Отговори
# 270
 Аз също съм  чувала, че не се горят.

# 271
  • Добрич
Горенето според мен е вид магия. Така, че нареченото при горенето би трябвало да има голяма сила и да носи подобаващ енергиен заряд. Затова би трябвало не просто да се вземе и да се изгори, а да се нарече, когато се гори. Няма значение  как, важното е да не носи вреда никому. Например, че огънят зарежда положително този конец и той се влива в положителната природна енергия. Или нещо друго от този род, зависи от усещането. И разбира се, както вече писахме вярата е много важна. Вярваш, че този конец не може да навреди на теб и семейството ти. Освен това го енергетизираш положително и го пускаш по течението.

# 272
  • Tам през Атлантическия океан

Честно казано, не знам какво се прави с намерени предмети, използвани за направата на магия. Вярвам в енергийното въздействие на магията, но не знам как се неутрализира. Но пък имам потресаващи примери в личния живот за магии.

Първото кето ми дойде на ум  е да се направи мислен бумеранг  Mr. Green На поръчителя/направителя  "учтиво" да го върнем  Sunglasses

# 273
  • Добрич
Desss, и на мен първо това ми хрумна, но мисля, че Вселената ще се погрижи сама за този, който е направил "магията" и няма нужда и ние да се намесваме в неговото възмездие.

# 274
Desss, и на мен първо това ми хрумна, но мисля, че Вселената ще се погрижи сама за този, който е направил "магията" и няма нужда и ние да се намесваме в неговото възмездие.

Да, Друг въздава и никога не забравя. Не сме ние тези, които да съдим   Peace

# 275
  • Tам през Атлантическия океан
Е' аз съдя  Blush понякога  Whistling

Респект на тези които не го правят  Peace

"Има много неща, които хората си мислят, че не могат да направят, но се оказва обратното, когато ножът опре до кокала."

Стивън Кинг

п.п. Оф умислих се  Mr. Green

Тогава защо има съдилища , закони , правила които е добре да спазваме  Thinking
Защо трябва пр.да се осъжда някой "убиец"  като не сме ние съдниците .......  Crazy  ... а този неЙде горе  newsm78 .... защо ?! Да го пуснем на свобода па тя Вселената си знае работата  Sunglasses

Да , примера е краен .... но поражда въпроси и за не толкова крайни случки , примери  Rolling Eyes

Ако някой направи нещо лошо на най-милото ви или на вас самите , няма ли да осъдите постъпката му ?!

Whistling

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 15:33 от Desss

# 276
според мен за да остави някой шевове е имал време и достъп за това. Ако дрехите се сушат само в къщи на терасата, значи е някой който е идвал на гости. Общо взето аз такъв предмет не бих ползвал повече, то може би даже е по добре и ядене , при готвенето на което е допусната кавга или отрицателна енергия също да не се яде. Въпроса с наказанието да го оставим за други същества(от по-висока компетенция), но неутрализирането е от значение и трябва да се прави. Един от начините е да се насочи съзнателно енергия за неутрализирането на потенциално неблагоприятния ефект. Но това трябва да е тренирано , за да е по ефективно. Или с използване на Рейки 2+символи + формули/мантри. Това е и профилактичен и защитен метод - да имаме мощно поле около нас, за да не е голям проблем дори някой нещо да направи, а тогава и връщането може да е автоматично - отразяване от нашата аура даже без да правим "бумеранг".

# 277
Ох, Desss, и аз постоянно си задавам тези въпроси за съденето... и отговор още не съм намерила - нито за себе си, нито по принцип. Само дано ножът не опира до кокъла.
И един пример за взмездие от моя живот с мои близки хора. Познавах една жена, Бог да я прости, правела магии на друга жена - какво ли не намирала вкъщи, във възглавници, на разни места. Били в конфликт, етърви. Потърпевшата е добър човек и не й отвърна с нищо лошо. Откриха й миома, но тя намери сили да живее заради децата си и миомата я няма.
Минаха доста години, двете семеъства не си говореха, само децата им - братовчеди. Синът на жената, която правеше магии, се разболя от левкемия и почина. Не знам дали имаше 25 години, остави дете сираче. Майка му - дето правеше магиите - почина няколко месеца след него от рак.
Със сигурност има възмездие, със сигурност всичко се връща и "удря" там, където най-боли. Само дето трябва да си отиде младо момче, защото майка му от злоба и завист е била опиянена.
Много, много неприятна случка. Беше жива драма. Тези хора са мои роднини.

# 278
Прошката освобождава енергия, и ни дава възможност да се развиваме. А иначе всеки си носи последствията.

# 279
Е, и аз съдя  Wink Не съм се извисила до степен да не го правя изобщо  Laughing
Да не съдиш другите е добре за теб самия, защото така не трупаш карма.

А що се отнася до престъпниците/убийците Вокс го е казал - като ги затваряме, ги неутрализираме от обществото и от другите същества като им даваме шанс под формата на достатъчно време, за да мислят върху деянието си. Поне според мен такава трябва да е идеята на престой в затвор. Друг е въпросът колко от тези хора/души се променят. Това е и въпрос на личен избор, и на задачи/уроци, които сме се съгласили да отработим в тази си инкарнация.

....както и да го погледнем, сложен въпрос е "Престъплението и наказанието"  Peace

# 280
Здравейте и от мен!
По повод на това, което е написала Zuki подобни примери и аз мога да дам с конкретни хора и ситуации, за които аз съм само страничен наблюдател.

А от известно време се убедих, че докато пазим в себе си неприязън към някого, който ни е навредил вредим само на себе си, най-добре е да му простим, да му изпратим обич /това последното ми е много трудно/, но опитах не веднъж и резултатите много бързо са били неочаквано добри за мен самата. Просто ми беше омръзнало години наред като срещна или се сетя за няколко персони да ми тежи, просто реших да се освободя сама от това бреме и сама се убедих в това колкото по-бързо простя и изпратя чистосърдечни добри намерения, толкова по-бързо към мен се освобождават нови чудесни неща. И всичко това благодарение до голяма степен и на пишештите тук в темата за което   bouquet

# 281
И на мен ми е трудно да се прекърша, имам впредвид да простя.
А и аз имам такива хора дето с години наред се е трупало "да кажем неразбирателство".
Чудя се кога ли ще му дойде времето да се науча да прощавам.

# 282
Пит, и аз имам такива случаи и при мен поне прощаването не става изведнъж. Първоначално дори самата мисъл за прошка, любов и тези хора беше несъвместима, постепенно обаче започнах да "омеквам". Е, има още за "изчистване" Peace
За осъждането - доста пъти когато съм заклеймявала дадено поведение, отношение и т.н. в последствие съм попадала в същата ситуация и "съм си научавала урока". За това сега гледам да не давам крайни оценки или да се възмущавам от нечие решение или действие. Понякога дори успявам   Grinning

# 283
И на мен ми беше много трудно да простя .Особено на най –близките си хора.
Като, че ли от тях най –боли .Докато не осъзнах ,че да простиш не значи да забравиш и отново да повториш грешката си с тези хора .Просто трябва да приемеш нещата като уроци за някои хора  и може би трябва да ги игнорираш . Като тръгнах да прощавам разбрах,че с някои хора години наред съм правила една и съща грешка отново и отново та затова бях събрала толкова „любов“ към тях .

# 284
Прошката за мен е много силно чувство, не знам как да се изразя. Наистина, за мен се иска голямо благородство, за да простиш на някого. За съжаление, не винаги успявам да простя. В смисъл - не успявам да трансформирам нехаресването на някого в любов към него. По-скоро бих искала да прекъсна контакт с него, за да го забравя, отколкото да успея да изпитвам любов към него след години конфликти с него. Трудно е, правя опити, но виждам, че не се получава 100%. Прошката е да приемеш човека напълно - такъв, какъвто е, без да го осъждаш и критикуваш, без да приемаш лично вашите взаимоотношения и по-скоро неговото отношение към теб. Колко лесно звучи, а как ми е трудно да го приложа.
И наистина, винаги, когато съм си позволила да криткувам нечия постъпка или ситуация, ми се случва същото, попадам в същата ситуация, както каза Starlight.

Общи условия

Активация на акаунт