Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 675
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Искам да попитам когато децата ви са с пристъп извеждате ли ги на вън?Миналата седмица когато времето беше хубаво бяхме и сутрин и следобяд на вън .От вчера синът ми е с хрема  а днес вече  и със затруднено дишане а времето е хубаво и не знам дали е удачно да го водя на вън.

# 181
  • софия
Зависи - на моята й действа добре и навън не кашля. Даже по нощите сме излизали!

# 182
Моят син навън се чувства винаги по-добре. Дори в повечето случаи изобщо не кашля, но като се приберем....

# 183
  • Варна
Vallary 6, проблемът с лекарите го има дори в София, колкото и да е чудно. Това е, просто добрите специалисти вече са пенсионери, пред пенсия или просто са избягали. Рядко има добри детски лекари, това е истината. Сигурно извън София е по-трудно, дори във Варна е проблем, като чета Ментова и другите. Това е, много е тежко и неприятно, и страшно. Не е в теб вината, не си внушаваш нищо и, съгласна съм с лекарите, че трябва да им се доверяваме, но това е само на теория. Но на теория също така те трябва да са научили това, което правят, и да продължават да се развиват, това е наука, която се развива от ден на ден - а те учили-недоучили, пишат се специалисти по всичко (особено Джипитата) и не се опитват и ред да прочетат за болести и лечения, които се променят всеки ден. Ужас е просто! И ние - майките - изпадаме в абсурдната ситуация да се правим на лекари, диагностици, сестри и прочее.

Вентолина ти го изписва на сироп, защото си мисли, че е по-лекичко, като е сироп, щото инхалацията изглежда страшна и е само за най-лошия момент и т.н. глупости от времето на каменната епоха, защото допреди 10 години в България инхалатор е имало само в болниците, и то не всички, а сега можеш да си го сложиш в чантата, но има лекари, които това не го знаят. Не ми се говори, че се ядосвам!

Уви, не мога да не се подпиша под този пост.
Страшно е, да. Особено, когато масово педиатри изписват на деца (без пристъпи!) "едно вълшебно сиропче срещу кашлица". Вентолин. Кумата ми го е давала на син си с години, когато кашля - 3 пъти на ден, по една лъжица. Докато не се появи Елица и не разбрах що е това Вентолин!
Добре, че е нашата лекарка и специалистите, с които тя ни свързва, че....
Vallary, ако не намериш кой да ти дозира вентолина за инхалации, давай го с помпа (Вентолин инхалер). детето е голямо, ще можеш да му обясниш как да инхалира. И тази форма на прием е много по-добра от сиропа. Настоявай да ти изписват поне вентолин инхалер - има го навсякъде по аптеките и не е скъп.

# 184
Вентолина за инхалации в какво съотношение се разрежда с физиологичния разтвор.

# 185
Ние за бебе на 9м слагаме 0,15 мл вентолин на 2мл физиологичен разтвор. Вентолина го дозирам със спринцовка за инсулин. При нас нашата алерголожка казва Вентолин - само при нужда.

# 186
  • София, под Карлсон
Dezi13, моят син навън също се чувства по -добре. Дори съм си мислела при пристъп да го качим на колата и хайде на Витоша или дори Боровец про по- хубаво време, ама досега не съм го правила  Embarassed

Vallary 6, аз бих спряла Вентолина сироп веднага при първите прояви на страничен ефект и сигурно никога не бих го дала повторно. Иначе така добре те разбирам за лекарите по провинцията...Не ми се говори просто  #Cussing out За съжаление имам пример с детенцето на много близка приятелка, което пострада именно от тази некомпетентност  #2gunfire А най- много ме я яд, че те дори не си признават- много ли е трудно да дадеш едно направление и да посъветваш родителите да се консултират със специалист- така дори ще излезе, че си загрижен за състоянието на детето и няма да те се налага да признаваш, че не си компетентен...
Уф, ядосах се... Close

Ние днес пием последния Сингулер, след почти 7 месечен прием- да видим как ще му се отрази. Нашата лекарка каза, че се спира от веднъж. Стискайте палци всичко да е наред през пролетно- летния сезон и да не ни се налага пак да го включваме  Praynig

# 187
Ето ме отново,да сетих се какво щях да ви споделя още: вчера алерголога каза да давам "сингулер " на Борил до началото на лятото(какво ще рече това,обаче колко месеца не се сетих да го питам) и да го спра.През лятото да не давам(3 месеца) и от м. септември  отново да го започнем.
Борил пие "сингулер" точно от два месеца до днес включително. Поне още 3 месеца ще трябва да го давам ли?!Но пък с изписването по здравната каса,дали ще се получи проблем след прекъсването?!Ох...не си зададох точно въпроса май!
д-р Мирчев не иска да диспансеризира,обаче дечица и каза че е безмислено да се правят и кръвни тестове дори и след 5 годишна възраст,защото са неточни,и в момента на изследването дават реакция с едни алергени,а след известно време може да го дразнят други.Излишни 200 лв каза са това за тест.Не го препоръчва за разлика то останалите алерголози! newsm78

# 188
  • София,
Ами този доктор явно е от малкото доктори, които не са обвързани с някоя лаборатория и затова е  взел правилното решение и ви съветва съвсем правилно, щом детето не прави някакви страшни кризи, и е малко не е нужно да се прави кръвен тест - дори никакъв тест поне до седем годинки - дотогава се оформя имунната система на децата и картинката се променя на всеки сезон  Peace, едни неща се израстват - организмът привиква към тях - други се появяват и така. Така че и според мен е ненужно да се дават 200 лв. ей така навятъра и след половин година да се окаже че всъщност детето няма такава алергия. Друг е въпросът когато пристъпите са доказано само на алергична основа, изключвам вирусите и са тежки, с обриви и т.н. тогава явно има някой доста силен дразнител - алерген, който е хубаво да се открие и да се започне адекватна терапия. Hug
boril даваш сингулера до края на май, от началото на юни го спираш - три месеца почивате и септември пак го почваш! Peace
Pink и теб те съветвам да направиш по същия начин, давай го поне до края на май - не го спирай сега, защото по принцип април - май е най алергичния период в годината, когато се разлистват дърветата, тревите , цветята, пухчетата се разхвърчават. Ние уж нямама доказана алергия, но в тоя период - особено май сме си нон стоп с пристъпи, и сега като наближава и чак лошо ми става Sick
За Вентолина пак да кажа - дори и този, който се инхалира - дозировката е строго определена, според възрастта, килограмите и съответното състояние на детето, предписва се задължително от лекар и е хубаво внимателно да се наблюдава състоянието по време и след инхалацията, особено ако се прави за първи път и то от лекар. ЗАтова не правете на своя глава и с непредписана доза - все пак ние тук не сме лекари, просто споделяме опит. Peace
Бързо оздравяване на малчовците желая и без ПРИСТЪПИ и кашлящи! Hug

# 189
  • София, под Карлсон
Pink и теб те съветвам да направиш по същия начин, давай го поне до края на май - не го спирай сега, защото по принцип април - май е най алергичния период в годината, когато се разлистват дърветата, тревите , цветята, пухчетата се разхвърчават. Ние уж нямама доказана алергия, но в тоя период - особено май сме си нон стоп с пристъпи, и сега като наближава и чак лошо ми става Sick
Семирамида, благодаря ти за съвета  Peace  Hug Аз лично доста се чудих и затова го обсъдихме и с лекарката ни, но Иво по принцип няма никаква изявена алергия- при него пристъпите винаги са в следствие на вирусно заболяване. Така говорихме и с нея- сега да го спрем и септември пак отначало. Можеш да си предствиш в каква дилема съм- хем ми се иска да му спестя всички лекарства, хем няма да си го простя ако в следствие на спирането направи пристъп  ooooh! Понеже ни свърши тъкмо и Ескимото, снощи му казах така: "От утре спираме всички лекарства и ти забранявам да боледуваш! ". А той се смее и ми вика:"Ааа, мамо, аз пак ще си се разболявам"  Mr. Green Живот и здраве след някой ден мисля да го пускам и на плуване, дано и то да има положителен ефект  Praynig
Не знам...обсъждали сме многократно темата- ясно е, че каквито и решения да вземаме искаме да са в полза на децата ни, но както са казали по- мъдрите- и пътят към ада е постлан с добри намерения...

# 190
Pink®, няма значение дали пристъпът става в следствие на инфекция или е чисто алергично, защото и след инфекция е вид алергизиране на лигавицата, и пак се произвеждат същите секрети, които Сингулерът намалява, така че има смисъл да се взима до май, според мен.

# 191
  • софия
Да Ви се оплача , че поредния месец март в живота на Габи си протича с най -тежката инфекция за годината. Това се случва поне за 5-та година-винаги март е на антибиотик . В момента е с температура, остър бронхит, антибиотик и всичките му там сиропи, сингулари и т.н. Най -хубавото е , че в следствие на вируса направила доста лек спазъм . Даже почти няма , но вентолина си върви. Ноща беше с доста ускорено дишане. На ренгена излезе- усилен белодробен рисунък, хилусни сенки-уплътнени и разширени. кдс-свободни, сърдечно-съдова сянка -б.о.

# 192
Днес ходих на лекар със синът ми;Той от вчера е с хрема малко кашлица иучестено дишане.  Пие сингулар от януари.Декември му беше последния пристап та до вчера.Личната ни лекарна е в отпуска и отидохме при лекарката която беше на смяна.Предписани ериус инхалации с Вентолин и Метилпреднизолон(първите три дни на  6 часа после да намалявам) Декември бяхме в болница и там му   биха инжекция  Метилпреднизолон .Досега на хапчета никой не му го е предписваНякой може ли да ми наже как действа  и  има ли странични ефекти.Благодаря предварително.                                                                               

# 193
Моят син го пи миналата пролет след две обструкции за 10 дни. Ефектът беше страшно бърз. Кашлицата се промени за часове. Като страничен ефект на момента не забелязах нищо, но кортикостероидите се натрупват в организъма, така, че човек не знае. Лекарите би трябвало да са тези, които могат за претеглят за и против.

# 194
  • софия
И  Габи го е пила- Спираше се по схема, постепенно намаляваща поне 4-5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт