С мартенички бели и червени, ФЕВРУАРЧЕТАТА днес са закачени (29)

• 23 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • offshore & overseas
Здравейте момичета! Имам едно питане-подавали ли сте документи за детски този месец-понеже искам да знам какво е необходимо като документация за да си подготвя? Бележка за доходите ми няма как да дам понеже нали съм по майчинство и в работата във ведомоста се водя че ме осигуряват от държавата и няма реално доходи? Ако знаете какво е нужно ще съм ви благодарна ак спделите:)
Вела, документ за доходи се подава (за 12 месеца назад за теб и съпруга ти или само за теб, ако нямате брак), въпреки че си била в майчинство. В счетоводството на фирмата, където работиш, би трябвало да знаят и да ти издадат такъв документ (напомни им да има изходящ номер, щото често пъти забравят и на мен са ми правили проблем).

Доколкото помня, в документа фигурират нули на мястото на дохода и има забележка, че си била в майчинство.

Не съм сигурна, но май все още трябва и бележка от педиатъра на детето, че има всички ваксини, или че не могат да му бъдат сложени, поради...

Надявам се, че съм ти била полезна! Hug

# 226
Благодаря Мяуче  Hug В фирмата дето работех в графата ми има само нули и нищо повече-ще кажа на шефа да говори с счетоводителката тогава-но какво се пише на бележката за доходи? Извинявай че те питам но съсвсем се оплетох с тея ведомости  ooooh!

# 227
Сега като чета за семейните драми и за финансовата инжекция за Ника,да кажа и аз.Не че е някаква невероятна драма, ама голямо плакане беше от свекърите че детето е момче и трябва на свекър ми да го кръстим-е кръстихме го де! И то аз клекнах ,защото инъче ще отровят живота на мъжа ми ,че са страшно досадни! И оттогава до сега да са го виждали броени пъти и то ние трябва да им се помолим и други такива! И другото че досега нищо не са подарили на детето освен ,че аз ги изнудих най-нахално да дадат парите за стола за кола(9-18 кг.) и то пак дадоха половината,като коледен подарък,че да съчетаели нещата Crossing Arms    Та камо ли финансова инжекция да дадат!
За кърменето,вече не кърмя.Кърмих до 4 месец включително и после още малко се изцеждах,но сле един сериозен стрес,който ми дойде като гръм от ясно небе и ми спря и кърмата! Абе провалих се аз в това кърмене,но се надявам втория път(ако има такъв) да е по успешно!

# 228
Ника, аз моите пердета ги ших за 1,50 лв/линеен метър...  Mr. Green
Слънчи, Благодаря ти, че питаш!  Hug Ина вече е много по- добре, не мога да повярвам, че толкова бързо й подейства антибиотика...
При нас днес пък цял ден ту вали сняг, ту спира и напича силно слънце!  Crazy Мартенска работа... Наобяд ги изведох и двамата, ходихме до кухнята и после останахме малко на площадката. Едва ги прибрах, Ина само като я вдигнах да я слагам в триколката и като се разрева... Милата и тя вече се настоя в къщи иска на площадка!
Като ви чета семейните драми  Shocked , достойни за сценарий на латино-сапунки, ме хваща срам!  Embarassed  Спирам да се оплаквам от моите родители!
Мъж ми продължава да се възстановява......  #Cussing out В момента спи с Ина!   ooooh!

# 229
  • offshore & overseas
Благодаря Мяуче  Hug В фирмата дето работех в графата ми има само нули и нищо повече-ще кажа на шефа да говори с счетоводителката тогава-но какво се пише на бележката за доходи? Извинявай че те питам но съсвсем се оплетох с тея ведомости  ooooh!
Ами, това си е класическа служебна бележка, счетоводителката би трябвало да знае по-добре. Със сигурност трябва да фигурира доходът ти за последните 12 месеца, месец по месец, както и общо за периода, но повече от това не знам (някъде трябва да пише и че си в майчинство). Иначе като идеш при социалните, те си имат бланки за попълване отделно за общия доход на семейството и на глава от семейството.

Пеперудке, честито ти оцикляне!! Ти ме подсети сега да се смени въпроса на анкетата с друг, имате ли цикъл, или нямате цикъл? (и ако нямате, бременна ли сте). Joy

Айде, откривайте сезона, че ми доскуча вече, без нито една перспекитива за ново бебе, толкова дълго време!!

# 230
  • София
Мяу...  Mr. Green  Развесели ме с перспективите за бебета  Laughing Така де, да не искаш да ни подскажеш да попитаме дали ще има благи вест?  Mr. Green
В тази връзка един въпрос - на мен ми дойде само веднъж края на ноември месец и от тогава нямам цикъл... отдавам го на пролактина. Със сигурност не съм бременна. Ама се чудя дали да тръгвам по лекари или си е в реда на нещата?  Embarassed Все пак аз не съм от най-младите в темата, налягат ме и мисли за ранна критика, ама... някак не ми се връзва с кърменето...
Уау, Ники 5 лв ли са станАли пердетата? Баси, аз ги ших по 3 лв. Rolling Eyes
Пеперудке, честито ти оцикляне! А татко ти ... малее само на 43! Да ти е жив и здрав!
Пина така е с навременно дадения АБ - 2 дни. И детенце е кукуряк! Бързо да се оправяте   bouquet
У нас пак е някаква лудница. Калина се опита да изяде на кака си пастелите, кака й за малко да изяде боя по тоз повод и така...
Чакам и миОто да  купи цветя за госпожите в градината, дано да не се посрами  Mr. Green Crazy
Хубава вечер   bouquet

# 231
  • София
Мяу, драго ми беше да те прочета, па макар и зет ти да виеше кът вук през туй време!  Laughing Ваш си е зетя бре.  Laughing Голяма драма е и у вашто фемили.  Hug Mr. Green
Вела, точно така - издават ти стандартна бележка както си му е реда, ама с доход нула. Отделно като идеш в Социалните ти връчват една Декларация /готова бланка/ да се обясниш, аджеба, защо е нула дохода ти.  Laughing Там вече пишеш, че си получавала майчинство от НОИ.  Peace
Пина, последно ми ги шият в момента  Mr. Green на левче и отделно левче на метър за перделъка.  Mr. Green Утре ще са гАтови, а у четвъртък вероятно изпрани и закачурени.  bowuu
Пеперудке, да е жив и здрав татко ти /имала съм по-старо гадже  Embarassed/ и честито прохождане на Андрю - леко и безаварийно!  Hug

Айде отивам за големия, че наскоро и там имаше драма как остана последен у градината, щото ми се бъгна новото телефонче /не ми върви с техниката тия дни/ и даваше грешен час, та чак като се стъмни в "четири часа" разбрахме, че има нещо гнило, ма детето си стоя милото уплашено, с дежурната учителка.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 232
здравейте  bouquet  bouquet  bouquet

# 233
Браво, Ника, имало е смисъл обикалянето!  Laughing
Слънчи, ти как я кърмиш, че да не търся по- назад, дето си споделяла?! Аз кърмя вечер и нощем, и си ми идва най- редовно вече.
Ако не си разредила много кърменията, мисля че е нормално да ти е подтиснат цикъла. Мое мнение... Все пак нека да се изкаже някой по- просветен!  Simple Smile

# 234
  • Пловдив
Здравейте и аз да се запиша при вас моето малко съкровище Иванина се роди 3,050кг 50 см на 17.02.2010г сега на годинка е 10,600кг 78см 8 зъбчета ползва гърне от 7месеца и ходи.

# 235
Привет и от нас Hug
Аз пък даже не знаех, че като си купиш пердета, трябва да ги носиш на шивач Embarassed Ама нали ние нямаме,та никога не съм се замисляла...
Пеперудке, честит рожден ден на татко ти!(Аз пък имах 2-годишна връзка с човек на 41 Embarassed Blush)
Сега да ви помоля за съвет!Вчера правих основно почистване и видях, че ни е излязал мухал в гардеробната, зад модулите.Стаята е северна, сигурно това е причаната...иначе жилището  ни е на 2-години, имаме тройна изолация, както и дограма.Дайте някакъв идея?Тъпото е ,че модулите са заковани или вградени в стената, та няма как да изчистя зад тях.Направо не ми се мисли,ако ще трябва всички дрехи да се изнесат #Crazy
Гледах,че в Технополис има някакви влаго абсорбатори, но не знам колко са ефективни.Не ми се дават 400 лв просто така.

# 236
  • offshore & overseas
Добре дошла, Лилини!! И аз веднъж да заваря някое ново попълнение! Hug

Слънчи, аменореята при кърмене е физиологична, разбира се, а не патологична. Тъй че, докато кърмиш, дори и да не кърмиш ексклузивно, е съвсем нормално да нямаш цикъл, или да имаш нередовен такъв. И обратното също е нормално, дори при ексклузивно кърмене цикълът да се върне още на втория-третия месец, че и по-рано. Кой какъвто му бил късметът.

Аз например още нямам ни вести, ни гости от Червен Бряг, не че съм за пример, де... А и не чакам скоро.

Никич,  Hug

# 237
  • София
Кристинче, за мухъла съм ползвала Саво - гад отвратителна и най-добре да ви няма с детето цял ден. Обаче веднага изчезна. Иначе за разните му там машинарии п/в влага нямам никаква идея.
Пердетата зависи откъде ги купуваш - ние за вкъщи сме си ги купили от магазин, в който направо ти ги шиеха, ама цената беше двойна спрямо тези, дето ги купих сега на килограм.  Mr. Green

Добре дошла на новата мама!

# 238
  • София
Момичета, аз вече получих огромен осмомартенски подарък!  newsm03
Максим проходи!   running
Много съм щастлива, той самият също, за Борис да не говорим!  newsm62
Просто ей така се пусна и прекоси кухнята няколко пъти по диагонал.  Crazy Crazy Crazy

# 239
Хехех, честито, НикаааLaughing Смело и напред! Сладур! Изненада голяма, а?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт