Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 421 153
  • 3 446
  •   1
Отговори
# 315
sama35, за съжаление съвета, който мога да дам, може да не ти помогне, понеже и аз се усещам как потъвам, но на повърхността ме държи мисълта за това, което той ми остави.
Едно научих, ако ти се плаче, плачи, не стискай, защото буцата, която засяда на гърлото и болката в сърцето може да те съсипе. Но както казва свекърва ми, ако мъката убиваше, до сега всички да сме загинали.
Съветът ми е, не стой сама, тежко ли ти е, изливай си го, намирай утеха в сина си! Не подтискай мъката си, ако не пред хората, поне пред себе си. Ако се затвориш в себе си, ще отблъснеш всички, които искат да ти помогнат по някакъв начин. Знам, че не можем да ридаем пред всеки срещнат, защото това пак би накарало хората да се дръпнат от нас, защото никой не би искал да го натоварват постоянно. Никой не може да промени случилото се, никой не може да ни ги върне, живота си да заменим за техния, пак няма да променим събитията.
Боли, много боли, сърцата се пръскат от мъка, но трябва да се научим да живеем с маска на лицата. Много пъти си казвам: "Не искам да живея без него! Не само не мога, а не искам!", но ако беше станало обратното, аз щях да искам той да продължи да живее и да е щастлив отново някой ден.
Прегръщам те!

# 316
Момичета,толкова ми е мъчно за вас  Cry
Аз не съм загубила моята половинка,но сестра ми си остана с двете деца сама.
Огромна мъка е това...

Не се опитвайте да ги забравите,напротив,помнете ги,говорете за тях.
Та те са в сърцата ви! Не казвайте че ги няма,те са тук с вас!
Нямаше да ги има ако ги бяхте забравили,но вие не сте.

Сложете си техни снимки в къщи,дори си направете фототапет с някоя ваша обща снимка от някой хубав момент.Защо не?
И им говорете!  Да,говорете им и се усмихвайте! Не плачете над снимките! Разказвайте им истории,покажете им какво сте си купили днес....
Пожелайте им лека нощ и ги поздравете за добро утро с целувка и усмивка!
Когато избирате нещо,мислете си какво би било и тяхното мнение по въпроса и си кажете: Това ще му хареса! А не : Това щеше да му хареса!
Целувайте децата си по два пъти и казвайте: Една целувка от мама и една от тати.

Любовта и спомените са още във вас и никой не може да ви ги вземе!
Знайте, че те са живи....живи са докато и вие сте!

bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 317
  • София
Момичета, аз ще се включа малко по-делово. Загубих съпруга си преди близо 3г. почти не съм писала във форума, защото всеки път като се зачета,  се разстройвам ужасно много.Та въпроса ми е следния: някой наясно ли е дали с нашето семейно положение имаме някакви законови привилегии на работното място.
Понеже работя на смени и искам мина на нормален работен ден, дали зависи само от благоволението на работодателя?

# 318
Christians Mum, човек трудно свиква с мисълта да говори в минало време за някого. Аз загубих половинката си преди 4 месеца, твърде кратко време, но започнах да говоря в минало време. Ако продължим да говорим "това ще", вместо "това щеше", значи да живеем в миналото и никога да не видим настоящето и бъдещето. Човек не може да промени миналото, но не може и да живее в него. Никой не може да забрави, няма как да се случи. Спомените винаги ще са с нас, предполагам , че всички както мен се молят да се сещат по-често за хубавите неща, а не за лошите /за мен най-лошия е когато си отиваше в ръцете ми, а аз не можах да го спася, тази гледка избледнява, но на моменти се връща с пълна сила/. Всеки ден целувам за "Здравей" и "Довиждане" снимката му, казвам му  "Лека нощ!, казвам му колко много го обичам, не обичах, понеже винаги ще е в сърцето ми, но като се замисля, това не е той, няма как да ми отговори, да върне целувката или прегръдката, защото го няма.
Разбирам, че искаш да ни дадеш кураж, но никой не знае кое би му помогнало, да плаче или да не плаче, да говори или не, няма универсален "лек", да не кажем, че няма "лек" за тази мъка. Човек се научава да живее с нея, но не значи, че я преживява. Благодаря все пак!
dar-di, не съм чувала за някакви привилегии на работното място. Провери в Кодекса на труда, аз се порових, но не можах да открия отговор на въпроса ти, съжалявам!

# 319
zdraveite mili momi5eta!
Tazi ve4er 4etox do sega edna kniga ,koqto i dvamata obi4axme mnogo,razvalnyvax se,poplakax i kakto 4esto pravim tarsim nashata ytexa tyk..
Kakvo da Vi pisha ,spodelqm mnenieto ,4e ne biva da se jivee v minaloto,4e s godinite bolkata poytixva,a nashite sa ve4e pet.
No ne bix kazala ,4e vsi4ko se zabravq,ne ,zabrava nqma,spomenite ponqkoga naxlyvat s neosezaema sila i zatvarqsh o4i po4ti 4yvash lubimiq glas,misleno dokosvash ystnite,lubimite o4i...i
takava ogromna bolka te zaliva ,4e yseshtash ydarite na sarzeto si v garloto.i
Iska mi se da izvikam -ela za mig,pregarni me da namalish bolkata! Znaesh li kolko te 4akam ,nevazmojno e da ne se varnesh nikoga,nevqrvam ,4e si sposoben da me nakazvash taka!
Momi4eta,ima li dryg 4ovek ,tolkova skap na sarzeto kato nashiq lubm,mogat li 4yjdi raze da te pregrashtat taka,4ygdi ystni da te zelyvat taka?Ne,Ne,ne!!!

Iskam teb moq lubov,mnogo si mi nyjen ,i na dezata sashto,koi dryg shte e kato teb'!
Obi4am te ,zavinagi ,do miga kogato ste sme zaedno s teb otnovo!

Vseki den na izlizane zelyvam snimkata,vsqka sabota ostavqm edna 4ervena roza ,no vse sam sama.
Rqdko mi se sly4va v sanq mi da te vidq ysmixnat i tozi den za men e mnogo shtastliv i dori vesel!
Pozdravqvam vi momi4eta s moqta sadba,pregrashtam vi,badete zdravi za dezata vi.
i neka te da sa vashata nai- golqma radost i podkrepa! Hug

# 320
Искам да изкажа най-най-искрените си съболезнования към всичко загубили своите близки!  Flowers Rose
Сърцето ми се къса и в гърлото ми беше заседнала топка докато четях всички покъртителни истории.
Не можях да сдържа сълзите си, понеже макар и на мен лично да не ми се е стоварвала тази зла участ (не съм омъжена), загубих майка си при такива трагични обстоятелства.
Бях само на 11 год.. шока беше огромен, години след това не можех напълно да се отърся и имах редица проблеми - бях много слаба, забърках се с наркотици и лоши компании, бягах от училище.
За момента този ужасен период от живота ми е тотално загърбен и съм благодарна на Бога, че ме е дарил с най-прекрасният и всеотдаен баща, който не се поддаде на алкохола, а се взе в ръце и ми помогна да изляза от кризата. Винаги ще го обичам, той е моята светлинка в живота и се моля само нищо да не му се случи.

# 321
Момичета, ако сред вас има майки на бъдещи първокласници - имайте предвид, че еднократната помощ от 250 лв е и за всички полусираци, без оглед на доходите. Подава се малко по-различен комплект от документи - акт за раждане на детето; бележка от училището, че е записано; смъртен акт на починалия родител; удостоверение за гражданско състояние на преживелия родител; удостоверение за наследници на починалия родител.

# 322
Дрози, за каква еднократна помощ говориш? Моето дете е новородено, получих сумата от 250лв за първо родено дете, но каква е тази помощ от 250 лв за дете първокласник или?

# 323
Дрози, за каква еднократна помощ говориш? Моето дете е новородено, получих сумата от 250лв за първо родено дете, но каква е тази помощ от 250 лв за дете първокласник или?
Това е вид социална помощ и родители, които отговарят на условията за детските /с нисък доход на член от семейството/ имат право на такава еднократна помощ. Хубавото е, че държавата подпомага и полусираците и то безусловно, т.е. независимо от критериите за доход в общия случай, всеки полусирак има право на такава помощ.

# 324
Момичета, аз ще се включа малко по-делово. Загубих съпруга си преди близо 3г. почти не съм писала във форума, защото всеки път като се зачета,  се разстройвам ужасно много.Та въпроса ми е следния: някой наясно ли е дали с нашето семейно положение имаме някакви законови привилегии на работното място.
Понеже работя на смени и искам мина на нормален работен ден, дали зависи само от благоволението на работодателя?

nikakvi zakoni nqma za roditeli ostanali sami.moqt saprug e po4inal ot dve godini i polovina.sled kato napravi devet meseca ot biv6oto mi predpiqtie me osvedomiha 4e me sakra6tavat.togava se roveh iz zakonite i razbrah 4e nqma nikakav zakon koito da predpazva roditeli ostanali sami s maloletni i nepalnoletni deca ot sakra6tenie ili rabota na smeni.taka che darjavata izob6to ne q e grija za nas i decata ni.te me sakratiha i ostaviha na praktika edno semeistvo bez vsqkakvi dohodi,i darjavata nqma nikakav zakon za tova.te prosto me sakratiha a nie kak 6te se opravqme edin gospod znae.slava bogu sled dva meseca si namerih rabota,sakratih borsata i taka do sega ,no moje6e i tova da ne se slu4i i napravo ne mi se misle6e.taka 4e mila zakon nqma ako neiska6 da raboti6 s tqhnite usloviq prosto si otiva6 i nqma zakon koito da te za6titi,a za6titava tqh.

# 325
  • Русе
Здравейте...търсих в интернет подобна тема, защото се чувствам много зле...Загубих съпруга си вчера следобед...Обесил се в къщата на техните, а всичко беше наред...Вече не знам и как да се изказвам, извинявам се...Толкова много го обичам моето момченце, само на 27 години беше...Имам чувството, че ще умра...Бяхме толкова близки, Господи...

Просто имах нужда да споделя....

# 326
Съболезнования! Нещата се случват ужасяващо неочаквано! Кураж!

# 327
Здравейте...търсих в интернет подобна тема, защото се чувствам много зле...Загубих съпруга си вчера следобед...Обесил се в къщата на техните, а всичко беше наред...Вече не знам и как да се изказвам, извинявам се...Толкова много го обичам моето момченце, само на 27 години беше...Имам чувството, че ще умра...Бяхме толкова близки, Господи...

Просто имах нужда да споделя....
Толкова покъртителна история  Confused Съжалявам за загубата Ви! Но знайте, че щом толкова млад и с малко бебе вкъщи, е извършил подобно потресаващо нещо, значи нищо не е било наред! Желая Ви за напред живота Ви да с развива само в положителна насока и знайте, че имате голяма утеха в лицето на малкото ви ангелче. Сърдечни прегръдки от мен.

# 328
МОИТЕ НАИ-ИСКРЕННИ СЬБОЛЕЗНОЖАНИЯ,МИЛА ЕУФОРИКА!
МНОГО Е ТЕЖКО,ОСОБЕННО ,АКО ЛюБИМИЯТ СИ ОТИДЕ ТАКА ВНЕЗАПНО И НЕЛЕПО...
МОЖЕ БИ Е РАЗВИЛ ДЕПРЕСИЯ..
НЕ СЕ ПРЕДАВАИ ,ИМАщ ДЕТЕНцЕТО СИ ,ЖИВЕИ ЗА НЕГО !КУРАЖ МИЛА! Hug

# 329
Най-искрени съболезнования, Еуфорика! Знам, че думите не помагат, че нищо и никой не може да го замени.
Тук всички те разбираме! Съжалявам, че стана част от нас. Аз самата загубих съпруга си преди 6 месеца, детето ни се роди преди 2. Никога няма да се видят един друг!  Той също си отиде без време на 32, но той не го избра, Господ реши така.
Кураж, мила моя! Не оставай сама, нека близките ти да са до теб сега. Ако имаш нужда от професионална помощ, не се колебай, потърси я! Но опитай да се хванеш за нещо, за да не потънеш. Знам, как ти звучи всичко това, но го казвам от горчивия ми опит. Аз се вкопчих в детето, макар тогава да бе още неродено. И до сега той е смисъла на живота ми, живея заради него, жива съм благодарение на него! Не замества баща си, но ми дава сили да съществувам!
Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт