Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Честит празник на всички празнуващи на вчерашния ден, да сте здрави и името ви само с добро да се споменава   bouquet
Стефания е със спазъм- отвратителен, ако предният път си мислех, че е силен, то сега е просто  Sick в момента е на 3 поред инхалация с разтвор урбазон и вентолин в рамките на около 40 минути една от друга, преди това й биха една инжекция урбазон
мисля, че вече нямам сили да понасям всичко това, от довечера почвам Сингулера, да го пие и каквото сабя покаже
снощи въпреки инхалациите рева, че я болят гърдичките, не сме спали почти  Cry и двата такива силни спазъма съм й пръскала за ринита Нео ринактив  Rolling Eyes почвам да се замислям дали не е това причината да е толкова силен спазъма- да речем да е чувствителна към някоя от съставките
снощи ходихме и до спешния- доктора й изписа Димекс  Shocked да подтиснел кашлицата /сиропа съдържа формаледхид, не се изписва на деца под 5 години и при силни асматични кризи/  Tired Rolling Eyes
Надявам се да няма други болни, а всички разболяли се да оздравяват бързо  Hug

# 646
ох,мини79,какво да ти кажа??!!да се оправя бързо сладуранката,доколкото си спомням при вас нещата бвха се разредили??!!и ние цяла зима не бяхме правили спазми,но уви за пролетта се разписахме вече с баткото и то както винаги с болнично лечение!притеснителното обаче този път е,че и малката направи първият си спазъм,докато бяхме в болницата,вече на мускулни  инжекций и на 3-ти ден изненада,аз го чух първа с просто ухо,вече ги разпознавам за жалост,докторката даже се шегуваше,че вече имам вградена слушалка в ухото.и на другият ден вече на слушалка нямаше спазъм,незная дали не беше някаква алергична проява от хлора примерно.....ами почвайте сингулера и това е....ние сме от август месец миналата година на ефира!от тогава октомври 2 спазъма един след друг през 15дни,и сега след 5-6месеца почивка-3-ти!дано да разредят с времето..... ooooh!

# 647
здравейте
записах час на малката при д-р Василка Илиева-Национална Кардиологична Болница
искам да споделя че телефона от 1 стр не е точен. званях на регистратура и след няколко препращания се свързах с докторката на тел. 9217 151.
ще сподел по- късно какво е станало на прегледа. надявам се да се притеснявам напразно.
хубав ден на всички

# 648
Момичета ,да ви попитам нещо-имаме ли шанс за телк с по-висок от 50 процента при диспансер от скоро,миналата година ноември месец, 5 спазъма за миналата година с 5болнични престоя ,иначе сме със спазми от около 4 години почти!и какви точно документи ми трябват?
струва ли си изобщо да тичам ?

# 649
Да заслужава си. Имате голям шанс, но защо по-висок от 50% ? Достатъчен ви е 50 % телк. Подай си документите и въобще не мисли за шансовете, важно е да си пазиш документацията от болниците и диспансера.

# 650
Mami zdraveite i ot men. Iskam da vi popitam s4itate li za silen spazum ednokratno svirene pri fizi4esko usilie?Na nas ni se slu4va nqkoga po 3-4 puti na den i sled tova nqma ni6to i v takuv slu4ai trqbva li nepremenno da go vodq na lekar i koga?

# 651
Силния спазъм не отшумява толкова бързо. При михаил спазъмът не се овладя с часове, въпреки урбазон таблетка и вентолин инхалации. Чувах как свисти , как едвам диша. Оше с влизането в кабинета, от поне 2-3 крачки разстояние доктора ни каза - не искам да ви плаша, но аз от тук чувам че детето е за хоспитализация. Без преглед, след това потвърди спазъма. Хубаво е да го чуе лекар докато има спазъм и да изчакате там, около 20 - 30 мин. за да се види отшумява ли спазъма и да е дишането след като детето вече си е поотпочинало.

# 652
Здравейте!Имам питане -за работещи родители на деца с увреждания полагат ли се допълнително отпуска?Благодаря Ви предварително!

# 653
Marychery blagodarq za otgovora, no dokato idem na lekar spazuma 6te e ot6umql i toi ne 4uva ni6to.Za tova pitam koga da go zaveda, ne mi e qsno, na nas otskoro ni slojiha tazi diagnoza i sum mnogo oburkana.Pri takiva spazmi vie kakvo pravite, za6toto kato popitah lekarq mi kaza da go digam da si po4ine, da mu govorq spokoino i ako ot6umi da ne vlku4vam ventolin, ohhhhh neznam kakvo da pravq  ooooh!

# 654
Marychery blagodarq za otgovora, no dokato idem na lekar spazuma 6te e ot6umql i toi ne 4uva ni6to.Za tova pitam koga da go zaveda, ne mi e qsno, na nas otskoro ni slojiha tazi diagnoza i sum mnogo oburkana.Pri takiva spazmi vie kakvo pravite, za6toto kato popitah lekarq mi kaza da go digam da si po4ine, da mu govorq spokoino i ako ot6umi da ne vlku4vam ventolin, ohhhhh neznam kakvo da pravq  ooooh!
PeaceАбсолютно правилно ти е казала лекарката. Щом отшумява бързо - оставяш детето да почине, и това е. Нищо не прави - следи си му дишането, щом видиш че много се задъхва и свирка - спирате и почивате. Ако всичко е ок след половин час, няма да ходите на лекар и да включвате Вентолин. Ако обаче диша по учестено и виждаш че не е добре - отивате на лекар. valeriia maca доколкото аз съм питала в нашите човешки ресурси - не не се полага допълнителна отпуска.

# 655
Момичета, нямаме нет, та чак сега влизам да ви почерпя със закъснение за рожден и имен ден (на Гергьовден), с пожелание да сте ми здрави - и вие, и малчовците, та и аз така да съм по-щастлива (един вид, пожелание за РД).

Иначе, Владо е пак със спазъм, заради времето, но за първи път е с ларингиален, не с белодробен. Лекарят каза само двойна доза Ериус, нищо друго... Без инхалации... Странна работа, иначе кашлицата е дневна, откъртваща... newsm78 Туй то, знаех си аз, че това време само гадост ще му довлачи Sad

# 656
  • София,
Герганди жива и здрава да си послучай двойния празник!  bouquet
А за Владко не се тревожи ще се оправи! При ларингиалните спазми като че ли студените инхалации не са подходящо и Вероника  още повече почва да кашля и да се дере.
Тя втори ден е на Детска, и миналата седмица също ходи един ден Mr. Green. Казах на госпожите че докрая на май ей така ще я пускам избирателно от време на време - само когато на нея и се ходи, ама нещо не и се ходи никак, по простата причина че е свикнала да се наспи сутрин, а не да става рано! Peace

# 657
Здравейте!
Днес заведох Борил на детска.Дори и театър ще имат по случай празника!Мисля се че вече е по-добре здравословно,по отношение на ротавируса ,който изкара.Имам леки притеснения и нощните му прокашляния,ама тази нощ за пръв път не съм го чула да кашля.Дано да издържи тези три работни дни и да ходи на детска!
Аз ходих да си подам документи на едно място...пък ако стане ще се похваля!
Иначе едно и също...кофти време и скапано настроение!
Никой не пише вече за евентуална сраща!?Ще си спретнем ли така поне в София!?Ако имате идеи и предложения,аз съм за!

# 658
  • Варна
gergandi, честито!
Много здрави, спокойни, да израства Влади, все по-бързо да израства!

Момичета, не пиша, но си ви чета редовно. Елица кара една спокойна пролет - за първи път, пу-пу-пу, да видим колко време. Вчера и дадох 2 ягодки дори, не ги беше опитвала.
По-лека пролет на всички дечица!

# 659
Здравейте!Имам питане -за работещи родители на деца с увреждания полагат ли се допълнително отпуска?Благодаря Ви предварително!
Не се полагат дни по КТ. Единствено, ако имате на работа КТД и там е упоменато, тогава се полагат.

Общи условия

Активация на акаунт