Отговори
# 165
humanis това за  чесъна  и някои други „вкуснотийки“ на мен ми го обясниха ,че е свързано с различните климати там е доста по горещо и затова не е полезно .Но за Европа това не важило .Има и упражнения които за индиците са страхотни ,но за европейците са вредни .  Всичко е въпрос на тълкуване . Party
Гледах един страхотен филм за будиските манастири и доста се смях .В будиската религия убиването на животни дори и за храна е строго забранено .
Та тези манастири се намираха в близост до огромни езера пълни с риба.
 И тези будисти отглеждаха специални птици тип пеликани .
Та рано рано сутрин будистите се качваха в лодка заедно с пеликаните които бяха вързани с въженце , навлизаха  на дълбоко и мятаха пеликана във водата .След 2 минути го издърпваха ,стискаха го за гушата и той изплюваше хванатата риба –ама вече умряла  . Така монасите можеха да ядат „риба на корем“ без да са е убили . Grinning
Е оставяха риба и за пеликана –нали той е „убиецът“ и трябва и за в бъдеще да им върши „черната работа“ .  newsm78
Та всичко е въпрос на тълкуване. Peace

# 166
  • София
  Здравейте, момичета!
  Много ми е интересна и полезна темата ви.

Имам въпрос за етеричните масла. Една от вас беше споделила за маслото от лимон и мандарина - с цел отслабване. За съжаление не мога да намеря с търсачката поста, нито на 1стр.
  Притеснява ме това, че на маслото от лимон изрично пише да не се приема вътрешно. За мандарината няма проблем.
  Ще съм благодарна да коментирате.

# 167
  Здравейте, момичета!
  Много ми е интересна и полезна темата ви.

Имам въпрос за етеричните масла. Една от вас беше споделила за маслото от лимон и мандарина - с цел отслабване. За съжаление не мога да намеря с търсачката поста, нито на 1стр.
  Притеснява ме това, че на маслото от лимон изрично пише да не се приема вътрешно. За мандарината няма проблем.

Всички цитрусови етерични масла имат дългосрочен ефект на регулиране на теглото. Всичките могат да се приемат вътрешно. Ето описание на характеристиките на отделните масла.

# 168
  • София
   Благодаря много!
   Хубав ден на всички!  bouquet

# 169
Благодаря, ще имам едно наум, все пак! Simple Smile

на никой не препоръчвам да се занимава със рави шанкар, с неговите техники и неговата организация. За там също знам за пострадали!!!
А че е комерсиална организация това е ясно. Комерсиална и ОПАСНА за начинаещи особено.

# 170
специално за маслата - да не се употребяват особено вътрешно в период на бременност, някои се смятат като противопоказни, това са много силнодействащи вещества.

# 171
Благодаря, ще имам едно наум, все пак! Simple Smile

на никой не препоръчвам да се занимава със рави шанкар, с неговите техники и неговата организация. За там също знам за пострадали!!!
А че е комерсиална организация това е ясно. Комерсиална и ОПАСНА за начинаещи особено.

Аз затова и го написах, да чуя мнения и да си преценя...Но сега съвсем няма и да си помисля да припаря.... Simple Smile

Благодаря   bouquet

# 172
Уууууууууухааааааааааа  Party, Вокси се развихри пак  Mr. Green

# 173
Преди време се заинтересувах за етеричните масла и на много места прочетох ,че да не трябва се приемат вътрешно.Имаше една много хубава статия, подробно обяснено какъв е риска,но сега не мога да я намеря.Намерих ето това тук с най общи указания за използването им.Сигурна съм ,че има и статии с противоположно мнение,както за всичко,но за себе си реших да не рискувам.Като личен опит използвах масло от салвия,добавено към билката, за инхалация-имаше голям ефект-прочисти ми синусите почти веднага.Със същата смес си направих и тоник за почистване на лицето-много съм доволна.Чудесен е-почиства ,освежава,изглажда кожата,без да я изсушава.А аз съм много взискателна към козметични продукти.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 13:18 от Sweta

# 174
  • София
Рози, а как би реагирала кожата ти на бадемово масло - за мазане, това е единственото, което ползвам при малките ми момчета при кожни проблеми, освен това и кърма - наистина помага Simple Smile  yes
само не слагай кортикостероиди и други препарати, които да вкарат проблема навътре.

