Отговори
# 315
Не мисля, че трябва да се опитваме да изпитваме  чак някаква специална любов към този, който ни е навредил, особено ако е направено съзнателно.
*Мила*, като се замислих, права си за любовта. Може би аз имах предвид съвсем конкретни хора, споделяйки мнението си. Обаче, ето - има хора в живота ми, които обичам, но ми е трудно да преглътна и да забравя, да не отдавам значение на лошото им отношение към мен. Спомням си за лошите им постъпки, вече не изпитвам същите лоши чувства на гняв, обида и пр., но ги помня, не съм ги забравила, което значи, че не съм простила. А пък ги обичам...
Знам, ще кажете (от духовна, Вселенска гледна точка) - не приемай нищо лично, то не е лично към мен, такава е тяхната житейска рола, ама... приемам го лично понякога, защото е насочено конкретно и директно към мен, от чисто човешка гледна точка.

# 316
lili-lilian мисля ,че бъркаш прошката с търпението  аз не случайно написах :
Цитат
Аз откакто разбрах , че не трябва да имам толкова голямо търпение , че не съм длъжна на никого или пък на мен някои ми е длъжен се наложи по малко да прощавам . Smile
Това не означава ,че не помагам  Wink
Hug

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 14:47 от viivaldii

# 317
# 318
# 319
За готиния ВОКСИ, желая къси работни дни и дълги любовни нощи!!!
 Hug

http://vbox7.com/play:db5b779e&al=1&vid=4240145

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 23:31 от sis8

# 320
  • Шотландия
Не мисля, че трябва да се опитваме да изпитваме  чак някаква специална любов към този, който ни е навредил, особено ако е направено съзнателно.
*Мила*, като се замислих, права си за любовта. Може би аз имах предвид съвсем конкретни хора, споделяйки мнението си. Обаче, ето - има хора в живота ми, които обичам, но ми е трудно да преглътна и да забравя, да не отдавам значение на лошото им отношение към мен. Спомням си за лошите им постъпки, вече не изпитвам същите лоши чувства на гняв, обида и пр., но ги помня, не съм ги забравила, което значи, че не съм простила. А пък ги обичам...
Знам, ще кажете (от духовна, Вселенска гледна точка) - не приемай нищо лично, то не е лично към мен, такава е тяхната житейска рола, ама... приемам го лично понякога, защото е насочено конкретно и директно към мен, от чисто човешка гледна точка.
Не, защо - аз пък не мисля, че трябва да се стремим да забравим лошото отношение към нас. Лошо отношение не позволявам към себе си. Вече не. Който не може да се държи добре към мен - просто няма да е около мен. Но това не значи, че АЗ ще се измъчвам от обида и болка цял живот.... И на близки съм казвала: ако се държим един към друг по този начин, аз се измъчвам, не мога. Ще трябва да си отида, ако не направим заедно така, че да не ми е тежко и да не плача. И като съм го казвала - съм знаела, че ще го направя. За щастие, не се наложи нито веднъж, но пък имам с близките си отношения, които всички ценим и пазим. Не че нямаме разногласия или не си повишаваме тон никога - но дори и в такива моменти не се обиждам кой знае колко или бързо ми минава, защото знам, че не е направено, за да ме нарани. Защото другият ще дойде и ще каже - извинявай, избухнах, или извинявай, изморен съм и реагирах еди-как си.

Но ако е насочено директно и съзнателно към мен... тези хора просто не са около мен. Всъщност, ако са роднини, обикновено става въпрос за борба за енергия.  В такива случаи търся причината - тя обикновено е съвсем другаде...

