!) пъти АБ, по един курс! В ужас съм, имам чувството, че и с двете завъртяхме порочен кръг с тези АБ, но и двете правиха инфекция след инфекция: ангини, хрипове, носо-гърлени, нямаше как!
Извинете, оплаках се!
Да се оправят всички!

# 203
  • София,
Ние пием сингулера вече втора година - без да го спираме  Peace, но така се налагаше, това лято може би ще го спрем за кратка почивка  Peace.
Точно вчера си говорих с нашата лекарка за антибиотиците и тя ми обясняваше от кои Аб - та се повръща, от кои се получава разстройство Joy все едно незнам Mr. Green, и то от опит, но пък и при всеки организъм е различно. Специално на нас аугментина ни понася най добре, нямаме разстройство, не повръща от него, няма загуба на апетит и го изпива без да се налажга да го бъркам и замаскирвам в нещо. Докато при клацида и зината е страшно, там едва се справяхме с приемането. Tired
МЕричери дано се оправяте, а ходихте ли на лекар - те трябва задължително да са го спрели АБ - то. Аз пък вече винаги давам - задължително с АБ противоалергично и пробиотик, имам опит в товма от баткото и той ми се обриваше от някои АБ- та.
Ментова, gabelas17 да се оправят бързо момичетата!  Praynig

# 204
МОЛЯ някой да има впечатления от др.Димитрова от Дженерали Закрила.Утре ще водя детето при нея по спешност.При др.Куфарджиева чак за другия месец , а аз искам да го прегледат сега когато е с пристъп.Просто не знам от какво се получи този път  като си е в къщи и не ходи на детска градина.

# 205
БЯХ ПИТАЛА ПО-НАПРЕД И ЗА КАКВО СЕ ДАВА МИТИЛПРЕДНИЗОЛОН (ИЗПИСАХА НИ ГО НА ХАПЧЕТА)

# 206
  • софия
МОЛЯ някой да има впечатления от др.Димитрова от Дженерали Закрила.Утре ще водя детето при нея по спешност.При др.Куфарджиева чак за другия месец , а аз искам да го прегледат сега когато е с пристъп.Просто не знам от какво се получи този път  като си е в къщи и не ходи на детска градина.
Аз вчера ходих при Куфарджиева - имахме час за 30.03. Детето беше зле и тя ни прие като просто прехвърли часа на регистратурата, т.е часа за 30.03 отпадна.. Незнам дали като имаш час за другия месец може да стане.. Звънни й на джи ес ема и питай, рядко вдига , но вдига. Аз не знам да е върнала детенце с пристъп. За другата докторка не знам. Метилпреднизолонът се изписва за бързо овладяване на пристъпа. Нещо като урбазон , но на хапчета.

# 207
  • Варна
БЯХ ПИТАЛА ПО-НАПРЕД И ЗА КАКВО СЕ ДАВА МИТИЛПРЕДНИЗОЛОН (ИЗПИСАХА НИ ГО НА ХАПЧЕТА)

Метилпреднизолон, преднизолон, урбазон - лекарствен препарат за овладяване на остри алергични реакции: кожни, дихателни. Освен това спомага за разсейване на натрупани секрети в белия дроб и при възпаление, хронични болести. Прилага се венозно, мускулно и орално (хапчета). Последното се практикува рядко, по строга схема, много дразни стомаха. И още нещо - хапчетата горчат ужасно! но наистина светкавично спира пристъп, овладява обрив, подуване и т.н.

# 208
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.

# 209
Още снощи спряхме АБ, говорих с личната докторка по телефона. Целият е в обриви, и разтройството не сме увладяли. И Фенистила си го давам от началото на боледуването му, понеседмица преди да започна да давам АБ, био гайята от деня в който започнах и АБ. И пак реакцията е много силна. Утре имаме час за д-Лазарова в Токуда, посля ще кажа как е минало. Часа ни е заради рефлукса, но мисля че и в тази ситуация ще ни е от помощт.

Общи условия

Активация на акаунт