Другото, което ми хрумва - това че носиш медалиони, напоени с етерично масло(имам някакъв спомен да си споделяла за тях) - дали не е направило плътта ти чувствителна...

Успех!!!

# 175
  • Tам през Атлантическия океан

Vsсяко прочуло се и известно нещо е комерс.  Wink

E'  има и непрочули се родни "величия" които според  дЖеба на хората пак вършат същата работа и събират парици с/у духовно иЗвисение , чистене на карма , фризиране  Peace Лошо нЕма парите са енергия , обичкам ги  Flutter

Двудневен курс за самолечение на негативнта енергия в ауричното поле

5 и 6 март/ събота и неделя/

от11 до 16,30 ч. с обедна почивка

цена за участие 130лв., за двама 250 лв.група от 4-5 човека

Може би се питате, какво е кармична енергияи какво значение има за нас като Цяло? Колкото и новаторско или мистично да звучи думата карма, тя има по-голямо значение в живота ни отколкото осъзнаваме. Краткото описание за карма е: ”Съвкупност от причинно-следствени връзки, които оказват силно влияние на нашето битие (физически живот) и събитията в него, на всички нива” В ”Един Уикент за самолечение-”Изцеление на Кармата” заедно с Извисените Учители и собствените ви Духовни Водачи можем:Да ви научим, как съзнателно да се излекувате от Кармата на Земята в четири основни категории: · взаимоотношения,· недоимък и лоши условия за живот,· негативни навици· болести. За първи път получаваме толкова лесни методи за лекуване на кармата и на личното страдание Това, което постигаме с това изцеление: няма да остаряваме, а физическото ни тяло се лекува. Ще се освободим от цялото страдание, с което сме дошли в това тяло, от нашата карма, без да трупаме нова такава. Ще се освободиме от негативността на масовото съзнание на планетата, от всяка културна или фамилна негативност и от цялата негативност, която е била програмирана. Водещ на семинара: Азара Лайт

Място: Център МАХАТМА - ул. Янко Сакъзов 40

Свободни места: 5

Информация и записване: 0885 75 87 00; 0888 77 96 95
Провежда се и индивидуално изцеление и трансформация на кармата
Mr. Green

Та нека всеки си преценява  Hug Fox недей да заклеймяваш нещата като добри или лоши , опасни или не  Wink това е твоя преценка  Hug Остави другите също да си преценят  Grinning

Violina23   Hug слушай себе си , не другите  Peace

Чуждото мнение ми е било някакъв ориентир  Whistling но винаги се предоварявам на себе си  Peace
Ама като гледам как някои се влияят от другите определено такива масови семинари ще им "промият" мозъците  Mr. Green
Много лабилни и податливои има тук  Sunglasses

Грам не съжалявам че навремето посетих подобно събитие , поне вече си имам собствено мнение за това Simple Smile

МиЖ Wink

# 176
Bili-san, аромамедальоните аз изобщо не ги нося на тялото (може, но аз ги ползвам в другите варианти). Това не е бижу само по себе си Embarassed. Слага се на масата и така се изпарява аромата в помещението, когато не ползваш аромалампа. Ето това е аромамедальон.

И да точно с базовите масла се затварят тези дивотии при мене. Обаче с жълт кантарион, а не само с бадем. Бадемът е неутрална основа, а жълтият кантарион има лечебни свойства по отношение на кожата. И другото, което ми помага за кожни е чаеното дърво! Вълшебно е!! Аз лекарства не докосвам изобщо никакви, така че не се притеснявай за кортизона. Такова няма сила на света, която да ме накара да докосна. Някога бях атопик. Изчела съм света за кортизона.

Благодаря за съветите в сферата на лечението, момичета, аз по-скоро се интересувах от наблюденията върху връзката кой орган реагира и емоцията, която поражда болката. Твърдо съм убедена в соматичната основа на това точно мое оплакване, защото то възниква при определени обстоятелства, но не схващам още как точно ми влияят. Днес например вече премина почти. Вчера, че си беше кризисен ден, се усещаше. То така боли силно само в последния ден преди да затихне.

И по повода за здравето - много ми хареса мисълта на деня! После защо с медицината и изобщо с лекарското съсловие съм на вие.... И сега все още ми твърдят (някои от тях, държа да отбележа), че моя неконвенционален успех със здравето не е съвсем възможен от гледната точка на класическата медицина. В Токуда обаче наистина шапка свалям на една от доцентите в образна диагностика. На нейния въпрос "А при вас как така е настъпил този резултат?", получи от мене отговор "Алтернативни средства.", на което каза "Браво на вас, момиче, браво. Продължавайте така!". Знаете ли какво е след много много години неприязнено отношение, пренебрежение и подигравателност към успехите ми, само защото ги няма в учебниците, да получа одобрение. Сега чакам някога в живота ми да чуя от лекар въпрос "А как точно го постигна? Кой работи с тебе? Какво правихте?" - защото аз далеч не бях сама. Класическа хомеопатия първо, после етерични масла, смехотерапия и много медитативни техники междувременно през годините. И увереност, че ще успея. Е, и инат  Embarassed Embarassed Laughing И готовност да приема, че ще боли понякога (като с кожата например), но няма да си намажа някоя кортизонова отрова например, за да затвори раните (ако изобщо го направи). Мен не ме интересува да се затворят раните, а да се изкорени причината. Като имаме предвид, че съм получила първите на 6 месечна възраст....

Ама днес съм като нова.... Тра-ла-ла-ла-лиииии и и два пролеттттаааа  Blush

# 177
Идвам да ви предложа едно много приятно четиво,за който не го е чел...става дума за сбъдването на желанията ни...Докато го четях, а то е малко и се чете бързо....поисках на 2 пъти пари...Трябваха ми за сметките.. И двата пъти на следващият ден парите дойдоха,като по чудо..Първият път поисках 160$, дойдоха ми 200$, вторичт път  само си помислих за една малка сметка...получих я двойно...  Blush ,  само да добавя,че винаги,когато получа пари, давам пари на дъщеря ми , ходим да се почерпим,  бутилка вино за съседите ми, торта... каквото преценя...
ето линка :  http://chitanka.info/lib/text/14659-igrata_na_zhivota_i_kak_da_ja_igraem

Наистина ли ви хареса тази книга???

Аз ли съм сбъркана, но точно този тип писания ме отращават - изцяло ориентирани към получаването на пари и то в някакви невъзможни ситуации - "трябваха ми $3000 долара и изведнъж дойде роднина и ми ги даде".
На всичкото отгоре е и силно религиозна....
По същия начин на Джо Витале ме отвратиха книгите.

Не искам никой да обиждам, явно не са за мен  Peace

# 178
Аз например наистина харесвам книжките на Флоранс Сковъл Шин  Simple Smile
Да, в някои отношения примерите, които дава са наивни  Wink Но да не забравяме и кога са писани тези книги - в началото на миналия век. А самата Флоранс е една от първите авторки в тази област и в този смисъл мисля, че заслужава нашето внимание  Grinning
Да не говорим, че отвъд елементарните й примери, главните принципи и идеи, които тази невероятна дама споделя, не са се променили нито на йота и са си все така актуални дори и сега, век по-късно, и ние си ги обсъждаме тук вече 38-а тема  Grinning

Ето малко мисли на Флоранс:

"Никой не може да ти даде това, което сам даваш на себе си. Никой не може да те лиши от това, от което сам се лишаваш. "Играта на живота" е като пасианс - промениш ли себе си, всичко се променя. Променете мислите си и в един миг обстоятелствата около вас ще се променят. Вашият свят е свят на кристализирани мисли и думи. Разно или късно вие ще берете плодовете на вашите мисли и думи. Хората, които винаги говорят за бедност и ограничения, жънат бедност и ограничения. Вие няма да влезете в царството на изобилието, оплаквайки съдбата си. Ако сте убедени, че сте неудачник, ще бъдете неудачник, докато не запечатате в подсъзнанието си убеждението, че сте победител"

За нас тези неща не са новост, но нека само си представим колко "революционно" са звучали тези мисли по онова време   Peace

Desss  , Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 15:08 от mijjjka

# 179
Здравейте, момичета мили  Simple Smile
Искам да ви попитам дали се сещате за някакъв по-специален ритуал, който може да се изпълни на рожденния ден от човека от самия него!
Много ми е трудно да пиша, просто се чувствам като Алиса в страната на чудесата в тази тема, но се прекланям пред вашите истории , разказани така .

Общи условия

Активация на акаунт