Баба Марта на дечицата върза на ръчицата мартенички чудни.

• 73 331
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Илка, мерси  Heart Eyes Въпреки че любящи лелки едва ли...и то в държавна градина, кой знае какви са им заплатите и надали им е до любов към децата  Laughing

# 481
Илка, мерси  Heart Eyes Въпреки че любящи лелки едва ли...и то в държавна градина, кой знае какви са им заплатите и надали им е до любов към децата  Laughing
To си е до човека, поне аз така мисля. Има жени, които въпреки срамно ниските учителски заплати се раздават до безкрай, има и такива, които си вършат посредствено работата. Но мен също ме терзаят едни мисли, че по сравнение с частната градина, в която ходи Влади сега, отношението в държавната ще е по-различно. Но все пак се надявам да го приемат...
Да не забравя да се похваля - почти от месец сме без памперс и денем и нощем. Казва си детето и дори само ходи и си слага стълбичката в тоалетната. Сега остава и да се отбием (нещо, което не виждам просто как ще стане скоро)...

# 482
  • София
................................
 Въпреки че любящи лелки едва ли...и то в държавна градина, кой знае какви са им заплатите и надали им е до любов към децата  Laughing
Всичко си е до човека, до характер, възпитание, темперамент......
Майка ми е детска учителка, раздава се докрай, въпреки мизерните заплати, които получава.......същевременно има колежки, на които половината от трудовия им стаж е в измислени болнични, чудят се как да се скатаят и да си подминат професионалните задължения......
На Алекс в яслата и по-конкретно в групата жените са чудесни- любящи, внимателни, отдадени на децата...същевременно имам познати, на които децата в ДГ и ясла зяпат по цял ден ТВ, докато госпожите гледат в друга занималня сериал и люпят семки......
така , че и това си е късмет, късмет и нищо друго.....

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 20:24 от Мишле_

# 483
  • На топло...
Честит Рожден ден на Рая!   bouquet
Да е здрава, весела, палава и много щастлива! Да радва мама, тати и кака Калинка!

На деветминутна патерица (в наше село си е още първи май де),... но чак сега се връщаме и сядам на компа...
Дано сте имали прекрасен ден, Вале! Grinning

# 484
едно кафе за събуждане
Порасналата кукличка Рая да е жива и здрава,да радва мама,тати и кака!Да расте щастлива и винаги да е усмихната  Hug Heart Eyes
Успешен ден!

# 485
Вале, да ви е жива и здрава рожденничката!   bouquet

Честито на всичк, класирали се за градина!

Това ме подсеща днес да отскоча до градината, в която смятам да записвам Симона. При нас по принцип няма подобен проблем с градините, пък и аз съм юрисконсулт на общината..... , но знае ли човек.... Вие всъщност от септември ли местите децата в градина? В нашата ясла повечето деца ги държат до 3 годинки и половина някъде. Та се чудя и аз евентуално кога да  изместя Симона - тя тъкмо ще свикне с децата и лелите...  newsm78

Да ви разправям в петък как си прибрах Симона от яслата - с разбита долна устничка.  #Cussing out Горкото ми детенце!  Cry Друго дете го е ударило с играчка по устата. А лелите дори не разбрали, моля ви се. То така беше наранено, че сигурно много е плакало / тя самата ми каза, че е плакала като са я ударили/. А те твърдят, че не разбрали как е станало, защото не била плакала....  #2gunfire Много се разстроих. Детето, което я е ударило предишния ден беше ухапало едно момиченце по крака, а майката каза, че не се случва за първи път. И аз нали не мога да си мълча - казах на лелите, че съм склонна да проявя разбиране към подобен инцидент, но доколкото разбирам въпросното дете не за първи път има такива изяви и им обърнах внимание, че в другите държави такива агресивни деца не се допускат в детските заведения. Сега ще се ослушвам какво се случва с това дете, защото не мога да оставя така нещата. Представяте ли си по цял ден на работа да се тревожа дали Симона пак няма да е нещо пострадала от подобни деца....  И това се случва на третата седмица ходене на ясла. А миналата седмица пък едно я беше ощипало по носа. Нямаше видими следи, но Симона явно я е заболяло, защото само за това говори всеки ден и тези неща й се отразяват на желанието да ходи на ясла...

Айде лек ден, засега!

# 486
  • На топло...
Утро, са агресивните деца...
То май трябва да ги "освидетелстват" по някакъв начин newsm78, че са непоправими педагогически, тъй като на всяко дете може да се случи да прояви ягресия или да е просто по-буйно и джаста-праста да се случват белите. Йоши се прибира на два пъти с "градинки", единия път на ръчичката, но втория си ходи поне две седмици с добре очертано синьо на бузката Rolling Eyes...
Приятен ден от нас, ние сме дух Crazy - на ранчото.

# 487
  • София
Добро утро момичета!

Благодаря за пожеланията! Ето да се почерпите за порасналото ми Райче - Зайче!

И Калинка е приета в градината, точно срещу яслата на Рая. Ние сме с 9.2 точки, 1 бонус заради яслата и 0.1 заради Рая.

Честито на всички приети  Peace на чакащите, успех на второто класиране, че е голям дерт.

А сега като гледам що документи трябва да приготвя за записването....все едно ще я купувам тази ясла  ooooh!

# 488
Привет и от мен! При нас нищо ново.Не пиша, защото напоследък съм в кофти настроение Sad. Разочаровах се много от хора които имах за приятели и за пореден път бях огорчена. Но явно трябва да си науча урока и този път Tired.

Алито, ще я пускам на градина чак есента, но ще подавам документи един месец преди това, защото градината която ми е билзко, не е особенно добра и няма голям наплив.

п.п Лек и слънчев ден, въпреки лошото време Wear Umbrella

# 489
Здравейте!
Хвърлям ви по едно око, но нямам време да пиша! Стягаме се за сезона и то по скоро аз сама се стягам и с Рая на ръце ми е още по трудно, ама....още малко остана Simple Smile

Браво на приетите деца, на чакащите "Успех!"  Hug

Честита първа годинка на адашката! Да расте будно и жизнено дете и много радости да носи!

Иначе, сме добре, все по неудържими и непокорни, но....с повече обяснения се разбираме.....и малко нерви, де....ама няма начин Simple Smile Много, много трудно било това да си родител  Heart Eyes

Хайде спорен ден  Hug

# 490
  • Варна
Браво на приетите дечица!
Вале, честито на рожденичката на патеричка! Да ти е жива и здрава и много щастлива! И да покажеш някоя снимка  Wink
Днес вкъщи си бяхме сменили ролите с мъжа ми  Laughing Аз бях на работа, а той цял ден гледа Габи. Като се прибрах ми казва: "Представяш ли си, изобщо не съм могъл да седна на компютъра!"...викам си  Не, не мога да си представя  hahaha Иначе добре са прекарали, само кофтито било, че трябвало и да сготви, да събира пране и т.н, че се чудил кое кога да сколасва, много се забавлявах на тази част  Laughing Лошото е, че като се прибрах Габи беше хремава, веднага почнахме да даваме дежурните лекарства, но много почва да ме е яд на това гадно време, дето не може да реши топло ли е, студено ли е...и ето го резултата. От утре ще е при майка ми до петък, дано леко да изкара и да не става по-зле  Praynig

# 491
Здравейте!
Ама много ми е скапано напоследък....  Cry
Тръгването на ясла се отрази много зле на нощния сън на Симона - буди се по няколко пъти на нощ и пищи и се тръшка по половин час. Нито гушкане, нито песнички, нито нищо не помага..... Сещам се, че и при голямата ми дъщеря имаше подобен период непосредствено след тръгването на ясла, а тя по принцип си спеше спокойно от бебе и доста се бях стреснала тогава. Симона обаче понеже винаги се е будела и това ми дойде в повече....  Cry То вместо да вървят нещата към по-човешки сън, отиват в другата крайност - съвсем без сън. А не ме питайте как ходя на работа - и аз се чудя.   newsm78
А в яслата уж плаче само 2 минути като я оставя и след това твърдят, че през целия ден е спокойна.  Thinking

Вашите деца имаха ли подобни периоди след тръгването на ясла?

# 492
Привет сладурки  Hug

Честит рожден ден на малката голяма Рая.Много да е здравичка, щастлива и да радва мама, тати и кака
Валенце  Hug

Утро много ви е сложна ситуацията.На Анита й трябваше около месец да спре да плаче за мен в яслата.В началото стоях с нея по половин час, докато се заиграе с играчките.Но при нас помогна малко по-твърдото ми отношение.3-4 седмици така сутрин все хваната за мен и плаче.И всеки път й обяснявах, че само ще си играе с децата и мама ще я вземе после.Накрая й казах, че там не се плаче, цункахме се, казах й че я обичам и ще дойда след малко и си тръгнах.Не заплака, нито хукна да ме гони и така.От тогава като я оставям се целуваме и й казвам, че я взема след няколко часа.Дано скоро свикне Симонка  Hug

Честито на всички приети в градинките, а на останалите късмет с второто класиране.

Ние сме добре.Анита ходи на ясла 3 пъти в седмицата.Ама много им странна системата тук  ooooh! Живот и здраве от септември ще е всеки ден от 9 до 15 ч.И мама смята да се запише на някой курс, че издивях вкъщи.И така.Целувки на всички  Hug

# 493
 Heart Eyes да взема да намина да ви направя кафенце
като ви чета за ясли и детски ми настръхват косите,особено за палавите деца  ooooh! да не се окаже да се оплкават дечицата и родителите от нашата фурия  Joy hahaha че тогава ще се чудя кви ще ги правя
А така ми се  ходи на моренцееее
Лек ден   bouquet

# 494
Боже, Диди, кво моренце??? Навън е зима!  cold
Иначе мерси за кафенцето!  Hug
Тази година явно съм извадила късмет, че се наложи да си пусна отпуската чааак за август. Има изгледи да се постопли до тогава времето!!!

Много бавно върви темичката ни нещо....

Общи условия

Активация на акаунт