Прощавам, прощавам и все от мене минава, защото съм разбираща, защото знам причините поради, които хората постъпват по определен начин. Но в един момент, моят всеопрощаващ жест се приема от хората, като "при нея можеш да кажеш всичко, да направиш всичко, да се държиш както ти е удобно без значение, как ще се почувства тя. Тя разбира хората, прощава им и затова можем да си правим, каквото си искаме" В един момент се чувствам манипулирана и на моменти дори глупава. Не знам дали ще ме разберете, но ми е страшно объркано, мисля си че не е добре да знаеш толкова много, сякаш тесногръдите и егоистите са по-добре, поддържат си тезата и не се интересуват от чувствата и мнението на другия. А, когато се случват подобни неща в семейството е още по-трудно. Например, мъжът ми не вярва на никакви духовни учения, той е "здраво стъпил на земята" и от както аз съм духовно настроена, той е вечно сърдит и изискващ, макар че никога пред него не демонстрирам, тази си насоченост. Не знам, просто много е трудно.
Ааа, не, ще ме прощават!  Naughty Да простя означава да не държа карез, да не тровя себе си с негативни чувства. Обаче съвсем не означава, че ще позволя на някого да се държи по подобен начин отново с мен - ако това ме наранява. Да си намери друга жертва!  Crossing Arms

Колкото до мъжа ти... и моят беше така... колко сълзи съм изплакала в началото (пълна глупост, уверявам те!), докато веднъж, разплакана, обясних колко много означават тези неща за мен - той може да ги смята за глупости, но за мен са жизнено важни. Всеки път, когато ги коментира по този начин, ме наранява много. И го питах това ли цели и нарочно ли го прави. Естествено, не беше така... Той не осъзнаваше колко болка ми причинява по този начин. Спряхме всякакви разговори на тези теми. Но постепенно... с времето... познайте кой сега говори за енергии и властни драми  Joy Рекох "властни драми" - прочела ли си ги? От първа страница? Там има съвети как да се справиш с "Взискателния"...  Hug

ВОКС - много слънце в живота ти (естествено, луна и звезди също - по много  Wink ) и много любов! Честито!  bouquet

# 321
*Мила* "властните драми" в книгата "Селестинското пророчество" ли бяха?

# 322
ООооо, Лили-Лилиан,   да не те обезкуражавам, но ММ , след 20 г, заедно,  започна да чете и да се интересува за нещата...сега дори  ме съветва, като съм нервна  и ядосана ме успокоява,като ми обяснява, как и кое не трябвало да се прави или да се прави....и куп съвети най-различни.... Shocked
Не знам кой ,кога узрява за тези неща, но знам,че определено трябва сам да стигне до тях.. Колко съм слушала приказки от сорта :"  Като закъсаме с парите, ще продадем книгите ти ..", и какви ли не тъпотий.... Дори ме е хващало страх, като съм го слушала какви изказвания е правил...Тук да отбележа, че ММ по принцип много чете, има много книги "неговИ си"...  но просто моята тематика за него беше чужда. Същото го има и като промяна в мисленето  му по отношение на храненето....и там получавам съвети.. Joy    .няма лошо де... аз мога само да се радвам за него... Hug  Дано скоро и при теб да се получат нещата.

# 323
Момичета една прекрасна новина:

Имаме си момиченце,   ylinfant една прекрасна малка Ралица. За Jorito   bouquet

# 324
  • Добрич
Честито бебче на Jorito!  Много здраве и късмет на майката и на малката принцеса!

# 325
*Мила* "властните драми" в книгата "Селестинското пророчество" ли бяха?
Да, в "Селестинското пророчество" са. Обаче май в "Селестинското пробуждане" са застъпени по-добре.

# 326
Чудесна новина!!  Grinning
Да се жива и здрава малката Ралица на Jorito bouquet

# 327
  • Sofia
Простете, че пиша тук, стархотна тема чета ви с интерес .Имам 3 покни запосещение на ангели, аконякой иска, нека да ми пише Hug

# 328
  • София
Мила, много ти благодаря- прегледах линка, който си посочила. Открих много неща за своята ситуация...Има ли смисъл да го даваме на взискателиня това четиво или просто да следваме съветите за справяне?

# 329
Оооох, на мене пък хич не ми идва на ум каква точно поука да извлека /какъв урок да науча/ от недоброто отношение на хората към мене... или пък когато с мъжа ми се караме...? Confused

Чела съм... без да мога да цитирам сега къде точно, че аз съм провокирала това отношение и не е лично към мене. И така искам да мога да си замълча, когато спорим, ама като не могааа.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт