Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 421 140
  • 3 446
  •   1
Отговори
# 405
Teriyaki  Hug +1
Адът, през който минаваме, няма как да се спести. И аз установих, че бях доста по-уравновесена ако не ходя често на гробищата и не гледам снимки... полека лека трябва да се обърнем към новия си живот, защото стария няма как да си го върнем! А да живеем в миналото е много болезнено и не прави услуга на никого, особено на децата. Говорим понякога с малката за баща й, но винаги се опитвам да говоря за положителните и весели неща, въпреки, че тя страда доста на моменти от липсата му....
Преди години се чудех, как може жените минали през същата ужасна съдба след време да са спокойни и не толкова емоционални.... еми сега вече знам... просто с времето и новите неща в живота човек се научава да приоритизира и фокусира върху ежедневните и важни за бъдещето въпроси и да влага усилия и емоции вече в тях, а на миналото с нашите момчета гледаш като на изживяна приказка, но затворена страница...
Не ме разбирайте погрешно - спомените са страхотни, като същевременно много боли да се връщам към тях, но не можем да живеем в паралелен свят - рано или късно погледът трябва да се отправи към бъдещето, където е не само нашия, но живота на нашите деца.
П.С. Децата усещат всичко и могат да ни изненадат с помъдряването си. Моята дъщеря преди няколко дни заяви, че много се притеснява да не ми се случи нещо лошо... Е, аз ще дам всичко от себе си да запазя физическото и психическото си здраве, за да й осигуря в максимална степен комфорта, че има родител на когото да се опре, пък бил той и само 1   bouquet

# 406
Drozi поста ти ме накара да се замисля много. Само спомените ще ни отвеждат назад във времето и ще си спомняме хубавите неща с нашите момчета. Но трябва да бъдем силни заради нашите деца, на които сме им нужни психически и физически здрави.
Ето например на мен хич не ми е до украси и елхи, но заради малката преди две вечери окрасихме дома си. Виждах как очичките и сияят от радост и вълнение. Оставих я тя сама да украси елхата. Сложихме и лампички. Въпреки болката ми детето трябва да се чувства щастливо. Всяка от нас трябва да направи усилия, децата ни да се чувстват щастливи.

пп. А на моето момче в Коледната нощ, ще му кажа че много го обичам и винаги ще го обичам, и ще направя всичко по силите си, за да отгледам нашето момиченце, което създадохме с много любов  smile3518

# 407
  • Талант на 2012,2013 г.

Drozi , благодаря ти.  bouquet Помогна ми да вникна по-надълбоко в някои неща, да се замисля. Права си, много си права...

# 408
 Hug момичета
Страдайте, дайте си време - болката ще намалява с времето  Peace

# 409
Разликата между моето дете и вашите е, че то никога не видя баща си, но поне няма да преживява тази мъка от загубата му.
Да си призная, не знам кое от двете е по-лошо, защото някак си не мога да преживея факта, че Господ не им позволи да се видят един друг. Вътрешно вярвам, че децата виждат повече от нас, това, което ние не можем да видим или чуем, надявам се малкия да го вижда, защото има много моменти когато гледа нанякъде - в ъгъла на стаята или в тавана и се смее без видима причина Simple Smile
Вярвам, че той ни гледа и му се радва от там, където е!

# 410
Разликата между моето дете и вашите е, че то никога не видя баща си, но поне няма да преживява тази мъка от загубата му.
Да си призная, не знам кое от двете е по-лошо, защото някак си не мога да преживея факта, че Господ не им позволи да се видят един друг. Вътрешно вярвам, че децата виждат повече от нас, това, което ние не можем да видим или чуем, надявам се малкия да го вижда, защото има много моменти когато гледа нанякъде - в ъгъла на стаята или в тавана и се смее без видима причина Simple Smile
Вярвам, че той ни гледа и му се радва от там, където е!
За голямо мое съжаление не си права. И при мен съпругът ми не доживя да види детето ни, и аз като теб разсъждавах, че малкото няма да страда толкова, ако не са се виждали въобще, но... животът ме опроверга. Особено като поотраснат и помъдряват и започнат да си задават въпроси ...  Sad

# 411
Дрози, сигурна съм, че ще задава въпроси, че ще му е тежко, че другите си имат татко, а той не, но обичта не се насажда в сърцето Sad Ще му липсва това, че го няма, но няма как да изпитва обичта, която ние сме изпитвали към тях. А и самата трагедия, поне това му е спестено. Този миг е много страшен, малкия "присъстваше" на събитията косвено, нероден Петко. Знам, че тогавашното ми състояние му се отразяваше, но нямаше как да го избегна. 10 дена преди това го усетихме как ритна, а когато почина съпругът ми, не спря да ме рита в продължение на 2 дни, някак безспирно.
Не знам, не искам да мисля, по-лесно е да не мислиш в дългосрочен план, защото какво си мислехме ние, а то какво се случи ...  Cry Cry Cry

# 412
Днес моя мъж щеше да стане на 36год.Но той завинаги ще си остане на 35.
Толкова много ми липсва и толкова много много го обичам.  Дано душицата му почива в мир.
Обичам те любов моя и ще те обичам до края на живота си.ОБИЧАМ ТЕ.ПОКЛОН.
 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518

# 413
Много преди да ми се случи този ужас, аз бях убедена вътрешно, че няма ненаказано щастие, щастието в този живот се заплаща. За голямо мое нещастие - оказах се права. Също както по-вечето от вас ние живеехме в приказка за любовта и пълното допълване. Борихме се заедно за едно по-добро утре, за един по-добър и спокоен живот за нашите деца. Ноооооооооооооооооооооооо всичко отиде по дяволите. НЕГО ГО НЯМА, а аз съм тук само физически.

# 414
Здравейте,момичета !Започнах да Ви чета малко след моята лична трагедия,но сега се осмелих да пиша....Загубих съпруга си на 13 юли само за 24 часа......Понякога завиждах на Мари,че толкова време е със своя съпруг в неговата болест...А аз не успях даже и глътка вода да му дам...На 13 стават пет месеца и аз не искам да празнувам празниците,които наближават.Питам се,дали болката ще намалее някога...И сама си отговарям-не.Синовете са ни големи и търся утеха в тях, а на тях толкова много им липсва...

# 415
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей, Сети и моите съболезнования. Sad

Много често откакто го изгубих си задавам въпроса кога е по-тежко? Когато си отиде изведнъж или когато гасне бавно. Не мога да си отговоря.

Вчера мина инкасаторката, която ни записва водомерите. С черно шалче. И плаче. Мъжът и си отишъл само преди десет дни. От тромб. Ей така изведнъж. Като попарена съм. На годините на моят мъж.

Какво става?

Все повече ставаме... Все повече вдовици и дечица полусираци... smile3518

# 416
Мари,благодаря ти! И аз  знам,че всякак е много трудно,болен,от катастрофа,,млад,стар...Сега се замислих и за младите майчета от предните постове. Големият ми син е на 24,а малкият на 19, а техните дечица са толкова малки!Това е най-лошото и всякак е много трудно!Започвам да чета стиховете ти и заплаквам....Сега в този сняг и на гроба не можем да ходим.Извинете,че пиша объркано.Моите съболезнования към всички Ви !

# 417
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз посредством стиховете разтоварвам. Много са тежки, защото изразяват мислите и чувствата ми на момента.
Но след това ми е с една идея по-леко.

Да, нашите деца са порастнали и сме някак по-добре.  На майчетата с малки деца им е далеч по-трудно.

На гроба ходим, когато можем...Зимата наистина е трудно с тези снегове, но пък те няма да ни се разсърдят. Аз в къщи имам една свещичка и от време на време я паля. Тогава сякаш и той си е у дома и ми е някак по-спокойно...

И аз пиша объркано, но май ни е простено. Rolling Eyes

# 418
Днес се навършват 10 месеца без моето момче!  Cry
Сети, не знам кое е по-зле...
Мари, именно от тромб си отиде и моят съпруг, само на 32... Целуна ме за лека нощ, легна си, след няма два часа направи гърч, дойде линейка, но нищо, не успяха да го спасят, отиде си за секунди, изниза се като песъчинка през пръстите ми  Cry
Онази вечер си правих равносметка на изминалата година, след като той почина... Ако не се беше родил синът ни, тя щеше да е напълно празна за мен, изминала в нищото, стоя си на дата 11.02.13 и не мърдам от там.
Това, което осъзнах е, че аз съм 27 годишна вдовица, но преди всичко майка на 5 месечно момченце! Знам, че ще ми е трудно, дори с цената на моя собствен живот, но трябва да продължа заради него, той е всичко за мен, обичaм го толкова много, че на моменти имам чувството, че сърцето ми ще се пръсне.
Дали баща му ми липсва, безкрайно много! Той бе любовта на живота ми и някак знам, че друга такава любов никога няма да има. Благодаря ня Господ, че ме запази през бременността ми и въпреки шока родих здраво момченце!
А моето момче ще остане завинаги в сърцето ми и в очите на детето ни!
Дрози, може ли един въпрос? Кога и как обясни на детеро ви кой е татко му и къде е? Вкъщи снимката му стои в рамка, понякога показвам на малкия, че това е тати, но не знам как да го направя. Ще ми се да знае кой е човека от снимката, а не някой ден да попита кой е това. Не знам... Sad

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 14:23 от girlinblue182

# 419
Сега,като чета темата на зад си мисля,че и аз съм минала през няколко етапа само за тези пет месеца.В първите няколко дни му бях обидена,че ни остави така наред с преживяната болка.През следващите 20-30 дни исках и аз при него......Два месеца след смъртта му се наложи да се оперирам-тогава пък бях егоистка и мислих за себе си.Сега се възстановявам и мисля само за момчетата.Толкова  много говореше  за тях,за приятелките им,за бъдещите сватби...С тях той се държеше като приятел.А най-много мечтае за детска люлка в градината...Е,казах неща,които не бях споменала на никого,мъничко ми олекна...

Общи условия

Активация на акаунт